Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2014 15:31

piotrulex napisał(a):
Z jakiego to powodu pobyt pod namiotem w cro według Ciebie jest tańszy?

Poczytaj ile ludzi miało kwaterkę nad morzem za mniej niz 50E. Ja sam takowe widziałem gdyż z ciekawości przed przyszłym rokiem rozeznawaliśmy się w temacie. My za nockę na campie płaciliśmy pond 50E za skład 2+1. Akurat do cro pod namiot raczej się nie jeździ z oszczędności ;)

Mam znajomych, co płacą na kempingu mniej niż 50 euro za 3 osoby :roll:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.09.2014 15:51

Lednice napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Poczytaj ile ludzi miało kwaterkę nad morzem za mniej niz 50E. Ja sam takowe widziałem gdyż z ciekawości przed przyszłym rokiem rozeznawaliśmy się w temacie. My za nockę na campie płaciliśmy pond 50E za skład 2+1. Akurat do cro pod namiot raczej się nie jeździ z oszczędności ;)

Ja też, w tym roku również i na takim byliśmy :)
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 22.09.2014 15:52

Ja tam nie narzekam.Siedzę tydzień w Starigradzie Paklenica hotel Alan.
3 dorosłe osoby ,apartament 3 pokojowy,wyżywienie 3 razy na dzień z napojami.
Zapłaciłem 380 euro.Zero dodatkowych wydatków.
Dzisiaj zaszalałem i poszliśmy do Parku Paklenica.Wejście od osoby 50 kun - zdzierstwo !
Poprzedni tydzień bez wyzywienia w apartamencie (bez szału) Croatia przy hotelu Alan - Sveti Filip i Jakov / zapłaciłem 120 euro za tydzień.
Chyba nie mogę narzekać ? Szukajcie aż znajdziecie.Ja już rozpoczynam błądzenie w necie za ofertami na przyszły rok.
Nie mam natchnienia na podliczanie wszystkiego ale jak mnie ktoś zmusi to się może postaram.
Myślę ,że się zamknę kwotą 4000 zł za dwa tygodnie,trzy osoby,dojazd + ubezpieczenia.
Pozdrawiam
James
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2014 16:05

kobrat napisał(a): Po wejsciu do Eu jedynie spadly lekko ceny napoji w sklepach. Na straganie ceny masakryczne , jesli chodzi o Brele. W 2011 bylismy we wrzesniu , i nic sie tam ciekawego nie dzialo - w tym roku bylismy w lipcu i tez bryndza. Praktycznie nie ma co robic, oprocz meczarni chodzenia z gorki i pod gorke. Najlepsze jest to , ze po Cro udalismy sie jeszcze na tydzien nad Baltyk do Miedzywodzia, i powiem wam szczerze, ze jestesmy strasznie zaskoczeni!!! bylo super!!! i bylo tanio , obiady po 15 zl , piwo lane Zywiec 0,5l na plazy 5 zl!!! no i ten klimat, wszedzie sie cos dzialo , tu grali, tam grali , jakies koncerty, karaoke, kabarety i tak codziennie - a to przeciez wioska jest .

Do Breli nie jedzie się szukać karaoke i kabaretów.
No, ale skoro ktoś nie dostrzega piękna krajobrazów i dla niego to nic ciekawego, to ręce opadają :?

Obrazek
Obrazek
Karas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karas » 22.09.2014 17:20

Lednice napisał(a):
piotrulex napisał(a):

dokładnie nie wiem skąd te ceny.
w tym roku zwiedziliśmy kilka kampów, cena ok 35E za 4+1, 40E chyba nie przekroczyliśmy ani razu.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.09.2014 17:40

Lednice napisał(a):
kobrat napisał(a): Po wejsciu do Eu jedynie spadly lekko ceny napoji w sklepach. Na straganie ceny masakryczne , jesli chodzi o Brele. W 2011 bylismy we wrzesniu , i nic sie tam ciekawego nie dzialo - w tym roku bylismy w lipcu i tez bryndza. Praktycznie nie ma co robic, oprocz meczarni chodzenia z gorki i pod gorke. Najlepsze jest to , ze po Cro udalismy sie jeszcze na tydzien nad Baltyk do Miedzywodzia, i powiem wam szczerze, ze jestesmy strasznie zaskoczeni!!! bylo super!!! i bylo tanio , obiady po 15 zl , piwo lane Zywiec 0,5l na plazy 5 zl!!! no i ten klimat, wszedzie sie cos dzialo , tu grali, tam grali , jakies koncerty, karaoke, kabarety i tak codziennie - a to przeciez wioska jest .

No, ale skoro ktoś nie dostrzega piękna krajobrazów i dla niego to nic ciekawego, to ręce opadają :?

..chyba nie tylko ręce opadają ,jak takie rzeczy wypisują :roll: :wink:

Jak mnie znajomy powiedział ,po co ty znowu jedziesz do tej Chorwacji
...przecież byłeś już
...to mu wytłumaczyłem o co chodzi...to i tak nie zrozumiał
...i mi odpowiedział...że za te pieniądze by kupił nowy wygięty telewizor i Chorwacje z płyty
w nim obejrzał 8O :roll:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 22.09.2014 19:36

mervik napisał(a):
Lednice napisał(a):

..chyba nie tylko ręce opadają ,jak takie rzeczy wypisują :roll: :wink:

Jak mnie znajomy powiedział ,po co ty znowu jedziesz do tej Chorwacji
...przecież byłeś już
...to mu wytłumaczyłem o co chodzi...to i tak nie zrozumiał
...i mi odpowiedział...że za te pieniądze by kupił nowy wygięty telewizor i Chorwacje z płyty
w nim obejrzał 8O :roll:

krajobraz nie ma nic wspolnego z tym co napisalem!!!!! ja juz bylem w Breli i stwierdzam , ze nie bylo co robic , a jak wam rece opadaja , to sobie kupcie podporki - w tym roku bylo drogo , nieciekawa pogoda , lalo i wialo i bylo zimno, woda zimna, a na dodatek mielismy nie taki Apartament jaki zamawialismy ( jakby nie zaliczka wplacona to bysmy w zyciu tam nie zostali ) , nie wspomne o korkach na drogach i jazde 22 godzinna, kolejki w sklepach - i co mialem przy wietrze 80km/h podziwiac ten Glaz, jak nie zabralismy ze soba zadnych kurtek , nawet dlugich spodni. Dzieci to juz mialy dosc po tygodniu . Niepowiem , bylo pare dni ze sloncem , tlok na plazy , woda po 16.00( dzien w dzien ) w morzu zaczynala smierdziec , i plywaly rozne gluty ( pewnie lodeczki spuszczaly sobie swoje kloaki? zart , :mrgreen: to samo zauwazylismy w Baska Voda rok temu) ) . A teraz zeby wam rece jeszcze bardziej opadly , to czuje sie ostatnio w CRO jak nad jeziorem. :papa:
PS. Znajac zycie to i tak znowu za rok sie pojedzie, niekoniecznie do Breli :hut:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.09.2014 20:02

Ciekaw jestem za jaka kwotę spędzają 14 dniowy urlop w Chorwacji rodziny z dochodem miesięcznym 5 tys. zł netto z dwójką dzieci. Dużo piszecie o pieniądzach, ile to wydaliście, a zastanowiliście ile wydaja biedniejsi ludzie. przecież takich w Polsce jest dużo. Obawiam się, ze nigdzie nie wyjeżdżają bo skoro według Was taki pobyt kosztuje 8 tys. zł to co maja ci ludzie powiedzieć. Czy na miejscu jest wyśmiewanie się z osób zabierających całe wyżywienie z Polski. ???. :hut:

Czy Chorwacja jest droższa ??? Otóż jest. Za kwatery płaci się drożej. Za żywność też. Więc proszę bzdur nie opowiadać, że nie.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 22.09.2014 20:12

53738_937347052958136_8055281521491053191_o.jpg
o taki mielismy widok i pogode przez pierwsze 5 dni
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2014 20:48

darek1 napisał(a):Ciekaw jestem za jaka kwotę spędzają 14 dniowy urlop w Chorwacji rodziny z dochodem miesięcznym 5 tys. zł netto z dwójką dzieci. Dużo piszecie o pieniądzach, ile to wydaliście, a zastanowiliście ile wydaja biedniejsi ludzie. przecież takich w Polsce jest dużo. Obawiam się, ze nigdzie nie wyjeżdżają bo skoro według Was taki pobyt kosztuje 8 tys. zł to co maja ci ludzie powiedzieć. Czy na miejscu jest wyśmiewanie się z osób zabierających całe wyżywienie z Polski. ???. :hut:

Pewnych kosztów się nie przeskoczy: dojazd, noclegi, wyżywienie :roll:
To jest czysta matematyka. I nie ma co ściemniać, że niczego sobie ktoś nie odmawiał, a wczasy kosztowały go tyle co nic :roll:
Auto na powietrze nie pojedzie, spanie na plaży raczej odpada, a żeby nie głodować i zjeść coś ciepłego, to trzeba wydać konkretną kasę.
Jedzenie zabrane z Polski też kosztowało konkretne pieniądze, więc wypadałoby go doliczyć do kosztów podróży.
Podałem widełki na rodzinę 2+2, na 14 dni, od 6000 do 10 000
Oczywiście mniejsza ilość podróżujących, krótszy czas pobytu, długość trasy z Polski co CRO, to wszystko wpływ na końcowy koszt.

I nie ma co tu dorabiać ideologii o biednych i bogatych.
Czasem mniej zamożna rodzina śpi na kempingu, oszczędza na jedzeniu, a bardzo dużo zwiedza :D
Czasem ktoś bogaty wybiera kemping, bo po prostu lubi. :D

Czasem najwięcej narzekają na ceny bardzo bogate skąpiradła. :wink:
Znam rodzinę, która do Chorwacji zabrała nawet maszynkę do robienia chleba, wszystkiego sobie odmawiali, niczego nie zwiedzali, a forsy mają jak lodu. :wink: I narzekali, jak ta Chorwacja była droga, jak strasznie cierpieli w nędzy :wink:
Ta sama rodzina potem pojechała do Egiptu i tam lekką ręką wydała o wiele więcej kasy niż w Chorwacji.
I spędziła czas na wielkim obżarstwie :mrgreen:
Ludzie są różni, czasem w ich zachowaniach nie ma żadnej logiki 8)
Ja ich do dzisiaj nie mogę rozgryźć :wink:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 22.09.2014 21:25

James Bond napisał(a):Ja tam nie narzekam.Siedzę tydzień w Starigradzie Paklenica hotel Alan.
3 dorosłe osoby ,apartament 3 pokojowy,wyżywienie 3 razy na dzień z napojami.
Zapłaciłem 380 euro.Zero dodatkowych wydatków.
Dzisiaj zaszalałem i poszliśmy do Parku Paklenica.Wejście od osoby 50 kun - zdzierstwo !
Poprzedni tydzień bez wyzywienia w apartamencie (bez szału) Croatia przy hotelu Alan - Sveti Filip i Jakov / zapłaciłem 120 euro za tydzień.
Chyba nie mogę narzekać ? Szukajcie aż znajdziecie.Ja już rozpoczynam błądzenie w necie za ofertami na przyszły rok.
Nie mam natchnienia na podliczanie wszystkiego ale jak mnie ktoś zmusi to się może postaram.
Myślę ,że się zamknę kwotą 4000 zł za dwa tygodnie,trzy osoby,dojazd + ubezpieczenia.
Pozdrawiam
James

widze , ze masz cos bracie z Putina :?: :?: rowno wprowadzasz tu wszystkich w blad he he
1) w Hotelu Alan , nie ma apartamentow 3 pokojowych
2) nie ma opcji 3 razy na dzien z napojami , jest all in
3) nigdy nie bylo i nie bedzie takich cen 380 euro na tydzien/ 3 osoby - wychodzi 18E/osobodzien he he all in - proponuje zeskanowac rachunek i pokazac
4) Najtanszy jaki znalazlem na wrzesien 2015 !!! to 379E na osobe/6 dni z 3 posilkami - all in 603E/osobe
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 22.09.2014 21:47

to czytaj !!
all inclusive było do 15 września / no i tak wyszło ,że mam 3 posiłki z napojami obecnie - pertraktacje z biurem i hotelem przed wyjazdem
wchodzę do apartamentu i mam pokój dzienny z kanapą i TV + wnęka kuchenna,łazienka z prawej strony.
W głębi z prawej strony pokój z dwoma łózkami i po lewej pokój z 3 łóżkami + 3 balkony ( 1 w każdym pokoju)
Po co bym miał zmyslać ? Zdjęcia podesłać ?
Załączniki:
Schowek01.jpg
DonFrogg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DonFrogg » 23.09.2014 07:18

kolega pisał o Putinie, a tu zatkało "ruskie kakao" heheheh
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 23.09.2014 07:25

DonFrogg napisał(a):kolega pisał o Putinie, a tu zatkało "ruskie kakao" heheheh

na każdą zaczepkę nie muszę odpowiadać.PEACE & LOVE
Załączniki:
38653.gif
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.09.2014 09:35

Lednice napisał(a):Mam znajomych, co płacą na kempingu mniej niż 50 euro za 3 osoby :roll:

Bo są kempingi... i kempingi :D

W tym roku - II poł. lipca- kemping 4*, parcela (auto, przyczepa, prąd, podłączenie do wody, zrzut ścieków i wifi na parceli) + 4 os. dorosłe + klimatyczne = 46 euro/doba - czyli 11,5 os.
Kemping super wyposażony, pięknie położony, łazienki eleganckie i co najważniejsze w ilości takiej, że nie zdarzało się czekać na prysznic, restauracja na tarasie widokowym - ceny jak na mieście, basen, plac zabaw, kort tenisowy i plaża tylko dla gości z kempingu - długa i luźna

Dla porównania - przydomowy kemping z obskórnymi sanitariatami, bez żadnych udogodnień (tzn. było wifi i prąd na parceli, wodę do przyczepki trzeba było nalewać ręcznie, ścieki również wylewać ręcznie), plaża miejska zatłoczona masakrycznie - życzyli sobie tyle samo!!!

Są też droższe jak i tańsze ale nie zawsze przy tym idzie standard adekwatny do ceny - ale kempingowe życie to nie cena a przede wszystkim styl, który się lubi albo nie. Ponadto nie obchodzą mnie żadne rezerwacje i terminy, wsiadam i jadę kiedy mi się podoba.
Jadąc z przyczepą spalamy jednak więcej na trasie więc to wyrównuje często cenę "tańszego" zakwaterowania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 344
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone