Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
James Bond
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 20.09.2014 21:18

Lednice napisał(a):Jak ktoś kieruje się ceną w sklepach i knajpach, to
bardzo tanio jest w Bangladeszu, Burkina Faso i Mołdawii 8) :

Masz rację ! :hut:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 21.09.2014 06:34

[quote="Lednice"]Czarnogóra jest o wiele biedniejsza od Chorwacji, więc ceny musi mieć niższe :roll:

Jak ktoś kieruje się ceną w sklepach i knajpach, to
bardzo tanio jest w Bangladeszu, Burkina Faso i Mołdawii 8)

Być może lecz ciągle są to miejsca warte odwiedzenia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2014 07:59

:idea:
Ostatnio edytowano 04.02.2022 13:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 21.09.2014 20:12

darek1 napisał(a):
Krystof napisał(a):
piotrulex napisał(a):mamy zasadę aby podczas urlopu nie wydawać wiecej niz w tym czasie zarabiamy i jak na razie idzie to utrzymać :)

u ła... u mnie urlop wychodzi tak z... 3-4 razy więcej, niż w tym czasie zarobimy :?

Wychodzi ci 3, 4 razy więcej bo cieniutko zarabiasz. Dla ciebie to wydatek zapewne zarobków półrocznych netto. Pozdrawiam :wink:

no ale co z tego, bo nie rozumiem komentarza?
wątek jest o wydatkach, a nie o moich zarobkach!
danka13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 21.09.2014 20:24

Lednice napisał(a):Czarnogóra jest o wiele biedniejsza od Chorwacji, więc ceny musi mieć niższe :roll:

Jak ktoś kieruje się ceną w sklepach i knajpach, to
bardzo tanio jest w Bangladeszu, Burkina Faso i Mołdawii 8)

:

Nie wybieram się w żadne z tych miejsc,nie rozumiem ironii :( tak kieruję się cenami w sklepach i knajpach bo to dla mnie ważne,pierwszy raz byliśmy 3 lata temu (4 osoby)i wydaliśmy mniej,a więcej zwiedziliśmy, a nawet i pamiątki zakupiliśmy.Teraz było mniej szaleństw a kasy więcej poszło.No cóż jeden zarabia tyle a drugi tyle........
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2014 23:03

3 lata temu ceny w knajpach i sklepach były w zasadzie takie same jak w tym roku, to są fakty 8)
Wzrost jest minimalny, bardzo niewielki

To, że waszym zdaniem wzrosły, to już są subiektywne odczucia :roll:
Płace w Chorwacji też wzrosły minimalnie i hamują wzrost cen :roll:

Wystarczy, że 3 lata temu stołowaliście się w tanich konobach i robiliście zakupy w tańszych sklepach.
A teraz były zakupy na straganach przy drodze, a knajpa była z tych droższych i już jest subiektywne odczucie, że jest straszna drożyzna :roll:

Żeby nie było tak pięknie :wink:
Wzrosły sporo ceny w chorwackich hotelach z wyżywieniem. W ciągu ostatnich kilku lat. Chorwacja po wejściu do UE stała się jeszcze bardziej popularna, hoteli jest niewiele w porównaniu do Włoch. Popyt jest duży, bardzo dużo turystów chce jechać do Chorwacji i nie martwić się na miejscu o wyżywienie. Ale podaż nie rośnie,
więc ceny rosną. :roll:

Wzrost cen w apartamentach jest niewielki. Tu podaż jest większa, bo miejscowi są gotowi wynająć każde pomieszczenie, przerobić każdy pokój czy nawet garaż dla "letników" :roll: 8)
Ale coś za coś, te najlepsze kwatery, w niskiej cenie, coraz trudniej ustrzelić :roll:
Przeważnie niska cena to kilka kilometrów od plaży i niespecjalne warunki noclegowe :?

Na rodzinę 2 dorosłych i 2 dzieci, czas pobytu 2 tygodnie, trzeba się liczyć z wydaniem minimum 8 000 złotych, jak się chce czasem pójść do knajpy, robić wycieczki i mieszkać w dobrych warunkach.
Przy pobycie pod namiotem da się taką sumę obniżyć, ale cudów nie ma. Poniżej 6000 realnie nikt nie zejdzie,
Bardziej realne jest 10 000, nie każda rodzina lubi oszczędzać na wczasach. :wink:
Wszystko kosztuje, a alternatywa w postaci pobytu w Czarnogórze czy Albanii to jest ŻADNA cenowo alternatywa, bo koszt dojazdu jest sporo większy :roll:
No i czas dojazdu jest bardzo długi. Ja np. z chęcią bym tam pojechał, ale nie podoba mi się perspektywa 24 godzin w aucie w jedną stronę :cry: , kiedy z Cieszyna na Istrię mam 9 godzin jazdy :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.09.2014 07:25

Lednice napisał(a): ... Na rodzinę 2 dorosłych i 2 dzieci, czas pobytu 2 tygodnie, trzeba się liczyć z wydaniem minimum 8 000 złotych, jak się chce czasem pójść do knajpy, robić wycieczki i mieszkać w dobrych warunkach.
Przy pobycie pod namiotem da się taką sumę obniżyć, ale cudów nie ma. Poniżej 6000 realnie nikt nie zejdzie ...

Z jakiego to powodu pobyt pod namiotem w cro według Ciebie jest tańszy?

Poczytaj ile ludzi miało kwaterkę nad morzem za mniej niz 50E. Ja sam takowe widziałem gdyż z ciekawości przed przyszłym rokiem rozeznawaliśmy się w temacie. My za nockę na campie płaciliśmy pond 50E za skład 2+1. Akurat do cro pod namiot raczej się nie jeździ z oszczędności ;)

a propos cen kwater to nieco niżej masz co prawda z 1 połowy września więc lekko po sezonie:

coobah napisał(a): ... 14 noclegów w Mandre, apartament 40E za dobę w pierwszej linii brzegowej Jadranu ...
Ostatnio edytowano 22.09.2014 13:22 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 22.09.2014 08:46

do Lednice- ceny wzrosly i to bardzo , w 2011 w restauracji M... w Breli bylo duzo taniej np. 1 litr wody Jamnica kosztowal 18 kuna - w tym roku juz 25 kuna , zestawa obiadowe bez surowek , byly po okolo 55-65 kuna - teraz 75-85 , mieszana salata byla po 14 - teraz 18 kuna . Po wejsciu do Eu jedynie spadly lekko ceny napoji w sklepach. Na straganie ceny masakryczne , jesli chodzi o Brele. W 2011 bylismy we wrzesniu , i nic sie tam ciekawego nie dzialo - w tym roku bylismy w lipcu i tez bryndza. Praktycznie nie ma co robic, oprocz meczarni chodzenia z gorki i pod gorke. Najlepsze jest to , ze po Cro udalismy sie jeszcze na tydzien nad Baltyk do Miedzywodzia, i powiem wam szczerze, ze jestesmy strasznie zaskoczeni!!! bylo super!!! i bylo tanio , obiady po 15 zl , piwo lane Zywiec 0,5l na plazy 5 zl!!! no i ten klimat, wszedzie sie cos dzialo , tu grali, tam grali , jakies koncerty, karaoke, kabarety i tak codziennie - a to przeciez wioska jest .
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 22.09.2014 08:52

Wróciliśmy tydzień temu.
Wydane około 8 tyś złotych.
W tym ubezpieczenie zdrowotne i assistance auta.

14 noclegów w Mandre, apartament 40E za dobę w pierwszej linii brzegowej Jadranu, 3 razy jedliśmy obiad zrobiony we własnym zakresie, poza tym stołowaliśmy się "na mieście".
A były i lody codziennie, Ozujsko, Karlovacko...
W wydanej kwocie zawarty jest jeden nocleg w Austrii w drodze na wakacje :)
Nie odmawialiśmy sobie niczego, ale to akurat nie jest argument, bo różni ludzie mają różne potrzeby ;)
danka13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 22.09.2014 12:37

Do Lednice -tematem jest ile kosztuje urlop w Chorwacji,każdy dysponuje innym budżetem i inaczej to odbiera,moim zdaniem ceny były bardzo wysokie,rozmawiałam ze znajomymi i też mają takie odczucia,napiszę jeszcze raz 3 lata temu dwoje dorosłych plus dwoje nastolatków 4500 bez odmawiania sobie czegokolwiek ,w tym roku bez szaleństw 2 osoby dorosłe 4900.I to tyle ode mnie.Sprawdzałam Albanię na wrzesień tego roku 2 tygodnie -1700 osoba ,przelot plus wyżywienie,miłego:)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.09.2014 13:58

danka13 napisał(a):Sprawdzałam Albanię na wrzesień tego roku 2 tygodnie -1700 osoba ,przelot plus wyżywienie,miłego:)

A sprawdzałaś Chorwację na wrzesień?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.09.2014 14:01

A tak ogólnie, to czy zna ktoś miejsce gdzie potaniało?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 22.09.2014 14:32

Bocian napisał(a):A tak ogólnie, to czy zna ktoś miejsce gdzie potaniało?

Wszędzie tylko nie w Chorwacji :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.09.2014 14:34

Z napisał(a):
Bocian napisał(a):A tak ogólnie, to czy zna ktoś miejsce gdzie potaniało?

Wszędzie tylko nie w Chorwacji :D

Dla niektórych zapewne tak jest :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2014 15:27

danka13 napisał(a):Do Lednice -tematem jest ile kosztuje urlop w Chorwacji,każdy dysponuje innym budżetem i inaczej to odbiera,moim zdaniem ceny były bardzo wysokie,rozmawiałam ze znajomymi i też mają takie odczucia,napiszę jeszcze raz 3 lata temu dwoje dorosłych plus dwoje nastolatków 4500 bez odmawiania sobie czegokolwiek ,w tym roku bez szaleństw 2 osoby dorosłe 4900.I to tyle ode mnie.Sprawdzałam Albanię na wrzesień tego roku 2 tygodnie -1700 osoba ,przelot plus wyżywienie,miłego:)

Nie wierzę w to 4500 na 4 osoby bez odmawiania sobie czegokolwiek ani trochę 8)
Sorki :?

Bo znam ceny z 2011 :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 343
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone