doleję oliwy do pieca
ok 5 tyś za 4+1 na 10 dni, termin 5-16 wrzesień
później podam szczegóły, bo sami musimy się rozliczyć
Lednice napisał(a):para-35-38 napisał(a):Sąsiadka była w Tunezji i po powrocie stwierdziła : TOTALNY NIEWYPAŁ
W zasadzie cały pobyt ogranicza się do zwiedzania hotelu i hotelowego basenu, po 3 dniach można się zaje.ać z nudów A trochę to kosztuje
Egiptowo to to samo, tam była jej siostra, jak ktoś nie wykupi ekstra wycieczek to zostaje pobyt w hotelu i śmiertelna nuda
...
A jechać tam po to, żeby okupować basen hotelowy, to jest dla mnie czysty bezsens
para-35-38 napisał(a):PS. Ciekawostka z tego roku:
Jak Chorwacja długa stoi od Istrii do Dubrownika , zawsze w konobach za kruh do posiłków NIE płaciło się . Po prostu jedna porcja wjeżdżała na stół . W tym roku już nie. Trzeba było osobno zamówić i zapłacić .
para-35-38 napisał(a):...
Jak Chorwacja długa stoi od Istrii do Dubrownika , zawsze w konobach za kruh do posiłków NIE płaciło się . Po prostu jedna porcja wjeżdżała na stół . W tym roku już nie. Trzeba było osobno zamówić i zapłacić .
danka13 napisał(a):Witam,ja też uważam że Cro w tym roku o wiele za drogie w porównaniu z poprzednimi latami,wielu moich znajomych którzy spędzili tam tegoroczne wakacje mają takie samo zdanie.My wydaliśmy 5000 za 10 dni w 2 osoby,na Istrii-miejscowość Premantura.Noclegi 50 euro nocka,produkty spożywcze w sklepach i na straganach mega drogie,nie braliśmy jedzenia z domu,tylko serek i wedline na pierwsze dni i trochę suchego typu cukier,makarony itp.Dwa razy byliśmy na pizzy plus piwko i to było jedyne miłe zaskoczenie-pizza 40-45 kun,piwko 15:)Cała reszta to masakra burek 15 kun ,drożdzówka 8,figi które uwielbiam 40 kun za kilogram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(w zeszłym roku w Czarnogórze 1 euro za kg.),raz przejechałam się na straganie gdzie za kilo ziemniaków zapłaciłam 10 kun,filet z kurczaka na tacce 75 kun za kg.,masło kostka 22 kuny,napój 1,5L.15 kun,mogłabym dużo takich absurdów wymienić.Rozumiem że jest sezon i trzeba zarobić(bo i tak kupią)ale uważam że to lekka przesada.Oczywiście są i pozytywy jest przepięknie,ciepło i najchętniej spędzalibyśmy tam wakacje rok w rok ,ale teraz już muszę się zastanowić,strach się bać co by było gdyby nasze dzieciaki z nami pojechały,ktoś pomyśli że szaleliśmy ale nie,naprawdę nie,nie było przejażdżek skuterem ani rejsu statkiem,raz tylko wycieczka do Puli,owszem lody gałkowe codziennie,piwko też ale tylko 2L.bo tak najtaniej,cała reszta poszła na tzw."życie".Ogólnie wypoczęliśmy i jesteśmy zadowoleni ale chyba za rok w inne tereny ruszymy....może Albania???????
Z napisał(a):Czemu nie na pewno warto odwiedzić,my w następnym roku też podziękujemy Chorwacji na rzecz powrotu do Czarnogóry, za to w styczniu Kuba i dwie osoby 14nocy na miejscu all inclusive za 8.000zł więc gdzie tu porównanie.
Bocian napisał(a):Z napisał(a):Czemu nie na pewno warto odwiedzić,my w następnym roku też podziękujemy Chorwacji na rzecz powrotu do Czarnogóry, za to w styczniu Kuba i dwie osoby 14nocy na miejscu all inclusive za 8.000zł więc gdzie tu porównanie.
Zbyszek
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko