Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 16.09.2014 07:31

maluszek napisał(a):ja nie mam nic przeciwko słoikom, jeżeli ktoś lubi tak jeść w wakacje to jego wybór... :mrgreen:

wiesz, ja zdecydowanie wolałabym jadać codziennie w knajpach, ale mnie nie stać, dlatego jem te słoiki ;) i jestem bardzo szczęśliwa, że mogę je jeść w CRO :mrgreen:
słoiki robię sama, więc wiem co jem, jem co lubię, jem tanio i szybko, ma to swoje zalety :wink: dzięki temu mogę być w CRO 3 tygodnie i bardzo mnie to cieszy :D
:papa:
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 16.09.2014 11:38

ita napisał(a):
maluszek napisał(a):ja nie mam nic przeciwko słoikom, jeżeli ktoś lubi tak jeść w wakacje to jego wybór... :mrgreen:

wiesz, ja zdecydowanie wolałabym jadać codziennie w knajpach, ale mnie nie stać, dlatego jem te słoiki ;) i jestem bardzo szczęśliwa, że mogę je jeść w CRO :mrgreen:
słoiki robię sama, więc wiem co jem, jem co lubię, jem tanio i szybko, ma to swoje zalety :wink: dzięki temu mogę być w CRO 3 tygodnie i bardzo mnie to cieszy :D

Zgadzam się - wszystko zależy od tego ile kasy można wydać i co się lubi jeść . Niekoniecznie trzeba brać słoiki, bo w Cro też są sklepy i targi, a jak ktoś lubi trochę pobawić się w "master chefa" to zrobi sobie to co lubi. Bo z knajpami też bywa różnie - o czym się przekonałem w zeszłym roku jedząc gumowate lignje za prawie 200 kun (razem z piwem) dla 2 osób. W tym roku kupiliśmy je na targu i sami przyrządziliśmy - były całkiem niezłe w odróżnieniu od tych z "restaurant". :twisted:
Każdy decyduje za siebie - czy wydać np. 10 tys. za 2 osoby na tydzień czy mając ten sam budżet spędzić nad cudownym Jadranem 3 tygodnie :mrgreen: 8)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 16.09.2014 12:01

ita napisał(a):wiesz, ja zdecydowanie wolałabym jadać codziennie w knajpach, ale mnie nie stać, dlatego jem te słoiki ;) i jestem bardzo szczęśliwa, że mogę je jeść w CRO :mrgreen:

Tu ie chodzi o to jak ktoś spędza wakacje, chodzi o późniejsze przekłamania w ich relacjonowaniu - często bardzo duże :D
Wiele razy osłuchałem się takich bzdur - na forum też tego nie brakuje.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 16.09.2014 12:20

a bo nie ładne co ładne, tylko co się komu podoba :lol:
ja miałam apartament/namiot bardzo blisko plaży, posiłki z widokiem na Jadran :D również owoce morza do wypęku (np. 6 kg małży na 2 osoby) - sami robiliśmy :wink: dużo wina (zazwyczaj taniego :wink: )
no wycieczki były "prawdziwe" w tym Bośnia, Czarnogóra, rejs na Mljet, ale mniej niż pierwszym razem, bo już sporo znamy, knajpa kilka razy, niestety bez owoców morza i jak dla mnie to były za.ebiste wakacje. Dla moich dzieci również, niejeden znajomy zazdrościł :roll: wydałam stosunkowo małe pieniądze.

Pierwszy raz byłam w Marinie,ponad 1 km do morza przez Jadrankę, mało jeździliśmy, jezuuu jaka byłam zachwycona :lol: wszystkim opowiadałam jak tam cudnie, bo naprawdę wtedy tak uważałam, potem znalazłam lepsze miejsca i ciekawszy sposób spędzania wakacji.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 12:49

ita napisał(a):a bo nie ładne co ładne, tylko co się komu podoba :lol:

Anita, tylko należy pamiętać, że pomfrit, znaczy się prženi krumpir (cromaniactwo zobowiązuje :) ) to nie jest dalmatyński frykas a tak to niektórzy przedstawiają Obrazek
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 16.09.2014 12:51

Ita ,chyba dokładnie o to chodzi, ja też lubię wakacje pod namiotem i często nie mogę komuś wytłumaczyć, że tu nie o cenę chodzi a o klimat :)
Poprzedni post wyedytowalem , nic nie wnosił.
Konkluzja z niego taka, że każdy wypoczywa w miarę gustu i możliwości, oby tylko dało mu to radość...i nie popychało do zbytniego fantazjowania w relacjach :wink:
Mój pierwszy raz w Chorwacji był podobny do Twojego :) z tym , że do plaży było"ciut" dalej.
Oczywiście było cudownie :) , a pobyt w miejscu oddalonym od typowych plaż (chociaż nad samym morzem-jadranka ,skarpa, morze , więc widoki super ) "zmusił" nas do podróży, i dzięki temu dużo zwiedziliśmy.
Mięsko z Polski zawsze ze sobą wożę , po prostu chcę je tam "żreć " z grilla :)

Co do kosztów. ....zawsze się zloszczę, że za dużo wydałem , ale podsumowań nigdy nie było - po co znów się złościć :)

Bocian, a co ty za avatar sobie strzeliłeś :mrgreen:
Często masz kur.... cholernie dużo racji w tym co piszesz, ale "bezpośredni" to bywasz do bólu :mrgreen:
obiadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obiadek » 16.09.2014 13:35

moim zdanie wątek ten coraz mniej znaczy dla nowego użytkownika i zaciemnia obraz, sprowadza sie do przekomarzania co ile itp Podawanie kwot bez uzupełnienia jest bez sensu. Również dobrze można zrobić ankietę ile wydałeś na wakacje... Każdy liczy inaczej, każdy jedzie w innym terminie z innego miejca i ma inny charakter wypoczynku. Jak można porównywać kogoś kto jedzie ze Śląska na Istrię na plażing w własnym jedzieniem a jak kogoś kto jedzie np z Torunia na Makarską z dzieckiem i zaliczka skutery bajery a po drodze zwiedza Wenecję..
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 16.09.2014 13:46

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):a bo nie ładne co ładne, tylko co się komu podoba :lol:

Anita, tylko należy pamiętać, że pomfrit, znaczy się prženi krumpir (cromaniactwo zobowiązuje :) ) to nie jest dalmatyński frykas a tak to niektórzy przedstawiają Obrazek

a pizza to dalmatyński frykas? ;) jeśli tak to moje dzieci bardzo lubią :lol:
ew. z owocami morza :wink:

ja wiem co próbujesz przekazać, rozumiem to i zgadzam się z tym. Buntuje się tylko, przeciw stwierdzeniom że "słoiki" nie mają fajnych wakacji :mrgreen:
oraz, że tekst "nie po to pracuję cały rok, żeby słoiki na wakacjach jeść" nie zawsze jest na miejscu :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 13:50

ita napisał(a): Buntuje się tylko, przeciw stwierdzeniom że "słoiki" nie mają fajnych wakacji :mrgreen:

Czy fajne to nie wiem. Ale zapewne zakręcone Obrazek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.09.2014 14:11

No cóż rozpiszę Wam dokładnie te 5700 zł. To jest całkowity koszt pobytu w Chorwacji włącznie z jedzeniem zabranym z kraju. Wieczorkiem napiszę. Nie głodowałem w każdym razie. Nie bawi mnie szpan w konobie ani jazda skuterami itp. Jest możliwe godnie spędzić czas za 5700 bez dziadowania. Zwróćcie uwagę właśnie na tych co niby nie skalali się własnym obiadem. Najczęściej w kraju martadelę na zmianę z kaszanką i makaronem poprószonym serem białym jedzą na co dzień. Ech Wy darmozjady, lenie i ochlapusy - da się wyżyć za 5700 w bardzo dobrych warunkach.

Co Polak je w Konobie, no co ................................?????????????????????

Pizzę naturalnie, Pizzę za 45 kun. :papa: :hut:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 14:13

darek1 napisał(a): martadelę

Daj namiar gdzie to kupujesz :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.09.2014 14:18

Bocian napisał(a):
darek1 napisał(a): martadelę

Daj namiar gdzie to kupujesz :)

Sam sobie Dziadu Kolorowy namierz. Co ja w służbach pracuję, że mam namierzać. Spytaj się żuli to Ci powiedzą :D :D :D :hut:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.09.2014 14:20

darek1 napisał(a):Sam sobie Dziadu Kolorowy namierz. Co ja w służbach pracuję, że mam namierzać. Spytaj się żuli to Ci powiedzą :D :D :D :hut:

Za 45 kun to nawet żul nie zje. Ma swój honor
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2014 14:21

obiadek napisał(a):moim zdanie wątek ten coraz mniej znaczy dla nowego użytkownika i zaciemnia obraz, sprowadza sie do przekomarzania co ile itp Podawanie kwot bez uzupełnienia jest bez sensu. Również dobrze można zrobić ankietę ile wydałeś na wakacje... Każdy liczy inaczej, każdy jedzie w innym terminie z innego miejca i ma inny charakter wypoczynku. Jak można porównywać kogoś kto jedzie ze Śląska na Istrię na plażing w własnym jedzieniem a jak kogoś kto jedzie np z Torunia na Makarską z dzieckiem i zaliczka skutery bajery a po drodze zwiedza Wenecję..

Raczej nic nie wnosi. Przekomarzanie się - nic więcej :)
Tym bardziej że jest niemożliwe zweryfikować ile naprawdę kto wydał.
Ludzie są na tyle dorośli i ogarnięci, że wiedzą jaką kasą dysponują i na co ich stać. Znalezienie takich stron jak http://studenac.hr/ czyhttp://www.konzum.hr/ czy stronę z cenami paliw, winietkami itp nie jest skomplikowane.
Ja do Cro słoiki z obiadami wzięłam, głównie dlatego, że szkoda tam czasu na gotowanie. Ale też dlatego, że owszem parę razy w knajpie byliśmy, ale raz dałam sie namówić pizzę z krewetkami i tak walczyłam z mdłościami patrząc na jedzenie które na mnie patrzy, że potem to już tylko napoje :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 14:21

Ja mortadelę kupuję w sklepiku osiedlowym albo w sklepie Sokołowa :) Ale martadeli tam nie ma.
Spytaj się żuli to Ci powiedzą

No to przeca zapytałem :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 338
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone