Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2014 20:36

.
Ostatnio edytowano 15.09.2014 21:42 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 15.09.2014 16:54

darek1 napisał(a):5700 zł w 3 osoby, a nie 10 000 zł jak Ty Rozpustniku.

Po tegorocznym pobycie w Cro bardzo chętnie dowiemy się od Darka jak można spędzić 2 tygodnie ( bo zakładamy że o takie urlopy jeździsz a nie na weekendy ) w Chorwacji w 3 osoby za 5700,- zwiedzając, dobrze jedząc i dobrze pijąc ( zakładamy że stołujesz oczywiście w chorwackich knajpach a nie "ze słoika" ) no i jeździsz na wycieczki. Może oświecisz nas ? Nas, tą resztę "turystów od siedmiu boleści". Będziemy wdzięczni.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.09.2014 17:26

para-35-38 napisał(a):
darek1 napisał(a):5700 zł w 3 osoby, a nie 10 000 zł jak Ty Rozpustniku.

Po tegorocznym pobycie w Cro bardzo chętnie dowiemy się od Darka jak można spędzić 2 tygodnie ( bo zakładamy że o takie urlopy jeździsz a nie na weekendy ) w Chorwacji w 3 osoby za 5700,- zwiedzając, dobrze jedząc i dobrze pijąc ( zakładamy że stołujesz oczywiście w chorwackich knajpach a nie "ze słoika" ) no i jeździsz na wycieczki. Może oświecisz nas ? Nas, tą resztę "turystów od siedmiu boleści". Będziemy wdzięczni.

Daremne Wasze oczekiwania :lol:
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 15.09.2014 17:35

Koszt tegorocznego wyjazdu zamknął się w kwocie 6400 zł.
Dwie osoby, 15 dni pobytu na przełomie lipca i sierpnia na kempingu Dole.
To mój najtańszy wyjazd do Chorwacji, ale poprzednio to były apartamenty.
Pozdrawiam.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.09.2014 17:38

darek1 napisał(a):5700 zł w 3 osoby

8O Ściemniasz , nierealne. :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.09.2014 18:00

maniust napisał(a):
darek1 napisał(a):5700 zł w 3 osoby

8O Ściemniasz , nierealne. :mrgreen:

Dyć na ośle jechoł, odeszło paliwo i winiety :oczko_usmiech: :mrgreen:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 15.09.2014 18:09

darek1 napisał(a):O dziwo dużo nie wydałem bo nie mam takich potrzeb żeby...... rowerem pod górę spocony jak świnia. .......

darek1, ale rower nie jest zbyt drogą imprezą ....pod górkę ? To jeździj tylko w dół, pod górkę podprowadzisz :wink:

PS Świnie nie mają gruczołów potowych, nie pocą się, schladzają się w błotku lub we własnych odchodach :wink: .... w sumie też nie piją wódy, a "pijany jak świnia" to popularny tekst :)

Przerąbane mają te świnie ;)

Jak nie wierzycie w kwotę Darka, to poczytajcie tych, co 3300 wydawali :P
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 15.09.2014 19:29

3300 wydali, bo cały samochód słoików mieli.... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.09.2014 19:32

Jak wydali to wydali, można i na słoikach przeżyć. Lubią albo na to ich stać. Podstawa jest żeby w takim przypadku nie siać farmazonu, że za te przysłowiowe 3300 to mieli ful wypas, dalmatyńskie przysmaki i jeszcze zwiedzili wiele miejsc...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2014 19:45

Czytam, czytam i nie wiem co powiedzieć, więc wklejam zdjęcie kota przemierzającego wszechświat na keybordzie 8)

Obrazek
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 15.09.2014 20:33

Bocian napisał(a):Jak wydali to wydali, można i na słoikach przeżyć. Lubią albo na to ich stać. Podstawa jest żeby w takim przypadku nie siać farmazonu, że za te przysłowiowe 3300 to mieli ful wypas, dalmatyńskie przysmaki i jeszcze zwiedzili wiele miejsc...

W pełni się z tym zgadzam, ale nie wierzę, że kiedykolwiek to się stanie.
Podróże kształcą, ale relacje z nich czasem potrafią ogłupić.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.09.2014 21:35

JackDaniels;) napisał(a):Czytam, czytam i nie wiem co powiedzieć, więc wklejam zdjęcie kota przemierzającego wszechświat na keybordzie 8)

Obrazek

I to wystarczy na podsumowanie tego wątku :mrgreen: :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 15.09.2014 21:37

Bocian napisał(a):Jak wydali to wydali, można i na słoikach przeżyć. Lubią albo na to ich stać. Podstawa jest żeby w takim przypadku nie siać farmazonu, że za te przysłowiowe 3300 to mieli ful wypas, dalmatyńskie przysmaki i jeszcze zwiedzili wiele miejsc...

ja nie mam nic przeciwko słoikom (sama czasami z nich korzystam... :wink: ), jeżeli ktoś lubi tak jeść w wakacje to jego wybór... :mrgreen: ale tak jak napisałeś Bocian... najważniejsze jest nie wypisywać, że za 3000 zł miał świetne wakacje z atrakcjami, jedzeniem w knajpach i co tam jeszcze.... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2014 23:12

Myślę, że każdy cromaniak wie, ile co kosztuje
i w takie bujdy nie wierzy 8)

Niektórzy ludzie chcą się popisać, jacy to oni są zarąbiści, za pól darmo, prawie za darmo, mieli full wypas, codziennie wielka wyżerka w konobie, codziennie wycieczki, auto spaliło 4 litry na 100 km
i jeszcze kasę do domu przywieźli :wink:

Trudno z czymś takim polemizować
No bo jak :?: :roll:

Skrytykowany od razu zrobi z krytykujących frajerów, bo są tacy głupi, że nie umieją prawie za darmo wypasionych wczasów zorganizować 8)
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 15.09.2014 23:22

4 razy w Cro - Hvar, Brać, Korczula, Vis - zawsze w 2 osoby, oprócz pierwszego razu gdzie byliśmy 10 dni to 2 tygodnie na miejscu koszty jakby nie liczył to 6500-7500 zł. niczego sobie nie żałując (zjeść i wypić można ograniczoną ilość, gotować wolę sam z lokalnych produktów - najczęściej ryby i owoce morza, konoba co 3-4 dni). Przywożę zawsze parę flaszek wina i oliwy (wliczone).
Zrobiłem kwerendę wśród znajomych: wychodzi mniej więcej tyle samo, niektórzy jadąc z dzieciarnią dobijają do 10000, niektórzy oszczędzają (np. nie jedzą w konobach) ale poniżej 5000 zł to się nie spotkałem. Uważam, że to całkiem możliwe pojechać na 2 tygodnie za 3500 ale: bez promu, winiet, kemping i z żarłem w konserwach (słoikach). Na studiach byłem we Włoszech, we Francji itp. - przeżywało się za mniejsze kwoty śpiąc pod namiotem i jeżdżąc autostopem. Uff. Temat męczący i szkoda się kłócić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 337
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone