Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marko66
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 09.08.2014 20:40

Zgadza się to może być SDI - mam taki. My jechaliśmy trochę szybciej (130-140 km/h) i spalanie wyszło 4,0 w zeszłym roku trasa na Murter. W tym roku z dużym boxem na dachu wyszło 4,5.
karmelm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karmelm » 10.08.2014 13:05

3.4l spalil mi mercedes a klasy A160 przy platnosci karta maestro z ING jedna 1kuna=0.51zl i nie wazne za ile byly dokonywane zakupy doliczalo 3.80. Nie wiem czy jestem uprawniony do dodawania fotek bo szykuje fotorelacje wszxystko tam przedstawie kawa na lawe. AQ ktos pytal jak od 25-8 zrobilo sie 20 dni czytajac moj post mozna doczytac ze wyjechalem 18 :) tak sie troche poprzestawialo. W mojej vectrze przed samym wyjazdem zaczelo sie jakos wszystko po kolei sypac i zmuszony bylem jechac autkiem taty z ograniczonymi kosztami z powodu wydatkow na vectre.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2014 13:14

karmelm napisał(a):3.4l spalil mi mercedes a klasy A160 przy platnosci karta maestro z ING

A przy płatnościach inną kartą ile pali?
karmelm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karmelm » 10.08.2014 13:21

Dobrze,! Przepraszam za brak interpunkcji. Myslalem ze internet i fora kieruja sie swoimi prawami, ale wezme to pod uwage i sie poprawie. Ale chyba wiadomo jaki byl sens wypowiedzi. Niestety nie wiem jak sie to ma do platnosci innymi kartami, gdyz takich nie posiadam. Dlatego tez nie wiem jakie bylo by spalanie gdybym posiadal inna karte, ale przypuszczalnie nie ma to wiekszego znaczenia. Chyba bardziej tu chodzi o dzielenie sie spostrzezeniami i uwagami niz "czepianie" sie interpunkcji.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.08.2014 13:26

karmelm napisał(a):... AQ ktos pytal jak od 25-8 zrobilo sie 20 dni czytajac moj post mozna doczytac ze wyjechalem 18 :) tak sie troche poprzestawialo...

jasne szczególnie, że Post napisał(a) karmelm » 19.07.2014 19:42 ...
karmelm napisał(a):No i wyjazd zbliza sie wielkimi krokami...buzdzet zamiast sie powiekszac bardzo sie wyszczupla...pewnie za to co mi zostalo
zamiast 18 dni bedzie 5 ale zobaczymy nie wiem gdzie nie wiem jak wiem tylko ze wszelkie koszty trzeba uciac do minimum czyli plazing plazing i jeszcze raz plazing...kierunek zatoczka Lucica bo nie ma sklepow to kusic nie bedzie

i po co tak naginać prawdę? 19 ego piszesz że wyjazd się zbliża a teraz że wyjechałeś 18
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2014 13:26

karmelm napisał(a):Dobrze,! Przepraszam za brak interpunkcji. Myslalem ze internet i fora kieruja sie swoimi prawami, ale wezme to pod uwage i sie poprawie. Ale chyba wiadomo jaki byl sens wypowiedzi. Niestety nie wiem jak sie to ma do platnosci innymi kartami, gdyz takich nie posiadam. Dlatego tez nie wiem jakie bylo by spalanie gdybym posiadal inna karte, ale przypuszczalnie nie ma to wiekszego znaczenia. Chyba bardziej tu chodzi o dzielenie sie spostrzezeniami i uwagami niz "czepianie" sie interpunkcji.

Tyle, że to twoje dzielenie się jest w połowie niezrozumiale jak dla mnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2014 13:54

3,4 litra na 100 :?: :roll:

Ciekawe 8)

W tej dyskusji za bardzo dobry, wręcz NIEMOŻLIWY, wynik fani Mercedesa uznają 5,75 litra benzyny na trasie, w mieście autko pali 9 litrów na 100 :wink:
http://mercedes.auto.com.pl/forum/viewt ... p?t=136441

Dane dla diesla A160, zdecydowanie powyżej 5 litrów na 100, ZDECYDOWANIE :wink:
http://www.motostat.pl/vehicle-stats/14925
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2014 14:22

Bo tam w teście nie wyłączali silnika jadąc z górki :mrgreen: :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.08.2014 15:13

A my to specjalnie do Omisia w każdy wieczór chodzimy i to wszystko nas tak tam
kusi, że nawet nie usiłujemy z tym walczyć.
Auto spaliło tyle co Boeing pod wiatr. Plażing
też jest. Średnio od 10 do16. No i parę wycieczek.
Więcej grzechów nie pamiętam. Ale dla tych warto tu przyjechać.
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 10.08.2014 16:30

Witam.
Ja z narzeczoną w tym roku w 18 dni urlopu wydaliśmy 7500zł ( więcej niż było zakładane). Na liczniku naszej Toyotki przejechane 4009km. Droga naszej wycieczki przebiegała z Gliwic do Kranjska Gora ( tutaj jednen nocleg), dalej Punta Sabbioni, zwiedzanie Wenecji. Potem nocleg w Dramalj. Dalej Orebić i Półwysep Pelsjesac. Tutaj 7 noclegów. Zobaczyliśmy i byliśmy w Stonie , Malim Stonie , Prapratno dwa razy, Zatoce Divna dwa razy. Pozniej wycieczka do BiH i wspaniały Mostar , Blagaj. Pózniej 9 noclegów w Tućepi. I wycieczki do Omisa , Ruskamen Lokva Rogoznica po drodze, i dwa razy Brela. Zaliczyliśmy Parasailing. Cały czas stołowaliśmy się po restauracjach tylko śniadania robiliśmy sami. Moja relacja tutaj https://www.cro.pl/18-zachwycajacych-chwil-orebic-tu-epi-i-inne-po-drodze-t46002.html
Pozdrawiam.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.08.2014 16:34

Wenecja też będzie. 16-go :smo:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 16.08.2014 19:18

wrocilismy z CRO , i niestety musze przyznac , ze drogo jak na majorce !!! 13 dni 4 osoby 2+2 wydalismy prawie 3000 euro , i niechodzilismy codziennie na obiady do restauracji , sniadania tylko w apartamencie , to juz nie ta CRo co pare lat temu
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 17.08.2014 14:36

Jesteśmy pod Trogirem od wczoraj. Ceny podobne do tych w Polsce (chodzi o sklepy). Za apartament (2+1) w pierwszej linii od morza zapłaciliśmy 60 EUR za dzień (2 sypialnie, kuchnia, łazienka, klima, internet, 15 m do morza). Z cen mogę spisać z rachunku:
10 jaj - 16,99 HRK
Sprite 0,5 - 5,99 HRK
Chleb (taki duży, orągły) - 7,50 HRK, zwykła coś koło 5 HRK
Mam nadzieję że to coś przybliży ogólne ceny. Apartament znaleziony "w ciemno" bez żadnych przygotowań. Oglądaliśmy ich kilka, ale ten wypadł najkorzystniej :-)
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 17.08.2014 15:03

trajano napisał(a):Jesteśmy pod Trogirem od wczoraj. Ceny podobne do tych w Polsce (chodzi o sklepy). Za apartament (2+1) w pierwszej linii od morza zapłaciliśmy 60 EUR za dzień (2 sypialnie, kuchnia, łazienka, klima, internet, 15 m do morza). Z cen mogę spisać z rachunku:
10 jaj - 16,99 HRK
Sprite 0,5 - 5,99 HRK
Chleb (taki duży, orągły) - 7,50 HRK, zwykła coś koło 5 HRK
Mam nadzieję że to coś przybliży ogólne ceny. Apartament znaleziony "w ciemno" bez żadnych przygotowań. Oglądaliśmy ich kilka, ale ten wypadł najkorzystniej :-)

Nigdy tyle nie płaciłem, a zawsze było bliziutko do morza (może nie 15 m, a 50 czy 100) z klimą, ostatnimi laty również z netem.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 17.08.2014 16:14

Za taką odległość jak 50 czy 100 m. to i za 40 EUR są, tylko na co nam takie coś, na to rzucają się tylko desperaci którzy już stracili nadzieję że znajdą coś lepszego ;-). Na szczęście jak się przyjedzie wcześnie rano to jest w czym wybierać :-) Najtańszy był za 30 EUR ale bez klimy i netu.
Ps.: Poprawka do poprzedniego postu, mamy domek nie apartament :-) to może stanowić różnicę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 330
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone