Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2014 11:39

Znam takie miejsca nad samym morzem więc to dla mnie akurat żaden argument. Jeśli ktoś jedzie nad morze setki kilometrów aby mieszkać kilkanaście kilometrów od niego, jego sprawa...
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 05.08.2014 11:44

Bocian napisał(a):Bezpieczniej w jakim kontekście?

Bezpieczniej w kontekście finansowym :wink: na pewno taniej.

Zapewne też ogólnie lepiej, bo nie ma z okna widoku na morze, za którym to widokiem gryzłaby tęsknota przez kolejny rok :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.08.2014 12:12

Bocian napisał(a):Znam takie miejsca nad samym morzem więc to dla mnie akurat żaden argument. Jeśli ktoś jedzie nad morze setki kilometrów aby mieszkać kilkanaście kilometrów od niego, jego sprawa...

Ja znałem Sławek takiego , co to był w Cro i dwa tygodnie przeleżał na basenem przy apartamencie , jak spytałem :
- jak Jadran ?! .....to usłyszałem po ...uj mi morze jak basen miałem pod nosem.

Obrazek

Skasowałem to coś z pamięci z innych powodów (rodzinnych) i dlatego napisałem ......znałem.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.08.2014 13:12

maniust napisał(a): ... Ja znałem Sławek takiego , co to był w Cro i dwa tygodnie przeleżał na basenem przy apartamencie , jak spytałem :
- jak Jadran ?! .....to usłyszałem po ...uj mi morze jak basen miałem pod nosem ...

No i jaki z tego wniosek?

U nas na 5-6 pobytów żona w zeszłym roku po raz pierwszy weszła do morza głębiej niż do kolan. Obiecała, że w tym roku może cycki nawet zamoczy :). Dlatego zwykle wybieramy również camp z basenem ze słodka wodą aby żona po za czytaniem książki w cieniu czy opalaniem mogła się również popluskać. Nie każdy lubi morze czy słona wodę ale grunt to znajdować kompromisy :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2014 13:12

maniust napisał(a):Ja znałem Sławek takiego , co to był w Cro i dwa tygodnie przeleżał na basenem przy apartamencie , jak spytałem :
- jak Jadran ?! .....to usłyszałem po ...uj mi morze jak basen miałem pod nosem.

Jak ktoś lubi ... :lol: Jego sprawa. Ja mogę tylko pogratulować sposobu spędzania czasu nad morzem 8)
Ostatnio edytowano 05.08.2014 13:31 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.08.2014 13:24

Bocian napisał(a):Jak ktoś lubi ... :lol: Jego sprawa. Ja mogę tylko pogratulować sposobu spędzania czasu nad morzem 8)

Życie to sztuka kompromisów i konieczność zrozumienia sensu zdania "każdy inny, wszyscy równi"

Ja kiedyś to zrozumiałem i lepiej mi z tym :)

Gratulacje nie są konieczne, nawet gdyby nie były ironiczne ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.08.2014 14:53

Koledzy jak będę chciał pomoczyć doope w basenie to pojadę do Ciechocinka, bliżej, taniej, bez winiet itd. Po kiego się telepać 1800 km :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2014 14:54

maniust napisał(a):Koledzy jak będę chciał pomoczyć doope w basenie to pojadę do Ciechocinka, bliżej, taniej, bez winiet itd. Po kiego się telepać 1800 km :lol:

Jak widać z wypowiedzi, bo wolno, bo ktoś ma takie życzenie albo to jest consensus :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2014 15:24

Moczenie dooopy w basenie
zamiast w morzu
po przejechaniu 1800 kilometrów jest szczytem szczytów censensusu :D :D :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2014 15:56

Albo nonsensusu :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.08.2014 06:48

maniust napisał(a):Koledzy jak będę chciał pomoczyć doope w basenie to pojadę do Ciechocinka, bliżej, taniej, bez winiet itd. Po kiego się telepać 1800 km :lol:

No widzisz. Ja mieszkając pod Toruniem na basen czy sauny jeżdżę do Pragi czy pod Berlin. To źle? No tak, na Czechy muszę kupić winietę a Ciechocinek tuż pod nosem ...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 06.08.2014 06:54

piotrulex napisał(a):No widzisz. Ja mieszkając pod Toruniem na basen czy sauny jeżdżę do Pragi czy pod Berlin. To źle? No tak, na Czechy muszę kupić winietę a Ciechocinek tuż pod nosem ...

Eeeeee no nie przesadzaj ja mieszkam nad morzem , do ulubionej mojej plaży na Westerplatte mam obwodnicą południową 7 minut i bez korków , a basen w Ciechocinku też lubię i byłem wiele razy. :oczko_usmiech:

....ale jechać na Jadran i się moczyć w basenie to chyba tylko małe szkraby , a nie stare konie. :oczko_usmiech:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.08.2014 07:05

maniust napisał(a):
piotrulex napisał(a):No widzisz. Ja mieszkając pod Toruniem na basen czy sauny jeżdżę do Pragi czy pod Berlin. To źle? No tak, na Czechy muszę kupić winietę a Ciechocinek tuż pod nosem ...

Eeeeee no nie przesadzaj ja mieszkam nad morzem , do ulubionej mojej plaży na Westerplatte mam obwodnicą południową 7 minut i bez korków , a basen w Ciechocinku też lubię i byłem wiele razy. :oczko_usmiech:

....ale jechać na Jadran i się moczyć w basenie to chyba tylko małe szkraby , a nie stare konie. :oczko_usmiech:

Jesteś przekonany, że wszyscy jeżdżący nad morze potrafią pływać i czuja się w wodzie pewnie?

Tak szczerze to nie myślałem, że w Ciechocinku jest jakiś ciekawy basen po za tym pewnie od 2-tu lat nieczynnym miedzy tężniami o którego reaktywacji ostatnio sporo się mówi :)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 06.08.2014 07:10

Lednice napisał(a):Moczenie dooopy w basenie
zamiast w morzu
po przejechaniu 1800 kilometrów jest szczytem szczytów censensusu :D :D :D

..lubię takie autorytatywne wypowiedzi.. :mrgreen: nasza znajoma nie może się kapać w morskiej wodzie..ot taka przypadłość. Czyli wg. Ciebie do Chorwacji jechać nie może...muszę jej to powiedzieć :mrgreen: . A na poważnie..oprócz morza i kąpieli jest masę rzeczy które można tam robić...choćby zwiedzanie co też na maxa robimy. Jedni jadą i siedzą na dooopsku, drudzy zwiedzają. Niby proste żeby ogarnąć.. :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 06.08.2014 07:22

piotrulex napisał(a):Jesteś przekonany, że wszyscy jeżdżący nad morze potrafią pływać i czuja się w wodzie pewnie?

Nie no pewnie że nie , przykładem tego jest moja żona , że powyżej pasa nie włazi do Jadrana.

O ile w Vodicach czuła się pewnie , to w Tucepi bądż na Korculi już nie koniecznie ,a w Turcji w Oludeniz to już w ogóle.

Rozumiem że nie każdemu może pasować Jadran , może być np. uczulony na sól , kamienie itp , no ale jechać do Cro z dwójką dzieci , zabierać wszystkie dmuchańce z PL i dwa tygodnie leżeć nad basenem , jest dla mnie kompletnym nieporozumieniem.
....i to miałem na myśli.

piotrulex napisał(a):Tak szczerze to nie myślałem, że w Ciechocinku jest jakiś ciekawy basen po za tym pewnie od 2-tu lat nieczynnym miedzy tężniami o którego reaktywacji ostatnio sporo się mówi :)

No właśnie ten przy teżniach , mam rodzinę w Toruniu , to swego czasu parę dobrych lat temu jak jeżdziliśmy do ciotki to zawsze sruu na ten basen.
Nie było wtenczas autostrady i wyprawa Poldkiem to był wtenczas rodzinny wyjazd na wczasy. :oczko_usmiech:
Nie wiedziałem że jest nieczynny ........ szkoda bo fajnie tam było.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 326
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone