Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.07.2014 20:39

Oki, spoko, mnie to w sumie fiński biegacz :)
Byłem swoje dwa razy i wiem mniej więcej co ile kosztuje ;)
f4pictures
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) f4pictures » 20.07.2014 20:39

Cieszyn-Trogir 1124km*2=2250km plus coś tam na miejscu
Nie wiem gdzie się tankowałeś ale ja tankowałem w PL za 5,17zł PB95 68l a później na węgrzech jakieś nieco ponad pół zbiornika - nie wiem ile dokładnie. Wracając z cro tankowałem tam za 10,70. Spalanie komp pokazał 11,7 możliwe że zawyżył ale wyszło mi 1400zł paliwo z winietami.

liczycie dokładnie co do 1zła chyba nie o to chodzi przynajmniej mi chodzi o to ile wychodzą wakacje +/-
Wątpię aby wybierał się na wakacje ktoś kto przeczyta post i wyliczy sobie 3672zł i to będą wszystkie pieniądze jakie posiada.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 20.07.2014 20:51

f4pictures napisał(a):Cieszyn-Trogir 1124km*2=2250km plus coś tam na miejscu
Nie wiem gdzie się tankowałeś ale ja tankowałem w PL za 5,17zł PB95 68l a później na węgrzech nie wiem ile dokładnie. Wracając z cro tankowałem tam za 10,70. Spalanie komp pokazał 11,7 możliwe że zawyżył ale wyszło mi 1400zł paliwo z winietami.

liczycie dokładnie co do 1zł. a mi chodzi o to ile wychodzą wakacje +/-
Wątpię aby wybierał się na wakacje ktoś kto przeczyta post i wyliczy sobie 3672zł i to będą wszystkie pieniądze jakie posiada.

Ok. Nie ma o co bić piany. We czworo, w apartmanie za 70€/doba, na 12 dni, autem z silnikiem 4,4l bardziej skłaniam się do wyliczeń Dżejana. Jadę 3 raz i to się potwierdza. I nie piję alkoholu. :smo:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.07.2014 21:27

Tak czytam i nie mogę uwierzyć że niektórzy wydają na 12dni z dojazdem około 4 k :roll:
..ja na same paliwo wydaję 2,5 k przy spalaniu 7l/100km :roll:
...przy oszczędnym jedzeniu ,może 2-3razy konoba ,plus jakieś zwiedzanie ,drobne zakupy
...plus 11 noclegów
wychodzi mi 7k na dwie osoby :roll:

Piter_M napisał(a):
To jedź tak jak my, czyli na północ Chorwacji, w tamtym roku Krk - 900 km,

..dobry żart :lol:
https://www.google.pl/maps/dir/Ba%C5%A1 ... 53.4285438
Ostatnio edytowano 20.07.2014 21:35 przez mervik, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2014 21:32

mervik napisał(a):Tak czytam i nie mogę uwierzyć że niektórzy wydają na 12dni z dojazdem około 4 k :roll:
...przy oszczędnym jedzeniu ,może 2-3razy konoba ,plus jakieś zwiedzanie ,drobne zakupy
...plus 11 noclegów

Bo jesteś słabej wiary :D
Albo nie znasz się na bajkach :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.07.2014 21:39

Lednice napisał(a):Bo jesteś słabej wiary :D

...acha...... to muszę wzmocnić wiarę
.... i zacząć więcej czytać bajek przed wyjazdem :oczko_usmiech:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 20.07.2014 21:44

f4pictures napisał(a): Napisałem również że do utrzymania dzieci na wakacjach trzeba by było doliczyć ok 1-1,5tys.

Tak, ale apartament też będzie droższy i doliczając jeszcze 7 dni pobytu i jakieś prezenty i głupoty to wychodzi, że nie wydajesz mniej niż my
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.07.2014 21:46

Lednice napisał(a):
mervik napisał(a):Tak czytam i nie mogę uwierzyć że niektórzy wydają na 12dni z dojazdem około 4 k :roll:
...plus 11 noclegów

Bo jesteś słabej wiary :D

...rzeczywiście, prawdopodobnie nie znamy się na bajkach. :D

Wydaję podobną cenę na 2 osoby, konoba 3-5 razy, ale i pobyt co nieco dłuższy ok. 14 - 15 dni.
Jutro rano wyjeżdżam, wracam 6 sierpnia, sama jestem ciekawa, a w związku z powyższym skrupulatnie podliczę koszty... :D :wink:

Pozdrawiam :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.07.2014 22:31

Ja podliczyłem swoje tegoroczne wakacje -

8 noclegów w Vodicach (po 55 euro) + jeden w Plitvicach (60 euro) + jeden w Budapeszcie (69 euro z parkingiem) - razem daje ok. 2400 zł

LPG (spalanie ok. 9-10l/100 km) - 900 zł plus winiety i autostrady (ok. 300 zł) - razem 1200 zł

Jedzenie trochę wzięte z Polski, trochę na miejscu w Konzumie (ceny niewiele wyższe niż w Polsce). Z tym, że za jedzenie jest u mnie odpowiedzialna żona, a ona potrafi robić to bardzo oszczędnie.

Tym razem jednak wyjątkowo postanowiliśmy trochę zaszaleć i wydać na przyjemności, bo gdyby nie to, to spokojnie zeszlibyśmy jakieś 1000 zł w dół. Było więc kilka obiadokolacji (w tym jedna konkretna riblja plata za 500 kun), były skutery za 200 kun, była łódka za 350 kun, cholernie drogie Plitvice - w sumie za 560 kun, a do tego jeszcze na koniec Tatralandia za 76 euro. Plus codziennie jakieś lody i inne duperele plus sposo alkoholu przywiezionego do kraju (prošek, rakija, Karlovačko).

W sumie cały wyjazd zamknął mi się kwotą 6500 zł.

Ale jak mówię, to był wyjątek, bo dotychczas nigdy nie przekroczyłem 5500 zł.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 21.07.2014 07:47

2 lata temu Hvar 2+1 wyszedł nam 10tyś lecz zupełnie nie planowałem i nie pilnowałem budżetu... tyle mi zeszło z konta :lol:
W tym roku Hvar 2+2 wyszedł troche taniej 9tys bo przyoszczędziliśmy na tym że byliśmy w czerwcu i zabrałem obiadki z Polski tylko 5 razy byliśmy w konobie, a byliśmy tam 15 dni zrobiliśmy łącznie 4300km
Bardziej szczegółowe wyliczenia podam później.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.07.2014 08:40

...plus 11 noclegów

Piter_M napisał(a):
To jedź tak jak my, czyli na północ Chorwacji, w tamtym roku Krk - 900 km,

..dobry żart :lol:
https://www.google.pl/maps/dir/Ba%C5%A1 ... 53.4285438

To napiszę Ci ile wydam w tym roku w 2 połowie sierpnia. na miejscu 10-12 dni, skład 2+1, zaplanowane maks 4,5 koła z czego te 0,5 to taki bardziej teoretyczny zapas gdyż nie wierzę (z racji kilku juz pobytów w cro), że wydamy wiecej :)

Dojazd Torun-Baska, costam może jeszcze i powrów, spanie na nietanich campach, w większosci gotowanie samemu z produktów w połowie PL, wieczorami pizze, jakaś rybka, lody i owoce oporowo z tym że figi to zrywamy nie wychodzac z namiotu itd

właśnie zamówiłem http://www.decathlon.pl/kusza-mundial-s ... 32045.html , pozwolenie drogie nie jest i testowo w jeden dzioenk chce połowić, jak będzie sie opłacać to wiecej dni :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 21.07.2014 15:20

No to spróbowałem podliczyć mój tegoroczny wyjazd do Cro i ja jestem zadowolony bo wydałem nieco mniej niż 2 lata temu a pojechało nas więcej :D czyli rodzinka 2+2.
Podziwiam wszystkich tych, którzy zamykają swój urlop w 5k... dla mnie jest to nierealne z przynajmniej kilku powodów:
1.odległość - w 1 stronę mam 1800km + zawsze wychodzi mi około 800km na miejscu i nie dam się przekonać przynajmniej na razie do północnej Chorwacji, generalnie interesują mnie tylko wyspy więc dochodzą koszty promów
2. nie przekonam mojej żony do wakacji na Campie więc cena apartamentów tez jest zawsze wyższa;
3. długość pobytu - żeby wypocząć potrzebuję minimum 14 dni na miejscu odliczając podróż... w tym roku udało sie na 15 załapać
4. przywozimy masę pamiątek, produktów, które cały rok pozwalaja nam przetrwać do następnego wyjazdu :lol:

No więc jakby nie liczyć wychodzi mi tak:
1.DROGA: 2570PLN (a w tym paliwo 1880 przejechane 4300km, promy tylko 180PLN, autostrady, winiety 350PLN, tunele 160PLN) no i muszę doliczyć jeszcze 300 PLN nocleg w drodze powrotnej zarezerwowany dla spokoju głowy mojej żony aczkolwiek niewykorzystany :lol:
(tłumaczę jej od lat że po prostu lubie jeździć i te 1800km na raz nie robi na mnie wrażenia a po 1 nieprzespanej nocce nie jestem wcale zmęczony... zaczyna mi wreszcie wierzyć, w tym roku wyjechaliśmy około 13tej i o 9 rano byliśmy już w Drveniku)
2.Apartamenty: po zniżkach wyszło nam 756 euro czyli jakieś 3200PLN + 100PLN zbita przez córkę lampa :lol:
3. Zaoszczędziliśmy w tym roku na jedzeniu gdyż 10 obiadków wzięliśmy z Polski a tylko 5 jedliśmy w konobach + 2 razy jakieś duuże desery lodowe wyszło jakieś 700PLN
4. Ponad 1000PLN wydaliśmy na przywiezione do Polski suweniry - miody, obrazki, koszulki, dżemy, figi itp itd...
co daje już prawie 8K... i ponad 1000PLN wydaliśmy na lody, kawę, wejściówki, zakupy w Tommy lub Konzumie i inne drobiazgi na miejscu

Tak więc każdy wypoczywa jak lubi i musi się liczyć ze swoimi kosztami... dla mnie nierealne są koszty poniżej 5k bo same apartamenty i dojazd + jeżdżenie na miejscu to prawie 6k ale to już nasz wybór :D
Pozdrawiam :papa:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 21.07.2014 19:07

Moje koszty z pobytu w Ruskamen w Villa Mira:
9 noclegów x 55E ok.2100zł
dojazd (2600km) paliwo + winiety ok.1500zł
konoby (5 razy), zakupy przed wyjazdem i w Chorwacji, lody, piwko, pamiątki ok.2000zł
Praktycznie tylko plaża i kilka wieczornych wyjazdów do Baśki Vody i Omisia na jedzonko.
Razem ok. 5600zł

Chciałbym zapytać jeszcze Cromaniaków, którzy posilają się w Konobach, czy rachunek 438kn za 2 x rybka z frytkami i 1 x filet z kurczaka z frytkami, do tego soczek 0,2l i 2 cole 0,33l to norma, czy dałem się wkręcić? Rybki były przepyszne, ale raczej sredniej wielkości (Restauracja Siesta w Rogożnicy).
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 21.07.2014 20:53

rafalisko30 napisał(a):Moje koszty z pobytu w Ruskamen w Villa Mira:
konoby (5 razy), zakupy przed wyjazdem i w Chorwacji, lody, piwko, pamiątki ok.2000zł
Praktycznie tylko plaża i kilka wieczornych wyjazdów do Baśki Vody i Omisia na jedzonko.
Razem ok. 5600zł

Chciałbym zapytać jeszcze Cromaniaków, którzy posilają się w Konobach, czy rachunek 438kn za 2 x rybka z frytkami i 1 x filet z kurczaka z frytkami, do tego soczek 0,2l i 2 cole 0,33l to norma, czy dałem się wkręcić? Rybki były przepyszne, ale raczej sredniej wielkości (Restauracja Siesta w Rogożnicy).

u nas 4 obiady + 2 soczki, + 2 duże piwa nigdy nie wychodziły więcej niż 260 kun, a porcje takie, że nie dało rady zjeść (np. ryba mix - ogromniasty talerz różności) - knajpa na plaży w Tribunj
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 21.07.2014 21:39

Mikusiowa napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):Moje koszty z pobytu w Ruskamen w Villa Mira:
Razem ok. 5600zł

u nas 4 obiady + 2 soczki, + 2 duże piwa nigdy nie wychodziły więcej niż 260 kun, a porcje takie, że nie dało rady zjeść (np. ryba mix - ogromniasty talerz różności) - knajpa na plaży w Tribunj

Potwierdzam :P
Zależy gdzie się jest w zeszłym roku byliśmy w Poreću i poniżej 500kun nie szło zjeść. Nawet pizza różnica ceny 20kun na korzyść Tribunj. :wink:
W innym wątku dokładnie wyliczyłam nasz tegoroczny pobyt w Tribunji koszt 4 osobowej (dwoje dorosłych dziecków) rodziny w okresie 28.06-05.07.2014 zamknął się w kwocie 3662,17
Fakt suweniry jedyne jakie kupujemy to oliwa (w Tribunj mają ją w świetnej cenie) miód oraz wino. :P
Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 323
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone