Oki, spoko, mnie to w sumie fiński biegacz
Byłem swoje dwa razy i wiem mniej więcej co ile kosztuje
f4pictures napisał(a):Cieszyn-Trogir 1124km*2=2250km plus coś tam na miejscu
Nie wiem gdzie się tankowałeś ale ja tankowałem w PL za 5,17zł PB95 68l a później na węgrzech nie wiem ile dokładnie. Wracając z cro tankowałem tam za 10,70. Spalanie komp pokazał 11,7 możliwe że zawyżył ale wyszło mi 1400zł paliwo z winietami.
liczycie dokładnie co do 1zł. a mi chodzi o to ile wychodzą wakacje +/-
Wątpię aby wybierał się na wakacje ktoś kto przeczyta post i wyliczy sobie 3672zł i to będą wszystkie pieniądze jakie posiada.
Piter_M napisał(a):
To jedź tak jak my, czyli na północ Chorwacji, w tamtym roku Krk - 900 km,
mervik napisał(a):Tak czytam i nie mogę uwierzyć że niektórzy wydają na 12dni z dojazdem około 4 k
..ja na same paliwo wydaję 2,5 k przy spalaniu 7l/100km
...przy oszczędnym jedzeniu ,może 2-3razy konoba ,plus jakieś zwiedzanie ,drobne zakupy
...plus 11 noclegów
wychodzi mi 7k na dwie osoby
f4pictures napisał(a): Napisałem również że do utrzymania dzieci na wakacjach trzeba by było doliczyć ok 1-1,5tys.
Lednice napisał(a):mervik napisał(a):Tak czytam i nie mogę uwierzyć że niektórzy wydają na 12dni z dojazdem około 4 k
...przy oszczędnym jedzeniu ,może 2-3razy konoba ,plus jakieś zwiedzanie ,drobne zakupy
...plus 11 noclegów
wychodzi mi 7k na dwie osoby
Bo jesteś słabej wiary
Albo nie znasz się na bajkach
mervik napisał(a):Tak czytam i nie mogę uwierzyć że niektórzy wydają na 12dni z dojazdem około 4 k
...plus 11 noclegów
wychodzi mi 7k na dwie osobyPiter_M napisał(a):
To jedź tak jak my, czyli na północ Chorwacji, w tamtym roku Krk - 900 km,
..dobry żart
https://www.google.pl/maps/dir/Ba%C5%A1 ... 53.4285438
rafalisko30 napisał(a):Moje koszty z pobytu w Ruskamen w Villa Mira:
9 noclegów x 55E ok.2100zł
dojazd (2600km) paliwo + winiety ok.1500zł
konoby (5 razy), zakupy przed wyjazdem i w Chorwacji, lody, piwko, pamiątki ok.2000zł
Praktycznie tylko plaża i kilka wieczornych wyjazdów do Baśki Vody i Omisia na jedzonko.
Razem ok. 5600zł
Chciałbym zapytać jeszcze Cromaniaków, którzy posilają się w Konobach, czy rachunek 438kn za 2 x rybka z frytkami i 1 x filet z kurczaka z frytkami, do tego soczek 0,2l i 2 cole 0,33l to norma, czy dałem się wkręcić? Rybki były przepyszne, ale raczej sredniej wielkości (Restauracja Siesta w Rogożnicy).
Mikusiowa napisał(a):rafalisko30 napisał(a):Moje koszty z pobytu w Ruskamen w Villa Mira:
9 noclegów x 55E ok.2100zł
dojazd (2600km) paliwo + winiety ok.1500zł
konoby (5 razy), zakupy przed wyjazdem i w Chorwacji, lody, piwko, pamiątki ok.2000zł
Praktycznie tylko plaża i kilka wieczornych wyjazdów do Baśki Vody i Omisia na jedzonko.
Razem ok. 5600zł
Chciałbym zapytać jeszcze Cromaniaków, którzy posilają się w Konobach, czy rachunek 438kn za 2 x rybka z frytkami i 1 x filet z kurczaka z frytkami, do tego soczek 0,2l i 2 cole 0,33l to norma, czy dałem się wkręcić? Rybki były przepyszne, ale raczej sredniej wielkości (Restauracja Siesta w Rogożnicy).
u nas 4 obiady + 2 soczki, + 2 duże piwa nigdy nie wychodziły więcej niż 260 kun, a porcje takie, że nie dało rady zjeść (np. ryba mix - ogromniasty talerz różności) - knajpa na plaży w Tribunj
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko