Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BEZERKA
Globtroter
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) BEZERKA » 15.07.2014 16:03

Tak na świeżo zaraz po powrocie z wyspy RAB
Paliwo + winetki + prom = 1800
Apartament dla 2+2 ( blisko plaży ze wszystkimi wygodami :D kuchnia, grill, WIFI, basen itp) na 8 dni = 2000
Wydatki na miejscu na wyżywienie ( zakupy jak i czasami posiłek w knajpce ) i zachcianki pociech :D = 1500

Myślę że za wypoczynek w pięknym miejscu z super pogodą ( wieczorami i w nocy burze :D w dzień słońce :D :D ) kwota 5300 nie jest zbyt wygórowana a że czasami trzeba sobie trochę pogotować - cóż dla niektórych to relaks. :D :D
Kuler
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuler » 16.07.2014 08:46

Obecnie w Pakostane:
Piwo 0,5 w konobie - 17kun
Pizza ok 50kun
Talerz mjesane miesa z frytkami 80kun + 15 surowka.
Hamburger 20kun przy plazy
Kolba kukurydzy 10kun
10min skuter wodny 180kun
Pompowany tapczan dla 4os ciagniety za skuterem 320kun
Kwatery z wifi, duzym tarasem i klimatyzacja ok 80m2 dla 4os 64 eu. Jednak to poczatek sezonu.

Pozdr
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 16.07.2014 19:58

karin74 napisał(a):
Agee79 napisał(a)::)
ja znam takich, co w ogóle nigdzie nie lubią jeździć i urlopy spędzają na RODOS ;) (co najwyżej!!!)

Ja znam to tak:
R - rodzinny
O - ogródek
D - działkowy
O - obok
S - Sosnowca
A każdy wie, że Sosnowiec jest za granicą, więc ok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobre, dobre :lol:
inmar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inmar » 18.07.2014 20:39

To ja właśnie wszystko porównuję do Egiptu.Rejestrowałem się na tym forum dawno,chciałem wielokrotnie jechać na Chorwację,ale nadal mnie nie stać i ciągle ten Egipt.Wiem na pewno,że będę miał co jeść i 100%,że będzie pogoda.Teraz też myślę o Cro bo dzieciakom skończyły się paszporty a ja nie sprawdziłem i musiałem odmówić rezerwację.Głównie co mnie odstrasza to długa jazda,różne niedogodności podczas jazdy(mam lagunę :D ) i niestety jedzenie bo to co tam się je to ja prawie mam to w akwarium)Może kiedyś się przełamię.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.07.2014 20:43

Moim zdaniem to sie nie zmuszaj. Nie ma sensu. Lataj do Egiptu.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.07.2014 20:56

Bocian napisał(a):Moim zdaniem to sie nie zmuszaj. Nie ma sensu. Lataj do Egiptu.

... albo spróbuj do Chorwacji :smo:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2014 20:56

inmar napisał(a):Teraz też myślę o Cro bo dzieciakom skończyły się paszporty a ja nie sprawdziłem i musiałem odmówić rezerwację.Głównie co mnie odstrasza to długa jazda,różne niedogodności podczas jazdy(mam lagunę :D ) i niestety jedzenie bo to co tam się je to ja prawie mam to w akwarium)Może kiedyś się przełamię.

Do Chorwacji można też polecieć samolotem.
Jazda samochodem, to dla wielu podróżujących do Cro, integralna część wyprawy wakacyjnej, a nie kara.

Jeżeli chodzi o jedzenie, to może ktoś Tobie głupot naopowiadał i żyjesz w błędzie. :wink:
inmar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inmar » 18.07.2014 21:04

To,że próbuję się przełamać wynika z strachu bo kraj przepiękny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2014 21:11

inmar napisał(a):To,że próbuję się przełamać wynika z strachu bo kraj przepiękny.

Strach przed czym :?: 8O
inmar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inmar » 18.07.2014 21:22

Egipt to zawiozą i przywiozą,wszystko załatwione a Tu się naczytałem o tylu problemach,że właśnie strach.Ja myślę,że to nie miejsce na ten temat choć sam go rozpocząłem,poczytam jeszcze i może kiedyś się doczepię na wyjazd. :papa:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 18.07.2014 21:48

W Chorwacji, jeśli jedziesz sam, masz za to 100% pewności, że biuro ci nie zbankrutuje i nie utkniesz na lotnisku :mrgreen: :mrgreen:

A tak w temacie cen w Chorwacji: absolutnie nie opłaca się płacić kartą w euro (Słowacja). Kurs euro od dawna jest na poziomie 4,16, a mnie PKO rozliczał transakcje po 4,25 :twisted: :twisted:

Co ciekawe, takie same transakcje w kunach wyszły korzystnie (0,57). Również wymiana uero na kuny jest korzystna w kantorach.

W przyszłym roku kupuję więcej uerasów, żeby kartą nie płacić u Słowaków! W skali całego wyjazdu nie wyszło to dużo, ale 30 czy 40 zł piechotą nie chodzi. W końcu to jest jakieś 5 czy 6 litrów Karlovačko - można się tym już sponiewierać! :mrgreen: :mrgreen:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 19.07.2014 06:14

inmar napisał(a):... Głównie co mnie odstrasza to długa jazda ...

To jedź tak jak my, czyli na północ Chorwacji, w tamtym roku Krk - 900 km, w tym roku będzie Pag - 930 km. a Ty to masz jeszcze bliżej niż my :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.07.2014 22:28

Piter_M napisał(a):

A Ty to masz jeszcze bliżej niż my :wink:

No kajś o 20km :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.07.2014 22:33

dids76 napisał(a):No kajś o 20km :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I po strachu :mrgreen: :smo:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 19.07.2014 22:34

dids76 napisał(a):
Piter_M napisał(a):

A Ty to masz jeszcze bliżej niż my :wink:

No kajś o 20km :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

..od mnie 600km :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 321
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone