Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.07.2014 20:30

maniust napisał(a):
Mikusiowa napisał(a): 7 364,52 zł

Wow , ale Kasia dokładnie wyliczyła. :)
Co do grosika , no , no, no......

Ja w sumie zbieram w Cro wszystkie paragony , ......takie zboczenie ,ale tak dokładnie to nie byłbym wstanie wyliczyć kosztów. :)

Rzeczywiście kwota dokładna. W tym roku moja także taka będzie... :D bo tym razem całą kasę mam ja, więc dokładnie będę wiedzieć ile wydaliśmy w Cro i chętnie się z Wami podzielę tą wiedzą. Do tej pory to mąż trzymał kasę i nijak nie mogłam się dowiedzieć ile wakacje nas kosztowały... :mrgreen:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 14.07.2014 20:33

Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ;) czytając Nnoowwaa Twoje posty w temacie Pomoc wychodzi, że po kosztach, które poniosłaś zostało Ci jakieś 85 kun dziennie do wydania na 4 osoby - więc w Twoim wydaniu urlop w Chorwacji jest tańszy niż nad Bałtykiem :))

luk006 napisał(a): Co najwyżej możesz napisać: mnie by było trudno wyprawić się na wakacje mając 3000 zł.

To prawda, bo owe 3000zł to u mnie jedynie koszt paliwa, winiet i noclegów tranzytowych :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2014 20:36

maluszek napisał(a):
maniust napisał(a):

Ja w sumie zbieram w Cro wszystkie paragony , ......takie zboczenie ,ale tak dokładnie to nie byłbym wstanie wyliczyć kosztów. :)

Rzeczywiście kwota dokładna. W tym roku moja także taka będzie... :D bo tym razem całą kasę mam ja, więc dokładnie będę wiedzieć ile wydaliśmy w Cro i chętnie się z Wami podzielę tą wiedzą. Do tej pory to mąż trzymał kasę i nijak nie mogłam się dowiedzieć ile wakacje nas kosztowały... :mrgreen:

Moim zdaniem nie ma możliwości aby obliczyć koszt do drugiego miejsca po przecinku. Choć rachunek mamy w dłoni to nie oznacza, ze dokładnie tyle wydaliśmy bo wystarczy , że reszty w sklepie nie dostaniemy w wysokości 50 lip i cały rachunek w d... :) Jedyny sposób to mieć w gotówce np 10 kilo PLN i na koniec zobaczyć ile nam zostało.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.07.2014 20:38

Bocian napisał(a):Moim zdaniem nie ma możliwości aby obliczyć koszt do drugiego miejsca po przecinku. Choć rachunek mamy w dłoni to nie oznacza, ze dokładnie tyle wydaliśmy bo wystarczy , że reszty w sklepie nie dostaniemy w wysokości 50 lip i cały rachunek w d... :) Jedyny sposób to mieć w gotówce np 10 kilo PLN i na koniec zobaczyć ile nam zostało.

10 kilo... przecież ja tego nie udźwignę... :D no dobra będzie bez przecinków... :lol:
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 14.07.2014 20:40

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
maniust napisał(a):

Moim zdaniem nie ma możliwości aby obliczyć koszt do drugiego miejsca po przecinku. Choć rachunek mamy w dłoni to nie oznacza, ze dokładnie tyle wydaliśmy bo wystarczy , że reszty w sklepie nie dostaniemy w wysokości 50 lip i cały rachunek w d... :) Jedyny sposób to mieć w gotówce np 10 kilo PLN i na koniec zobaczyć ile nam zostało.

ok, czekej, to Ci policzę ile mi lip zostało w portfelu, może być? ;)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 14.07.2014 20:41

Lechoo napisał(a):Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ;) czytając Nnoowwaa Twoje posty w temacie Pomoc wychodzi, że po kosztach, które poniosłaś zostało Ci jakieś 85 kun dziennie do wydania na 4 osoby - więc w Twoim wydaniu urlop w Chorwacji jest tańszy niż nad Bałtykiem :))

luk006 napisał(a): Co najwyżej możesz napisać: mnie by było trudno wyprawić się na wakacje mając 3000 zł.

To prawda, bo owe 3000zł to u mnie jedynie koszt paliwa, winiet i noclegów tranzytowych :mrgreen:

a mnie 3000PLN nie wystarczy nawet na apartament na 2 tygodnie :x
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2014 20:42

Mikusiowa napisał(a):
Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
maniust napisał(a):

ok, czekej, to Ci policzę ile mi lip zostało w portfelu, może być? ;)

A ile nie wydała ci pani w sklepie? :) Ile drobnych wypadło na plaży albo w aucie? Ile wydałaś bez żadnego rachunku, choćby na lody czy picie? :)
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 14.07.2014 20:46

Bocian napisał(a):Wow , ale Kasia dokładnie wyliczyła. :)

Rzeczywiście kwota dokładna. W tym roku moja także taka będzie... :D bo tym razem całą kasę mam ja, więc dokładnie będę wiedzieć ile wydaliśmy w Cro i chętnie się z Wami podzielę tą wiedzą. Do tej pory to mąż trzymał kasę i nijak nie mogłam się dowiedzieć ile wakacje nas kosztowały... :mrgreen:[/quote]
Moim zdaniem nie ma możliwości aby obliczyć koszt do drugiego miejsca po przecinku. Choć rachunek mamy w dłoni to nie oznacza, ze dokładnie tyle wydaliśmy bo wystarczy , że reszty w sklepie nie dostaniemy w wysokości 50 lip i cały rachunek w d... :) Jedyny sposób to mieć w gotówce np 10 kilo PLN i na koniec zobaczyć ile nam zostało.[/quote]
ok, czekej, to Ci policzę ile mi lip zostało w portfelu, może być? ;)[/quote]
A ile nie wydała ci pani w sklepie? :) Ile drobnych wypadło na plaży albo w aucie? Ile wydałaś bez żadnego rachunku, choćby na lody czy picie? :)[/quote]

na lody czy picie to wydawałam przecież kuny, które miałam po sprzedaniu euro - a te przecież miałam policzone
w samochodzie nie mam nic, na plaży nie miałam drobnych nigdy, zawsze "grube" brałam ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2014 20:47

Nic takiego nie pisałem :lool:
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 14.07.2014 20:48

Bocian napisał(a):Nic takiego nie pisałem :lool:

a bo nie mogłam "zagnieździć" więcej niż 5 cytatów i mi coś pouciekało :oops:
sorry
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.07.2014 21:24

Mikusiowa napisał(a):...w samochodzie nie mam nic, na plaży nie miałam drobnych nigdy, zawsze "grube" brałam ;)

A paliwka w baku nic nie zostało? zatankowanego na dojazd do domu?
Jeśli zostało to trzeba odliczyć wtedy rachunek się zmieni i to nie tylko o dwa miejsca po przecinku :)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 14.07.2014 22:24

Lechoo napisał(a):To prawda, bo owe 3000zł to u mnie jedynie koszt paliwa, winiet i noclegów tranzytowych :mrgreen:

O Boże.... 8O
Terenówką z Suwałk i trzema noclegami :?:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 14.07.2014 22:27

Nnoowwaa napisał(a):o matko, ale macie problem z Moimi dziećmi
ani nie stałam zbytnio przy garach, ani nikomu nie usługiwałam, u mojej małej chodzi o bardzo poważną kwestię zdrowotną o której na forum wcale nie muszę pisać - i o ile w innych sprawach staram się wychowywać dzieci rozsądnie, tak w kwestii jedzenia będę "usługiwała" i nic Wam do tego
Widzę, że na forum jest jeden trend - chodzisz do konoby jesteś gość, żywisz się swoim jedzeniem jesteś be, a najlepiej to wcale nie powinieneś jechać do Chorwacji, bo jak nie stać cię na konoby to lepiej siedź w domu - a wyobraźcie sobie dla mnie tak samo świeciło słońce, woda była tak samo słona, tak samo chodziłam wąskimi uliczkami nocą w Splicie jak Ci co żywili się w konobie
Ja wspomniałam o jedzeniu TYLKO i WYŁĄCZNIE w kwestii pieniężnej dot. kosztów pobytu.
Pozdrawiam serdecznie !!!

A ja miałam ze sobą gotowy gulasz i rolady i takie tam różnosci..bo moje kochanie lubi...a ja kocham swoje kochanie....
Pewnie uslysze zaraz ze jestem kura domową...ale co mi tam....zadowolenie mojego kochanego mężusia....BEZCENNE :oczko_usmiech:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 15.07.2014 00:03

Stasiek18 napisał(a):
Lechoo napisał(a):To prawda, bo owe 3000zł to u mnie jedynie koszt paliwa, winiet i noclegów tranzytowych :mrgreen:

O Boże.... 8O
Terenówką z Suwałk i trzema noclegami :?:

Znad Bałtyku i po noclegu w jedną i drugą stronę. Auto w benzynie 2.0 (w tym, roku zrobiłem łącznie 4260km w ramach wyjazdu do Chorwacji) swoje wypija ;)
Agee79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agee79 » 15.07.2014 07:36

Nnoowwaa przepraszam jeżeli Cię uraziłam... masz rację.... nikomu nic do tego jak swoje dzieci wychowuje ;) a jeżeli wchodzą względy zdrowotne to tym bardziej :)

my też jadąc nastawiamy się na zabranie jednak czegoś ze sobą, ale głownie na śniadania w te pierwsze dni, bo nie mam zamiaru od razu szukać sklepu, aby coś do jedzenia rano zrobić ;)

a prawda jest taka, że każdy spędza wakacje na tyle, na ile go stać... :) jeden jedzie do hotelu z 6* a inny na camping :) a na plaży i tak słoneczko równo opala ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 319
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone