Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz_77
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 14.07.2014 15:13

Moje dzieci też jedzą wszystko bo tak je nauczyliśmy i nie wyobrażam sobie inaczej
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.07.2014 16:24

Ludzie dajcie spokoj z tym pouczaniem innych jak mają wychowywać dzieci ... może Nnoowwaa ma jeszcze przeprosić że jej dzieci nie jedzą wszystkiego?
Ciekawe czy Wy tak wszystko wcinacie co Wam podstawią pod nos? Są dzieci i dzieci - nie, znaczy że te niejadki są gorsze lub źle wychowane. Pomijam już kwestie dietetyczne, czy w konobie dziecko zje bezglutenowo itp...
Będąc dzieckiem sama byłam niejadkiem, teraz wcinam nieźle :D i w zasadzie wszystko, no rybiego oka raczej bym nie zjadła, nie wiem czy też przełknę ostrygę ale spróbuję.
Pozostałe owoce morza czy inne mięsa, warzywa jadam.
Nie rozumiem ... jak ktoś chce sam się żywić na urlopie to zaraz jazda na niego.. za co?
Każdy wydaje ile może a ten co może więcej ile chce.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2014 16:43

Dziecko jest takim samym człowiekiem jak dorosły i je to co lubi. Nie chce jeść, to nie je. Z głodu nie zemrze. Nie pozwoli na to instynkt samozachowawczy.
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 14.07.2014 17:54

o matko, ale macie problem z Moimi dziećmi
ani nie stałam zbytnio przy garach, ani nikomu nie usługiwałam, u mojej małej chodzi o bardzo poważną kwestię zdrowotną o której na forum wcale nie muszę pisać - i o ile w innych sprawach staram się wychowywać dzieci rozsądnie, tak w kwestii jedzenia będę "usługiwała" i nic Wam do tego
Widzę, że na forum jest jeden trend - chodzisz do konoby jesteś gość, żywisz się swoim jedzeniem jesteś be, a najlepiej to wcale nie powinieneś jechać do Chorwacji, bo jak nie stać cię na konoby to lepiej siedź w domu - a wyobraźcie sobie dla mnie tak samo świeciło słońce, woda była tak samo słona, tak samo chodziłam wąskimi uliczkami nocą w Splicie jak Ci co żywili się w konobie
Ja wspomniałam o jedzeniu TYLKO i WYŁĄCZNIE w kwestii pieniężnej dot. kosztów pobytu.
Pozdrawiam serdecznie !!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2014 17:56

Nikt raczej nie ma problemu z czyimiś dziećmi :) A pisanie Moimi z dużej litery to przesada :)
Pozdrawiam.
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 14.07.2014 18:02

ja jestem innego zdania
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 14.07.2014 18:02

Ja jak najbardziej w temacie :)
gdyby jeszcze kogoś interesowało ile kosztuje urlop w Chorwacji
u mnie przedstawia się to następująco:
4 osoby
wyjazd 29.06 - nocleg w Grazie - 90 euro
od 30.06 do 10.07 pobyt w Tribunj - 490 euro
10.07-11.07 nocleg w Rosenheim k/Monachium - 139 euro
wycieczka na KRKA i do Splitu
wzięłam ze sobą 2 margaryny, 4 paszteciki, 4 konserwy (1 przywiozłam), 2 opakowania sera żółtego, 2 litry mleka, jak się skończyło - dokupowaliśmy w Plodine
wszystkie obiady jedliśmy "na mieście", były też chyba 2-3 kolacje, nie żałowaliśmy na lody i inne atrakcje
jechaliśmy przez Czechy, Austrię i Słowenię - wszędzie opłaty
wracaliśmy przez Słowenię (bez opłat), Włochy i Niemcy (bez opłat)

całkowity koszt to:
7 364,52 zł
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2014 18:11

To co wyżej można też wpisać tu >>> koszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 14.07.2014 18:21

Janusz Bajcer napisał(a):To co wyżej można też wpisać tu >>> koszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html

zrobione :)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 14.07.2014 18:37

Dwa tygodnie dla rodziny 2+1 to trzeba liczyć min 6500-8500 - w zależności skąd w Polsce się wyjeżdża i ile wypija auto ;) Jak ktoś pisze, że wydaje 3500 czy 4000 to wegetacja, a nie wakacje.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.07.2014 19:01

Mikusiowa napisał(a): 7 364,52 zł

Wow , ale Kasia dokładnie wyliczyła. :)
Co do grosika , no , no, no......

Ja w sumie zbieram w Cro wszystkie paragony , ......takie zboczenie ,ale tak dokładnie to nie byłbym wstanie wyliczyć kosztów. :)
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 14.07.2014 19:10

maniust napisał(a):
Mikusiowa napisał(a): 7 364,52 zł

Wow , ale Kasia dokładnie wyliczyła. :)
Co do grosika , no , no, no......

Ja w sumie zbieram w Cro wszystkie paragony , ......takie zboczenie ,ale tak dokładnie to nie byłbym wstanie wyliczyć kosztów. :)

no tak wyszło ;)
wszystko zliczyłam co z konta zeszło (dlatego ta groszowa końcówka + euro na noclegi)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.07.2014 19:14

Lechoo napisał(a):Dwa tygodnie dla rodziny 2+1 to trzeba liczyć min 6500-8500 - w zależności skąd w Polsce się wyjeżdża i ile wypija auto ;) Jak ktoś pisze, że wydaje 3500 czy 4000 to wegetacja, a nie wakacje.

Poważnie? Powiedz to autorowi tego wątku pieknie-i-tanio-camp-tomas-primosten-2014-t45897.html
Rodzina 2+2 kwota 3200 - można? jak widać tak i nie wyglądają na wegetujących. Wszystko zależy od terminu wyjazdu, miejsca i upodobań - dla każdego coś innego jest atrakcyjne.
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 14.07.2014 19:51

gusia-s napisał(a):
Lechoo napisał(a):Dwa tygodnie dla rodziny 2+1 to trzeba liczyć min 6500-8500 - w zależności skąd w Polsce się wyjeżdża i ile wypija auto ;) Jak ktoś pisze, że wydaje 3500 czy 4000 to wegetacja, a nie wakacje.

Poważnie? Powiedz to autorowi tego wątku pieknie-i-tanio-camp-tomas-primosten-2014-t45897.html
Rodzina 2+2 kwota 3200 - można? jak widać tak i nie wyglądają na wegetujących. Wszystko zależy od terminu wyjazdu, miejsca i upodobań - dla każdego coś innego jest atrakcyjne.

Popieram w 10000000% ja też nie uważam, żebyśmy wegetowali - dreptaliśmy uliczkami Trogiru, Splitu, Szybenika, Zadaru, Makarskiej, Omisia, , Primosten, jedliśmy lody, byliśmy na Fishpicknicu, byliśmy w PN Krka, opalaliśmy i pływaliśmy do woli, a w apartmani u Miry i V. w Poljicy (może co niektórzy znają i wiedzą o kim piszę :) ) czuliśmy się jak w hotelu 5* jak tak wygląda wegetacja to ja mogę tak wegetować
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 14.07.2014 20:13

Ja też mógłbym tak powegetować :-).

Lechoo - było o tym już ze sto razy. Jednego stać by wydać 3000 zł i musi się w tym przedziale zmieścić - chwała mu, że jest na tyle zaradny, iż taka kwota wystarczy na wakacyjny pobyt w Chorwacji. Inny nie będzie mógł dopiąć swojego budżetu mając 8000 zł i nikomu nic do tego ile ktoś wydaje. Co najwyżej możesz napisać: mnie by było trudno wyprawić się na wakacje mając 3000 zł.
Może jeszcze powinniśmy powołać do życia nowy temat na forum: wegetacja w Chorwacji - podtemat dla osób nie mogących lub nie chcących wydać na urlop więcej niż 4000 zł. ??? Oczywiście żartuję i bez spiny ;-). Natomiast moim zdaniem - podkreślam, że tylko moim - pisanie o tym, że ktoś wydając na wakacje taką, a nie inną kwotę wegetuje, może być dla takiej osoby obraźliwe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 318
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone