Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Pomoc

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2014 20:57

Nnoowwaa napisał(a):Paliwo 4 pełne baki po 300 zł - diesel=1200 (p.s. w zaokrągleniu) - od miejsca zamieszkania do Poljicy mieliśmy 1260 km

Mam jeszcze jedno pytanko, jakie koszty ponieśliście za wypad na Krka, fishpicnic, ile w sumie wydaliście za winiety :roll:
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 11.07.2014 21:26

Krka - 300 kuna wstęp+ paliwo, które już zostało wyliczone wcześniej po 110 dwójka dorosłych, 80 kuna dziecko lat 8, drugie 4 lata- za darmo (do 7lat dzieci darmo)
Fishpicknic -płyneliśmy z Trogiru, a dokładnie z wyspy Ciovo, bo po stronie Trogiru nie było fishpicników, tylko za mostem z ciovo - koszt po 180 kuna dorosły - dzieci płynęły gratis= 360 kuna - płynęliśmy na Solte i jeszcze na jedną wyspę -tam był obiad
P.s. będąc w Splicie z ciekawości spytaliśmy o fishpicnik - tam nam powiedziano - cos ok 300 kuna za osobę.
Winiety - Słowacja 14 euro na 14 dni, cro - 408 kuna w dwie strony, zjeżdżaliśmy z autostrady w Prgomet.
Polska do cieszyna za free, no i węgry - Route 86 za free - wrażenia - bezcenne :lol:

A propos jedzenia - ołowiany nie wiem, czy masz dzieci, czy nie - ale moje dzieciaki takie są - płatki te i żadne inne, wędlina tylko ta i żadna inna, zupa pomidorowa - tylko taka mama jak ty robisz bo babcia to robi nie dobrą, parówki tylko te co lubią itd, itd itd- a ja już wolę żeby zjadły to co lubią, niż żeby nie jadły nic, a pizza przez 10 dni to i mnie by się znudziła
a i ciekawa jestem, czy w konobie by było "kakałko" bo to podstawa żywienia dla młodszej póki co
DINO
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DINO » 11.07.2014 21:35

37 EUR x10 =370 EUR tj. ok. 1600 zł
baki paliwa =1200 zł
mamy już 2800 PLN

a gdzie płatności za autostrady wg mnie te 300 PLN minimum trzeba dorzucić

mamy ok. 3100 PLN

zmieścimy się w 4 K PLN
jeśli codziennie wydawaliście nie więcej niż 90 PLN

zatem możliwe :) Super
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2014 21:59

Nnoowwaa napisał(a):Krka - 300 kuna wstęp+ paliwo, które już zostało wyliczone wcześniej po 110 dwójka dorosłych, 80 kuna dziecko lat 8, drugie 4 lata- za darmo (do 7lat dzieci darmo)
Fishpicknic -płyneliśmy z Trogiru, a dokładnie z wyspy Ciovo, bo po stronie Trogiru nie było fishpicników, tylko za mostem z ciovo - koszt po 180 kuna dorosły - dzieci płynęły gratis= 360 kuna - płynęliśmy na Solte i jeszcze na jedną wyspę -tam był obiad
P.s. będąc w Splicie z ciekawości spytaliśmy o fishpicnik - tam nam powiedziano - cos ok 300 kuna za osobę.
Winiety - Słowacja 14 euro na 14 dni, cro - 408 kuna w dwie strony, zjeżdżaliśmy z autostrady w Prgomet.
Polska do cieszyna za free, no i węgry - Route 86 za free - wrażenia - bezcenne :lol:

A propos jedzenia - ołowiany nie wiem, czy masz dzieci, czy nie - ale moje dzieciaki takie są - płatki te i żadne inne, wędlina tylko ta i żadna inna, zupa pomidorowa - tylko taka mama jak ty robisz bo babcia to robi nie dobrą, parówki tylko te co lubią itd, itd itd- a ja już wolę żeby zjadły to co lubią, niż żeby nie jadły nic, a pizza przez 10 dni to i mnie by się znudziła
a i ciekawa jestem, czy w konobie by było "kakałko" bo to podstawa żywienia dla młodszej póki co

Tak, mam dzieci. Ale nadal mnie zastanawia ten Pamapol w codziennej chorwackiej diecie w związku z tym co piszesz. Moje dzieci "dwa" /starsze nieco i młodsze/ są przyzwyczajone do różnych rzeczy choć mają swoje przyzwyczajenia. Jeszcze nigdy nie było tak żeby czegoś w knajpie nie było dla nich.
A "kakałko" chyba tylko na śniadanie.
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 11.07.2014 22:13

Ołowiany masz swoje dzieci karmisz je w konobie, ja mam swoje i ugotowałam im pomidorówkę, ziemniaki z kotletem (ziemniaków nie wiozłam z polski - ziemniaki dostaliśmy od naszej gospodyni - uprzedzam złośliwości ), ziemniaki z jajkiem sadzonym, makaron z ich ulubionym sosem i mięsem z kurczaka - sami jedliśmy również pamapol a konkretnie klopsy Łowicza, gołąbki, gulasz,czy jest w tym coś złego??? Ty nie lubisz - nie jesz - my lubimy jemy - Ty lubisz chodzić po konobach - chodzisz - my nie - nie chodzimy - problemu nie ma
P.S. nie byliśmy tam na chorwackiej diecie, byliśmy na swoim jedzeniu.
Wspomniałam o jedzeniu pod kątem obliczeń a nie gustów, czy ktoś lubi czy nie lubi.
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 11.07.2014 22:18

aaa uwierz z tym "kakałkiem" to na prawdę różnie - czasami 10 - 15 min po zupie muszę robić "kakałko" na "już" - nawet się zastanawiam - czy to nie jakieś uzależnienie
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.07.2014 22:25

Nnoowwaa napisał(a):aaa uwierz z tym "kakałkiem" to na prawdę różnie - czasami 10 - 15 min po zupie muszę robić "kakałko" na "już" - nawet się zastanawiam - czy to nie jakieś uzależnienie

yhy ... Ciebie od wykonywania natychmiast poleceń :)
uwierz mi - mam trójkę - bardzo różną .... pierwsze tez musiało natychmiast i już i dokładnie to co musiało miec ... potem zmądrzałam i wyobraź sobie.. kolejne już nie musiały ... dziwne ;)
no ale każdy robi jak ... lubi :)
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 11.07.2014 22:29

dokładnie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2014 22:29

Ale spokojnie. W takim razie mówmy o ekonomii, a nie gustach. Też w ubiegłym roku zabrałem /bo mi żona "kazała" ;) / parę słoików /sam zrobiłem/. Nie ma tak żeby dzieciaki nie zjadły w konobie kotleta czy frytki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2014 22:38

Gdzieś niedawno zapytałem kogoś na tym forum jak to możliwe, że był 2 tygodnie w Dalmacji , w sezonie, w układzie 2+1 i wydał na wszystko 3000 zł. Nie mogę odnaleźć tego zamkniętego wątku. To jest osiągnięcie.
To a'propo tematu.
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 11.07.2014 22:53

no w 3 000 to faktycznie osiągnięcie- myślę, że możliwe - ale wydaje mi się, że w grę wchodzi tylko plażowanie, zero jeżdżenia po okolicy i bez atrakcji typu Krka czy fishpicnik
P.S. Tak mowa o ekonomii - bo wątek rozpoczął ktoś pytaniem ile ma zabrać na wydatki - a moje zdanie jest jedno - jeden potrzebuje 10 000 a drugi w 1 000 obskoczy jeszcze fishpicnic
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.07.2014 13:18

Nnoowwaa napisał(a): ... ale moje dzieciaki takie są - płatki te i żadne inne, wędlina tylko ta i żadna inna, zupa pomidorowa - tylko taka mama jak ty robisz bo babcia to robi nie dobrą, parówki tylko te co lubią itd, itd itd- a ja już wolę żeby zjadły to co lubią, niż żeby nie jadły nic, a pizza przez 10 dni to i mnie by się znudziła

Jak sobie pozwoliłaś, jak dzieciaki przyzwyczaiłaś tak masz ;)

Jak moja będąc mała mówiła, że to nie, tamto nie itd. to jeść nie musiała, nic innego nie dostała. U nas nie pomagał wymuszany płacz czy tupanie nóżkami, efekt wręcz odwrotny. Układ mamy jak na razie dość partnerski choć wiadomo kto jest rodzicem, dziecko ma tylko 8 lat i radzi sobie nieźle, wie, że płaczem i marudzeniem niczego w życiu nie osiągnie. Teraz je dosłownie wszystko. Począwszy od zupek z paczki, hot doga z Ikei ze złotówę skończywszy na anchovies, oliwkach czy kaparach ze słoika, owocach morza, surowym mięsie z którego robię sam kiełbasę, suszi czy surowych składników na nie. Nie pogardzi pizzą czy pomidorówka, obskubie łapy z kurczaka czy zje z ciekawości rybie oko gdy wypłynie z zupie rybnej w knajpie. Jak jest głodna zmajstruje sobie kisiel z paczki czy zrobi tosta z masłem czekoladowym itd. Może dlatego tak dobrze nam na campie :)

Jak wychowasz tak będziesz miała a skoro lubisz stać przy garach i usługiwać ...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.07.2014 13:28

Bea.ta napisał(a):no ale każdy robi jak ... lubi :)
8O
Ostatnio edytowano 14.07.2014 17:58 przez maniust, łącznie edytowano 3 razy
Agee79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agee79 » 14.07.2014 13:46

piotrulex napisał(a):
Nnoowwaa napisał(a): ... ale moje dzieciaki takie są - płatki te i żadne inne, wędlina tylko ta i żadna inna, zupa pomidorowa - tylko taka mama jak ty robisz bo babcia to robi nie dobrą, parówki tylko te co lubią itd, itd itd- a ja już wolę żeby zjadły to co lubią, niż żeby nie jadły nic, a pizza przez 10 dni to i mnie by się znudziła

Jak sobie pozwoliłaś, jak dzieciaki przyzwyczaiłaś tak masz ;)

Jak moja będąc mała mówiła, że to nie, tamto nie itd. to jeść nie musiała, nic innego nie dostała. U nas nie pomagał wymuszany płacz czy tupanie nóżkami, efekt wręcz odwrotny. Układ mamy jak na razie dość partnerski choć wiadomo kto jest rodzicem, dziecko ma tylko 8 lat i radzi sobie nieźle, wie, że płaczem i marudzeniem niczego w życiu nie osiągnie. Teraz je dosłownie wszystko. Począwszy od zupek z paczki, hot doga z Ikei ze złotówę skończywszy na anchovies, oliwkach czy kaparach ze słoika, owocach morza, surowym mięsie z którego robię sam kiełbasę, suszi czy surowych składników na nie. Nie pogardzi pizzą czy pomidorówka, obskubie łapy z kurczaka czy zje z ciekawości rybie oko gdy wypłynie z zupie rybnej w knajpie. Jak jest głodna zmajstruje sobie kisiel z paczki czy zrobi tosta z masłem czekoladowym itd. Może dlatego tak dobrze nam na campie :)

Jak wychowasz tak będziesz miała a skoro lubisz stać przy garach i usługiwać ...

święta prawda!
moje co prawda owoców morza nie lubią ale nie zmuszam - mąż też nie lubi ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.07.2014 13:59

Agee79 napisał(a):święta prawda!
moje co prawda owoców morza nie lubią ale nie zmuszam - mąż też nie lubi ;)

Nasza je wszystko pewnie miedzy innymi dlatego, że nigdy do czegokolwiek nie zmuszaliśmy

Zwykle był tekst:

"Nie chcesz, nie jedz, nic innego nie będzie" :)

Z ciekawostek to jadła też winniczki, które z nami wcześniej zbierała. Oczywiście nie na surowo tylko babcia je jakoś zrobiła z finałem w piekarniku :). Byłam wtedy nieco młodsza, teraz sam nie wiem czy by jej żal nie było ...

W tym roku z cro chce żebyśmy łowili ryby na wędkę. Ja nie lubię a ona chodzi z dziadkiem na ryby, ma przejść szkolenie, mam kupić np. w Dacathlonie jakiś zestaw z małą wędeczką i mam w cro łowić a nie mam o tym pojęcia, zaraz będę tu szukał tematu o łowieniu bo gdzieś kiedyś mi mignął :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 317
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone