piotrulex napisał(a):Dziwne masz kryteriaOdchamianie to jak ktoś koło Ciebie skacze ale jeśli ktoś nie nazywa tego odchamianiem to bywanie w knajpie jest poniżaniem kelnerów ...
Przepraszam ja Ciebie niezmiernie ale jakoś tego nie pojmuje no ale "każdy inny, wszyscy równi"
Nie odpowiadaj, to tylko tak żartobliwie napisane i odpowiedz wcale a wcale mnie nie interesuje, bez obrazy
Drogi kolego !
Gdy ktoś do mnie pisze, że nie muszę odpisywać, to odpisuję tym chętniej.
Napisałem, że tym razem postanowiłem się odchamić, co należało odczytać ( czytając niewybiórczo ), że mimo, że w poprzednich latach robiliśmy sobie śniadania, kolacje i część obiadów, to tym razem ograniczyliśmy się tylko do śniadań.
Przeceniasz moje możliwości, nie mam wpływu jak szybko biega koło mnie kelner, pisząc HULAJ DUSZA, KELNER BIEGA popełniłem błąd niewybaczalny na tym forum. Polak oczekuje, żeby
chorwacki kelner koło niego biegał.
To skrót myślowy, który powinienem zastąpić słowami w rodzaju:
Zdecydowaliśmy się nie marnować czasu na gotowanie obiadów i zmywanie naczyń, wspomagając tym samym chorwacką gospodarkę dodatkowymi wpływami.
Tak byłoby dobrze ?
Te dodatkowe wydatki dość mocno podniosły koszty całego urlopu, co oczywiście nie miało wpływu na moją opinię o cenach w Cro, bo przypiąłem się tylko do cen drinków, bo nie uważam, ze 60 kun za szklankę wypełnioną w 3/4 lodem, w 1/4 sokami i być może kilkoma kroplami alkoholu, to cena uczciwa.
Nie sądziłem, że aż tak należy uważać na słowa, których się używa.
Poza tym warto zapoznać się ze znaczeniem słów ODCHAMIĆ SIĘ !
Na tym forum te słowa są odebrane jednoznacznie. Przyjechał, leży, puszcza bąki i chce, żeby mu nadskakiwali
Co oczywiście kolejnych kilku forumowiczów nie omieszkało zaznaczyć pisząc, że oni się nie odchamiają.
Ten wątek mówi o cenach w Chorwacji. Może autor powinien dopisać, że teksty, że coś zdrożało są niedopuszczalne.
Życzę miłego weekendu
Bocian napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):10 flaszek Plavac Mali, po prostu mniam, zostały 4 flaszki
Z jakiego regionu?
Mam hvarskie i z Twojego półwyspu