Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.07.2014 13:50

alechandro napisał(a):
slavko.v napisał(a):Alechandro! Płacę w Molunat 29E 2os. dorosłe + dziecko 13lat... popatrz sobie Marijan Kuselj privatni smijestaj u Hrvatskoj. Piękny widok, blisko plaży... super, pozdrav

W sezonie ? 8O

tak tanio to pewnie w styczniu :roll:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2014 13:55

Dokładnie, rezerwowałem w styczniu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2014 13:57

alechandro napisał(a):
slavko.v napisał(a):Alechandro! Płacę w Molunat 29E 2os. dorosłe + dziecko 13lat... popatrz sobie Marijan Kuselj privatni smijestaj u Hrvatskoj. Piękny widok, blisko plaży... super, pozdrav

W sezonie ? 8O

Tak, slavko pisze na forum będąc w tej chwili w Chorwacji. :lol:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2014 14:00

Ta, tak... jesteśmy w Molunat od niedzieli 15.30... gorąco, wieje lekki wiaterek... właśnie zjedliśmy obiadek domowy...hehe
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.07.2014 14:01

ita napisał(a):
alechandro napisał(a):

W sezonie ? 8O

tak tanio to pewnie w styczniu :roll:

a nie ja myślałam, że jak tak tanio to wakacje w styczniu :wink:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2014 14:04

hehe.w lipcu
Anowi898
Turysta
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anowi898 » 02.07.2014 17:19

Mnie ceny zaskoczyły bardzo w Chorwacji. Wszyscy powtarzali, że drogo jest, ale że będzie drożej niż w Irlandii czy nawet Paryżu to się nie spodziewałam. Nasz wyjazd kosztował jakieś 11000 z kawałkiem (11 pelnych dni, 2 osoby). W tym loty plus wynajęcie samochodu na cały pobyt 7000. W restuaracjach jedliśmy zwykle raz dziennie, czasem 2, śniadania robiliśmy sobie sami, jedzenie kupowaliśmy w spożywczym (nic ze sobą nie przywoziliśmy). Lody, piwo i kawa prawie codziennie te rzeczy mają raczej tanie. Ale my zaczynaliśmy od Dubrovnika...w Zadar było trochę taniej. Ogólnie był to jeden z droższych kraji w których byliśmy.
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 02.07.2014 18:13

Anowi898 napisał(a):Mnie ceny zaskoczyły bardzo w Chorwacji. Wszyscy powtarzali, że drogo jest, ale że będzie drożej niż w Irlandii czy nawet Paryżu to się nie spodziewałam. Nasz wyjazd kosztował jakieś 11000 z kawałkiem (10 dni, 2 osoby). W tym loty plus wynajęcie samochodu na cały pobyt 7000. W restuaracjach jedliśmy zwykle raz dziennie, czasem 2, śniadania robiliśmy sobie sami, jedzenie kupowaliśmy w spożywczym (nic ze sobą nie przywoziliśmy). Lody, piwo i kawa prawie codziennie te rzeczy mają raczej tanie. Ale my zaczynaliśmy od Dubrovnika...w Zadar było trochę taniej. Ogólnie był to jeden z droższych kraji w których byliśmy.

Hulaj dusza .....
mnie by nie byłoby stać na takie wydatki . Byłem w CRO 3 razy z rodziną 2 + 2 , dojazd własny , wyżywienie częściowo z Polski , nocleg w drodze do i z CRO , nigdy wydadatki nie przekroczyły 6 tys.zł .
Bogatemu wszystko wolno . :papa:
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 02.07.2014 18:42

Anowi898 napisał(a):Mnie ceny zaskoczyły bardzo w Chorwacji. Wszyscy powtarzali, że drogo jest, ale że będzie drożej niż w Irlandii czy nawet Paryżu to się nie spodziewałam. Nasz wyjazd kosztował jakieś 11000 z kawałkiem (11 pelnych dni, 2 osoby). W tym loty plus wynajęcie samochodu na cały pobyt 7000. W restuaracjach jedliśmy zwykle raz dziennie, czasem 2, śniadania robiliśmy sobie sami, jedzenie kupowaliśmy w spożywczym (nic ze sobą nie przywoziliśmy). Lody, piwo i kawa prawie codziennie te rzeczy mają raczej tanie. Ale my zaczynaliśmy od Dubrovnika...w Zadar było trochę taniej. Ogólnie był to jeden z droższych kraji w których byliśmy.

po co piszesz takie rzeczy? czemu to ma służyć? wchodzisz na forum, gdzie są ludzie, którzy w Chorwacji byli po 3,5,10 razy i w pierwszym poście walisz, że jest drożej niż w Paryżu?
po co piszesz takie rzeczy?
Kuler
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuler » 02.07.2014 19:12

A jak ceny obiadków w knajpach ? W zeszłym roku zauważyłem że ceny NIBY się nie zmieniły, ALE..tak jak wcześniej obiad kompletny kosztował 70-80kun, to w zeszłym roku tyle kosztował kotlet z frytkami, do tego surówka i robiło się już ok 100..
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.07.2014 19:43

Kuler napisał(a):A jak ceny obiadków w knajpach ? W zeszłym roku zauważyłem że ceny NIBY się nie zmieniły, ALE..tak jak wcześniej obiad kompletny kosztował 70-80kun, to w zeszłym roku tyle kosztował kotlet z frytkami, do tego surówka i robiło się już ok 100..

Cevapcici z frytkami na 2-óch z wodą i browarem około 120 HRK.
Hobotnica i Lignje na zaru z browarem i wodą około 180 HRK.
Zestaw ryby (full) na 2-óch z frytkami z winem i wodą około 250 HRK.
Pizza na 2-óch z browarem i wodą około 130 HRK.

Jestem 2 tyg. po Cro.
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 02.07.2014 19:47

maniust napisał(a):
alechandro napisał(a):No jasne - uwierzę, że w sezonie 23 E za apartament ktoś zapłacił...chyba, że ten apartament to glinianka pod górą szybowcową... :lol:

Koleżanka wyżej napisała , że apartament 6 osobowy za 60 Euro , te 23 Euro , to wkład własny do spółki.
Ok....
Dobra z tym dojazdem na spółkę , to może też da radę , ale te 1850 kun na 2 tygodnie to nie uwierzę , jeśli mają być 4 razy konoba , 4 razy griill i ryby z targu , no i jakieś wydatki na miejscu.

I nie mam tu zamiaru nikomu wyliczać kto ile wydaje , jego prywatna sprawa , tylko powiedzmy sobie szczerze 250 Euro na 2 tygodnie , to jest nie realna kwota. 8O
Ziemniaki to był taki żart , o których napisano tu już w pierdut stron.

Wiem,że ziemniory to był żart ;-),ale jak czytam kwoty jakie wymieniacie na 2-tygodniowy pobyt to 8O . Jak na miejscu się okaże,że ta kwota jest za mała to przecież nie spakuję zabawek i wrócę do domu tylko dorzucę i będę dalej :hut: . Maniust dam znać czy poległam czy dałam radę :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.07.2014 19:55

anna chmiel napisał(a):Maniust dam znać czy poległam czy dałam radę :wink:

Spoko , ja ci z całego serca życzę byś dała radę :) , bo nie sztuka jest wydać 10.000 na 2 tygodnie , a właśnie 3.000 , tylko ja jakoś nie mogę w to uwierzyć jak ludzie to robią. 8O 8O

2 tyg. 2009 - 5000 zł - camp
2 tyg. 2010 - 6000 zł - camp
2 tyg. 2011 - 8000 zł - apartament
1 tydz. 2014 - 5500 zł - apartament / samolot z TUI

Pozdrav
maniek :)
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 02.07.2014 20:17

maniust napisał(a):
anna chmiel napisał(a):Maniust dam znać czy poległam czy dałam radę :wink:

Spoko , ja ci z całego serca życzę byś dała radę :) , bo nie sztuka jest wydać 10.000 na 2 tygodnie , a właśnie 3.000 , tylko ja jakoś nie mogę w to uwierzyć jak ludzie to robią. 8O 8O

2 tyg. 2009 - 5000 zł - camp
2 tyg. 2010 - 6000 zł - camp
2 tyg. 2011 - 8000 zł - apartament
1 tydz. 2014 - 5500 zł - apartament / samolot z TUI

Pozdrav
maniek :)

Ja to chyba z innej bajki jestem;-) . W 2011 roku dzięki bezcennym radom z Cropli pojechaliśmy pod namiot na Cres. Wyjazd na 2 tyg wyniósł nas(2 osoby) drugie tyle siostra "wspólniczka" 3000 tyś( z winietami,promem.Fakt ,że tyko 3 razy jedliśmy w knajpie a resztę sami gotowaliśmy ale codziennie były lody,owoce i pifko a i wyspę udało nam się zwiedzić. W 2013 ten sam apartament co teraz dało radę zamknąć się w 3000 z wypadami do Splitu,Primosten,Trogiru. 2014 zobaczymy .
Anowi898
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anowi898 » 02.07.2014 20:20

A po co ktoś pisze że tanio albo mówi mi że jest drogo? Nie rozumiem twojego pytania.

Bo mam takie doświadczenia. Nie widzę nic w tym złego, ale tak jak napisałam zaczynaliśmy od najdroższej strony bo Dubrovnika. W Zadar było już trochę normalniej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 312
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone