Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 02.07.2014 11:07

maniust napisał(a):
anna chmiel napisał(a): A tu się mylisz.Nocleg 280 euro za 12 nocy, benzyna 800 zł,bo jesteśmy 1/2 ekipy w samochodzie i 250 euro na przejedzenie.

1. 23 Euro za apartament za dzień w sezonie , nieżle.
2. 800 zł za paliwo , licząc nawet na pół , może da radę , po zadupiach , bez winiet i bramek.
3. 1850 kun na 2 tygodnie , nie realne , chyba że na pizzach i bułkach + ziemniaki z PL.

Wybacz , ale obawiam się że:
anna chmiel napisał(a):Jeżeli będzie potrzeba to wydamy więcej

No ale to twoje wakacje , wypoczywaj , baw się dobrze i dużo słońca życzę. :papa:

Moja rodzina to Ja i Syn i są to koszty na nas 2. Apartament 5 osobowy 60e czyli na nasze 2 osoby 280e, Samochód z silnikiem 1,2 Citroen C3. W ubiegłym roku zrobiliśmy 3000 km i kosztowało nas to 1100 zł,więc w tym roku może być trochę więcej,bo paliwo droższe.Winiety Węgry 100 zł. Autostrady Chorwacja 100 zł. 260-300 e na pozostałe wydatki (jedzenie,picie zwiedzanie). W ubiegłym roku jedzenie w konobach 4 razy, grile z pysznościami z targu rybnego 4 razy reszta w apartamencie z produktów kupionych w Cro. Kto wiezie ziemniaki z Polski,bo ja nie. Jak się chce to się da radę( awaryjnie zaskórniaki są na koncie jakbyśmy poszaleli) Każdy wydaje ile może.Ja liczę na piękne widoki,ciepełko,morze i trochę wytchnienia od codziennej 12 godzinnej pracy. :hut: Czego wszystkim życzę. Pozdrawiam serdecznie
ita
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.07.2014 12:29

ania, daj spokój, wg niektórych jak się nie wyda kilkunastu tysięcy to nie wakacje i żadne wyliczenia tego nie zmienią.
Ostatnio edytowano 02.07.2014 12:46 przez ita, łącznie edytowano 1 raz
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 02.07.2014 12:43

Dzięki Ita. Już myślałam,że jestem nienormalna ,że taką ilośc kasy potrzebuję na wyjazd. Po powrocie zacznę zbierać na następny wyjazd :-)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.07.2014 12:52

ita napisał(a):ania, daj spokój, wg niektórych jak się nie wyda kilkunastu tysięcy to nie wakacje i żadne wyliczenia tego nie zmienią.

Masz rację ale i racją jest, że atrakcje, jedzenie, zwiedzanie kosztuje. Za przysłowiowe 5 zeta nie za wiele sie dostanie. Można w Cro wydać i 2000 kun na browary i taki ktoś nie powinien mówić, że objadał sie chorwackimi specjałami . Ten co wydał 200 kun też wiele nie posmakował.... Nie pisze tu o nikim konkretnym ale wiele razy było tu pisane w podobnym tonie. Czteroosobowa rodzina, apartman i mieli ful wypas dalmatyńskich specjałów, nazwiedzali sie, pobyt 14 dni i wydali 5 kilo zeta z podróżą...
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.07.2014 13:01

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):ania, daj spokój, wg niektórych jak się nie wyda kilkunastu tysięcy to nie wakacje i żadne wyliczenia tego nie zmienią.

Masz rację ale i racją jest, że atrakcje, jedzenie, zwiedzanie kosztuje. Za przysłowiowe 5 zeta nie za wiele sie dostanie. Można w Cro wydać i 2000 kun na browary i taki ktoś nie powinien mówić, że objadał sie chorwackimi specjałami . Ten co wydał 200 kun też wiele nie posmakował.... Nie pisze tu o nikim konkretnym ale wiele razy było tu pisane w podobnym tonie. Czteroosobowa rodzina, apartman i mieli ful wypas dalmatyńskich specjałów, nazwiedzali sie, pobyt 14 dni i wydali 5 kilo zeta z podróżą...

tak, ale Ania napisała ile ma i pokazała na co chce to wydać, myślisz, że jak by miała na wydanie więcej to by się ograniczała albo martwiła czy starczy? każdy ma wakacje na miarę swoich możliwości i wkurza mnie to, że ludzie się z tego naśmiewają i nie potrafią tego uszanować.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.07.2014 13:07

ita napisał(a):
Bocian napisał(a):

tak, ale Ania napisała ile ma i pokazała na co chce to wydać, myślisz, że jak by miała na wydanie więcej to by się ograniczała albo martwiła czy starczy? każdy ma wakacje na miarę swoich możliwości i wkurza mnie to, że ludzie się z tego naśmiewają i nie potrafią tego uszanować.

Ita, tak jak pisałem, nie mam tu nikogo konkretnego na myśli tylko pewien styl przedstawiania pobytu w Cro. A te sytuacje tu w tym wątku wynikają przeważnie z tego w jaki sposób pokazywane są wyliczenia. Niedokładnie i ogólnie. Jak ktoś napisze, ze wydał na apartman 500 euro to to dużo czy mało? Nie podając ile był dni. Bo jak 3 to dużo a jak 14 to mało...
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 02.07.2014 13:18

" Apartament 5 osobowy 60e czyli na nasze 2 osoby 280e" to na 4,7 dnia tylko jedziecie? a winiety , to od Wegier , znaczy sie na Wegry ktos Was na lawecie pociagnie? :) oki sorry .
Moje wydatki wstepne wyjazd 08.07 do Pakostane, Breli i jeszcze gdzies ale nie wiem gdzie :) 4 Osoby (2+2 dzieci)
1) Paliwo , licze skromnie okolo 3500 km( plus wycieczki itp) , passat diesel pali okolo 6,5 litra - srednio po 1,35 euro/L = 1300zl samo Paliwo ,
2) Winiety - Czechy 2x 310 koron ( 100zl) , Austria 2x 8,50 euro ( 70 zl) Slowenia 30 euro miesieczna , (123 zl) , Chorwacja 2x 48 kuna do Zagrzebia 8 ( 60 zl) , 2x 197 kuna z Zgrzebia do Sestanowac ( 220 zl ) RAZEM WINIETY ----- 573 PLZ

3) Noclegi , Pakostane 3x60 Euro ( 180 euro) Brela 9x 66,6 Euro = 600 Euro i jeszcze znajde gdzies 4 noce za okolo licze 60euro na noc (240 euro) razem = 1020 Euro , czyli 4182 PLZ ( kurs 1 euro =4,1 PLZ)

Sumujac wychodzi 6055 PLZ !!!!

A teraz dopiero mozna zaczac myslec o wydatkach na miejscu. Jedzac codziennie w konobach na sam obiad potrzeba okolo 350 Kuna x 16 = wychodzi 5600 kuna
Lody , pifko , slodycze , ryby, kapelusze , wycieczki itp itd itp skromnie na 4 osoby 750 kuna / Dzien

Wyliczajac wszystkie wydatki , wychodzi jak z bicza strzelil 12000 PLZ!!! (+,-, 2000PLZ)

Mozna oczywiscie zabrac jedzonko z domciu i nic nie wydawac na miejscu , ale w moim przypadku sumy 6055PLZ sie nie przeskoczy , na dojazd, noclegi i winiety
Pozdrawiam Wszystkich i zycze milego slonecznego urlopu
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 02.07.2014 13:22

anna chmiel napisał(a):Dzięki Ita. Już myślałam,że jestem nienormalna ,że taką ilośc kasy potrzebuję na wyjazd. Po powrocie zacznę zbierać na następny wyjazd :-)

Gdybyś od razu uzupełniła swoją pierwszą wypowiedź o informacje, że koszty paliwa i winiet dzielicie na pół, podobnie jak apartament to nikt by się pewnie słowem nie odniósł do Twojego postu.

anna chmiel napisał(a):Ja nie mam puszki ani świnki, ale mam piękne pudełko po gwiazdkowym prezencie ,a w nim w różnych nominałach + zwrot z US i się zebrało 3000. Dla 2 osób na 2 tygodnie od przyszłej niedzieli wystarczy :-)

Dla mnie np. mission impossible, bo jadąc we dwoje przynajmniej 1500 zł wydam na same paliwo i winiety a za drugie 1500 "dwojki" na dwa tygodnie nie znajdę (jak ktoś ma namiar na fajny app za 25 euro za dobę to niech się podzieli :lol: ).

Kontrowersje i przepychanki w wątkach tanio, drogo i za ile wynikają przede wszystkim z tego, że ludzie nie podają pełnych informacji. Przez to te tematy robią się mało przydatne, bo za dużo w nich zaczepek i bicia piany a za mało konkretów.
Ostatnio edytowano 02.07.2014 13:25 przez marze_na, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 13:22

No jasne - uwierzę, że w sezonie 23 E za apartament ktoś zapłacił...chyba, że ten apartament to glinianka pod górą szybowcową... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2014 13:29

alechandro napisał(a):No jasne - uwierzę, że w sezonie 23 E za apartament ktoś zapłacił...chyba, że ten apartament to glinianka pod górą szybowcową... :lol:

Za dwie osoby w apartamencie pięcio osobowym. :idea:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2014 13:36

Alechandro! Płacę w Molunat 29E 2os. dorosłe + dziecko 13lat... popatrz sobie Marijan Kuselj privatni smijestaj u Hrvatskoj. Piękny widok, blisko plaży... super, pozdrav
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 02.07.2014 13:36

2) Winiety - Czechy 2x 310 koron ( 100zl) ,

Tak tylko w kwestii "optymalizacji kosztów". Nie lepiej kupić w Czechach jedną winietę miesięczną M za 440 CZK zamiast dwóch 10 dniowych? 8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.07.2014 13:37

alechandro napisał(a):No jasne - uwierzę, że w sezonie 23 E za apartament ktoś zapłacił...chyba, że ten apartament to glinianka pod górą szybowcową... :lol:

Koleżanka wyżej napisała , że apartament 6 osobowy za 60 Euro , te 23 Euro , to wkład własny do spółki.
Ok....
Dobra z tym dojazdem na spółkę , to może też da radę , ale te 1850 kun na 2 tygodnie to nie uwierzę , jeśli mają być 4 razy konoba , 4 razy griill i ryby z targu , no i jakieś wydatki na miejscu.

I nie mam tu zamiaru nikomu wyliczać kto ile wydaje , jego prywatna sprawa , tylko powiedzmy sobie szczerze 250 Euro na 2 tygodnie , to jest nie realna kwota. 8O
Ziemniaki to był taki żart , o których napisano tu już w pierdut stron.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 13:46

maniust napisał(a):................

Ja już na ten temat nawet się nie odzywam bo cokolwiek nie napiszesz to znaczy, że nie szanujesz ludzi...dla mnie tez to kwoty nierealne ale faktycznie - już było to wałkowane...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 13:47

slavko.v napisał(a):Alechandro! Płacę w Molunat 29E 2os. dorosłe + dziecko 13lat... popatrz sobie Marijan Kuselj privatni smijestaj u Hrvatskoj. Piękny widok, blisko plaży... super, pozdrav

W sezonie ? 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 311
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone