Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.01.2011 20:47

romuald22 napisał(a): No i kup ciuszka w Cro. I ile kosztuje?

A propos ciuszków to swego czasu widziałem na jednym młodym Chorwacie,spodnie 3/4 (letnie) całe w czerwono-białą szachownicę..... 8) .Od tamtego czasu szukam ich jak Graala,ale nigdzie nie mogę znaleźć... :cry:
Ktoś wie gdzie je mogę dostać? :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.01.2011 20:50

Zakladam, że masz zgrabne nogi... :twisted:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.01.2011 21:01

Nic pochopnie nie zakładaj.... :wink:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 21:07

anakin napisał(a):A propos ciuszków to swego czasu widziałem na jednym młodym Chorwacie,spodnie 3/4 (letnie)

Ja bym zimowe takie wziął...
anakin napisał(a):Od tamtego czasu szukam ich jak Graala,ale nigdzie nie mogę znaleźć...

Ja też szukam Graala ale co wystawie łeb z domowych pieleszy to zamiast niego mam górala :D.
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 31.01.2011 23:29

hmm..przeczytałam cały wątek...i zglupiałam :lol:

Chcę jechać do Chorwacji w połowie maja, mój M nie chce :oops: ja mu ciągle pokazuje foteczki itp ale woli lecieć...ale po przeczytaniu wątku i kosztów...
w terminie połowa marca lub w kwietniu możemy lecieć do Tajlandii, sami beż posrednictwa biura..koszt
samolot rejsowy berlin- bangkok
w bangkoku 4 dni w hotelu 3,5gwiazdki ( lepszy standard niż w Polsce)
następnie lot na phuket i tam 9 dni pobytu w hotelu 4,5 gw.
wyzywienie w hotelelach tylko śniadania.
powrót rejsowym samolotem Phuket - bangkok

to nas kosztuje 1100 e od osoby.

wycieczki i wyżywienie każdy wie - grosze.

i łamię się....inny świat :cry: :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.01.2011 23:51

Teska napisał(a):hmm..przeczytałam cały wątek...i zglupiałam :lol:
Chcę jechać do Chorwacji w połowie maja, mój M nie chce :oops: ja mu ciągle pokazuje foteczki itp ale woli lecieć...ale po przeczytaniu wątku i kosztów...
w terminie połowa marca lub w kwietniu możemy lecieć do Tajlandii, sami beż posrednictwa biura..koszt
samolot rejsowy berlin- bangkok
w bangkoku 4 dni w hotelu 3,5gwiazdki ( lepszy standard niż w Polsce)
następnie lot na phuket i tam 9 dni pobytu w hotelu 4,5 gw.
wyzywienie w hotelelach tylko śniadania.
powrót rejsowym samolotem Phuket - bangkok

to nas kosztuje 1100 e od osoby.

wycieczki i wyżywienie każdy wie - grosze.

i łamię się....inny świat :cry: :cry:

Obecny kurs euro w Szczecinie 4 zł. - 2200 euro to 8800 zł.

W Chorwacji taką kwotę można wydać, ale na 9 dni w połowie maja dla dwóch osób wystarczy połowa.

Tak więc albo autem do Chorwacji lub samolotem do Tajlandii.
Wybór należy do Was.

W jednym masz rację - to inne światy :D
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 01.02.2011 00:15

Witaj

dziś kupowałam euro - 3,85 w kantorze.
Chcemy jechać na 14 dni.
w Tajlandii około 30 st, w Chorwacji...różnie bywa :cry:

no i inny świat ta Tajlandia....to zdanie mojego M :oops: :oops: on woli takie klimaty chociaż ja też w zeszłym roku byliśmy w Birmie i Laosie...zwiedziliśmy właściwie całą Azję...jeszcze w tym roku chcemy polecieć do Wietnamu...
i przez to forum....zachciało mi się do Chorwacji :roll: :roll: :roll: bedę M marudziła

swoją drogą mam zapytanie, jak to jest z vinetkami? wszyscy podają ceny za 10 dni nie ma np na 14 ? :oops: :oops:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2011 00:41

No cóż, w maju w Chorwacji 30 stopni raczej nie będzie.
W Chorwacji i w Tajlandii, co oczywiste - są różne klimaty.

4400 zł. na dwie osoby i 14 dni może być mało (mnie by wystarczyło) wszystko zależy od preferencji lokalowych i żywieniowych.

O jakie winietki chodzi :?: bo są różne w różnych krajach tranzytowych do Chorwacji.
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 01.02.2011 08:52

Janusz

bardzo dziekuję za zainteresowanie :lol: masz rację, ale nie do końca mnie zrozumiałeś chyba :oops:
poczytałam ten wątek i różnie z cenami jest- jakie będą w tym roku nie wie nikt...generalnie chodziło mi o to,że Chorwacja jest drogim krajem..bo - absolutnie nie wozimy ze sobą jedzenia, absolutnie nie bedę stała przy garach żeby gotować obiadki gotuję rok cały na wakacjach tego sie nie robi...a lubimy dobrze zjeść , uwielbiamy owoce morza..
z tego mogę robić śniadanko, bo jako leniuch nie chciałoby mi gnać gdzieś rano żeby zjeść..wolę tak jak u siebie w domu jak pogoda pozwala w pizamie i na tarasie :roll: Lubimy zwiedzać, nie lubimy leżenia na plazy..
no i z tego opisu wyłania się jakaś tam cena...niemała :?
drugi wyjazd - dojazd 130km na lotnisko w Berlinie, sadzasz tyłek po kilkunastu godzinach jesteś w innym świecie, chcesz jesć idziesz do restauracji lub coś ciekawego zjesz w tubylczych małych knajpkach ( owoce morza) nie zastanawiasz sie ile to kosztuje, jesz - jedziesz na wycieczki bo tanie jak barszcz...inny świat inny klimat...

jak tu wybić mojemu M wylot ????? :lol: :roll: głowię się

o wszystkie które potzrebujemy żeby do Chorwacji dojechać, czytam że kupujecie te na 10 dni...stąd moje zdziwienie, przecież część forumków jedzie na dłużej niż 9 dni...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2011 09:24

Teska napisał(a):jak tu wybić mojemu M wylot ????? :lol: :roll: głowię się

Jak koś zasmakował innego świata i klimatów ... to nie moja głowa jak mu to wybić.

Jak spędzicie wakacje , to Wasz wybór.

Byłem raz w Grecji autokarem (podróż masakra) ale Meteory widziałem.

Byłem raz w Turcji samolotem (chętnie bym poleciał ponownie)
bo to ciekawy do zwiedzania kraj.

Jest jednak taki kraj, do którego mogę jechać na wakacje co roku.

Ten kraj to CHORWACJA :D

Dlaczego :?: Bo już Aniołowie wiedzieli gdzie jest jak w raju :wink: :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2011 09:33

Teska napisał(a):o wszystkie które potzrebujemy żeby do Chorwacji dojechać, czytam że kupujecie te na 10 dni...stąd moje zdziwienie, przecież część forumków jedzie na dłużej niż 9 dni...

Na termin ważności winiet nie mamy wpływu, jeśli chce się korzystać z autostrad trzeba kupować takie jakie są dostępne w danym kraju.

Odsyłam do FAQ
Bart76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart76 » 15.02.2011 13:19

Witam,

Jedziemy po raz pierwszy do Chorwacji, kwatery już zarezrwowałem na 13 dni koszt 580 eur, 300 m od plaży- Baska Voda. Apartament składa się z sypialni + living room z aneksem kuchennym i łazienka, 2 os dorosłe + 2 dzieci 10 i 11 lat.
Czytam po kolei tematy z forum - aż trafiłem tutaj.
Wg moich wyliczeń koszt całej wycieczki wyniesie nas 7500-8000 pln.
Niewiele mnie wydajemy nad polskim morzem, fura jest na gaz, jeżeli uda się tankować tylko LPG to wydam mniej...
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 15.02.2011 13:41

Powiedz mu, że Phuket to obok Pattayi najgorsze miejsce w Tajlandii. No chyba, że lubicie oglądać starszych Panów z młodymi Tajkami "pod rękę", ale raczej nie sądzę.
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 16.02.2011 16:22

qqryq napisał(a):

Powiedz mu, że Phuket to obok Pattayi najgorsze miejsce w Tajlandii. No chyba, że lubicie oglądać starszych Panów z młodymi Tajkami "pod rękę", ale raczej nie sądzę.

Pattaya może, co do Phuketu nie do końca sie zgodzę :?
Ogladać to ni elubimy, a że się prowadzają- nie przeszkadza nam... :oops:

w kazdym razie oststni tydzień maja na 16 dni jedziemy do Chorwacji :P a we wrześniu na 3 tygodnie lecimy sami do Tajlandii i Kambodży...i wszyscy w domku zadowoleni...
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 16.02.2011 17:28

Bart76 napisał(a):Witam,

Jedziemy po raz pierwszy do Chorwacji, kwatery już zarezrwowałem na 13 dni koszt 580 eur, 300 m od plaży- Baska Voda. Apartament składa się z sypialni + living room z aneksem kuchennym i łazienka, 2 os dorosłe + 2 dzieci 10 i 11 lat.
Czytam po kolei tematy z forum - aż trafiłem tutaj.
Wg moich wyliczeń koszt całej wycieczki wyniesie nas 7500-8000 pln.
Niewiele mnie wydajemy nad polskim morzem, fura jest na gaz, jeżeli uda się tankować tylko LPG to wydam mniej...

To zależy ile ci ta fura pali mi się udaje przejeżdżać na gazie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone