Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser
Re: Chorwacja ogólne pytania, koszty

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.06.2014 18:30

ołowiany napisał(a):
Mam dobre doświadczenia z booking. Ale akurat apartamentów w Chorwacji nigdy nie znalazłem ciekawych w tym serwisie.

...eeeeeeeeeeee....to słabo szukałeś ,trzeba wcześniej szukać , zimą na lato :wink:
kaeres
Cromaniak
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 01.07.2014 12:01

maxiek napisał(a):3 osoby
wrzesień 2013r - 9 dni
Poreć kamping - Mazda 2 1.4d
2 razy gotowaliśmy obiadek
koszt wakacji
3300 zł

??
Jakieś szczegóły ?
Omijaliście wszystkie płatne drogi ?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 01.07.2014 12:41

Pchali mazde darmowymi drogami, 4 i 7 dnia był obiad. Koszt kempingu 3200, reszta te dwa obiady.. :mrgreen:

Przepraszam oczywiście i nie chcę urazić, ale faktycznie warto podać szczegóły, bo gdy większość wydaje przynajmniej połowę tej kwoty na transport, a drugą na nocleg to ciężko im potem uwierzyć.. :twisted:

Dlatego też chcielibyśmy poznać szczegóły. ;)

Z drugiej strony wiem, że to pewnie możliwe, bo sam kiedyś objechałem niemal całe wybrzeże (15 dni) za (teoretycznie) 3800pln za dwie osoby. :)
maniust
Koneser
Re: ..:: SKARBONKA na 5,- zł ::..

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.07.2014 18:02

anna chmiel napisał(a):Ja nie mam puszki ani świnki, ale mam piękne pudełko po gwiazdkowym prezencie ,a w nim w różnych nominałach + zwrot z US i się zebrało 3000. Dla 2 osób na 2 tygodnie od przyszłej niedzieli wystarczy :-)
"Stopem" i pod chmurko , pewnie. :lol:
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 01.07.2014 20:54

maniust napisał(a):
anna chmiel napisał(a):Ja nie mam puszki ani świnki, ale mam piękne pudełko po gwiazdkowym prezencie ,a w nim w różnych nominałach + zwrot z US i się zebrało 3000. Dla 2 osób na 2 tygodnie od przyszłej niedzieli wystarczy :-)
"Stopem" i pod chmurko , pewnie. :lol:

A tu się mylisz.Nocleg 280 euro za 12 nocy, benzyna 800 zł,bo jesteśmy 1/2 ekipy w samochodzie i 250 euro na przejedzenie.Jeżeli będzie potrzeba to wydamy więcej,ale w ubiegłym roku wystarczyło i wcale nie o chlebie i wodzie. Pozdrawiam
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 01.07.2014 21:53

jakieś winiety liczyłaś?
Ja liczę, że na jakieś 14 dni we wrześniu dla rodziny 2+2 (dzieciaki 3 i 5 roku) wystarczy 7000-8000 złotych (w tym koszty przejazdu 1500 złotych).
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.07.2014 22:14

anna chmiel napisał(a): A tu się mylisz.Nocleg 280 euro za 12 nocy, benzyna 800 zł,bo jesteśmy 1/2 ekipy w samochodzie i 250 euro na przejedzenie.

1. 23 Euro za apartament za dzień w sezonie , nieżle.
2. 800 zł za paliwo , licząc nawet na pół , może da radę , po zadupiach , bez winiet i bramek.
3. 1850 kun na 2 tygodnie , nie realne , chyba że na pizzach i bułkach + ziemniaki z PL.

Wybacz , ale obawiam się że:
anna chmiel napisał(a):Jeżeli będzie potrzeba to wydamy więcej

No ale to twoje wakacje , wypoczywaj , baw się dobrze i dużo słońca życzę. :papa:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 01.07.2014 22:53

razpol napisał(a):Pchali mazde darmowymi drogami, 4 i 7 dnia był obiad. Koszt kempingu 3200, reszta te dwa obiady.. :mrgreen:

Przepraszam oczywiście i nie chcę urazić, ale faktycznie warto podać szczegóły, bo gdy większość wydaje przynajmniej połowę tej kwoty na transport, a drugą na nocleg to ciężko im potem uwierzyć.. :twisted:

Dlatego też chcielibyśmy poznać szczegóły. ;)

Się czepiasz, zamiast popaść w zachwyt :wink:

Człowiek 2 razy przez 9 dni jadł obiad - i wystarczy, po co więcej? Niektórzy nic nie jedzą na wakacjach, co nie zmienia wcale faktu, że ich wakacje są na wypasie. Nabijasz się, że pchali mazdę... jakbyś nie mógł zrozumieć, że można prowadzić spokojnie, oszczędnie, wykorzystując np. sprzyjający wiatr, na zjazdach wyłączając silnik, a podjazdy... hmmmm, omijając :wink:

Tyle czasu na forum i jeszcze nie ogarnąłeś tych zajebistych myków... :roll: :mrgreen:
baunty
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 01.07.2014 23:01

stachan napisał(a):Jeżeli mam pobyt z wyzywieniem to jaką realną kwotę zabrać aby starczyło na prom (kilka razy) Orebić - Korcula, lody, jakieś pamiątki, kapelusze słomkowe, wycieczka do Dubrovnika - czy 1000 kun na 2+2 wystarczy? Pobyt 2 tygodnie.

Dziennie ten tysiąc kun? ...jeśli tak to wystarczy, jeśli nie - to popytaj na forum co zrobic aby wystarczyło. ... jest tu paru fachowców od tego :)
Ostatnio edytowano 01.07.2014 23:16 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 01.07.2014 23:13

baunty napisał(a):
stachan napisał(a):Jeżeli mam pobyt z wyzywieniem to jaką realną kwotę zabrać aby starczyło na prom (kilka razy) Orebić - Korcula, lody, jakieś pamiątki, kapelusze słomkowe, wycieczka do Dubrovnika - czy 1000 kun na 2+2 wystarczy? Pobyt 2 tygodnie.

Dziennie ten tysiąc kun?

Na 2 tygodnie, wyraźnie Stachan napisał. I znajdą się tacy, którzy powiedzą, że wystarczy aż nadto i jeszcze coś z tego tysiąca zostanie na następne wakacje... :oczko_usmiech:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 01.07.2014 23:19

PabloX napisał(a):
baunty napisał(a):

Dziennie ten tysiąc kun?

Na 2 tygodnie, wyraźnie Stachan napisał. I znajdą się tacy, którzy powiedzą, że wystarczy aż nadto i jeszcze coś z tego tysiąca zostanie na następne wakacje... :oczko_usmiech:

Wiem :D
edytowalem jak Ty pisałeś post.
Nie napisał tylko czy z wyzywieniem czy bez 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2014 23:22

Z wyżywieniem :wink: ,

codziennie świeże ośmiornice, ostrygi, na zapitkę francuski szampan :D
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 01.07.2014 23:26

Lednice napisał(a):Z wyżywieniem :wink: ,

codziennie świeże ośmiornice, ostrygi, na zapitkę francuski szampan :D

To akurat inna frakcja - mniej szampana, za to więcej prosecco :mrgreen:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 01.07.2014 23:34

to szok 8O
Ostatnio edytowano 02.07.2014 08:46 przez karin74, łącznie edytowano 1 raz
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 02.07.2014 05:26

maniust napisał(a):
anna chmiel napisał(a): A tu się mylisz.Nocleg 280 euro za 12 nocy, benzyna 800 zł,bo jesteśmy 1/2 ekipy w samochodzie i 250 euro na przejedzenie.

1. 23 Euro za apartament za dzień w sezonie , nieżle.
2. 800 zł za paliwo , licząc nawet na pół , może da radę , po zadupiach , bez winiet i bramek.
3. 1850 kun na 2 tygodnie , nie realne , chyba że na pizzach i bułkach + ziemniaki z PL.

Wybacz , ale obawiam się że:
anna chmiel napisał(a):Jeżeli będzie potrzeba to wydamy więcej

No ale to twoje wakacje , wypoczywaj , baw się dobrze i dużo słońca życzę. :papa:

Każdy wyda tyle ile uważa za stosowne. My z (wtedy jeszcze z Narzeczoną) 2 lata temu zamknęliśmy się w ok. 4000 zł. Pobyt 9 dni na Pagu a nocleg nas kosztował 19 euro od osoby. O chlebie i wodzie nie żyliśmy bo i trudno na Zrce w nocy iść o wodzie... ;) Jeden drink z 50 mg alkoholu potrafi kosztować 100 kun. Jednakże dodaję, że jechaliśmy busem w 8 osób więc koszty się dzieliły (ale wynajem 130 zł za dzień trzeba i tak było zapłacić).
W tym roku z moją świeżo upieczoną małżonką i parą znajomych jedziemy do Podgory. Łącznie z całodniowym zwiedzaniem Plitvickich i Dubrovnika wyjdzie nam 13 dni. Nocleg - 15 euro od osoby. Paliwo czołgowe (niektórzy wiedzą o co chodzi ;) ). I też planujemy się zamknąć w 4000 zł. To wcale nie jest mało. Tylko zależy od sposobu wydawania. Ja się tam nie wstydzę, że jakieś jedzenie bierzemy z Polski - polska kiełbaska z grilla musi być, mamina peklowana karkówka też, a i schabowym nasi ostatni gospodarze nie pogardzili i się zajadali... ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 310
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone