Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 28.06.2014 19:20

Jeżeli mam pobyt z wyzywieniem to jaką realną kwotę zabrać aby starczyło na prom (kilka razy) Orebić - Korcula, lody, jakieś pamiątki, kapelusze słomkowe, wycieczka do Dubrovnika - czy 1000 kun na 2+2 wystarczy? Pobyt 2 tygodnie.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 28.06.2014 19:40

to wychodzi niecale 18 kuna na osobodzien :) po 3 galki loda ------ i jeszcze wycieczka do Dubrownika :) -------NIEREALNE-----
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 28.06.2014 19:56

ja tam jestem na Hvarze drugi tydzień i już trzy razy wypłacałem ze ściany po tysiaku kun :D nie licząc paliwa autostrad i tego co kartą w sklepie, konobach zapłaciłem :evil: a jeszcze promy, wycieczka... dla mnie też wydaje sie nierealne. Przecież to zaledwie nieco ponad 500PLN, a tutaj gdzie nie wejdę, jakieś drobne zakupy na kolację, lody, kawa i 100, 200 kun pęka, tylko my samych pamiątek mamy chyba za tysiaka bo miody z Hvaru, powidła ze smokwy itp drogie... ale życzę powodzenia :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.06.2014 20:18

4 os. na dwa tygodnie to ca. 3 k€
Karas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karas » 28.06.2014 20:44

nasz kalkulacje
5 dorosłych, jedno dziecko 2lata
dojazd do Makarskiej buso-kamperem (wcześniej 3 inne przystanki) 2500zł
Nocleg na polach namiotowych ok 800zł
. Wychodzi na głowę 550zł + to co się przepije i przeje, no jeziora chcemy zahaczyć, to już 60zł/os. Kalkulacje na Wrzesień
planowo po dwa noclegi tam, gdzie się zatrzymamy.

jeszcze lepiej wychodzi to znajomym, lecącym Espace w 7 osób pod namioty
Ironman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ironman » 28.06.2014 23:06

Przeglądam temat, ale muszę zapytać. Jaki może być średni koszt przeżycia 1 dnia na 1 osobę? Nie chodzi mi nocleg, transport. Jedynie o pieniądze potrzebne na jedzenie itp. Bez szaleństw ale i bez przesadnego oszczędzania. Czytam i ciężko mi wyciągnąć tą średnią więc może ktoś doświadczony pomoże?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2014 23:34

Tego się nie da policzyć 8)

Jedni jadą z dziećmi, inni nie.

Jedni jedzą w knajpach, inni znają je tylko z widzenia :wink:

Jedni wożą ze sobą z Polski nawet maszynkę do robienia chleba, inni kupują wszystko w Chorwacji.

I tak dalej... :roll:

Jedni piszą tu uczciwie o kosztach pobytu, inni zmyślają, ile wlezie :?

Policz po prostu średni koszt przeżycia 1 dnia na 1 osobę w Polsce odnosząc się do twojej rodziny, pomnóż przez 1,5 i masz wynik.
Co prawda ceny w Chorwacji są wyższe o 1/3, ale na wakacjach się więcej wydaje :wink:
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 29.06.2014 08:20

Ja na wyjazd do Cro 2+1 zabieram Kartę kredytową + 300euro + 3400 kun to kasa na wydatki .
Podróż i noclegi są w innej części portfela :)
W zeszłym roku na 10 dni wydaliśmy 3400kun a euro przyjechało do Polski ,Kartą kredytową zapłaciłem jedno tankowanie w Cro około 400kun .
Nigdy nie policzy się dokładnie wydatków na wakacje przed wyjazdem.
Użytkownik usunięty
Re: Chorwacja ogólne pytania, koszty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2014 11:20

lotnikwsk napisał(a):Booking też musi z czegoś żyć, nie lepiej zabrać dziewczynę np. na dobry obiad :papa: ? A swoją drogą to fajną trasę planujesz ,miłych wakacji i wieczorów z dziewczyną.

Booking nie narzuca żadnej marży. To właściciel kwatery/hotelu im płaci prowizję. Zdarza się b. często, że ma ceny niższe niż ceny na stronie hotelu.
Mam dobre doświadczenia z booking. Ale akurat apartamentów w Chorwacji nigdy nie znalazłem ciekawych w tym serwisie.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.06.2014 12:45

mariusz_77 napisał(a):ja tam jestem na Hvarze drugi tydzień i już trzy razy wypłacałem ze ściany po tysiaku kun :D nie licząc paliwa autostrad i tego co kartą w sklepie, konobach zapłaciłem :evil: a jeszcze promy, wycieczka... dla mnie też wydaje sie nierealne. Przecież to zaledwie nieco ponad 500PLN, a tutaj gdzie nie wejdę, jakieś drobne zakupy na kolację, lody, kawa i 100, 200 kun pęka, tylko my samych pamiątek mamy chyba za tysiaka bo miody z Hvaru, powidła ze smokwy itp drogie... ale życzę powodzenia :papa:

No właśnie nie miałem pojęcia ile zabrać, gdyż mamy z głowy problem wyżywienia a wyjazd po raz pierwszy - myślę, że - podobnie jak u Ciebie - 3000 kun i karta :)

Dzieki wszystkim za informacje :)
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 29.06.2014 20:37

ołowiany napisał(a):Booking nie narzuca żadnej marży. To właściciel kwatery/hotelu im płaci prowizję. Zdarza się b. często, że ma ceny niższe niż ceny na stronie hotelu.
Mam dobre doświadczenia z booking. Ale akurat apartamentów w Chorwacji nigdy nie znalazłem ciekawych w tym serwisie.

Też mogę z czystym sumieniem polecić ten serwis. Rezerwowałem w nim noclegi w różnych krajach, w tym bardzo dobre noclegi tranzytowe w Chorwacji (raz w hotelu i raz w apartamentach).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.06.2014 10:51

ołowiany napisał(a):Booking nie narzuca żadnej marży. To właściciel kwatery/hotelu im płaci prowizję. Zdarza się b. często, że ma ceny niższe niż ceny na stronie hotelu.

Kilka dni temu byłem we Wrocławiu. Hotel miał 180zł za 1-kę ze śniadankiem a na booking klepnąłem ten sam pokój za 150zł. W zeszłym roku w Pradze będąc prywatnie z rodzinką też mieliśmy nocleg przez portal taniej niż było by to na miejscu
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 30.06.2014 11:16

urlop w Chorwacji kosztuje.... tyle ile się w trakcie wyda kasy... hehe
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 30.06.2014 15:24

Oj kosztuje,kosztuje...najwiecej sztywne wydatki czyli: apartament, paliwo, winiety, ewentualnie ubezpieczenie.
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 30.06.2014 18:22

slavko.v napisał(a):urlop w Chorwacji kosztuje.... tyle ile się w trakcie wyda kasy... hehe

nic dodać nic ująć
:oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :hut: :papa: :papa: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 309
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone