Krystof napisał(a):a ja tam jabcoki lubiłem :@)
nazywaliśmy je - ze względu na cenę - osiemnastotysięcznikami... łza się w oku kręci...
jedyny jabol, którego wypicie przyszło mi z trudem, to był słodki "buzun J-23", o ile dobrze pamiętam nazwę? jechał zjełczałym sokiem z puszki z brzoskwiniami - gęsty i słodki :@( nie wchodził mi, bo gustowałem w jabolach wytrawnych :@))))
Pablo Rafael napisał(a):Witam forumowicze, czy ktoś z doświadczeniem może powiedzieć czy zmieszcze się w poniższych kosztach ?
A)Paliwo przy spalaniu 7 l /100 - odległośc 2806 km tam i z powrotem ( 1403 km w jedną stronę) koszt 1330 zł
B)Winiety (bez omijania słowenii) zjazd na sibernik - 380 zł
A+B = 1710
C) Nocleg dla 4 osób apartament zakładam max 20 E na osobe czyli suma 80 Euro ilość nocy 7 a więć suma = 560 euro = 2350 zł (około)
Suma za wyjazd 4062 zł dzielone na 4 osoby = 1015 zł
Czy gdzieś mogę się jeszcze zaskoczyć do tego momentu ? czy ewentualnei nocleg będzie droższy a może uda się coś za 15-18euro na osobę znaleźć ?
Resztę kosztów chyba nie ma co liczyc ale nie zamierzam zbyt wiele wydawać , alko biore ze soba i po drodze, lody obiadek raz po raz w restauracji, trochę jedzenia z domu, chciałbym się zmieścić w 1600-1800 czy realne ?i czy to nie będzie zbyt ubogo ?
Makar..... napisał(a):Rafal26 napisał(a):Witam
We wrześniu planuje wyjazd z dziewczyną na Chorwację.
Siemka,
Pierwszy post - no to się witamy
Uczulam na pisownię: nie na Chorwację, tylko do Chorwacji
Śmiało możesz jechać w ciemno, na miejscu spoko znajdziesz odpowiednie lokum, we wrześniu możesz przebierać w ofertach - co do kasy, dla chcącego nic trudnego...
makar
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko