Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.06.2014 09:31

Jak disco-polo - nikt nie słucha, a wszyscy znają słowa :D :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 24.06.2014 09:34

Krystof napisał(a):a ja tam jabcoki lubiłem :@)
nazywaliśmy je - ze względu na cenę - osiemnastotysięcznikami... łza się w oku kręci...

jedyny jabol, którego wypicie przyszło mi z trudem, to był słodki "buzun J-23", o ile dobrze pamiętam nazwę? jechał zjełczałym sokiem z puszki z brzoskwiniami - gęsty i słodki :@( nie wchodził mi, bo gustowałem w jabolach wytrawnych :@))))

...czy aby nie pomyliliście wątku :D
...trzeba złożyć nowy....czyli ...kto ...co...w...młodości...pił.... :lol:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 24.06.2014 09:41

No to wracamy na właściwe tory. Ile kosztują jabole w Chorwacji? I czy warto wozić swoje? ;)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 24.06.2014 09:58

a jabole teraz to wcale nie takie tanie, mielismy spotkanie klasowe z liceum po 20 latach (2008) , i chcielismy sie napic jabola - jak za dawnych czasow , i powiem wam , ze to juz nie latwa sprawa znalezc taki wynalazek. Oczywiscie znalazlem w malym sklepiku osiedlowym jabol Commandos he he i 8 zl kosztowal !!! Patrzac na ceny np. w niemczech , to za 2 Euro mozna kupic dobre wino!!! Jednak na studiach 1995-2000 to juz nikt nie pil jaboli , pilo sie kellerisy :) lub wodke z czech - hanacka sie zwala - niezly syf :)
Pablo Rafael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo Rafael » 24.06.2014 18:41

Witam forumowicze, czy ktoś z doświadczeniem może powiedzieć czy zmieszcze się w poniższych kosztach ?

A)Paliwo przy spalaniu 7 l /100 - odległośc 2806 km tam i z powrotem ( 1403 km w jedną stronę) koszt 1330 zł
B)Winiety (bez omijania słowenii) zjazd na sibernik - 380 zł

A+B = 1710

C) Nocleg dla 4 osób apartament zakładam max 20 E na osobe czyli suma 80 Euro ilość nocy 7 a więć suma = 560 euro = 2350 zł (około)

Suma za wyjazd 4062 zł dzielone na 4 osoby = 1015 zł

Czy gdzieś mogę się jeszcze zaskoczyć do tego momentu ? czy ewentualnei nocleg będzie droższy a może uda się coś za 15-18euro na osobę znaleźć ?

Resztę kosztów chyba nie ma co liczyc ale nie zamierzam zbyt wiele wydawać , alko biore ze soba i po drodze, lody obiadek raz po raz w restauracji, trochę jedzenia z domu, chciałbym się zmieścić w 1600-1800 czy realne ?i czy to nie będzie zbyt ubogo ?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 24.06.2014 18:51

wychodzi ci 6 - 7 stów na wydatki na miejscu, czyli ok. 150 euro
sprawdź ceny lodów, obiadów, browarów, potem dolicz 10-30% i będziesz sam wiedział; wg mnie to dość skromnie
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 24.06.2014 19:22

Pablo Rafael napisał(a):Witam forumowicze, czy ktoś z doświadczeniem może powiedzieć czy zmieszcze się w poniższych kosztach ?

A)Paliwo przy spalaniu 7 l /100 - odległośc 2806 km tam i z powrotem ( 1403 km w jedną stronę) koszt 1330 zł
B)Winiety (bez omijania słowenii) zjazd na sibernik - 380 zł

A+B = 1710

C) Nocleg dla 4 osób apartament zakładam max 20 E na osobe czyli suma 80 Euro ilość nocy 7 a więć suma = 560 euro = 2350 zł (około)

Suma za wyjazd 4062 zł dzielone na 4 osoby = 1015 zł

Czy gdzieś mogę się jeszcze zaskoczyć do tego momentu ? czy ewentualnei nocleg będzie droższy a może uda się coś za 15-18euro na osobę znaleźć ?

Resztę kosztów chyba nie ma co liczyc ale nie zamierzam zbyt wiele wydawać , alko biore ze soba i po drodze, lody obiadek raz po raz w restauracji, trochę jedzenia z domu, chciałbym się zmieścić w 1600-1800 czy realne ?i czy to nie będzie zbyt ubogo ?

A. paliwo, to zalezy gdzie bedziesz tankowac , ceny w chorwacji i sloweni okolo 1.30 -1.40 Euro / litr Diesel
B. winiety, austria 8,50 euro , czechy 310 koron, slowenia 15 euro, Chorwacja Do Zagreba 48 kuna 2x , i potem 2x np. do Sestanovac 197 kuna 2 x ,

C. w jakiej miejscowosci nocleg? to zalezy , bo np . na riwierze makarskiej zaplacicie od 60 Euro +++ , a w okolicach Zadaru mozna i za 35-40 za 4 osoby , no iwszystko zalezy od odleglosci od morza.

PS. w 2010 w Supetarze na 8 dni wystarczylo nam 550 euro na jedzenie i lody :) na 4 osoby , w tym dwoje dzieci , czyli jakby 3 osoby :) obiady jedlismy tylko na miescie , ale tam ceny byly niskie , zestaw wtedy kosztowal okolo 50 kuna, a snieadanie w apartamencie
Pablo Rafael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo Rafael » 24.06.2014 19:25

witam noclegi albo w primosten albo w rogoznicy, wyjazd początek lipca
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 24.06.2014 19:30

ale na 7 dni , ??? to chyba lepiej z biurem podrozy , taniej wyjdzie i wygodniej , teraz ogladalem , to mozna do Supetara na 9 dni z przejazdem autobusem last minute 549 zl na osobe !!! to masz x4 2200 zl , jakby co to moge polecic biuro z ktorym my bylismy
Rafal26
Autostopowicz
Chorwacja ogólne pytania, koszty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal26 » 26.06.2014 23:35

Witam

We wrześniu planuje wyjazd z dziewczyną na Chorwację.
Posiadam samochód z instalacją LPG, wyjazd będzie z Krakowa, a planuje wypoczynek gdzieś w okolicach Rijeki. Wypoczynek około 8-9 noclegów plus liczę, że przejedzie się około 3000-3300km. Trasa, przez Czechy, Austrię, Słowenię (prawdopodobnie ominięcie płatnych odcinków w Słowenii).
Liczę, że na paliwo i przejazdy powinno wystarczyć około 1400zł.
Patrząc na oferty na booking.com, to można już coś znaleźć w cenach około 1500-1900 za 9 noclegów. Tak więc za całość powinno wyjść 2900-3300. Nie wliczam cen picia i jedzenia, bo zarówno w domu jak i na wakacjach trzeba coś jeść, jedynie trzeba jeszcze coś doliczyć na jakieś atrakcje.

Generalnie chodzi mi o to czy taki wyjazd da radę zamknąć w 4000 zł? (2 tys od osoby) Czy to jest wystarczająca suma czy może za mało?
Czy też dokonywanie rezerwacji na powyżej wymienionym portalu jest dobrym pomysłem?
Co do jazdy planuje wyjechać około 22 z Krakowa, a do punktu docelowego dojechać około 9-10. (Tak wiem, planować to sobie można, ale około 9 mam kryzys i jak nie dojadę to muszę się gdzieś przekimać).
Czy jeśli jest wcześniej na miejscu to czy Chorwaci robią problem z wcześniejszym zakwaterowaniem się?
W planach jest zaliczyć; Pula, Rijeka, Zadar, wyspa Pag, Plitwickie Jeziora, możliwe, że jeszcze park KRK.

Przepraszam za chaotyczność wypowiedzi i prosiłbym o ewentualne uwagi i spostrzeżenia.
lotnikwsk
Cromaniak
Re: Chorwacja ogólne pytania, koszty

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 26.06.2014 23:49

Moim zdaniem to we wrześniu nic nie rezerwuj ale to jest moja opinia ,zaczekaj na opinie tych co w CRO byli np. 14 razy. :wink:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 26.06.2014 23:58

Booking też musi z czegoś żyć, nie lepiej zabrać dziewczynę np. na dobry obiad :papa: ? A swoją drogą to fajną trasę planujesz ,miłych wakacji i wieczorów z dziewczyną.
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 27.06.2014 00:03

[quote="Rafal26"]Witam

Siemka,
Pierwszy post - no to się witamy :)
Uczulam na pisownię: nie na Chorwację, tylko do Chorwacji :)
Śmiało możesz jechać w ciemno, na miejscu spoko znajdziesz odpowiednie lokum, we wrześniu możesz przebierać w ofertach - co do kasy, dla chcącego nic trudnego... :hut:

makar :papa:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.06.2014 22:08

we wrzesniu w Breli mozna znalezc nocleg ze sniadaniem dla 2 osob za 40 euro :) , mozna przebierac w ofertach
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 28.06.2014 12:06

Makar..... napisał(a):
Rafal26 napisał(a):Witam

Siemka,
Pierwszy post - no to się witamy :)
Uczulam na pisownię: nie na Chorwację, tylko do Chorwacji :)
Śmiało możesz jechać w ciemno, na miejscu spoko znajdziesz odpowiednie lokum, we wrześniu możesz przebierać w ofertach - co do kasy, dla chcącego nic trudnego... :hut:

makar :papa:

dzięki za uczulenie :) ktoś mnie wyręcza :) :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 308
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone