Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pietja10
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 17.06.2014 08:01

Produkcja makaronu do tych waszych pysznych zupek:
Obrazek
Obrazek
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 17.06.2014 08:02

piotrulex napisał(a):
PabloX napisał(a):
piotrulex napisał(a): (...) i mi bardzo smakuje :)

O gustach się nie dyskutuje, więc jedz zupki yum-yum do woli i na zdrowie.

Ale może zrobiłbyś sobie i rodzinie przerwę od tego świństwa chociaż na czas wakacji? Wydasz więcej na normalne jedzenie, ale za to trochę oczyścisz organizm :wink:

ale z czego mam czyścic organizm? ze zjedzonych podczas urlopu 3 zupek i pozostałej 1 czy 2 w ciągu roku?

Już napisałem - jedz tego, ile chcesz, skoro Ci służy i smakuje. Nie musisz mi się tłumaczyć, ile tego wciągasz. Chociaż, trochę śmiesznie to brzmi, że tu piszesz jedna-dwie w ciągu roku, a we wcześniejszym poście podajesz, że kupujesz duże opakowania w marketach :lol:

piotrulex napisał(a):Co ty gadasz? Chcesz się powymądrzać czy zacząć jakaś kolejną, durną dyskusję?

8O Jakoś sobie nie przypominam, żebym to ja zaczął temat chińskich zupek. I nie ja podaję przepisy na zupkę z szynką zapieczoną pod serem, normalnie jak z książek kucharskich :wink: Ale cieszę się, że w czymś możemy się zgodzić - temat rzeczywiście durny. :papa:
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 17.06.2014 08:46

hrupek666 napisał(a):Ej teraz poważnie pytam są tam zupki chińskie typu naszego Vifona :?:

Znalazłem w jednej z sieciówek w Cro coś takiego.
Załączniki:
Maggi-juha-kineska-slatko-kisela-66-g-Nestle_sasocial_facebook_push.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2014 08:51

dymek napisał(a):A co do owych zupek.
To firma Winiary, Amino, Knor też produkują takie produkty i jakieś tam polskie normy muszą spełniać.

Zupki z Winiar i Knor na wakacjach w Cro gotuję i żyję.
Natomiast żadnej chińszczyzny nie kupuję (poza sałatą pekińską :wink: :idea: )
dymek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dymek » 17.06.2014 17:52

A mnie akuratnio, takie jedzenie w Cro wychodzi na zdrowie i nawet zrzucam kilogramy (mieszkam na Śląsku więc w ciągu roku za dużo tych kotletów, rolad, kaczek, kapusty i mielonych).
Tam mają tyle świeżych (i słodkich) owoców i warzyw że na zupki nie ma czasu. Noooo chyba, że na ,,Piwna-suppe". :lol:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 17.06.2014 18:20

tak sobie mysle , ze to fajnie i tanio!!! takie 3 zupki na dzien , do tego woda z kranu , bo podobno jest ok , owoce na drzewach rosna ( z tych co spadna moze byc za 2 dni wino )i mozna sie zmiescic cenowo w 3 PZL/Dzien / osoba - zawsze mozna poszalec i zjesc np. czwarta zupke he he
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 17.06.2014 19:24

PabloX napisał(a):
hrupek666 napisał(a): Ja na mega kaca nie mam nic lepszego niż taka zupka ale mega kwaśna i pikantna

:idea: Jakiś pomysł jest. Po zupce haft na 3 metry i po temacie :lol:
hrupek666 napisał(a): a na przeczyszczenie polecam Żentyce czyści bez przerywania snu :mrgreen:

Ale przeczyszcza łagodnie czy full opcja? :wink:

Po pierwszej opcji doopa pali i przypomina że to picie nie było dobrym pomysłem :oops:
Druga opcja bez pieczenia ale na full :mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 17.06.2014 19:26

kobrat napisał(a):tak sobie mysle , ze to fajnie i tanio!!! takie 3 zupki na dzien , do tego woda z kranu , bo podobno jest ok , owoce na drzewach rosna ( z tych co spadna moze byc za 2 dni wino )i mozna sie zmiescic cenowo w 3 PZL/Dzien / osoba - zawsze mozna poszalec i zjesc np. czwarta zupke he he

Ej faktycznie :!: to ile zupek jedzą ci co wydaja 10tysi 8O :?:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 17.06.2014 20:42

pietja10 napisał(a):Produkcja makaronu do tych waszych pysznych zupek:

...no nie za bardzo, w torebkach kładziono jest maszynowo :wink:

hrupek666 napisał(a):

...podejrzewam że na wczasach nie jedzą zupek ,ale za to po wczasach 8O :roll:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 20.06.2014 20:48

hrupek666 napisał(a):
kobrat napisał(a):tak sobie mysle , ze to fajnie i tanio!!! takie 3 zupki na dzien , do tego woda z kranu , bo podobno jest ok , owoce na drzewach rosna ( z tych co spadna moze byc za 2 dni wino )i mozna sie zmiescic cenowo w 3 PZL/Dzien / osoba - zawsze mozna poszalec i zjesc np. czwarta zupke he he

10000 sztuk he he
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 20.06.2014 20:49

gwarantuje Ci ze nie dasz rady zjesc !!!!!!!
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.06.2014 22:17

Na studiach najtwardsi arcymistrzowie potrafili zjeść 4 zupki po kolei. Ale to była pierwsza generacja tego szajsu, oryginalne tajlandzkie yum-yum, chyba lepsze niż vifony :mrgreen:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 20.06.2014 22:25

tak wlasnie myslalem 4 na dzien wystarcza, mozna i 8 ale podejzewam , ze mozna to odchorowac , ale jaka oszczednosc :)
ps. wlasnie przedstawilem plan zywieniowy w mojej rodzinie i nie sa zadowoleni he he :=)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 22:29

PabloX napisał(a):Na studiach najtwardsi arcymistrzowie potrafili zjeść 4 zupki po kolei. Ale to była pierwsza generacja tego szajsu, oryginalne tajlandzkie yum-yum, chyba lepsze niż vifony :mrgreen:

I zapijali winem owocowym :?: :wink:

Na studiach miałem takiego "kolegę", co potrafił wypić 3 flaszki jabcoka w czasie jednej imprezy, a zupki chińskie bardzo szanował :D
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 20.06.2014 22:33

to ma sie nijak do jabcoka ? ??? ?? co ma picie do jedzenia ???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 306
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone