kobrat napisał(a):na 4 osoby do 200 kuna z napojami? nierealne w restauracji na riwierze Makarskiej - chyba , ze na jakis hamburgerach ? w restauracji Marko w breli - lingije - z frytkami 65 badz 70 kuna + salata 15 kuna + piwo 18 kuna , to juz masz prawie 100 kuna na osobe - a jakby zamowic rybke czy homara to uuuuuuu, wiem ze napoje byly po 15 kuna cola itp woda 0.7l 30 kuna - a te 100 euro na dzien - to nam tak okolo tyle sie wydawalo na 4 osoby - to mysle ze 25 euro na osobe to i tak skromnie
hrupek666 napisał(a):Ej teraz poważnie pytam są tam zupki chińskie typu naszego Vifona
JackDaniels;) napisał(a):[color=#000080]Pewna dziewczyna z Tajwanu kiedyś mi powiedziała, ze makaron można
jeść bez problemu, natomiast reszta w opakowaniu to sama chemia.
Myślę, więc że raczej lepiej zrezygnować ze smakowej części tych
zupek i jeść tylko makaron, a nie lepiej kupić sam makaron i samemu sobie przyprawić (wegeta, pieprz, papryka) albo dodać inne kostki rosołowe np z Winiar ...
piotrulex napisał(a): (...) i mi bardzo smakuje
PabloX napisał(a):piotrulex napisał(a): (...) i mi bardzo smakuje
O gustach się nie dyskutuje, więc jedz zupki yum-yum do woli i na zdrowie.
Ale może zrobiłbyś sobie i rodzinie przerwę od tego świństwa chociaż na czas wakacji? Wydasz więcej na normalne jedzenie, ale za to trochę oczyścisz organizm
dymek napisał(a):A co do owych zupek.
To firma Winiary, Amino, Knor też produkują takie produkty i jakieś tam polskie normy muszą spełniać.
Dlatego Chorwaci są mądrzejsi wyprodukowali Domaćne Vino i Rakiję dla odkażania wewnętrznego organizmu. Jak nie to ,,Zemsta Faraona" Hi, Hi, Hi.
Tam jedziemy głównie po słońce, czyste morze, piękne góry, i ........nawet sexik inaczej smakuje
hrupek666 napisał(a): Ja na mega kaca nie mam nic lepszego niż taka zupka ale mega kwaśna i pikantna
hrupek666 napisał(a): a na przeczyszczenie polecam Żentyce czyści bez przerywania snu
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko