Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michalm2012
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 12.06.2014 22:09

kobrat napisał(a): i najwazniejsze, ze takich widokow jak na Makarskiej Riwierze to nie ma nigdzie!!!! Bylismy pare raze samolotem , to jedyna wygoda , ze podroz jest krotsza - nic poza tym , hotel nierowny hotelowi , trzeba conajmniej 4,5* bo w 3* to syf i karaluchy

I to jest prawdziwy All in..........HR
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 12.06.2014 22:12

radzik128 napisał(a):tylko po co taki człowiek co go na wwszystko stać zagląda na forum ? 8O

jakby mnie bylo stac , to bym zaplacil i 30000 zl i lecial samolotem
Rafal_X
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal_X » 12.06.2014 22:13

Bez przesady, spokojnie w Egipcie po dłuższym wyborze znajdziesz b. dobry hotel przy plaży za 2,5k złotych za tydzień.
Bylismy pare raze samolotem , to jedyna wygoda , ze podroz jest krotsza

Mnie 2 tyg. temu podróż samolotem, przy czasie lotu 3,5 h zajęła 9 godzin od momentu wyjścia z domu, do momentu wejścia do hotelu.
a W CRO robie co chce , jem co chce i kiedy chce , mam samochod pod reka
i masz limit 0,5 promila, czyli normalnie możesz duże, chłodne piwo wypić 8)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 12.06.2014 22:18

mowa byla o wczasach 15 dniowych , ale tu masz racje , Egipt w lipcu i sierpniu jest tani , bo jest tam 50 stopni :) , ale i tak taniej i dluzej i lepiej, i cudowniej jest w CRO ( i nie ma sie "sraczki Faraona" )
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 13.06.2014 09:56

Michalm2012 napisał(a):
kobrat napisał(a): i najwazniejsze, ze takich widokow jak na Makarskiej Riwierze to nie ma nigdzie!!!! Bylismy pare raze samolotem , to jedyna wygoda , ze podroz jest krotsza - nic poza tym , hotel nierowny hotelowi , trzeba conajmniej 4,5* bo w 3* to syf i karaluchy

I to jest prawdziwy All in..........HR

Zgadzam się :)
Też co do czasu podróży i samolotu , to mój sceptycyzm osiągnął maksimum po tureckiej tegorocznej majówce , od wyjazdu z domu do przyjazdu do hotelu 12 godzin , jak się uprę to w 12 godzin jestem w Dalmacji i dużo wygodniej , bardziej wypoczęty - już czekam do 15-go sierpnia :) - pozdrawiam Tucepiaków !
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.06.2014 09:57

Rafal_X napisał(a):i masz limit 0,5 promila, czyli normalnie możesz duże, chłodne piwo wypić 8)

I w przypadku kolizji zawsze jesteś winny.
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 13.06.2014 10:07

Ja nie wiem skąd te ceny się biorą... My jeździmy zawsze we wrześniu (taniej, mniej ludzi, tak mamy urlopy) 4 dorosłe osoby + pies. Zabieramy z Pl podstawowe produkty żywieniowe, kosmetyki i leki (wiadomo :) ). ZAWSZE jeździmy na co najmniej 12 noclegów i uwaga...mieszkając w apartamencie, kupując lokalne produkty i gotując zazwyczaj w domu, nie stołując się codziennie w knajpach, zwiedzając wydajemy po około 2300 zł na głowę. W to już jest wliczona podróż i benzyna, apartamenty, pobyt. Nie wliczyłam tylko zakupów w pl czyli jakiś 200 zł od osoby
karmelm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karmelm » 13.06.2014 10:56

Tak to juz jest sa ludzie co wyjezdzaja za granice nie koniecznie Cro zeby sie pokazac...Po co komu kilkugwiazdkowy apartament jak czas pobytu na nim jest minimalny(tylko sen) chyba ze ktos jedzie do chorwacji pogoscic sie na apartamencie. Jedni przejda deptaczkiem i kupia pamiatke wypija piwo dwa metry dalej zjedza loda...i tak "szastaja". Na wczasy jedziemy po to zeby wypoczac a nie zeby zakupy sobie robic. Przeciez nikt nie mowi zeby nie korzystac z dobr materialnych ale wszystko mozna z glowa... Raz obiadek w restauracji raz cos domowego wspartego wieczorna pizza a raz inne przyjemnosci... A niekiedy wyglada to tak ludzie caly rok oszczedzaja zeby przez 2 dni poczuc sie multimilonerami potem polowe wczasow to nawet na loda czy piwo nie pojdzie bo go nie stac.
Kazdy ma swoj sposob bycia - zycia swoj poglad na wakacje. Jeden bedzie spal w aucie i jadl sucharki ale bedzie zadowolony (bo na przyklad jest z kims kogo kocha w wyjatkowym miejscu) i to beda dla niego wakacje nr jeden a inny znow wezmie 20 tys przyslowiowo "zaleje pale" bedzie sie awanturowal pokloci z wszystkimi wkolo albo i z rodzina i wyda kasy mega duzo na tak naprawde zd..e wakacje.
Jak juz jedziemy bawmy sie cieszmy tak jak kogo na to stac ale z usmiechem zeby dla kazdego pobyt byl wypoczynkiem nr1 :)
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 13.06.2014 11:22

sieka napisał(a):Ja nie wiem skąd te ceny się biorą... My jeździmy zawsze we wrześniu (taniej, mniej ludzi, tak mamy urlopy) 4 dorosłe osoby + pies. Zabieramy z Pl podstawowe produkty żywieniowe, kosmetyki i leki (wiadomo :) ). ZAWSZE jeździmy na co najmniej 12 noclegów i uwaga...mieszkając w apartamencie, kupując lokalne produkty i gotując zazwyczaj w domu, nie stołując się codziennie w knajpach, zwiedzając wydajemy po około 2300 zł na głowę. W to już jest wliczona podróż i benzyna, apartamenty, pobyt. Nie wliczyłam tylko zakupów w pl czyli jakiś 200 zł od osoby

W sezonie lipiec / sierpień też ..."Zabieramy z Pl podstawowe produkty żywieniowe.... itd , i też wychodzi po 2300 na głowę przy pobycie 14 dniowym , tylko przy 5-cio osobowej rodzinie to już ...11500 :) ,ale już przy 21 dniach wychodzi porównywalnie mniej : 14000 PLZ,
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 13.06.2014 20:25

Rozumiem, że jak ktoś jedzie 5 -cio osobową rodziną to ma jeden budżet i z 2300 robi się dwa razy większy wydatek. Ale żeby 11 tys... Myślę, że spokojnie może być dużo mniej. My wydajemy 2300 na osobę dorosłą. Większość na ichniejsze wino, rakiję i owoce morza :) a bez tego można żyć. Szczególnie jeżeli chodzi o młodocianych ;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 13.06.2014 20:38

Ej teraz poważnie pytam są tam zupki chińskie typu naszego Vifona :?:
dymek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dymek » 13.06.2014 22:51

Mój post na stronie 172, ceny wyliczenia pobytu. Na dorosłą osobę trzeba liczyć około 1400-1600 zł na 9-14 dni.
Im więcej osób, wychodzi taniej na osobę nocleg i koszt dojazdu.
Ale mina zdziwionego sąsiada bezcenna, któremu możemy powiedzieć, że wracamy z opalenizną z ,,gorącego, egzotycznego, południowego kraju, położonego nad Adria More" ;-).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 23:14

Nie jedziemy dla sąsiadów, ani po to żeby się popisać przed rodziną. 8)

Nie jedziemy po to, żeby komuś zaimponować.

Jedziemy, bo tak nam to pasuje, a jak komuś się podoba inny pomysł na urlop, to jest jego problem, nie nasz :!: :!: :!: :!:
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 15.06.2014 10:51

kobrat napisał(a):"dla 2+2 wachal sie miedzy 17 a 22euro (za caly pakiet, za wszystkich) z tego 50% to 20euro" chyba za osobe!!! gdzie ty znajdziesz apartament dla 4 osob za 22 Euro?

Apartamentu nigdzie za taka cenę nie znajdziesz, ale karmelm pisał, że interesują i przeglądał ceny campów. Tak więc te ceny są jak najbardziej poprawne. Co do cen posiłków to można wydać tak jak Ty 350kn ale i też w przedziale do 200 max 250kn wraz z napojami dla dzieci i dorosłych można smacznie i naprawdę dobrze zjeść(rodzina 2+1). Oczywiście lody, owoce, piwko czy lampka wina... to kolejne wydatki ale w naszym przypadku nie daje sumy 100eur. No ale cóż, każdy ma swój gust i potrzeby, każdy ma swoje subiektywne spostrzeżenia i zapotrzebowania.
Pozdrawiam :)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 15.06.2014 16:58

na 4 osoby do 200 kuna z napojami? nierealne w restauracji na riwierze Makarskiej - chyba , ze na jakis hamburgerach ? w restauracji Marko w breli - lingije - z frytkami 65 badz 70 kuna + salata 15 kuna + piwo 18 kuna , to juz masz prawie 100 kuna na osobe - a jakby zamowic rybke czy homara to uuuuuuu, wiem ze napoje byly po 15 kuna cola itp woda 0.7l 30 kuna - a te 100 euro na dzien - to nam tak okolo tyle sie wydawalo na 4 osoby - to mysle ze 25 euro na osobe to i tak skromnie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 304
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone