Bocian napisał(a):Czy objazdem czy autostradą i tak stoi sie często na granicy.
...faktycznie stoi się
walp napisał(a):Ja np. nie ustalam marszruty wg rozmieszczenia stacji benzynowych, tzn. nie celuję, żeby koniecznie dojechać
do wskazanej OMV, bo tam jest taniej. Tankuję wtedy, kiedy zbliżam się do rezerwy.
Ale jeśli ktoś tak robi, to jego sprawa, ma prawo. No i tak ziarnko do ziarnka ...
dids76 napisał(a):walp napisał(a):Ja np. nie ustalam marszruty wg rozmieszczenia stacji benzynowych, tzn. nie celuję, żeby koniecznie dojechać
do wskazanej OMV, bo tam jest taniej. Tankuję wtedy, kiedy zbliżam się do rezerwy.
Ale jeśli ktoś tak robi, to jego sprawa, ma prawo. No i tak ziarnko do ziarnka ...
Tak, tylko jeżeli w ostatnich 100km przed włączeniem się rezerwy przejeżdżam przez trzy państwa, to tankuje tam gdzie taniej
dids76 napisał(a):Tak, tylko jeżeli w ostatnich 100km przed włączeniem się rezerwy przejeżdżam przez trzy państwa, to tankuje tam gdzie taniej
paulr napisał(a):Nie każdy tez jeździ samochodem spalajacym 4 litry na autostradzie. Mi na dojazd ze śląska i spowrotem spokojnie pójdzie ponad 200 litrów jako ze nawet w pl spokojnie można tankowac +/- 50 groszty to przy takiej ilości paliwa można zaoszczędzić na słoweńska winietke a nawet wiecej kupując tam gdzie wiem ze będzie taniej:-)
walp napisał(a):Szeroko pojęta "optymalizacja trasy", w moim mniemaniu obejmuje więcej, niż koszt słoweńskiej winiety.
kobrat napisał(a):ja mysle , ze moze skorzystalbym z objazdu, jakbym jechal 2-3 godziny do celu , a nie 16 godzin , to za te 15 Euro jedzie sie srednio godzine dluzej? a przy tylu godzinach za kolkiem to duzo
piotrulex napisał(a):kobrat napisał(a):ja mysle , ze moze skorzystalbym z objazdu, jakbym jechal 2-3 godziny do celu , a nie 16 godzin , to za te 15 Euro jedzie sie srednio godzine dluzej? a przy tylu godzinach za kolkiem to duzo
Nie wydaje mi się, obstawiam maks 30 minut a są przypadki, ze jadąc objazdem omija sie bokami korek na autostradzie do granicy cro
Bocian napisał(a):piotrulex napisał(a):kobrat napisał(a):ja mysle , ze moze skorzystalbym z objazdu, jakbym jechal 2-3 godziny do celu , a nie 16 godzin , to za te 15 Euro jedzie sie srednio godzine dluzej? a przy tylu godzinach za kolkiem to duzo
Nie wydaje mi się, obstawiam maks 30 minut a są przypadki, ze jadąc objazdem omija sie bokami korek na autostradzie do granicy cro
Jestem ciekaw w jaki sposób jeśli standardowy objazd kończy sie w Ptuju i tam dobija sie do przedłużenia autostrady i tam najczęściej zaczyna sie korek.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko