Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2014 12:46

walp napisał(a):
Czy ja kiedykolwiek demonstrowałem coś antysłoweńskiego? Nie przypominam sobie. Zawsze powtarzam, że jeśli ktoś jedzie np. na Istrię to wato śmigać słoweńską A1 i warto za te 250 km zapłacić winietę.
Jeśli ktoś jedzie w kierunku Zagrzebia, to można te kilkadziesiąt km autostrady ominąć i nie płacić.
Nigdy nie twierdziłem, że tak musi pojechać.

A czy ja demonstruję, ze Ty demonstrujesz? :) Ja tylko nie zgadzam się z ogólna tezę, ze słoweńska winieta jest droga i to złodziejstwo bo my jedziemy parę kilometrów.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.06.2014 12:48

Bocian napisał(a):
walp napisał(a):
Czy ja kiedykolwiek demonstrowałem coś antysłoweńskiego? Nie przypominam sobie. Zawsze powtarzam, że jeśli ktoś jedzie np. na Istrię to wato śmigać słoweńską A1 i warto za te 250 km zapłacić winietę.
Jeśli ktoś jedzie w kierunku Zagrzebia, to można te kilkadziesiąt km autostrady ominąć i nie płacić.

A czy ja demonstruję, ze Ty demonstrujesz? :) Ja tylko nie zgadzam się z ogólna tezę, ze słoweńska winieta jest droga i to złodziejstwo bo my jedziemy parę kilometrów.

Ja nie jadę, ja omijam :lol:
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 05.06.2014 12:51

Rysio napisał(a):
Bocian napisał(a):Winieta nie jest na przejazd tym odcinkiem. Jest na wszystkie kilometry. My chcielibyśmy żeby była 30to minutowa i kosztowała 50 centów bo tyle czasu nam wystarczy. A czemu Słoweńcy chcieliby tego samego co my? To ich interes i oni na tym robią kasę. I dobrze.

Słoweńcy wykorzystują koniunkturę a w zasadzie położenie ich kraju. Oczywiście z punktu widzenia Słoweńca rozwiązanie jest bardzo dobre, ale z racji tego, że Słoweńcem nie jestem, nie muszę podzielać ich optymizmu i mam prawo powiedzieć, że ich system dla mnie jest do du :|

Oczywiście w kontekście wydatków na cały urlop, są to kwoty pomijalne, ale z racji tego, że nie lubię jak ktoś chce mnie wydymać, tylko dlatego że ma taką okazję Słoweńcom mówię :papa: bo mam do tego prawo :sm:

Dokładnie. Słoweńcy swoimi winietami mówią jadącym do Chorwacji "walcie się na ryj, że nie wczasujecie i nie zostawiacie kasy u nas" i nawet tego nie zaprzeczają. Chorwaci rozmawiali już ze Słoweńcami nie raz o tym ich haraczu za kilkukilometrowy przejazd, ale tamci oficjalnie odpowiedzieli, że mogą sobie wołać ile chcą, bo kierowcy rozjeżdżają im drogi jadąc do was (Chorwatów) na wczasy u nas nie zostawiając jednego E....zazdrość to okropne uczucie :P
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2014 12:53

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
walp napisał(a):

Ja nie jadę, ja omijam :lol:

No i spoko, wielu omija. Ale nie demonstrują swojej tezy, że Słoweńcy to złodzieje. A takich jest dużo.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.06.2014 12:58

Bocian napisał(a):
walp napisał(a):

Ale ja tego złodziejstwem nie nazwałem.

Mogę jedynie stwierdzić, że słoweńska winieta jest relatywnie droga, w porównaniu z innymi.
(mówimy tu oczywiście o krajach tranzytowych na trasie do Cro.)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2014 13:04

walp napisał(a):
Bocian napisał(a):
walp napisał(a):

Ale ja tego złodziejstwem nie nazwałem.

Mogę jedynie stwierdzić, że słoweńska winieta jest relatywnie droga, w porównaniu z innymi.
(mówimy tu oczywiście o krajach tranzytowych na trasie do Cro.)

Nie odnosiłem tego do konkretnej osoby. Wiele razy na forum czytałem wypowiedzi userów o tym , ze to zdzierstwo czy złodziejstwo :) Czy taka droga? Relatywnie do austriackiej czy węgierskiej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2014 13:11

Słyszałem że objazd przez Ptuj w tym roku zamknięty 8) na granicy kierują wszystkich Polaków (oblatywaczy) po winietę i na autostradę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2014 13:14

JackDaniels;) napisał(a):Słyszałem że objazd przez Ptuj w tym roku zamknięty 8) na granicy kierują wszystkich Polaków (oblatywaczy) po winietę i na autostradę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pierwszego kwietnia już dawno było :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2014 13:56

Janusz Bajcer napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Słyszałem że objazd przez Ptuj w tym roku zamknięty 8) na granicy kierują wszystkich Polaków (oblatywaczy) po winietę i na autostradę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pierwszego kwietnia już dawno było :oczko_usmiech:

Oto dowód, znajomy wysłał mi wczoraj focie 8)

Obrazek
Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2014 13:56

I są tylko miesięczne 8)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 05.06.2014 14:15

dobre :D :D :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.06.2014 14:20

Bocian napisał(a):

I są tylko miesięczne 8)

A niech to. Też oblatywałem.
Jeśli tak, to ja rezygnuję w tym roku z wakacji. Wielu zapewne uczyni podobnie. :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2014 14:30

mariusz_77 napisał(a):dobre :D :D :papa:

A Tobie co tak wesoło :P tu nie ma smiania :mrgreen:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 05.06.2014 14:34

JackDaniels;) napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):dobre :D :D :papa:

A Tobie co tak wesoło :P tu nie ma smiania :mrgreen:
:(

No tak :( poważna sprawa, a już za 13 dni miałem tamtędy jechać :(
chyba też zrezygnuję z wyjazdu :mrgreen: :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2014 14:36

walp napisał(a):
Bocian napisał(a):

I są tylko miesięczne 8)

A niech to. Też oblatywałem.
Jeśli tak, to ja rezygnuję w tym roku z wakacji. Wielu zapewne uczyni podobnie. :lool:

Ja właśnie zrezygnowałem :) Nie będzie Słoweniec pluł mi w twarz :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 299
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone