Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.04.2014 15:16

Gdzie, jak gdzie, ale w Makarskiej wolnych kwater nigdy nie zabraknie!

Pierwsi naganiacze zaatakują cię już przy wjeździe do miasta, kolejni przy dworcu autobusowym. A resztę spotkasz prawie na każdym rogu.
cinek664
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cinek664 » 29.04.2014 15:44

Przeczytałem kawałki relacji. Jest to też ryzyko no ale co zrobisz. Swoją drogą mamy lagunę z 99' 1.9 tdi kombi i trudno mnie namówić żebym jeździł nią po mieście. W życiu nie wybrałbym się w podróż za miasto tym autem. Jednak co auto to inne. Znajomego tata jeździ taką laguną w Łodzi na taksówce. Auto dobija do 500 tyś przejechanych kilometrów, a wymieniane były tylko części, które zużywają się tak, jak w każdym aucie (sprzęgło, amortyzatory, klocki itp)

Miło czytać, że w Makarskiej kwater nigdy nie brakuje. Zawsze to jakiś minimalny argument będę miał.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2014 17:06

Kwater nie brakuje, ale poczytaj to :
wyjazd-w-ciemno-czy-to-mozliwe-t17807-2355.html?hilit=brak%20nocleg%C3%B3w

W zeszłym roku kwatery oferowane w szczycie sezonu przez naganiaczy w Makarakiej były nędznymi norami za spore pieniądze :?
Danny7
Plażowicz
Makarska 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danny7 » 13.05.2014 15:56

Witam serdecznie. W tym roku wraz z dziewczyna chcialbym sie wybrac do miejscowości Makarska. Widze,ze na tym forum jest duzo ludzi,ktorzy tam byli i znaja bardzo dobrze Chorwacje, dlatego napisalem ten watek:) Moze sie powtorzy,moze nie ten dzial. Jezeli tak jest to bardzo przepraszam. Głównie interesuje mnie koszt takiego wyjazdu na około 10 dni. Aparatament na 4 osoby(ja z dziewczyna plus jeszcze dwie osoby) nie daleko od plazy,z klima.
Zwracam sie do Was cromaniaków z prosba o napisanie mi kosztow takiego wyjazdu. Chodzi mi głownie o nocleg,wyzywienie,paliwo(plus koszty za opłaty drogowe). Nie chodzilibysmy codziennie na jedzenie,bo wiadomo,ze mozna zabrac cos ze soba z Polski:) ps. Chcemy sie wybrac w ciemno w lipcu,no a jak sie nie uda to w sierpniu. Z góry dzieki:)
misiudg
Croentuzjasta
Re: Makarska 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 13.05.2014 16:52

Witam, napiszę tak:
chcecie jechać nie wiadomo skąd, nie wiadomo czym, poza tym w najbardziej obleganym terminie w jedno z najdroższych miejsc i to jeszcze w ciemno więc proponuję spiąć co nieco i zabrać się do szukanie bo na pewno przyda się Wam to na miejscu. Aby było trochę łatwiej można zacząc od tego
makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t19403.html
Jak napiszesz więcej szczegółów to dostaniesz na pewno konkretniejszą odpowiedź a jak na razie koszt jakieś 30 tyś. na osobę :D
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 13.05.2014 17:12

Bravo Marcin (misiudg) jestem tego samego zdania (nie wiadomo skąd i czym) a lipiec i sierpień to może być słaby w znalezieniu noclegu jeszcze blisko plaży. Danny7 więcej szczegółów i na pewno dostaniesz odpowiedzi.
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 13.05.2014 17:38

Tak +- na szybko to apartament w szczycie sezonu nie daleko plaży dla 4 osób na Makarskiej to trzeba liczyć około 100-120e za dobę. Opłaty drogowe w obie strony około 500zł, paliwo to każdy potrafi policzyć, mnie z południowej polski wyszło około 1500zł. Dla rodziny 2+2 z obiadami w konobach, śniadania z produktów zakupionych w miejscowych sklepach/marketach, jakieś nie odległe wycieczki samochodem, lody, pizza, piwo dla 2 osób w naszym przypadku ale inne słodkie napoje dla dzieci, słodycze, chipsy, itp... to na dzień wydawaliśmy około 300-400zł. Apartament 2+2 praktycznie w tych samych cenach co apartament 4, z tego co udało mi się wygoglać ostatnio.
W zeszłym roku płaciliśmy w drugiej połowie sierpnia na Pagu około 85e za apartament, ale spotkałem Polaków na miejscu którzy twierdzili że znaleźli za 45e bodajże.
monekveronica
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monekveronica » 13.05.2014 17:48

Dobrze przeczytałam?
Opłaty drogowe 500zł?!
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 13.05.2014 18:08

No tak. Chorwacka autostrada to coś ponad 300zł jeżeli dobrze pamiętam, słoweńska 120zł no i jeszcze Czechy i Austria. Oczywiście można przez Węgry jechać i trochę przyoszczędzić, można też ominąć Słoweńską autostradę i nie płacić tych 30e ... ale trasa najbardziej komfortowa tyle właśnie kosztuje.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.05.2014 18:15

monekveronica napisał(a):Dobrze przeczytałam?
Opłaty drogowe 500zł?!

ok. 500 zł z południa PL jak jedziesz na więcej niż 7 dni i nie bawisz się w omijanie autostrad i kupowanie winiet osobno w każdą stronę 7 dniowej winiety tylko od ręki 1-miesięczną (trochę drożej, ale komfort jazdy większy, nie trzeba na powrocie w nocy szukać winiet) - winiety Słowacja 14 euro, Austria 8,5 euro, Słowenia 30 euro i Chorwacja do Zagrzebia 49 kun *2 (w obie strony, płacisz na bramkach, nie ma winiet) i w okolice Makarskiej 2*190 kun. Jak nic 500 zł
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.05.2014 18:23

Danny7 napisał(a):Witam serdecznie. W tym roku wraz z dziewczyna chcialbym sie wybrac do miejscowości Makarska.Aparatament na 4 osoby(ja z dziewczyna plus jeszcze dwie osoby) nie daleko od plazy,z klima

Kolego, a czy Ty nie dublujesz swoich postów pod innym loginem, bo potrzeby masz identyczne jak cinek664 :?:
Coś zbieżność potrzeb za duża, i obaj użytkownicy nowi i "krótkotrwali"
Danny7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danny7 » 13.05.2014 19:52

Nie mam pojeci kto to cinek jakis tam:) I nie dubluje postów:) Zreszta jaki to miałoby sens?;> Ale do rzeczy. Wyjedzamy z Poznania. Chcemy sie wybrac na 10 dni czyli 9 nocy. Jedziemy autem,co spala jakies7/8 litrow na stówke:) Prosiłbym, abyscie mi podali całkowity koszt wyjazdu na osobe:) Wiem,ze Makarska jest oblegana i droga,ale znajomi,ktorzy tam wlasnie byli powiedzieli,ze jest pieknie:) I ze zdjec w 100% sie z nimi zgadzam:) Ale chcialnbym sie przekonac na wlasne oczy:) A jak nie Makarska to macie jakies inne,moze nawet w blizszej odleglosci miejsca,ktore polecacie? Z gory dzieki i pozdrawiam:)
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 13.05.2014 20:48

Mamy Ci podać całkowity koszt pobytu/ osobę?? 8O
Ja wiem, że tak jest wygodniej, ale bez przesady. Wystarczy poczytać... Wygugluj ceny winiet w poszczególnych krajach, oblicz mniej więcej odległość - ile Ci zejdzie na paliwo... Ile jesteście w stanie dać za nocleg i jakie macie wymagania... Proponuję jednak dokonać rezerwacji, bo w sezonie to kiepsko widzę znaleźć coś "wymarzonego" i spełniającego Wasze wymagania. Poza tym już niewiele czasu zostało do Waszego planowanego wyjazdu więc co lepsze miejscówki to już pewnie przebrane i porezerwowane... Dobra rada: siądź, policz, poszukaj, poczytaj ;) a nie licz, że ktoś Ci poda konkretną kwotę z góry ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2014 20:49

Danny7 napisał(a):Prosiłbym, abyscie mi podali całkowity koszt wyjazdu na osobe:)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przecież nikt z forumowiczów poza tobą Was nie zna i skąd my mamy wiedzieć, co lubicie zjeść w knajpach,
jaki standard noclegów zaakceptujecie, czy jesteście z tych, co lubią na wakacjach nie przejmować się cenami,
czy też liczycie każdą kunę 10 razy :roll:

I co najważniejsze:

nie wiemy, ile macie kasy do wydania :!:

Przeważnie jest tak, że ile się ma do wydania, tyle się wyda.
Jak zostaną resztówki, to się za nie kupi coś w płynie do wypicia albo inne pamiątki :wink:
jankos31
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankos31 » 13.05.2014 20:56

Przecież napisał Ci Piraraq, konkretnie - Apartament 100 -120 euro na dobę, opłaty drogowe 500 zł koszt paliwa obliczysz sobie sam, wszystko podziel na 4 i gotowe :). Oczywiście musisz doliczyć to co wydacie na miejscu, ale to już indywidualna sprawa każdego. Ciężko tu przytaczać wszystkie ceny z restauracji i marketów :) Skoro znajomi byli w Makarskiej to na pewno orientują się co nie co w kosztach codziennego życia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 297
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone