Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2014 11:50

3. Nocleg - 2500 zl - tutaj sa moje najwieksze obawy. Czy istnieje realna szansa ze znajdziemy mniej-wiecej w tej cenie pokoj/domek na 5 osob na 6 dni?

Myślę że tak choć nie napisałeś w jakim terminie jedziesz a to jest najważniejsze w cenie kwatery, oraz myślę że raczej apartament, jeżeli jesteście w stanie korzystać z jednej łazienki,kuchni itp.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.02.2014 11:51

Wydatki codzienne to knajpy czy zakupy w sklepach?
jacek87
Autostopowicz
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek87 » 26.02.2014 12:34

Termin to poczatek lipca, cos kolo 10. Jestesmy w stanie korzystac z jednej lazienki, kuchni to nie stanowi problemu. Wydatki codzienne to racze sklepu + powiedzmy 1 posilek w knajpie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2014 12:56

Ja mam pewne pytanie odnośnie cen w Chorwacji.
Mam pojęcie co ile kosztuje, ale z 2012 roku. Ktoś z bliskich tam wtedy był.
Niektórzy z Was bywają tam co rok, więc mam pytanie :
- Czy ceny bardzo się zmieniły po wejściu Chorwacji do Unii ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.02.2014 13:08

Blaugrana napisał(a):- Czy ceny bardzo się zmieniły po wejściu Chorwacji do Unii ?

Tu trochę o tym dyskutowano.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2014 13:13

walp napisał(a):
Blaugrana napisał(a):- Czy ceny bardzo się zmieniły po wejściu Chorwacji do Unii ?

Tu trochę o tym dyskutowano.

Dzięki :)
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.02.2014 17:11

jacek87 napisał(a): Po przeliczeniu wedlug wyzej podanych kwot wychodzi to na osobe ok. 1700 zl
Czy jst to realne ze zmiescimy sie w tej kwocie?

Jak najbardziej i nie będzie to 6 dni przetrwanych na wodzie źródlanej z Biedronki w zatęchłym pokoiku z widokiem na podwórko 2 kilometry od plaży :D

Wreszcie ktoś, kto planuje wydatki na poziomie pozwalającym na prywatne all inclusive w dobrze zlokalizowanym, wygodnym apartmanie. :hut: :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.02.2014 09:04

PabloX napisał(a):
jacek87 napisał(a): Po przeliczeniu wedlug wyzej podanych kwot wychodzi to na osobe ok. 1700 zl
Czy jst to realne ze zmiescimy sie w tej kwocie?

Jak najbardziej i nie będzie to 6 dni przetrwanych na wodzie źródlanej z Biedronki w zatęchłym pokoiku z widokiem na podwórko 2 kilometry od plaży :D

Wreszcie ktoś, kto planuje wydatki na poziomie pozwalającym na prywatne all inclusive w dobrze zlokalizowanym, wygodnym apartmanie. :hut: :papa:

No tak, w końcu :wink:

My za mniejsze pieniądze wypoczywaliśmy 2x dłużej w składzie 2+2 (7 i 12) 50m od plaży w przewiewnym i pachnącym namiocie :)
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.02.2014 13:32

piotrulex napisał(a): My za mniejsze pieniądze wypoczywaliśmy 2x dłużej w składzie 2+2 (7 i 12) 50m od plaży w przewiewnym i pachnącym namiocie :)

Fajnie, gratuluję :D

Tym bardziej, że namiot jest bardzo dobrą opcją - bez porównania fajniejszym wyborem niż różne nory, które niektórzy forumowicze pokazują na swoich fotkach z wakacji i cieszą się, że było tanio :wink: ...a inni nie pokazują, bo sami wiedzą, że stacjonowali w byle jakich warunkach - ale kompensują sobie frustrację, pisząc o taniości tych miejscówek.

Natomiast w związku z tym, że jak piszesz - było 2 razy dłużej za mniejsze pieniądze - to też jest realne, ale mógłbyś podać trochę więcej danych, np. czy to było w sezonie, czy poza nim, skąd jechaliście, czy poza plażą też zwiedzaliście Chorwację, ile pieniędzy wydaliście na jedzenie zabrane z Polski?

Mi wychodzi, dzieląc wszystkie wydatki (opisane dokładniej kilkanaście postów wcześniej), 135 zł na osobę/dzień - 5 osób, 17 dni, lipiec. Identyczny koszt przy tym składzie osobowym, terminie i ilości dni w Tribunju A.D. 2012 i w Mandre A.D. 2013. Trochę taniej na Ciovo A.D. 2011.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.02.2014 14:14

PabloX napisał(a):
piotrulex napisał(a): My za mniejsze pieniądze wypoczywaliśmy 2x dłużej w składzie 2+2 (7 i 12) 50m od plaży w przewiewnym i pachnącym namiocie :)

... Natomiast w związku z tym, że jak piszesz - było 2 razy dłużej za mniejsze pieniądze - to też jest realne, ale mógłbyś podać trochę więcej danych, np. czy to było w sezonie, czy poza nim, skąd jechaliście, czy poza plażą też zwiedzaliście Chorwację, ile pieniędzy wydaliście na jedzenie zabrane z Polski? ...

W cro byliśmy chyba od 16 sierpnia 10 nocek + 1 na poworcie koło Katowic

Wydane 4600 ze wszystkim włącznie z tym zabranym z PL jedzonkiem za jakieś 2-3 stowki czego część przytargalismy do domu z powrotem

Spanie na mocno przyzwoitych campach

1 koło Baśki na Krk, 2 koło Porec na Istrii

Podczas przemieszczania wizyta w Puli, do tego zwiedzony Porec i Rovinj

W sklepach kupowane art. na śniadanka, piwo, lody oporowo, raz dziennie jakaś pizza w knajpie, smażone rybki czy owoce morza, mule itd. - w wersji raczej mało wypasionej

Ostatni pobyt to w większości plaża a wieczorkami spacer do wiochy

Kwota jest całkowita włącznie z przewidywanym kosztem paliwa które wyjeździełm a za które w większości nie płaciłem, dodatkowym ubezpieczeniem na auto gdyż serwis miał z nim wtedy problemy, autostradami w maksymalnej ilości z ominięciem Słowenii w jedna strone i innymi duperelami
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.02.2014 16:13

piotrulex napisał(a): W cro byliśmy chyba od 16 sierpnia 10 nocek + 1 na poworcie koło Katowic

Wydane 4600 ze wszystkim włącznie z tym zabranym z PL jedzonkiem za jakieś 2-3 stowki czego część przytargalismy do domu z powrotem

Czyli +/- 105 zł na osobę/dzień w końcówce sezonu. Jak najbardziej do zrobienia w opisany przez Ciebie sposób, tym bardziej, że nie wydawałeś dużo na zwiedzanie, więc odpadają koszty biletów wstępu, dodatkowo spalonego paliwa etc.

Pozdrav :papa:
cinek664
Turysta
Ten sam temat po raz enty, Cena wyjazdu

Nieprzeczytany postnapisał(a) cinek664 » 28.04.2014 18:49

Witam. Czytam i czytam to forum i trudno mi wynieść wszystkie informacje jakich potrzebuje dlatego przepraszam, że zakładam znowu temat tego typu.

W Chorwacji byłem 2 razy. W 2008 roku Biograd nad moro, 2013 Baska Voda. Były to obozy także martwiło mnie jedynie wzięcie pieniędzy na coś ponad.

W tym roku chcę jechać autem (4 osoby) z centralnej Polski do Makarskiej - trochę niżej od Baśkiej. Będzie to jakieeeeś 1350 km. Cena za przejazd w dwie strony (paliwo + opłaty przejazdowe) wyszło mi jakieś 1200 zł czyli po 300 zł na osobę

Gdzieś spać trzeba, chciałbym jakiś pokoik z aneksem kuchennym + balkonem żeby można było spokojnie usiąść, napić się. Interesuje mnie 9 noclegów na miejscu. Co macie do polecenie z waszych doświadczeń ? Standard... chce by było czysto + działająca łazienka + jakiś kącik do zrobienia posiłku. Z doświadczenia wiem, że w pokoju będę spędzał mało czasu także nie chce płacić za coś, czego nie wykorzystam. Liczyłem tak 2000 zł czyli po 750 zł za osobę.

Jedzenie, życie codzienne. Coś weźmie się z Polski. Wiem, że dużo nie jemy. Rano jakaś kanapeczka, kawa. Obiad może w pokoju coś prowizorycznego / może na mieście i kolacja to jakieś przekąski w centrum + duuużo alkoholu - zresztą alkohol to przez cały dzień. Z atrakcji typu skutery wodne itp odpuścimy. Wycieczki też nie - ewentualnie spacery do bliskich wsi. Jesteśmy młodzi, chcemy się bawić, pić ! : ) Wieczorkiem na pewno dyskoteka. Liczyłem jakieś 900 zł / os czyli ~215 euro >> 1635 kun co daje 163 kun na dzień dla osoby. Starczy ?

Za wyjazd (9 noclegów) wyszło 2000 zł za osobę - za wszystko. Jakieś komentarze ?

Czego nie uwzględniłem, gdzie źle policzyłem ? O czym jeszcze muszę wiedzieć no i co najważniejsze - propozycje zakwaterowanie poproszę
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Ten sam temat po raz enty, Cena wyjazdu

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.04.2014 18:57

cinek664
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cinek664 » 28.04.2014 19:01

Jasne, że czytałem te tematy przed założeniem tego jest autorzy pytań zazwczaj podawali połowę informacji przez co i odpowiedź była trudniejsza. Z tych tematów wyliczyłem w miarę moje koszta wyjazdu ale miło gdyby coś tam zrzucić poniżej tych 2000 zł
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.04.2014 19:04

cinek664 napisał(a): Z tych tematów wyliczyłem w miarę moje koszta wyjazdu ale miło gdyby coś tam zrzucić poniżej tych 2000 zł

cinek664 napisał(a):......duuużo alkoholu - zresztą alkohol to przez cały dzień.

Wszywka, albo silna wola i powinno Ci się udać. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 295
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone