Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.01.2014 20:04

Lednice napisał(a):Walp. jakiej precyzji mu zabrakło :?: :!: :roll:

Na autostradzie się skupiłem, a nie na tym kto za kogo odpowiada.
Chodziło mi o brak precyzji w poniższym stwierdzeniu:
Miril napisał(a):Napisałem że w 200 złotych które dałem za winiety zawiera się przejazd Chorwacką autostradą.

Co wywołało oburzenie:
SENIOR napisał(a):Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.01.2014 20:19

Ci, którzy wiedzą jakie są koszty pobytu w Cro nie dowiedzą się tu niczego.
Podobnie jak ci, którzy nie mają bladego pojęcia.
Ostatnio edytowano 16.01.2014 20:27 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
Justysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justysia » 16.01.2014 20:20

To może ja odpiszę precyzyjnie na pytanie zawarte w temacie
Wakacje 2013 - 14 dni dwie osoby dorosłe - wydaliśmy 7468,51 PLN
W tym:
500zł na wszystkie autostrady od Gdańska do Cro
134,29 na wszystkie prowizje bankowe (korzystaliśmy z kart)
1 542,87 LPG (Średnio 13l/100km)
379,43 benzyna (jeden bak pełniutki na wszelki wypadek gdyby po drodze brakło gazu, ale nie brakło)
2 729,50 noclegi ( Borak 6 nocy, Żivogosce 6 nocy, 1 nocleg w Senji, 1 nocleg Mikulow Czechy)

Na wszystko mam rachunki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.01.2014 20:23

anakin napisał(a):CI, któ[url]żę[/url]

tokin to me :?: :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.01.2014 20:25

walp napisał(a):
anakin napisał(a):CI, któ[url]żę[/url]

tokin to me :?: :oczko_usmiech:

Klawiatura sfiksowała... :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.01.2014 20:35

anakin napisał(a):Ci, którzy wiedzą jakie są koszty pobytu w Cro nie dowiedzą się tu niczego.
Podobnie jak ci, którzy nie mają bladego pojęcia.

Ani, zawsze można policytować się, kto ile wypił, zjadł, spalił, przespał i za ile. :oczko_usmiech:

P.S.
A Justysia napisała precyzyjnie. I jeszcze rachunki posiada. :smo:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.01.2014 20:37

walp napisał(a):Ani, zawsze można policytować się, kto ile wypił, zjadł, spalił, przespał i za ile. :oczko_usmiech:

Nie, no oczywiście.... :mrgreen:
Skoro takie jest założenie... :oczko_usmiech:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 16.01.2014 20:47

walp napisał(a):A Justysia napisała precyzyjnie.

Ta jasne :wink: :!:
Szczególnie tu:
Justysia napisał(a):379,43 benzyna (jeden bak pełniutki na wszelki wypadek gdyby po drodze brakło gazu, ale nie brakło)

Przeca nie używali to i przywieźli spofrotem :wink: to na co to liczyć
I nic nie jedli (może z domu wzieli :mrgreen: )
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 16.01.2014 21:52

walp napisał(a):
SENIOR napisał(a):SOOOOORY , Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?Może masz namiar na inną trasę?pozdr

Miril napisał(a):Napisałem że w 200 złotych które dałem za winiety zawiera się przejazd Chorwacką autostradą. Namotałem czy ktoś przeczytał na szybcika bez zrozumienia? :mrgreen:

Nie namotałeś, ale zabrakło precyzji i to spowodowało u niektórych konsternację. :wink:
Co to znaczy "Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200" :?: Różnie kosztuje, 200 też.

Jak napisałeś, jechałeś na Kamp Veštar w okolicy Rovinj. Można tam dojechać wybierając opcję:
A2+A1+A6+A7+A8 z uwzględnieniem tunelu Učka, wtedy przejazd w jedną stronę kosztuje 134 kn
albo od słoweńskiego Koper chorwacką A9 i wtedy opłata wynosi 28 kn.

Jeśli wybrałeś opcję 2. to w 200 zł zmieścisz się z miesięczną winietą słoweńską i przejazdem w obie strony A9. Jeśli opcję 1. to już nie.

Jechaliśmy wg opcji nr 2(zapłaciłem więcej gdyż mam auto 4 cm wyższe niż wynosił limit. Do kolegi Lednice:winiety-Austria, Słowenia- kupowaliśmyw nocy na granicy CZ-A. Dopiero na campie przy powrocie zauważyliśmy błąd( na drugim aucie było ok). Mając paragony zakupu chyba można byłoby to jakoś wytłumaczyć w razie kontroli. Odnośnie uwag że piszę z dwóch nicków to chyba admin(lub ktoś inny) może to sprawdzić. Zakladam że pisałeś to w formie żartu .
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.01.2014 22:15

Miril napisał(a):Jechaliśmy wg opcji nr 2(zapłaciłem więcej gdyż mam auto 4 cm wyższe niż wynosił limit.

No i właśnie o tym mówiłem. Jeśli podasz więcej szczegółów, inni będą mieli mniej pytań i domysłów. :smo:
Dla niektórych autostrada w Chorwacji, to tylko A1 prowadząca do Raju (Dalmacji). Niedawno w rozmowie, ktoś bardzo się zdziwił, że na Istrii są autostrady, bo sądził, że to taki bardziej zaniedbany region. :evil:
Miril napisał(a):Odnośnie uwag że piszę z dwóch nicków to chyba admin(lub ktoś inny) może to sprawdzić. Zakładam że pisałeś to w formie żartu .

To nie są żarty. Panuje multinickofobia. :oczko_usmiech:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 16.01.2014 22:35

Miril napisał(a): Do kolegi Lednice:winiety-Austria, Słowenia- kupowaliśmyw nocy na granicy CZ-A. Dopiero na campie przy powrocie zauważyliśmy błąd( na drugim aucie było ok). Mając paragony zakupu chyba można byłoby to jakoś wytłumaczyć w razie kontroli. Odnośnie uwag że piszę z dwóch nicków to chyba admin(lub ktoś inny) może to sprawdzić. Zakladam że pisałeś to w formie żartu .

walp napisał(a):To nie są żarty. Panuje multinickofobia. :oczko_usmiech:

oj tam , od razu fobie :D dajmy szansę wypowiedzieć się w tej kwestii koledze Lednice , on sam wie najlepiej jakie ma poczucie humoru.... może rzeczywiście żartował :wink:

...jest online , więc zapewne odpowie 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2014 22:40

Miril napisał(a):Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat)

Miril napisał(a):winiety-Austria, Słowenia- kupowaliśmyw nocy na granicy CZ-A. Dopiero na campie przy powrocie zauważyliśmy błąd( na drugim aucie było ok). Mając paragony zakupu chyba można byłoby to jakoś wytłumaczyć w razie kontroli. Odnośnie uwag że piszę z dwóch nicków to chyba admin(lub ktoś inny) może to sprawdzić. Zakladam że pisałeś to w formie żartu .

2 auta :?: :!: Nagle dowiadujemy się, że jechały 2 auta :D

1000 złotych za paliwo dla 2 aut :?: :!: :wink:

Tak z tego wynika, bo wcześniej o 2 autach nic nie było :wink:

No dobra, załóżmy, że to kolejne nieporozumienie :D

Kupujecie winietki w nocnych ciemnościach, nikt z 6 osób nie popatrzył się, nie poświecił latarką, żeby zobaczyć od kiedy jest przedziurkowana :) :lol: :P

Odpowiadasz na pytanie adresowane do Ciebie pod innym nickiem i to nie jest żaden żart 8)

Ręce opadają, jak ktoś tu ściemnia :roll:
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 16.01.2014 23:08

Lednice napisał(a):
Miril napisał(a):Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat)

Miril napisał(a):winiety-Austria, Słowenia- kupowaliśmyw nocy na granicy CZ-A. Dopiero na campie przy powrocie zauważyliśmy błąd( na drugim aucie było ok). Mając paragony zakupu chyba można byłoby to jakoś wytłumaczyć w razie kontroli. Odnośnie uwag że piszę z dwóch nicków to chyba admin(lub ktoś inny) może to sprawdzić. Zakladam że pisałeś to w formie żartu .

2 auta :?: :!: Nagle dowiadujemy się, że jechały 2 auta :D

1000 złotych za paliwo dla 2 aut :?: :!: :wink:

Tak z tego wynika, bo wcześniej o 2 autach nic nie było :wink:

No dobra, załóżmy, że to kolejne nieporozumienie :D

Kupujecie winietki w nocnych ciemnościach, nikt z 6 osób nie popatrzył się, nie poświecił latarką, żeby zobaczyć od kiedy jest przedziurkowana :) :lol: :P

Pisałem ile mnie wyniósł wyjazd a nie znajomych którzy jechali drugim autem( jaki to ma wpływ na moje koszty)?. Odnośnie paliwa-na zbiorniku moje auto ma zasieg ok. 1200km(90 litr.). Tankując na granicy do pełna policz sobie ile muszę dotankować za "twardą walutę".Jeżdzimy w granicach 100km/h tak coby "TIRom" nie przeszkadzać. Napisałem o prędkości aby obliczenie spalania zmieściło się w Twoich założeniach. Tematu winiet nie mam zamiaru ciągnąć dalej bo Ty i tak wiesz lepiej jak było , ale oskarżeń o pisanie z 2 nicków nie odpuszcżę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2014 23:14

Lednice napisał(a):Odpowiadasz na pytanie adresowane do Ciebie pod innym nickiem i to nie jest żaden żart 8)

Ręce opadają, jak ktoś tu ściemnia :roll:

Teraz mnie ręce opadają :roll:
Na jakie podstawie tak twierdzisz :?: :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2014 23:17

Bodzioch Marek napisał(a):
SENIOR napisał(a):
Miril napisał(a):Witam. Nie czytałem tematu od początku ale mimo to staję po stronie kolegi Marka (w kwesti kosztów ). Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat). Wiem że kolega Marek pisał o apartamencie ale nas jeżdzi więcej i liczą wszystkich równo. :D Pozdrawiam

SOOOOORY , Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?Może masz namiar na inną trasę?pozdr

czepiacie się szczegółów, ale podam 171kun x 2 = 342kuny/ 1,73(kurs jaki pamiętam z zeszłego roku )=197,69zł.

Kto odpowiedział na pytanie adresowwane BEZPOŚREDNIO do mirila :?:
O 200 złotych 8)

Dobra, Panie Januszu odpuszczam temat,
szkoda moich nerwów :|
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 287
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone