Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2014 09:30

Miril napisał(a):
SENIOR napisał(a):
Lednice napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):nie mozna mierzyć wszystkich swoimi kategoriami, jak ja Ci powiem że spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz

Bodzioch Marek napisał(a):apartamenty 250E (ok 1000zł)

Bodzioch Marek napisał(a):czerwiec lub wrzesień, ok 10 dni w pełni wyposażonym apartamencie z kuchnią łazienką i kuchnią i wifi ( fakt, mamy malutki rabat z powodu bycia tam już ponad 10 x, ale to kwota nieznaczna ). Podgora.

250 euro / 10 dni / 5 osób = 5 euro na 1 osobę na 1 noc :!: :P

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku życzę :!: :wink:

masz racje , ten koleś ściemnia albo ma 14 lat i ktoś mu dał komputer.

Witam. Nie czytałem tematu od początku ale mimo to staję po stronie kolegi Marka (w kwesti kosztów ). Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat). Wiem że kolega Marek pisał o apartamencie ale nas jeżdzi więcej i liczą wszystkich równo. :D Pozdrawiam

SOOOOORY , Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?Może masz namiar na inną trasę?pozdr
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 16.01.2014 09:54

SENIOR napisał(a):
Miril napisał(a):
SENIOR napisał(a):
Lednice napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):nie mozna mierzyć wszystkich swoimi kategoriami, jak ja Ci powiem że spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz

Bodzioch Marek napisał(a):apartamenty 250E (ok 1000zł)

Bodzioch Marek napisał(a):czerwiec lub wrzesień, ok 10 dni w pełni wyposażonym apartamencie z kuchnią łazienką i kuchnią i wifi ( fakt, mamy malutki rabat z powodu bycia tam już ponad 10 x, ale to kwota nieznaczna ). Podgora.

250 euro / 10 dni / 5 osób = 5 euro na 1 osobę na 1 noc :!: :P

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku życzę :!: :wink:

masz racje , ten koleś ściemnia albo ma 14 lat i ktoś mu dał komputer.

Witam. Nie czytałem tematu od początku ale mimo to staję po stronie kolegi Marka (w kwesti kosztów ). Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat). Wiem że kolega Marek pisał o apartamencie ale nas jeżdzi więcej i liczą wszystkich równo. :D Pozdrawiam

SOOOOORY , Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?Może masz namiar na inną trasę?pozdr

czepiacie się szczegółów, ale podam 171kun x 2 = 342kuny/ 1,73(kurs jaki pamiętam z zeszłego roku )=197,69zł.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2014 16:01

Ciekawe, pytają Mirila, dokładnie na jego pytanie odpowiada Marek :wink: :!:

Marek jeździ do apartamentów, Miril odwiedza kempingi :lol: :lol: :lol:

Jak w kinie
http://buckley.editme.com/files/DrJekyl ... 0March.jpg

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 16.01.2014 16:39

nie sądzicie, że ten wątek mógłby pomóc oszacować koszty ludziom którzy takiej pomocy oczekują???
...mógłby....gdyby nie ciągłe OT....może warto przerwać to OT i opisać własne doświadczenia z kosztami urlopu w Chorwacji ???
...zarówno te dobre jak i te złe i nie przypie...ć się kogoś kto ma inne doświadczenia.

Jeśli ktoś chce poznać dokładne koszty minimalne.... nie pozna ich jednoznacznie.... mamy różne portfele i różnie wypoczywamy.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 16.01.2014 16:41

Nie pozna także jak ktoś opowiada bajki :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.01.2014 16:59

baunty napisał(a):Jeśli ktoś chce poznać dokładne koszty minimalne

Pozna i na koszt Konsulatu wróci do Polski.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 16.01.2014 17:02

rodaivuk napisał(a):Nie pozna także jak ktoś opowiada bajki :)

i tu niestety masz rację....dużo tego.

Dlatego warto się skupić na jakiejś średniej cen którą zastanie tam niedoświadczony turysta, a nie turysto-handlowiec-negocjator :oczko_usmiech: doświadczony-umiejący tanio kupić i zjeść -fantastycznie zbija ceny wynajmu znalezionych i tak już tanich apartmanów .... ale to temat rzeka 8)

Byłeś w Cro już bardzo dużo razy (14?), więc dobrze wiesz, że czasem można oszczędzić- na wszystkim , ale czy to kuu... będą wakacje?

Warto sobie policzyć ile trzeba wydać aby w ludzki sposób dojechać i wypoczywać.
Benzyna-winiety-opłaty autostradowe-noclegi...UBEZPIECZENIE

Wiadomo ile kosztują autostrady, średnią cenę sobe lub apartmani też można jakąś określić (we czwórkę wyjdzie taniej na osobę).

Reszta jest sprawą indywidualną-gdzie się żywimy, jakie rozrywki , promy, podróże, bilety wstępu.

Jeśli tylko plażowanie to będzie dużo taniej.

Nie jestem w stanie powiedzieć ile kosztują wakacje w Chorwacji
Można obliczyć ile taki pobyt będzie kosztował w przybliżeniu -BEZ WYŻYWIENIA I DODATKOWYCH ATRAKCJI .
(proszę nie pisać, że są pobyty z wyżywieniem , wiem o tym, ale ich popularność jest znikoma).

Nie brałbym pod uwagę zbyt odbiegających od normy wyliczeń, traktowałbym je jako wyjątki od jakiejś tam reguły.

no i sam zmierzam do OT ... :twisted:

Pzdr
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 16.01.2014 17:10

jara napisał(a): Pozna i na koszt Konsulatu wróci do Polski.

Się czepiasz ambitnych i zaradnych, którzy przecież potrafią :wink: :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.01.2014 17:22

PabloX napisał(a):

W życiu :smo: . Tylko jeżeli chcemy komuś coś przekazać, to nie pakujmy go na minę.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 16.01.2014 17:29

jara napisał(a):
PabloX napisał(a):

W życiu :smo: . Tylko jeżeli chcemy komuś coś przekazać, to nie pakujmy go na minę.

Spox. Tylko, że już tyle razy w tym wątku (i w innych dotyczących kosztów) odzywały się głosy rozsądku (m.in. Bociana, mój, wielu innych osób), a posty z bajkopisarstwem i ściemą jak się pojawiały, tak się i wciąż pojawiają. Mi się już nie chce po raz kolejny pisać, co i jak, więc pozostaje śmiech i ironia :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.01.2014 17:37

PabloX napisał(a):
jara napisał(a):
PabloX napisał(a):

Spox. Tylko, że już tyle razy w tym wątku (i w innych dotyczących kosztów) odzywały się głosy rozsądku (m.in. Bociana, mój, wielu innych osób), a posty z bajkopisarstwem i ściemą jak się pojawiały, tak się i wciąż pojawiają. Mi się już nie chce po raz kolejny pisać, co i jak, więc pozostaje śmiech i ironia :wink:

Dokładnie :lol:
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 16.01.2014 18:29

SOOOOORY , Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?Może masz namiar na inną trasę?pozdr[/quote]
Napisałem że w 200 złotych które dałem za winiety zawiera się przejazd Chorwacką autostradą. Namotałem czy ktoś przeczytał na szybcika bez zrozumienia? :mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 16.01.2014 19:14

To piszmy jakie są koszty kwater :D ,jakie są koszty jedzenia(a nie ile wydaliśmy na jedzenie :!: ),autostrad,itp.
Bardzo wiele jest wpisów że wydałem 5 albo 7 , 12 tysi ok ale nie interesuje mnie ile kto wydał ale ile co kosztuje :!: .

Niech napisze że na śniadanie jadł kawior z szampanem i zapłacił ileś tam , albo że bułkę z jogurtem i zapłacił za te produkty tyle i tyle :wink:

Myślę że potrafimy sobie obliczyć ile potrzebujemy na paliwo, czy musimy sobie kupić ubezpieczenie czy już takowe mamy, czy jedzenie zabieramy z domu i je liczymy czy też nie to jest indywidualna sprawa :!: .
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.01.2014 19:42

SENIOR napisał(a):SOOOOORY , Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200? W DWIE STRONY ?Może masz namiar na inną trasę?pozdr

Miril napisał(a):Napisałem że w 200 złotych które dałem za winiety zawiera się przejazd Chorwacką autostradą. Namotałem czy ktoś przeczytał na szybcika bez zrozumienia? :mrgreen:

Nie namotałeś, ale zabrakło precyzji i to spowodowało u niektórych konsternację. :wink:
Co to znaczy "Od kiedy w Chorwacji autostrada kosztuje 200" :?: Różnie kosztuje, 200 też.

Jak napisałeś, jechałeś na Kamp Veštar w okolicy Rovinj. Można tam dojechać wybierając opcję:
A2+A1+A6+A7+A8 z uwzględnieniem tunelu Učka, wtedy przejazd w jedną stronę kosztuje 134 kn
albo od słoweńskiego Koper chorwacką A9 i wtedy opłata wynosi 28 kn.

Jeśli wybrałeś opcję 2. to w 200 zł zmieścisz się z miesięczną winietą słoweńską i przejazdem w obie strony A9. Jeśli opcję 1. to już nie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2014 19:56

Walp. jakiej precyzji mu zabrakło :?: :!: :roll:

Najpierw zapomniał się zalogować jako miril i odpowiedział na pytanie do niego jako Marek :!: :D
Teraz próbuje odkręcić :wink:
Wkrótce pojawi się Marek i zacznie zaprzeczać wszystkiemu :lol:

Najfajniejsze jest to najwcześniej :
"tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót" :!: :!: :!:

Przecież to się kompletnie nie trzyma kupy.
Na winiecie dziurkuje się tylko datę, od której jest ważna :wink:
Nie dziurkuje się daty końca ważności winiety.
Skoro zaznaczyli źle dzień rozpoczęcia, tak że winieta była ważna przy powrocie, to musiał jechać przez Słowenię bez ważnej winiety w jedną stronę :!: :!: :!:
Czyli skończyłoby się to mandatem, Słoweńcy rygorystycznie to sprawdzają. Każdy przy zakupie winiety patrzy się na datę, czy dobrze mu podziurkowali, właśnie z tego powodu :!: :roll:
Czyste bajkopisarstwo :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 286
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone