Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2014 19:45

Bartez7 napisał(a):
slawekradosz napisał(a):Mi w tym roku wyszło za 9 noclegów (2 dorosłe + 10-latek) 4500 zł z dojazdem, ale byliśmy w 8 osób na dwa auta - nie wiem ile wydał szwagier, ale ich była 5-tka. W większości przypadków gdzie się tylko dało to płaciłem kartą. Mieszkaliśmy w tym żółtym budynku powyżej.

https://maps.google.pl/maps?q=Slatine,+ ... 6,,0,-1.61

Slawekradosz czy możesz polecić to miejsce? Zadowoleni byliście z warunków?
Może ktoś jeszcze tutaj mieszkał to proszę o wiadomość. Może być prywatna adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jeżeli zależy Wam na nudzie to Ciovo może być, tam nic się nie dzieje ,plaża - apart, apart - plaża.
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 14.01.2014 22:17

SENIOR napisał(a):
Lednice napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):nie mozna mierzyć wszystkich swoimi kategoriami, jak ja Ci powiem że spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz

Bodzioch Marek napisał(a):apartamenty 250E (ok 1000zł)

Bodzioch Marek napisał(a):czerwiec lub wrzesień, ok 10 dni w pełni wyposażonym apartamencie z kuchnią łazienką i kuchnią i wifi ( fakt, mamy malutki rabat z powodu bycia tam już ponad 10 x, ale to kwota nieznaczna ). Podgora.

250 euro / 10 dni / 5 osób = 5 euro na 1 osobę na 1 noc :!: :P

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku życzę :!: :wink:

masz racje , ten koleś ściemnia albo ma 14 lat i ktoś mu dał komputer.

Witam. Nie czytałem tematu od początku ale mimo to staję po stronie kolegi Marka (w kwesti kosztów ). Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat). Wiem że kolega Marek pisał o apartamencie ale nas jeżdzi więcej i liczą wszystkich równo. :D Pozdrawiam
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.01.2014 22:29

Miril napisał(a):Witam. Nie czytałem tematu od początku ale mimo to staję po stronie kolegi Marka (w kwesti kosztów ). Jeżdzimy na campingi w ostatnim tyg. sierpnia lub na przełomie z wrześniem. Ostatni pobyt 871 zł-kemping Vestar(Rovinij) , paliwo ok.1000(zrobiliśmy ok.2,5 tys.km), winiety niecałe 200(piszę 200 chociaż wyszło mniej gdyż tygodniową winetę słoweńską żle zaznaczyli i jedna starczyla na powrót). W tych 200 niech będzie opłata za autostradę w Chorwacji. Wyżywienie ok. 600. Gaz i prąd w cenie kempingu. Wychodzi 2700 za tydzień dla 6 osób(najmłodsza 14 lat). Wiem że kolega Marek pisał o apartamencie ale nas jeżdzi więcej i liczą wszystkich równo. :D Pozdrawiam

Trochę cienko z jedzeniem. 14,28 pln lub ok. 23 kuny na osobę dziennie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2014 22:31

Miril
Kemping to zupełnie inna bajka 8)
Nie porównuj noclegu pod namiotem z umeblowanym mieszkaniem z kuchnią, z klimą, łazienką, wifi, full wypas itp. :!: :roll:

Nie ma czegoś takiego jak takie apartamenty w drugiej połowie czerwca za 5 euro od osoby na Riwierze Makarskiej :!: :!: :!:
z pełnym wyposażeniem, pełny komfort, itp. :!:
I potem w lipcu cena takiego apartamentu skacze z 5 na 20 euro :?: :!:
Takie coś w przyrodzie nie występuje :D
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 14.01.2014 22:44

I nie chodzi tu o to co ile kosztuje tylko o sposób obliczenia kosztów. I bajek , ze koszty jedzenia możemy odliczyć bo w Polsce także jemy. Ale już kosztów paliwa, rozrywek i temu podobnych rzeczy już nie, choć w Polsce także to robimy.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.01.2014 22:45

Lednice napisał(a):Miril
Nie porównuj noclegu pod namiotem z umeblowanym mieszkaniem z kuchnią, z klimą, łazienką, wifi, full wypas i

a często bywałeś ostatnio na campingach, że tak dużo o nich wiesz?

Jesteś pewien,że przebywanie w budynku i bardzo często zapier. ...nie kilkaset metrów do plaży to full wypas?

Skąd wiesz jak są ludzie przygotowani do pobytu na campingu, że stwierdzisz- "kwatera to przy tym full wypas" ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2014 22:56

Ale ja nie krytykuję kempingów :!: :wink:

Mój bardzo dobry kolega zawsze jeździ na kempingi i je sobie chwali :D

Zabiera ze sobą cały sprzęt, pełny ekwipunek, lubi namioty i OK
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 14.01.2014 23:15

Nie porównuj noclegu pod namiotem z umeblowanym mieszkaniem z kuchnią, z klimą, łazienką, wifi, full wypas itp. :!: :roll:

Nie ma czegoś takiego jak takie apartamenty w drugiej połowie czerwca za 5 euro od osoby na Riwierze Makarskiej :!: :!: :!:

Czy ty na prawdę jesteś taki głupi? ?? Jakie 5E? Jak mozesz pisać ze w przyrodzie nie występuje? CHCESZ DOWODÓW? NAPISZ NA PW a pozniej przepros.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.01.2014 23:18

Lednice napisał(a):Ale ja nie krytykuję kempingów :!: :wink:

Mój bardzo dobry kolega zawsze jeździ na kempingi i je sobie chwali :D

Zabiera ze sobą cały sprzęt, pełny ekwipunek, lubi namioty i OK

Dokładnie, jeśli masz wszystko co potrzebne to na campie też jest "full wypas" :D
Różne są ceny i warunki na campingach- apartmany też tak mają.

Reszta o campach to już nie na ten wątek.
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 14.01.2014 23:28

Trochę cienko z jedzeniem. 14,28 pln lub ok. 23 kuny na osobę dziennie?[/quote]
Znaczną część jedzenia oraz napoje( bezalkoholowe :D ) bierzemy z Polski. Jeżdzimy w 6-7 osób autem 9-cio osobowym więc miejsca sporo na bagaż. Mam w aucie lodówkę 40 litr którą używamy również na miejscu(ma sprężarkę chyba z amoniakiem). Jedzenie pasteryzujemy przed wyjazdem wiec wytrzymuje b.długo. Na miejscu wystarczy ugotować makaron, ryż czy ziemniaki i "żarełko" gotowe. Ser żółty czy wędliny też zabieramy. Na kwatery też jeżdziliśmy i dla nas "żaden szał" - piszę ogólnie nie tylko o Chorwacji. Dzieciaki mają porównanie i zdecydowanie wolą kempingi. Zawsze mogą skorzystać z basenów gdy do morza za daleko. :lol: Należy wspomnieć również o dyskotekach :oczko_usmiech: . Jeżeli chodzi o ceny apart. to czekamy na ofertę biura w którym w ubiegłym roku za 3-pokojowe apartamenty we Wloszech (bibione) opłata była 700 zlotych(last minute) plus klimatyczne. Oferta na przełom sierpień/ wrzesień co prawda ale chyba powinno być jeszcze ciepło. edit:700 zeta za tydz. oczywiście.
Ostatnio edytowano 14.01.2014 23:36 przez Miril, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2014 23:33

Bodzioch Marek napisał(a):

Czy ty na prawdę jesteś taki głupi?

Nie, nie jestem :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 14.01.2014 23:37

Lednice napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):

Czy ty na prawdę jesteś taki głupi?

Nie, nie jestem :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chyba jednak tak skoro nazywasz mnie klamca. Dla mnie koniec tematu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2014 23:39

Miril

Bibione, Bibione :roll: Moim zdaniem jak już to Lido do Jesolo, blisko do Wenecji.
Z tym, że uważaj na takie super okazje :roll: :roll: :roll:
Włosi znani są z tego, że nie podają czasem pełnej ceny wynajmu :!: Np. trzeba dopłacić za pościel, za końcowe sprzątanie, za prąd, za wodę, itp. :roll:
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 14.01.2014 23:49

Bibione, Bibione :roll: Moim zdaniem jak już to Lido do Jesolo, blisko do Wenecji.
Z tym, że uważaj na takie super okazje :roll: :roll: :roll:
Włosi znani są z tego, że nie podają czasem pełnej ceny wynajmu :!: Np. trzeba dopłacić za pościel, za końcowe sprzątanie, za prąd, za wodę, itp. :roll:
To jest polskie biuro. W cenie masz też serwis plażowy(2 leżaki i parasol). Media i miejsce parkingowe też. Jest też polski rezydent. Jak nie posprzątasz to 40 ojro
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2014 23:57

A ha, no to dobrze :wink:
Ale na wszelki wypadek sprawdź dokładnie warunki wynajmu.
Szczególnie z pościelą :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 285
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone