Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2013 11:36

gusia-s napisał(a):
jara napisał(a):
I nie daj Boże przekroczyć tego ile potrzebuję 8O . Urlop z kalkulatorem albo Balcerowiczem :?:

Potrzebować to sobie można tylko czy stać mnie na wszystkie potrzeby? ja to może potrzebowałabym willę z basenem i służbą na co dzień, ale mnie na to nie stać, więc co? mam przestać żyć?

Mnie urlop nie zwalnia od myślenia - odpowiedzialnie planuje wydatki i tyle, a że z kalkulatorem??? hmm lepiej niż w pamięci :lol: .
Budżetu udało się nie przekroczyć :) choć mieliśmy zapas na koncie na nieprzewidziane wydatki, nie mówię że trzeba jechać z odliczoną kwotą co do zł., różne sytuacje mogą się przytrafić a i chęć na coś może pojawić się niespodziewanie. Ale jakiś zarys się ma.

Dzięki przeliczeniu wiedziałam przed podjęciem decyzji czy mnie stać na wyjazd czy nie i tyle. Wiedziałam np., że mogę sobie pozwolić na kemping za 100zł/doba a nie ten za 200. Odpowiednie zaplanowanie kosztów pozwala na uniknięcie rozczarowań i nie trzeba sie sugerować wydatkami i potrzebami innych osób. Wystarczy znać ceny i stan swojego konta, wtedy się wyklarują koszty.
A Ty chcesz powiedzieć, że co??? jak jedziesz to nie liczysz??? Szastasz na prawo i lewo i nie ma znaczenia czy wydasz 10, 15 czy 30 tyś.? Może masz tyle kasy, że nie musisz, może 1tyś w tą lub tamtą nie robi na Tobie wrażenia. Nikt bogatemu nie zabroni.

Każdy niech liczy sam swoje wydatki i niech spędza urlop jak mu pasuje.
Są tu na forum ludzie, którzy podróżują do Cro za niewielkie pieniądze, spią we własnym samochodzie na łonie natury przeważnie z pięknym widokiem na zachód słońca, całe dnie natomiast spędzają w terenie codziennie gdzie indziej bo tak lubią a nie z oszczędności.

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś :)
Gdy jechałam pierwszy raz nie wiedziałam, że takie forum jak cro.pl istnieje. A i teraz jest mi obojętne kto i ile wydaje. Liczy się dla mnie to na co mnie stać a nawet i tego nie jestem w stanie wykorzystać. Dla mnie wakacje są po to by totalnie odpocząć, zregenerować się, czyli opalanie, kąpiele w Adriatyku - na maxa. Nie zależy mi w Cro na zwiedzaniu, na wydawaniu kasy w drogich konobach, na pływaniu białą flotą, na robieniu zdjęć na fejsa :)
I ja też znam ludzi, którzy podróżują za jeden uśmiech :) stopem, z namiotem, bo tak lubią. W ten sposób zobaczyli całą Europę, Azję.Jestem dla nich pełna podziwu.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.12.2013 12:09

Mnie tylko chodziło o te nieprzewidziane wydatki, które przecież mogą się zdarzyć. Wg. mnie każdy ma swój styl spędzania urlopu, budżet na to. I oby się to ładnie zamykało, czego Wszystkim życzę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2013 12:25

kinga35 napisał(a):....
Tak naprawdę nikt nie traktuje tego wątku jako źródła wiedzy pt "Nie stać mnie na Chorwację bo na 2 tygodnie trzeba mieć 7 kilo" Albo "O jaka ta Chorwacja tania, wystarczy 3,5 tysi na totalny wypas i szaleństwa". Nikt jak wyda więcej niż tu przeczytał, gdy wróci nie pozwie nikogo, że go wpuścił w maliny. Ludzie znają stan swojego konta, mają kalkulatory, policzą jeszcze przed wyjazdem ile będzie ich kosztować dojazd, wiedzą ile pali ich auto, zajrzą na odpowiednie strony gdzie i za ile winiety, sprawdzą jakie są ceny w konzumie czy w sieci studenac itd. ...

Nic dodać, nic ująć - wszystko w temacie :lol:

Trochę czasu klikam w to forum (mniej lub bardziej regularnie) i tego typu wątki przewalały się już kilkakrotnie. Dyskusja zawsze kończyła się podobnie jak tutaj, czyli lekką zadymą :? W sumie bez sensu, bo wystarczy przeczytać powyższy cytat Kingi i wsio wiadomo :!:

W Crolandii byłem chyba z 13 razy. Ceny z tego całego okresu w przybliżeniu kojarzę i myślę, że gdyby ktoś mnie zapytał o wstępną kalkulację potrafiłbym to szybciutko zrobić. Nie będę jednak ważył ilości kilo-zetów wydanych na miejscu, bo nie o to chodzi. Ogólnie powiem: z wyliczanki bliżej mi do większości wypowiedzi w tym temacie, niż do Marka (Bodziocha).
Marek, jeśli jedziesz w czerwcu n-ty raz do tych samych ludzi i płacisz za nocleg np. 7-8 euro/os. to nie jest to niemożliwe, tylko to nie jest średnia cena wakacyjnego noclegu w CRO :!: Takimi wpisami nie pomagasz ludziom mogącym wydać mniej, bo oni takich cen nie osiągną i się rozczarują (oczywiście w tzw. sezonie, gdzie większość ludzi jeździ). Brutto, netto nie skomentuję - każdy liczy jak chce :wink:

Nie kumam jednak tego tekstu:
cyt. Marek Bodzioch..."mój wujek, który wielu tutejszych do kupy wziętych ( finansowo ) wciągnąłby jedną dziurką od nosa..."
Co Stary chciałeś przez to powiedzieć :?: :roll:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 31.12.2013 13:16

slapol napisał(a):Nie kumam jednak tego tekstu:
cyt. Marek Bodzioch..."mój wujek, który wielu tutejszych do kupy wziętych ( finansowo ) wciągnąłby jedną dziurką od nosa..."

Ale ubaw...
Po prostu Marek Bodzioch prowadzi swoją osobistą krucjatę i angażuje już do niej swoich wujków, znajomych... celem udowodnienia, że jego metoda obliczania wydatków jest tą jedynie słuszną i najlepszą...i on ma we wszystkim rację... całe szczęście, że reszta forum ma to w nosie... nawet siedząc w nosie wciągnięci przez wujka Marka :D :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 31.12.2013 13:28

mariusz_77 napisał(a):

Ale ubaw...
Po prostu Marek Bodzioch prowadzi swoją osobistą krucjatę i angażuje już do niej swoich wujków, znajomych... celem udowodnienia, że jego metoda obliczania wydatków jest tą jedynie słuszną i najlepszą...i on ma we wszystkim rację... całe szczęście, że reszta forum ma to w nosie... nawet siedząc w nosie wciągnięci przez wujka Marka :D :D

ff7b651aa3240ae5628544d2e1fcb6a6[1].gif
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 31.12.2013 13:34

jestem przekonany, że w tym wszystkim bezapelacyjnie chodzi o grube nieporozumienie... nie potraficie się porozumieć, zrozumieć, wysłuchać, co powinno być mega proste
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 31.12.2013 13:37

Marek Bodzioch...Why...??? :oops:
A lewą czy prawą dziurką Wujek wciąga..???
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 31.12.2013 13:40

nic stary, nic nie chciałem powiedzieć... po prostu potwierdziłem wpis koleżanki, że można nie być biednym i jeździć jak się tylko podoba jak i nieco zgasić w podtekście przechwałki kto wydaje więcej, tudzież sam się zastanawiałem czy chytry był czy to styl życia urlopowego ?? Może i sam mając dostatnie życie cały rok, chciał przeżyć coś bardziej hadrcorowego ?? Nie wiem już się nie dowiem, zmarło mu się :P.

Co do cen w pobliżu sezonu, a jeszcze przed lub po to byś się zdziwił jak można targować i nie tylko dlatego że po raz któryś (pierwszy raz mieliśmy cenę 10E/os i tylko dlatego że w pełni sezonu, drugi na początku czerwca nieprzyzwoicie niską, choć były osoby które również mówiły że nie możliwe jest poniżej 10E/os - wręcz kwitowali uśmiechem i przytykami że apartament pod balkonem w Starej Podgorze ;) ). Teraz u naszych gospodarzy w środku sezonu również ceny dochodzą do 20E/os. Jest klima, jest wifi, są kuchnie i łazienki, jest czysto, jest ogród, drzewa owocowe, jest grill przy którym rosną krzaki rozmarynu... Nie ma basenu i tu jest ból...;).

Kwitując: tutejsze ostatnie wypowiedzi dziewczyn były bardzo trafne
Ostatnio edytowano 31.12.2013 13:46 przez marekb, łącznie edytowano 1 raz
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 31.12.2013 13:42

mariusz_77 napisał(a):

Ale ubaw...

ale ubaw... krucjata... udowadnianie... Booosz... :P
lubię to :)

gdybyś miał to w nosie nie odezwałbyś się :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 31.12.2013 14:02

:lol: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2013 14:18

Płaciłeś pod koniec czerwca 250 euro za wypasiony apartament z klimą
za 10 dni dla 5 osób - czyli 5 euro ( 20 zeta )
za 1 noc dla 1 osoby.
I ten sam apartament kosztuje w sezonie
20 euro od osoby

Panie Marku, zmień zawód z fotografa na bajkopisarza :lol:

:D :) :lol:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 31.12.2013 14:49

no i git każdy kto tu zajrzy i spróbuje przeczytać ten temat to tak naprawdę guzik się dowie :mrgreen:
jak za pierwszym czytaniem przebrnie przez te przepychanki słowne i będzie, aż tak zawzięty że będzie czytał to raz jaszcze to się załamie gdyż :oczko_usmiech:

1.jadąc do Cro musi być super fura co to grzeje autobahna ile fabryka dała i spalanie ma na poziomie 4,0-4,5l/100km :mrgreen:

2. obowiązkowo musi szukać apar. w granicach 8-9euro/doba od osoby (niezależnie od miesiąca w którym jedzie), a wszystko co będzie w przedziale 15-20euro/osoba to już tylko dla "frajerów" :mrgreen: najlepiej przez agencję bo oni to charytatywnie działają :oczko_usmiech:

A tak na serio czy bogaty czy mniej zamożny, czy ma bogatego wujka czy go nie ma, chyba nikomu w portfel nie powinno się zaglądać bo każdy spędza urlop tak jak mu kieszeń pozwala i jak lubi, jeden pojedzie z końcem maja lub na początku czerwca i wyczai kwaterkę za 7-8euro/doba/osoba inny uderzy w lipcu czy sierpniu do tej samej kwaterki i zapłaci 15 czy 20 euro od osoby zapewne i jeden i drugi będzie zadowolony z urlopu w Chorwacji, byle by tu bzdur nie pisać że jadąc własnym autem min 3 osobą rodziną można spędzić 2 tygodnie w Chorwacji z dojazdem, ubezpieczeniami, żarciem najpierw kupionym w PL, a potem dokupowanymi produktami w Cro za 3-4tyś zł bo to jest bzdura na maxa i ktoś się naprawdę może mocno zdziwić choćby samym kosztem dojazdu jakby wziął na serio te 3-4tyś
Pozdrawiam
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 31.12.2013 15:12

Lednice napisał(a):Płaciłeś pod koniec czerwca 250 euro za wypasiony apartament z klimą
za 10 dni dla 5 osób - czyli 5 euro ( 20 zeta )
za 1 noc dla 1 osoby.
I ten sam apartament kosztuje w sezonie
20 euro od osoby

Panie Marku, zmień zawód z fotografa na bajkopisarza :lol:

:D :) :lol:
proszę Cie przestań obrażać, czytaj uważnie i nie wsadzaj tego tego nie napisałem, bardzo Cię proszę!!! Gdzie napisałem że wypasiony...?? gdzie napisałem że 5E/os, czytaj q#$*)(@# chłopie uważnie... Skoro nawet przeczytać nie umiesz to jakim cudem możesz zrobić fajny wyjazd poniżej 9k :mrgreen: Nie będę się powtarzał, przeczytaj jeszcze raz wszystkie moje, bo nabijasz posty bez celu i przy tym mnie obrażasz... Poza tym to jest do udowodnienia. Skoro jednak dla ciebie apartament z klimą ( a i z TV sat i wifi ) jest od razu wypasiony ( czego nie napisałem bo uważam iż jest normalny - część apartamentów meble pamiętają jeszcze poprzednią dekadę, część jest dwuletnia, jest czyściutko i schludnie i bardzo mili gospodarze ), to gdzie ty mieszkałeś...?? :mrgreen:

W ogóle nie rozumiem tej twojej przyczepki...?? przykleiłeś mi się tyłka, ze sobie siąść nie mogę... żona czyta i kołki ci ciosa na głowie że nie umiałeś taniej, boli cię to że ktoś potrafi, a ty nie ?? Doklejasz do tego hasła, których nie napisałem, budujesz mi czarny PR?? Spoko, możesz ale nie obrażaj mnie...
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 31.12.2013 15:24

Marek..."czarny PR" to Ty sobie już sam dawno tu zrobiłeś....
Między innymi głupim tłumaczeniem się, że Ty- zawodowy fotograf- nie wiesz co to znaczy nieautoryzowana reklama na portalu prywatnym w którym obowiązuje zakaz reklam bez zgody właściciela...
Druga sprawa:
Dla mnie rewelacją był tekst z tych Twoich warsztatów jakie robiłeś z kolegą, że: "2 lata nauki w 2 dni (uczestnicy opanują?!)"...
8O 8O 8O 8O
Noż qu..a, tego nawet Einstein by nie wymyślił!!!

Ty masz ludzi za geniuszy czy za naiwnych frajerów???
Implantujecie uczestnikom chipy z pojemną pamięcią dodatkową??? 8O :lol:

To samo tyczy się tych Twoich wyliczanek.

Człowieku-jak można z takim uporem podawać do wzoru swój model wakacji???
Ty myślisz, że co? Inni mają urlopy wtedy co Ty, jeżdżą ciągle do "swoich" gospodarzy jak Ty, jadą tym samym autem co Ty i wydają na te same przyjemności co Ty i mają taki sam tok myślenia co Ty?
To jest tak samo adekwatne jak podawanie wyliczeń średniej krajowej dochodu a tymczasem zwykły zjadacz chleba może sobie pomarzyć o tej średniej.
Takimi cyferkami to się podniecają analitycy, politycy i goście co lubią tabelki rysować. Zwykłego Kowalskiego mało to obchodzi bo on PATRZY NA TO CO ON MA, CZYM DYSPONUJE I NA CO MU TO WYSTARCZY.

Weź i idź lepiej żonie pomóż te piękne albumy robić- z tego będzie większy pożytek niż z mówienia ludziom jak liczyć kasę na wakacje- to tutaj każdy wie a nowi mają tyle rozumu, żeby przeczytać porady doświadczonych i doczytać o budżecie jaki jest w relacjach podawany.

Nie szkoda Ci czasu na walkę o te "wartości netto/brutto"?
Byś już lepiej jakieś foty ładne porobił.
Ostatnio edytowano 31.12.2013 15:28 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 2 razy
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 31.12.2013 15:24

barti75 napisał(a): byle by tu bzdur nie pisać że jadąc własnym autem min 3 osobą rodziną można spędzić 2 tygodnie w Chorwacji z dojazdem, ubezpieczeniami, żarciem najpierw kupionym w PL, a potem dokupowanymi produktami w Cro za 3-4tyś zł bo to jest bzdura na maxa i ktoś się naprawdę może mocno zdziwić choćby samym kosztem dojazdu jakby wziął na serio te 3-4tyś
Pozdrawiam
rozumiem, że to do mnie piszesz ? proszę więc przeczytaj również ok 20 moich postów w których wyjaśniam i nie przekręcaj - z góry dziękuję :).

Niedowiarkowie mogą uzyskać uwiarygodnienie kosztów noclegów - jeszcze muszę tylko pomyśleć jak - reszta spokojnie do wyliczenia.

Życzę wszystkim szalonej zabawy i Wszystkiego Naj.. Naj... w Nowym Roku, spadam powoli do Sylwestra się przygotowywać. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 283
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone