Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.12.2013 20:33

hrupek666 napisał(a):
MRK napisał(a):Chopek roztropek się ucieszy, bo tyle ma, Pojedzie sobie..i nagle się okaże, że wydał 6000zł. Jak to? - pomyśli chopek roztropek. Przecież pisali, że 4000zł. Jakie to forum złe!!!!

I ty tak na poważnie :?:

Bo ja mam mieć na przyszły urlop 5000 na 10 dni i 3 osoby .
To będę taki średni chłopek roztropek :wink:

To pojedziesz na 8.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 20:35

hrupek666 napisał(a):
MRK napisał(a):Chopek roztropek się ucieszy, bo tyle ma, Pojedzie sobie..i nagle się okaże, że wydał 6000zł. Jak to? - pomyśli chopek roztropek. Przecież pisali, że 4000zł. Jakie to forum złe!!!!

nie stać Cię, to nie jest możliwe by Ci wystarczyło ;) :P
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 30.12.2013 20:42

jara napisał(a):
hrupek666 napisał(a):

To pojedziesz na 8.

Ale w 2012 wystarczyło mi 3600 na 9dni
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 30.12.2013 20:45

Bodzioch Marek napisał(a):nie stać Cię, to nie jest możliwe by Ci wystarczyło ;) :P

Ale ja sam sobie wyliczyłem bo nie jestem chłopek roztropek tylko hrupek :wink:
A jak wydam mniej to i se lody w CRO na koniec kupię :oczko_usmiech:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 20:53

hrupek666 napisał(a):
jara napisał(a):
hrupek666 napisał(a):

To pojedziesz na 8.

Ale w 2012 wystarczyło mi 3600 na 9dni
nie jest to możliwe zapytaj pana Tadeusza :mrgreen: nie mogłeś być za tę kasę, nie wprowadzaj ludzi w błąd, ja już sobie obiecałem i też juz podaję że wydałem 7k, och przepraszam, jeszcze lodów w ostatni dzień do tego nie doliczyłem, :oops:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.12.2013 21:13

Bodzioch Marek napisał(a): żenada... żegnam więc :papa:

łe, myślałem że się żegnasz jak lubelski, zebik czy agapi, a tu zonk :roll: dalej nawijka

apel do nowicjuszy, którzy dopiero co tu weszli/wejdą: jadąc do Cro w 5kę na 10dni weźcie 5tysi, po powrocie robiąc podsumowanie odejmijcie 2tysie zażarcie w PL i wiedzcie, że wydaliście 3tysie; ale jadąc weźcie 5tysi (choć powodzenia)

mariusz_77 napisał(a):dajcie se spokój widzicie, że chłop niereformowalny i wg niego wszyscy na forum mają podawać wyliczenia tylko i wyłącznie wg jego metodologii bo ona jest jedynie słuszna
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 21:25

te kiero napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a): żenada... żegnam więc :papa:

łe, myślałem że się żegnasz jak lubelski, zebik czy agapi, a tu zonk :roll: dalej nawijka

apel do nowicjuszy, którzy dopiero co tu weszli/wejdą: jadąc do Cro w 5kę na 10dni weźcie 5tysi, po powrocie robiąc podsumowanie odejmijcie 2tysie zażarcie w PL i wiedzcie, że wydaliście 3tysie; ale jadąc weźcie 5tysi (choć powodzenia)

mariusz_77 napisał(a):dajcie se spokój widzicie, że chłop niereformowalny i wg niego wszyscy na forum mają podawać wyliczenia tylko i wyłącznie wg jego metodologii bo ona jest jedynie słuszna

kogo żegnam tego żegnam ;)

nowicjusze: nie bierzcie żadnych 5 tysi, weźcie kilka stówek złotówek, troszkę euro najlepiej do 100 w drobnych i karty kredytowe lub debetowe i nie wymieniajcie w kantorach lecz jeśli PLN to w Splitska Banka jeśli macie kartę/y np w PEKAO SA to w bankomacie UNICREDIT GROUP wymieniacie bez prowizji i jest to najkorzystniejsza wymiana. Euro można płacić za apartament i jak padnie terminal na bramkach. Resztę płaćcie kartami. No chyba że bankom nie wierzycie to bierzcie jak niektórzy 10k i w skarpetę ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.12.2013 21:28

Bodzioch Marek napisał(a):
rodaivuk napisał(a): Nie ma takiej możliwości aby w 5 osób przez 10 dni za 3 kilo PLN być w normalnych warunkach w Cro na wakacjach. I wszytko w temacie.
zrozum że można!!! i to są realia to nie wymysł !!! w normalnych warunkach apartamenty z klimą i bez spinki,

3000 zeta = 750 ojro (mniej więcej).
Apartman w optymistycznej i dobrej cenie na 5 osób = 50 ojro dziennie, co daje nam już ojro 500.
Zostaje nam 250 .
Trasa Kraków- Podgora, na LPG (bo najtańszy) to jakieś 150 litrów gazu x 2,80 zeta = ok. 100 ojro w jedną stronę, co daje 200 ojro w obie.
Ponieważ nie jedziemy baną chorwacką (generując kolejne oszczędności) zostaje nam 50 ojro na 10 dni dla 10-ciu osób.
Jeżeli faktycznie dajesz radę.......Copperfield przy Tobie wymięka.

ps.
To najbardziej oszczędnościowa wersja dojazdu, ale jak widze Ty jedziesz autostradą i płacisz za winiety....
Więc sorry gregory, ale nie ma takiej mozliwości.
No chyba, że apartmana masz całkkowicie za free...
Wtedy...........może się udać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2013 21:32

Tyle hałasu onuc...to znaczy o nic.
Jedni wydadzą 10 kafli ( albo kilo jak kto woli), inni 5, a jeszcze inni jak Marek odliczą od kosztow urlopu w Cro to co w tym czasie by wydali w Polsce.
Chce tak liczyć- jego sprawa, ale gromy się posypały.
Tak naprawdę nikt nie traktuje tego wątku jako źródła wiedzy pt "Nie stać mnie na Chorwację bo na 2 tygodnie trzeba mieć 7 kilo" Albo "O jaka ta Chorwacja tania, wystarczy 3,5 tysi na totalny wypas i szaleństwa". Nikt jak wyda więcej niż tu przeczytał, gdy wróci nie pozwie nikogo, że go wpuścił w maliny. Ludzie znają stan swojego konta, mają kalkulatory, policzą jeszcze przed wyjazdem ile będzie ich kosztować dojazd, wiedzą ile pali ich auto, zajrzą na odpowiednie strony gdzie i za ile winiety, sprawdzą jakie są ceny w konzumie czy w sieci studenac itd.
Kto z podających swoje koszty sugerował się przed wyjazdem obliczeniami innych z tego wątku ?
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 21:37

anakin napisał(a):
rodaivuk napisał(a): Nie ma takiej możliwości aby w 5 osób przez 10 dni za 3 kilo PLN być w normalnych warunkach w Cro na wakacjach. I wszytko w temacie.
zrozum że można!!! i to są realia to nie wymysł !!! w normalnych warunkach apartamenty z klimą i bez spinki,

3000 zeta = 750 ojro (mniej więcej).
Apartman w optymistycznej i dobrej cenie na 5 osób = 50 ojro dziennie, co daje nam już ojro 500.
Zostaje nam 250 .
Trasa Kraków- Podgora, na LPG (bo najtańszy) to jakieś 150 litrów gazu x 2,80 zeta = ok. 100 ojro w jedną stronę, co daje 200 ojro w obie.
Ponieważ nie jedziemy baną chorwacką (generując kolejne oszczędności) zostaje nam 50 ojro na 10 dni dla 10-ciu osób.
Jeżeli faktycznie dajesz radę.......Copperfield przy Tobie wymięka.

ps.
To najbardziej oszczędnościowa wersja dojazdu, ale jak widze Ty jedziesz autostradą i płacisz za winiety....
Więc sorry gregory, ale nie ma takiej mozliwości.
No chyba, że apartmana masz całkkowicie za free...
Wtedy...........może się udać.
jesteś w błędzie już na samym początku licząc apartman: 3 osoby dorosłe, dwójka dzieci za friko... utargujesz za poniżej 10E/ os ( od połowy do 25 czerwca)zwłaszcza jeśli jedziesz do tych gospodarzy już któryś raz. 250E za noclegi - zaraz się Tadeusz odezwie: to niemożliwe!!! :mrgreen: :mrgreen: a jednak :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2013 21:47

Jezu, chłopie, ja imprezuję, a ty dalej tu się produkujesz :wink:

Idę dalej imprezować :D
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 21:47

apartamenty 250E (ok 1000zł) +paliwo to benzyna 6l/100 x 2300km to daje ok 800zł + 2x171kun ( 200zł ) autostrady +40zł (winieta słowacja ) = 2040, reszta ok 1000zł pierdoły żarcie j/w pisałem i tak w kraju bym jadł, a nawet więcej.

sorry nie doliczyłem ubezpieczenia jakieś 100+
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 21:52

Lednice napisał(a):Jezu, chłopie, ja imprezuję, a ty dalej tu się produkujesz :wink:

a wiesz gdzie mam co ty robisz...?? :wink:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 21:57

Lednice napisał(a):Jezu, chłopie, ja imprezuję, a ty dalej tu się produkujesz :wink:

Pewnie tam gdzie inni twoje smętne teksty...
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 22:01

rodaivuk napisał(a):

Pewnie tam gdzie inni twoje smętne teksty...
nie wtrącałbym się między wodkę, a zakąskę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 281
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone