Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 19:18

rodaivuk napisał(a):Nie ma co ciągnąc tego farmazonu bo tylko to Ryśkowi pracy przysporzyz wycinaniem OT. Gość uderza już w zupełnie smętne tony, teraz dla zasady będzie trzymał się swego i nie popuści choćby mu dowód na piśmie przedstawić.
przez kilkanaście stron wątku nie potrafiłeś dowodu przedstawić więc teraz to już szczerze wątpię :P
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 30.12.2013 19:19

TRĄBKA
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 19:21

bluesman napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):Dobrze że chociaż żonie świetnie idzie, piękne albumy robi, wystarczy na FB pooglądać na fanpage albumy bodzioch - to nie reklama tylko żeby niektórym gul skoczył ;) niestety nie moje :P
Co niektórym też pewnie gul skoczył, że można za 3k się świetnie bawić :)

Do teraz wytrzymałem ale dalej już nie. Podziwiam wyrafinowany dobór argumentów w "dyskusji" ...............
acha, czyli Bodziochowi można że go " grzeje te 7k" itp epitety, gdy Bodzioch coś napisze to już " wyrafinowany dobór argumentów " byłbyś bardziej obiektywny - żenada po prostu, żenada... żegnam więc :papa:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 19:22

Bodzioch Marek napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Nie ma co ciągnąc tego farmazonu bo tylko to Ryśkowi pracy przysporzyz wycinaniem OT. Gość uderza już w zupełnie smętne tony, teraz dla zasady będzie trzymał się swego i nie popuści choćby mu dowód na piśmie przedstawić.
przez kilkanaście stron wątku nie potrafiłeś dowodu przedstawić więc teraz to już szczerze wątpię :P

Dowodu na co? Na to ile wydaje na wakacje? Zrozum o czym jest ten wątek a potem pisz swoje wyliczenia. Nie ma takiej możliwości aby w 5 osób przez 10 dni za 3 kilo PLN być w normalnych warunkach w Cro na wakacjach. I wszytko w temacie.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 19:28

rodaivuk napisał(a):

Dowodu na co? Na to ile wydaje na wakacje? Zrozum o czym jest ten wątek a potem pisz swoje wyliczenia. Nie ma takiej możliwości aby w 5 osób przez 10 dni za 3 kilo PLN być w normalnych warunkach w Cro na wakacjach. I wszytko w temacie.
zrozum że można!!! i to są realia to nie wymysł !!! w normalnych warunkach apartamenty z klimą i bez spinki, ale co ty ty powiesz że nie da się i tak jest :mrgreen: Nie da to się zjeść trocin i wys...ć deskę...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.12.2013 19:34

MRK napisał(a):
rodaivuk napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):7 k. Fiu fiu... tylko pozazdrościć. .. coby sąsiedzi poowiedzieli gdybyś podał kwotę polowe mniejsza :D

Chciałeś błysnąć? Nie wyszło, podobnie jak z kwotami podanymi przez ciebie. Sąsiedzi nie jeżdżą do Cro i nie czytają forum.

o szlag... jakaż moja porażka :cry: :mrgreen: ale za to jaki prestiż na forum :wink: :papa:

No i zobacz, jaki z Ciebie typ. Chciałeś wyliczeń, dostałeś, a potem rzucasz idiotyczne teksty.

Dwa lata temu wydałem jakieś 5500 bodajże na 10 dni (2 osoby), rok temu ekipa było nas 7 osób, wiec koszty niższe, a w tym roku jakieś 6500 na dwie osoby na dwa tygodnie... Masz jakiś ladny epitet w moim kierunku?
chopie czytaj ze zrozumieniem! chodziło mnie o wyliczenie ile netto kosztuje urlop w Chorwacji... Kumpel sobie moto kupił przed wyjazdem do CRO za 25k głównym powodem był właśnie ten i jeszcze wyjazd i jeszcze jedna trasa po Europie... czy miał sobie wpisać w koszty ten motocykl ? Czy w ten wyjazd czy po połowie ?? Widzisz kiedyś moi rodzice jeździli m.in. do Jugosławii na handel, wiadomo przywozili z takiego miesięcznego wyjazdu więcej kasy niż zainwestowali, czy oni też mieli powiedzieć że ich urlop kosztował xx i byli w plecy ...?? Skoro ktoś pyta ile to kosztuje to interesuje go (i nie szasta kasą na lewo i prawo lub jest na pograniczu: stać mnie lub nie ) ile faktycznie "straci" ile realnie będzie miał na koncie mniej po tym wyjeździe więc najczęściej są to ludzie którzy nie s...ją kasą, a bardzo by chcieli... Proste ???

o takie wyliczenie mnie chodziło a nie o to że za paliwo tyle, za apartament tyle... Koszt realny urlopu wylicz...

Chłopie, sam czytaj ze zrozumieniem i ZROZUM, że nikt przy zdrowych zmysłach, nie będzie Ci podawał takich kretyńskich wyliczeń podług Twojej kretyńskiej teorii. Dam Ci przykład: wyobraź sobie, że wydałem na urlopie 6000zł (mniejsza o to jak). Przez ten czas w domu wydałbym 2000zł... Mam wbić na forum i powiedziec, że mnie urlop kosztował 4000zł? No spoko...I teraz jakiś chopek roztropek wejdzie sobie na forum i zobaczy, że zmieści się w kwocie 4000zł. Chopek roztropek się ucieszy, bo tyle ma, Pojedzie sobie..i nagle się okaże, że wydał 6000zł. Jak to? - pomyśli chopek roztropek. Przecież pisali, że 4000zł. Jakie to forum złe!!!!

Mam rozumieć, że każdy następny wpis ma wyglądać tak:
Wydałem 6000zł, ale w domu normalnie wydaje 2000zł, więc urlop kosztował mnie 4000zł.. To jest idiotyczne i tyle. Jesteś w stanie oszacować wydatki każdego miesiąca w domu? Gratuluje, ale odpuść już, skoro widzisz, że jesteś sam w tej idiotycznej gadce, chyba, że wolisz aby oponenci działali w myśl zasady "gadaj z dupą, to Cię osra". Każdy chyba sam potrafi się odnieść do wyliczeń forumowiczów i, jeśli będzie miał taką ochotę, przeliczyć sobie pieprzone netto. Nie musi tego robić dla Ciebie, ani również dla innych. Tutaj powinny się pojawiać wyliczenia konkretne odnośnie wyjazdu, a nie jakieś netto.

Wsio.
Nara.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 19:46

MRK napisał(a):Wydałem 6000zł, ale w domu normalnie wydaje 2000zł, więc urlop kosztował mnie 4000zł.. To jest idiotyczne i tyle.

A jak w domu wydaje 4 kilo i na urlopie 4 kilo to znaczy, że urlop miałem za darmo. Nic nie wydałem.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 30.12.2013 19:50

dajcie se spokój widzicie, że chłop niereformowalny i wg niego wszyscy na forum mają podawać wyliczenia tylko i wyłącznie wg jego metodologii bo ona jest jedynie słuszna chociaż 99% mysli inaczej :D :D :D

na takich skutkuje tylko traktowanie ich jak powietrze...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.12.2013 19:51

rodaivuk napisał(a):
MRK napisał(a):Wydałem 6000zł, ale w domu normalnie wydaje 2000zł, więc urlop kosztował mnie 4000zł.. To jest idiotyczne i tyle.

A jak w domu wydaje 4 kilo i na urlopie 4 kilo to znaczy, że urlop miałem za darmo. Nic nie wydałem.

Dokładnie tak! Może w takim razie czas pomyśleć nad przeprowadzką do Cro.

Trzeba założyć temat "Ile kosztuje życie w Cro" :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.12.2013 19:53

MRK napisał(a):
rodaivuk napisał(a):

Ale jemy w Polsce.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.12.2013 20:16

MRK napisał(a): Może w takim razie czas pomyśleć nad przeprowadzką do Cro.

jara napisał(a):
Ale jemy w Polsce.

Nie jemy w CRO
...tylko kupujemy w MNE :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.12.2013 20:20

jara napisał(a):
MRK napisał(a):
rodaivuk napisał(a):

Ale jemy w Polsce.

To nie jest takie oczywiste. Należałoby przeliczyć różnicę netto.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 20:22

kretyńskie teorie, niereformowalny itp epitety... ech wyobraź sobie, że przez takie debilne wpisy 7,10k sporo osób nie pojedzie choćby mogło, wystarczy tylko napisać i wytłumaczyć chłopkom roztropkom czyli i tobie co to nazywa moje realne wyliczenia kretyńskimi (skoro myślisz jak chłopek roztropek to i tak podajesz :oczko_usmiech: ) że wydając 1500 na dwa tygodnie na jedzenie na rodzinę w domu - podobnie wyda jeśli szalał nie będzie w CRO na jedzenie i tego w koszty nie może liczyć. Liczyć ma pozostałe koszty związane z dojazdem i pobytem bo żreć i w PL musi. Nawet nie wiecie "mędrcy " ilu ludziom w ten sposób uświadomiłem że mogą jechać, podając przy tym najlepszy okres, miejsca trasy dojazdu... Nawet nie wiecie Wy przebijający się głupkowato cenami kto wydał więcej ( jak nowobogaccy - żenująco przechwalający się ) ile ludzi dzięki mojej namowie i wyliczeniu pojechało i normalnie żyło tam na urlopie, w d...pach się Wam niektórym poprzewracało, że obiadów nie będą robić, a pomyślcie, że są tacy którym nie przeszkadza jak 30 minut dziennie poświęcą na ugotowanie prostego obiadku i są szczęśliwi że mogą wygrzać tyłki. Podając 10k i wliczając w to codziennie knajpy spokojnie można zafałszować (zawyżyć ) wynik o 40%. To nie jest manipulacja ...??
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.12.2013 20:29

Bodzioch Marek napisał(a):kretyńskie teorie, niereformowalny itp epitety... ech wyobraź sobie, że przez takie debilne wpisy 7,10k sporo osób nie pojedzie choćby mogło, wystarczy tylko napisać i wytłumaczyć chłopkom roztropkom czyli i tobie co to nazywa moje realne wyliczenia kretyńskimi (skoro myślisz jak chłopek roztropek to i tak podajesz :oczko_usmiech: ) że wydając 1500 na dwa tygodnie na jedzenie na rodzinę w domu - podobnie wyda jeśli szalał nie będzie w CRO na jedzenie i tego w koszty nie może liczyć. Liczyć ma pozostałe koszty związane z dojazdem i pobytem bo żreć i w PL musi. Nawet nie wiecie "mędrcy " ilu ludziom w ten sposób uświadomiłem że mogą jechać, podając przy tym najlepszy okres, miejsca trasy dojazdu... Nawet nie wiecie Wy przebijający się głupkowato cenami kto wydał więcej ( jak nowobogaccy - żenująco przechwalający się ) ile ludzi dzięki mojej namowie i wyliczeniu pojechało i normalnie żyło tam na urlopie, w d...pach się Wam niektórym poprzewracało, że obiadów nie będą robić, a pomyślcie, że są tacy którym nie przeszkadza jak 30 minut dziennie poświęcą na ugotowanie prostego obiadku i są szczęśliwi że mogą wygrzać tyłki. Podając 10k i wliczając w to codziennie knajpy spokojnie można zafałszować (zawyżyć ) wynik o 40%. To nie jest manipulacja ...??

Najwięcej epitetów jest zawartych w cytowanym powyżej poście. Czuje się obrażony, tylko dlatego, że nie potrafię oszczędnie spędzać wakacji. Ale przynajmniej mam satysfakcję, widząc zadowolenie mojej rodziny, że nie skąpię na ich urlopie.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 30.12.2013 20:30

MRK napisał(a):Chopek roztropek się ucieszy, bo tyle ma, Pojedzie sobie..i nagle się okaże, że wydał 6000zł. Jak to? - pomyśli chopek roztropek. Przecież pisali, że 4000zł. Jakie to forum złe!!!!

I ty tak na poważnie :?:

Bo ja mam mieć na przyszły urlop 5000 na 10 dni i 3 osoby .
To będę taki średni chłopek roztropek :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 280
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone