Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 16:12

hrupek666 napisał(a):OK spróbujmy :?:
Lednice napisał(a):picie, jedzenie

Co to dla ciebie oznacza :?:
Lednice napisał(a): ubezpieczenie

Następne :!: :?: czemu mam wliczać ubezpieczenie w koszty wyjazdu na wakacje czy to do polski czy CRO czy gdzie tam :?: Jeżeli opłacam ubezpieczenie w "styczniu na cały rok" i na rodzinę i na auto,to na jaką france dopisywać do wyjazdu w sierpniu czy październiku :?:
Może ktoś jest "hardkorem" i mu to nie potrzebne :!:
opłacam koszty leczenia itp. W Alpach na skicrossie zniszczyłem kolano: wszelkie opłaty łącznie ze szpitalem po stronie ubezpieczyciela, jakaś firma nawet wydzwaniała, że mnie śmigłowcem przetransportują w ramach ubezpieczenia do kraju, Bułgaria kilka lat temu podczas nurkowania, nie przepchałem i zdeflorowałem ucho - zapalenie ucha: leczenie i lekarstwa na koszt ubezpieczyciela, do zeszłego roku Chorwacja w Unii nie była więc również, nie wiem jak teraz gdy jesteśmy wszyscy unijni i czy trzeba dodatkowe ...??
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 16:14

rodaivuk napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):
rodaivuk napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):bo wliczanie żarcia które się i tak je bo inaczej by się zdechło z głodu jest fałszowaniem kosztów.

Podaj więc logiczny argument dlaczego nie odliczać kosztów paliwa? Czym różnią sie domowe wydatki na jedzenie od domowych wydatków na paliwo w PL?
choćby dlatego ze nie jeżdżę w kółko bez celu w PL lecz siedzę na d...pie, że nie zrobiłbym (nie jadąc na urlop ) 2300km, a gdybym nie jadł i nie pozwolił sobie w kraju na małe co nieco umarłbym. Czy to naprawdę jest takie trudne do zrozumienia...?? zapytaj czemu nie odliczam winietek i opłat za autostrady - postaram się wytłumaczyć ;)

W czasie urlopu dwutygodniowego, w kraju zrobiłbym ok 1000 km. Koszt tego to ok 550 PLN. Czyli to mogę sobie odliczyć od ewentualnych kosztów wakacji?
i tak jeździsz sobie dla przyjemności ... ?? O)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 30.12.2013 16:28

rodaivuk napisał(a):w kraju zrobiłbym ok 1000 km. Koszt tego to ok 550 PLN.

O quva dyche ci pali na 100 1.6 benzyna :?:
rodaivuk napisał(a):odlicz sobie koszt wody, prądu, wywozu śmieci itp, itd...

Moje :?: proszę bardzo :D
Wychodzi 200zł to co mam doliczać :?: czy odliczać :?:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 16:34

rodaivuk napisał(a):Tak jak pisał Tadeusz, odlicz sobie koszt wody, prądu, wywozu śmieci itp, itd...
Kupując wycieczkę na Malediwy płacisz 10 kilo zeta. Ale tak naprawdę to płacisz 5? Bo przecież nie jeździsz autem, nie jesz w domu, nie zużywasz prądu...
To teraz już wiem skąd ludzi maja kasę na te wycieczki. I skąd te tanie wycieczki, pomimo liczb na plakatach opiewających na 10 czy 15 tysi...
mierny sarkazm ;) podałem wodę, prąd paliwo ?? gdzie ?? podałem ogólnie koszty utrzymania przez ten czas. Znajomy wyjechał do Włoch na rok, płaci tam 400E za dom miesięcznie, tutaj dom wynajmuje za 1500zł czy jego koszt noclegu netto jest 400E czy ok 100-200zł ?? zrozumieć ciężko ??

Ktoś jedzie do CRO i wydaje tam z jedzeniem 5000zł vs ten sam ktoś nie jedzie i wydaje w tym czasie 1600zł siedząc w domu... ile w takim razie realnie go kosztuje życie w trakcie tych dwóch tygodni ?? Ktoś jest w stanie policzyć...?? hej, Panie Tadeusz ?

Mało tego pójdę dalej: w latach gdy nie mieliśmy czasu na urlop w okresie wakacyjnym w rekompensacie pozwalaliśmy sobie na więcej miejscowego "relaksu" , niż normalnie, co wiadomo skutkowało zwiększonym wypływem środków...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2013 16:55

Ludzie mają w dużym poważaniu
jakie ty masz oszczędności, bo przed 10 dni nie kupujesz w Polsce jedzenia i pica, bo jesteś w tym samym czasie w Chorwacji. :roll:

Ludzi interesuje to, ile ktoś wydał na wczasy, wliczając to wszystkie koszty i na tej podstawie mogą zrobić sobie kalkulację ich kosztów pobytu :!:

A ich ewentualne oszczędności każdy sobie sam wyliczy, bo każdy ma inny budżet domowy :!:

Napisałeś -----> jak ja Ci powiem że spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz ;)

I nic nie było na początku o tym, że policzyłeś to bez jedzenia i picia w Chorwacji :!:

Przestań wreszcie ściemniać :mrgreen:
Ostatnio edytowano 30.12.2013 17:03 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 16:58

rodaivuk napisał(a):
rodaivuk napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):bo wliczanie żarcia które się i tak je bo inaczej by się zdechło z głodu jest fałszowaniem kosztów.

Podaj więc logiczny argument dlaczego nie odliczać kosztów paliwa? Czym różnią sie domowe wydatki na jedzenie od domowych wydatków na paliwo w PL?
choćby dlatego ze nie jeżdżę w kółko bez celu w PL lecz siedzę na d...pie, że nie zrobiłbym (nie jadąc na urlop ) 2300km, a gdybym nie jadł i nie pozwolił sobie w kraju na małe co nieco umarłbym. Czy to naprawdę jest takie trudne do zrozumienia...?? zapytaj czemu nie odliczam winietek i opłat za autostrady - postaram się wytłumaczyć ;)

W czasie urlopu dwutygodniowego, w kraju zrobiłbym ok 1000 km. Koszt tego to ok 550 PLN. Czyli to mogę sobie odliczyć od ewentualnych kosztów wakacji?
i tak jeździsz sobie dla przyjemności ... ?? O)

Jeżdżę bo pracuję i dojeżdżam do pracy. Poza tym co to za różnica czy jeżdżę dla przyjemności czy z musu? Wydaje miesięcznie na paliwo ok 1000 PLN. Można to odliczyć od kosztów urlopu?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 16:59

hrupek666 napisał(a):O quva dyche ci pali na 100 1.6 benzyna :?:

Tak.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 17:02

Lednice napisał(a):Ludzie mają w dużym poważaniu
jakie ty masz oszczędności, bo przed 10 dni nie kupujesz w Polsce jedzenia i pica, bo jesteś w tym samym czasie w Chorwacji. :roll:

Ludzi interesuje to, ile ktoś wydał na wczasy, wliczając to wszystkie koszty i na tej podstawie mogą zrobić sobie kalkulację ich kosztów pobytu :!:

A ich ewentualne oszczędności każdy sobie sam wyliczy, bo każdy ma inny budżet domowy :!:
no właśnie myśląc tak jak ty wielu sobie tego nie wyliczy, nie mów co kto ma w poważaniu po do tej pory nie odpisałeś, widać trudno Ci policzyć, tak i niektórzy nawet nie pomyśleli że tak jest, ale to już nie mój problem. Do tego nie trzeba być geniuszem lecz jak już dostaje się takiego zatwardzenia, to aż się wstyd przyznać. Pewnie licząc dochód w firmie kosztów też być nie odliczył, bo i po co...?? ale co ja piszę... :D :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.12.2013 17:02

Lednice napisał(a):Ludzie mają w dużym poważaniu

jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.12.2013 17:03

rodaivuk napisał(a):

Tak.

Ja nie mogę. A wszystkim wkoło 5. 8O
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 17:06

Bodzioch Marek napisał(a):Znajomy wyjechał do Włoch na rok, płaci tam 400E za dom miesięcznie, tutaj dom wynajmuje za 1500zł czy jego koszt noclegu netto jest 400E czy ok 100-200zł ?? zrozumieć ciężko ??

Wątek został moim zdaniem założony po to aby dać odpowiedź ile kasy należy mieć na wyjazd do Cro na tyle to a tyle czasu, w zależności od tego co ktoś chce uzyskać na wakacjach. Czy przykładowe 7 kilo styknie, czy może 4 styknie... Nikogo nie obchodzi moim zdaniem o ile uszczupli się w rozrachunku rocznym netto czy brutto kasa domowa w czyimś gospodarstwie domowym. Chodzi o to ile należy mieć zabezpieczonych środków finansowych aby tam pojechać, wrócić, być na miejscu. Ile kosztują knajpy, przyjemności i inne pierdoły. Mówienie, że styknie 3 tysiące na 10 dni na 5 osób to dla mnie zafałszowany obraz rzeczywistości.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 17:07

jara napisał(a):
rodaivuk napisał(a):

Tak.

Bo inni podają nie na 100 a na 50km ;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 30.12.2013 17:08

jara napisał(a):
rodaivuk napisał(a):

Tak.

I to 5 LPG :wink:
Bociek a może coś ci się popsuło w tym st.sierż :?: co :?:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 30.12.2013 17:10

hrupek666 napisał(a):
jara napisał(a):
rodaivuk napisał(a):

Tak.

I to 5 LPG :wink:
Bociek a może coś ci się popsuło w tym st.sierż :?: co :?:

Nie to jest tematem dyskusji. Tyle pali i wszystko w temacie.
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 30.12.2013 17:22

rodaivuk napisał(a):

Wątek został moim zdaniem założony po to aby dać odpowiedź ile kasy należy mieć na wyjazd do Cro na tyle to a tyle czasu, w zależności od tego co ktoś chce uzyskać na wakacjach. Czy przykładowe 7 kilo styknie, czy może 4 styknie... Nikogo nie obchodzi moim zdaniem o ile uszczupli się w rozrachunku rocznym netto czy brutto kasa domowa w czyimś gospodarstwie domowym. Chodzi o to ile należy mieć zabezpieczonych środków finansowych aby tam pojechać, wrócić, być na miejscu. Ile kosztują knajpy, przyjemności i inne pierdoły. Mówienie, że styknie 3 tysiące na 10 dni na 5 osób to dla mnie zafałszowany obraz rzeczywistości.[/quote]

dokładnie tak jak piszesz ale jak widać spór jest o to kto jak to rozumie a nie ile kto wydał ... a wystarczyło napisać że nie doliczałem jedzenia i picia tylko spanie i paliwo

też mogłem napisać bez paliwa bo jak robię tygodniowo 1200 km a na urlopie zrobiłem 2400 to przecież paliwa nie doliczam :mrgreen: - paranoja

a potem ktoś to czyta i pakuje się z rodziną do tico, zabiera 1500 zł i jedzie na 3 tygodnie bo przecież połowe kosztów odliczył :twisted:

3 000 na 10 dni dla 5 osób pewnie że wystarczy - tylko napiszcie co w tym jest zawarte i samo wyjdzie
Ostatnio edytowano 30.12.2013 17:24 przez misiudg, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 277
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone