Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2013 20:48

mariusz_77 napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):jara, a może Mariusz 77 w PL jest na garnuszku u rodziców...?? ;)

jak dzieci... prześcigajcie sie Panowie dalej w swoich złośliwościach...a wystarczyłoby zaakceptować po prostu inny punkt widzenia i inną receptę na udany urlop :papa:

Mariusz, cobyśmy nie pisali ( ja to traktuję z humorem), to my wydamy od 8 do 10 tysięcy, a Marek połowę tego.
Jedyne co mi pozostaje, to życzyć Wam i sobie udanego wypoczynku. Za obojętnie jakie pieniądze.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 20:50

mariusz_77 napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):jara, a może Mariusz 77 w PL jest na garnuszku u rodziców...?? ;)

jak dzieci... prześcigajcie sie Panowie dalej w swoich złośliwościach...a wystarczyłoby zaakceptować po prostu inny punkt widzenia i inną receptę na udany urlop :papa:

ale kto tutaj jest złośliwy, nie widzisz emotki ;) ? trochę rzartuf nikomu nie zaszkodzi- uśmiechnij się, nie jesteś w ukrytej kamerze ;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.12.2013 20:56

Dlaczego poruszam temat :?:
A dlatego że mam znajomego w pracy który jeździ nad nasze wspaniałe poniekąd morze z rodzinką 2+2 i wydaje na 14 dni ok 3500zł .
Nie jest jakiś zamożny czy ustawiony ale powiedział mi że nie stać go na CRO, to ja się pytam czemu :?:

I teraz ważne :!:
Bo jak czytam że na 10 czy 14 dni w CRO mam dać 10tyś to mam 3 lata u nas.
I w ząb mi nie wieży że za 5 tysi mu się uda 10 dni poleżeć na plaży w CRO.

I właśnie takich ludzi jest sporo :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 21:51

5 osób spędziło 10 dni urlopu za 3 000 złotych w Dalmacji :?: :!: :wink:

Tyle to kosztuje dojazd i noclegi. Tylko tyle. 8)

Żywienie się powietrzem jest raczej niemożliwe. :wink: Picie kranówy nonstop tez jest mało realne.
Koszty jedzenia, picia, przyjemności typu lody trzeba doliczyć do kosztu wczasów.

I nie chodzi w tym wątku o to, jak kto spędza urlop, w to nikt nie wnika, co kto lubi.

Ale chodzi o podanie wiarygodnych informacji, które mogą być pomocne dla osób planujących wypoczynek.

Spotkałem się już wielokrotnie na forum ze skargami ludzi, którzy uwierzyli, że jest w Chorwacji bardzo tanio, bo ktoś na forum pisał, jaki to cenowy raj.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.12.2013 23:05

Lednice napisał(a):Spotkałem się już wielokrotnie na forum ze skargami ludzi, którzy uwierzyli, że jest w Chorwacji bardzo tanio, bo ktoś na forum pisał, jaki to cenowy raj.

Nie no proszę cie "doopy szkłem nie podetrzesz" :!:
Jak można się oszukać i mieć pretensje do kogoś :!:
O co że jestem głupi :?:

Chorwacja jest i nie jest tania, zależy kto co lubi :?: i co dla kogo znaczy tania :?:
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 29.12.2013 23:17

mervik napisał(a):
misiudg napisał(a):ku mojemu ździwieniu do domu przywieźliśmy kasę - 8 euro i 317 kun, co daję sumę wydaną około 3450 zł

Nie napisałeś ile km zrobiłeś ,bo ja za same paliwo wydałem 2000zł w te wakacje
... przejechałem 4650 km :roll:
...razem wszystko za dwa tygodnie, wyszło około 7500zł :wink:

przejechane niecałe 2500 km
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 23:22

Lednice napisał(a):5 osób spędziło 10 dni urlopu za 3 000 złotych w Dalmacji :?: :!: :wink:

macji, które mogą być pomocne dla osób planujących wypoczynek.

Czytaj uwaznie czyzbys nigdy w tym kraju nie był?

Spotkałem się już wielokrotnie na forum ze skargami ludzi, którzy uwierzyli, że jest w Chorwacji bardzo tanio, bo ktoś na forum pisał, jaki to cenowy raj.
a co to Dalmacja to jakieś Monte Carlo? Czytaj uważnie napisałem wyzej. Nie mogą widac ze czytac nie potrafisz :P
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 30.12.2013 00:07

dla tych bardziej dociekliwych i "nie umiejących " liczyć
cro 1.jpg

druga strona
cro 2.jpg

poza tym jak pisałem 600 euro - paragonu nie mam więc bardziej dociekliwi muszą uwierzyć
za apartament 300 euro reszta wymieniona na kuny
ubezpieczenie 82 zł - tak nie pomyliłem się a jak ktoś nie umie szukać to płaci 300 zł taki los (auto w firmowej flocie)
spalanie 7-7,5 LPG średnia prędkość 90 km/h - jadę na urlop a nie wyścigi
ubezpieczenia medycznego nie dokupowaliśmy - mamy na full pakiet działający w całej Europie

da się ? ano da się tylko trzeba chcieć i nie szukaliśmy po śmietnikach jedzenia :mrgreen:

kogo nie przekonało to jego problem, fakt można wydać i 10 tyś.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2013 00:15

Że zacytuję Ciebie, Panie Marku -----> spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz ;)

Sorki :roll: Nikt nie spadł ze stołka 8)

Dobrze, że potem wyjaśniłeś, że te 3 koła to była tylko część kosztów :!:

W zasadzie to kończy sprawę, więcej tak się nie baw 8) :lol:
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 30.12.2013 00:24

SENIOR napisał(a):...Bo tak po chłopsku licząc z Częstochowy do splitu paliwo 1000 ...

moje chłopskie liczenie wychodzi dużo inaczej
w obie strony 2400 km po 7,5 LPG/100 licząc po 3 zł daje 540 zł i niech się śmieją że gaz jest do kuchenek :mrgreen: :mrgreen:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.12.2013 08:17

Lednice napisał(a):Że zacytuję Ciebie, Panie Marku -----> spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz ;)

Sorki :roll: Nikt nie spadł ze stołka 8)

Dobrze, że potem wyjaśniłeś, że te 3 koła to była tylko część kosztów :!:

W zasadzie to kończy sprawę, więcej tak się nie baw 8) :lol:
aka część kosztów? jak dziecku tłumaczyć? Jeśli nie jadę na urlop to i tak jem piję... jak jade to nie ma mnie w domu wiec nie jem nie piję podwójnie. .. Czy to tak trudno pojąć? ?? ..:O jak wiec mam liczyc dwa razy zarcie skoro tego nie robie... no chyba ze w pl masz kogos kto cię utrzymuje, a na wyjeździe musisz za to zapłacić. Czy to na prawdę takie trudne do zrozumienie? ??:P
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.12.2013 08:22

Proponuję zrobić jakąś skonkretyzowaną formatkę kosztową z różnymi opcjami i szczegółami, każdy chętny i szczery wpisywałby tam swoje wydatki i byłby spokój, a nowicjusze mogliby szybko odnaleźć się i odnieść do swoich zasobów i warunków (może coś przygotuję, jak będzie czas)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.12.2013 08:37

te kiero napisał(a):Proponuję zrobić jakąś skonkretyzowaną formatkę kosztową z różnymi opcjami i szczegółami, każdy chętny i szczery wpisywałby tam swoje wydatki i byłby spokój, a nowicjusze mogliby szybko odnaleźć się i odnieść do swoich zasobów i warunków (może coś przygotuję, jak będzie czas)

Tu kiedyś ktoś próbował wpisywać wyliczenia, umarło trochę :oczko_usmiech: ale pomysł jakiś był. :mrgreen:
koszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.12.2013 08:43

dids76 napisał(a):Tu kiedyś ktoś próbował wpisywać wyliczenia, umarło trochę :oczko_usmiech: ale pomysł jakiś był. :mrgreen:
koszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html

Ale tam są same liczby, a tutaj liczby i dyskusja :lol:
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 30.12.2013 09:48

Cały czas kłótnie, a to 3 tys. za mało, a to trzeba mieć 10 tys. Dlaczego komuś zabronić wyjazdu do Cro jak ma 3-4 tys w portfelu? To, że biedniejszy to znaczy się, że gorszy i nie może już czegoś za granicą zobaczyć, z zwłaszcza Cro? Ja np. nie mam 10 tys. na wycieczkę, ale jeżdżę i za mniejsze pieniądze. Jak ktoś ma do wydania 10 tys. to niech wydaje jak go stać. Proste. Jeden je śniadania, obiady, kolacje w restauracjach a inny sobie sam na kwaterze robi ;). Ja mam co roku 3-4 tys. i za tyle jeżdżę i nie przeszkadzało mi to w zwiedzaniu czy to dwukrotnie Chorwacji z innymi ościennymi krajami, czy w tym roku Grecji i Ukrainy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 272
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone