Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 14:33

Taaa, jeśli ten wątek ma być pomocą dla osób planujących wyjazd,
to najlepiej byłoby nie urządzać tu licytacji pod tytułem:

jak najtaniej zorganizować pobyt :!:

Sam koszt noclegów, dojazdu, to już spory wydatek. A nikt mi nie wmówi, że ludzie na wczasach nie chodzą na lody, nie kupują jedzenia w sklepach czy napojów. :roll:
Można zoszczędzić na wycieczkach, nie chodzić do knajpy, oszczędzać na maxa, 8)

ale poniżej 100 złotych na osobę na jeden dzień nikt nie zejdzie, to jest po prostu matematycznie niemożliwe i tylko wprowadza zamęt w głowach osób czytających ten wątek. :evil:

Mogę uwierzyć w to, że piotrulex wydał na rodzinę 2+2 przeszło 4500 na 10 dni, przy dużych oszczędnościach jest to możliwe,
ale 3000 złotych na 5 osób na 10 dni, licząc wszystkie koszty :?: :wink:
Ostatnio edytowano 29.12.2013 17:49 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 15:00

Lednice napisał(a):Taaa, jeśli ten wątek ma być pomocą dla osób planujących wyjazd,

Sam koszt noclegów, dojazdu, to już spory wydatek. A nikt mi nie wmówi, że ludzie na wczasach nie chodzą na lody, nie kupują jedzenia w sklepach czy napojów. :roll:

ale poniżej 100 złotych na osobę na jeden dzień nikt nie zejdzie, to jest po prostu matematycznie niemożliwe i tylko wprowadza zamęt w głowach osób czytających ten wątek. :evil:

Mogę uwierzyć w to, że piotrulex wydał na rodzinę 2+2 przeszło 6000 na 10 dni, przy dużych oszczędnościach jest to możliwe,
tiaa 500zł za 5os/dzień :D jak można liczyć zakupy spożywcze w sklepach skoro w PL nie żyję powietrzem. Liczone są knajpy i inne tego typu dodatki jak właśnie lody oraz zakupy zachcianek typ jarmarczne " pamiątki " i nikt nie oszczędza. Co najwyżej można by liczyć różnicę w cenach żywności lecz te zbliżone więc z tym daliśmy sobie spokój. Liczone jest więc to co sie w te 10 dni wydaje więcej niż w kraju. Liczenie jest proste: paliwo + winiety + autostrady + noclegi 1900zł i 1000-1200 zł na dodatki - na luzie. Może faktycznie nie jesteśmy wymagający, ale nikt nie myśli o oszczędzaniu. Faktem jest że ryb w knajpie nie jemy bo żonka i dzieci nie przepadają nawet za ich zapachem dla mnie fajnie zjeść sardele raz na wyjazd. Sorry zapomniałem o ubezpieczeniu co wychodzi jakieś 100+.

Ps. żeby nie było, mam głęboko w ....ie kto co myśli, czy płacę dużo czy mało i z nikim licytacji ani ww dół ani w górę nie mam zamiaru prowadzić. Jeśli bym miał wydać +1000 to też o tym bym napisał.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 29.12.2013 15:53

Bodzioch Marek napisał(a):
Lednice napisał(a):Taaa, jeśli ten wątek ma być pomocą dla osób planujących wyjazd,

Mogę uwierzyć w to, że piotrulex wydał na rodzinę 2+2 przeszło 6000 na 10 dni, przy dużych oszczędnościach jest to możliwe,
tiaa 500zł za 5os/dzień :D jak można liczyć zakupy spożywcze w sklepach skoro w PL nie żyję powietrzem. Liczone są knajpy i inne tego typu dodatki jak właśnie lody oraz zakupy zachcianek typ jarmarczne " pamiątki " i nikt nie oszczędza. Co najwyżej można by liczyć różnicę w cenach żywności lecz te zbliżone więc z tym daliśmy sobie spokój. Liczone jest więc to co sie w te 10 dni wydaje więcej niż w kraju. Liczenie jest proste: paliwo + winiety + autostrady + noclegi 1900zł i 1000-1200 zł na dodatki - na luzie. Może faktycznie nie jesteśmy wymagający, ale nikt nie myśli o oszczędzaniu. Faktem jest że ryb w knajpie nie jemy bo żonka i dzieci nie przepadają nawet za ich zapachem dla mnie fajnie zjeść sardele raz na wyjazd. Sorry zapomniałem o ubezpieczeniu co wychodzi jakieś 100+.

Ps. żeby nie było, mam głęboko w ....ie kto co myśli, czy płacę dużo czy mało i z nikim licytacji ani ww dół ani w górę nie mam zamiaru prowadzić. Jeśli bym miał wydać +1000 to też o tym bym napisał.

To ja się przyznaję że liczyłem wszystko łącznie z zakupami itp.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2013 15:58

Reasumując: różne są tylko ceny kwater i ilość zużytego paliwa. Tylko nie wiem jak liczyć kulki lodów. W Polsce też jadam. Nie brać pod uwagę czy liczyć jako luksusowy dodatek do urlopu.?
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 16:03

Z napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):

To ja się przyznaję że liczyłem wszystko łącznie z zakupami itp.
no chyba tak nie można skoro w PL wydaję na jedzenie podobnie, a nawet mniej w upałach się jeść chce ;) - to powiedzmy jest rekompensowane różnicą cen. Teraz tak sobie przypominam: chłopaki codziennie po minimum po 3-4 pączki, , 1-2x lody, jakaś pizza, ale to niech nam da 20-30zł ... Niektórzy złoty pierścionek z brylantem kupiony żonie wliczają w koszt wyjazdu, wg mnie się nie powinno, no chyba, że rocznica ślubu w PL przeszłaby bez echa ;)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 29.12.2013 18:10

czytam te różne wywody i wg mnie koszt urlopu to podróż (paliwo, autostrady, promy, winiety) + koszt kwatery + wszystko co mi zeszło z konta lub portfela od pierwszego do ostatniego dnia wyjazdu.
Gdybym zaczął wliczać koszty które poniosłem w trakcie przygotowań (ponton, zasilacz samochodowy do kompa, dobry sprzęt foto i drugi wodoszczelny, płetwy, maska, buty na plażę itp itd) to wyszło by chyba z 20K :D :D :D
Nie widzę też sensu w odejmowaniu kosztów utrzymania w domu :lol: ... w końcu zaczynam urlop i tyle a tyle muszę mieć na koncie lub w portfelu.
Mi to wychodzi na 4 osoby na 15 dni w wersji lipcowej bez specjalnego oszczędzania w dobrej kwaterce około 10K, a w wersji nieco oszczędniejszej czerwcowej chciałbym się w przyszłym roku zamknąć w 8K. Liczę, że zrobię około 4500km w tym 1000 po wyspie, bo nie po to trzaskam tyle km żeby 2 tygodnie gnić na jednej plaży a raczej codziennie na innej :D . Może zaoszczędzę trochę na obiadkach w konobach :roll:

Pozdrawiam wszystkich :papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.12.2013 18:38

mariusz_77 napisał(a): Może zaoszczędzę trochę na obiadkach w konobach :roll:

To też zależy jaka konoba ,w jednej za danie zapłaciłem 120kun
..a w drugiej za to samo danie 75kun :wink:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.12.2013 18:45

Hi hi hi :lol:
Wygląda na to że:
"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"

Jaki ma sens wypisywanie że

"mnie 10K, a mnie 3000zł " :!:

Jeżeli jeden jedzie autem które pali 17 a drugiemu 5 lirów ,jeden żre ryby na starym spalonym oleju codziennie wydając 70kun za osobę a drugi słoiki z domu za parę groszy,jeden leży na słoneczku inny katuje się chodząc tu i tam :!:
Jeden śpi w kwaterce "dobrej"za 50E drugi w kiepskiej za 90E

Gdzie tu sens gdzie logika :?:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 29.12.2013 19:29

hrupek666 napisał(a):Jaki ma sens wypisywanie

ano taki ma sens... że każdy spędza urlop jak lubi i za ile lubi ... a niektórym daje to ogląd, że i tak można i tak można... więc po co tyle złośliwości... a wyśmiewanie się z kogokolwiek świadczy tylko o braku kultury, bo to co dla jednych jest "katowaniem się" dla innych samą przyjemnością i istotą urlopu... jeden nie wyobraża sobie "katowania się" 2 tygodnie na jednej plaży... drugi "katowania się" zwiedzaniem innych plaż i każdy ma do tego prawo i każdemu należy się szacunek... a złośliwców i malkontentów wciąż na tym forum niemało... :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2013 19:44

mariusz_77 napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Jaki ma sens wypisywanie

ano taki ma sens... że każdy spędza urlop jak lubi i za ile lubi ... a niektórym daje to ogląd, że i tak można i tak można... więc po co tyle złośliwości... a wyśmiewanie się z kogokolwiek świadczy tylko o braku kultury, bo to co dla jednych jest "katowaniem się" dla innych samą przyjemnością i istotą urlopu... jeden nie wyobraża sobie "katowania się" 2 tygodnie na jednej plaży... drugi "katowania się" zwiedzaniem innych plaż i każdy ma do tego prawo i każdemu należy się szacunek... a złośliwców i malkontentów wciąż na tym forum niemało... :papa:

Masz rację. Hrupek napisał to samo, tylko z większą szyderą :lol: . Ci co zapłacili więcej nie wyobrażają sobie, jak można spędzić urlop za mniej. I odwrotnie. Ale każdy spędza go wg. własnych upodobań i możliwości.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 20:08

czasami faktycznie możliwości, a czasami potrzeby. Teraz po miesięcznym zapierniczu świątek piątek miałbym ochotę spędzić tydzień nie schodząc z plaży, pomijając małą wycieczkę może dwie. Możliwości to też dzieciaki, które jeśli mają 3 i 6 lat nie dają wielkich możliwości nudząc się czy w aucie czy goniąc uliczkami Trogiru... Przychodzi czerwiec i środek sezonu w pracy i potrzeba wygrzania, leniwego wypoczynku i naładowania akumulatorów przed dalszą częścią sezonu.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.12.2013 20:11

jara napisał(a):Hrupek napisał to samo

No właśnie ja nie widzę najmniejszej przyjemności siedzenia czy zwiedzania przez 2 tygodnie ale nikomu nie piszę że nie da rady zrobić tego za 2,3 czy 10 tysi.

mariusz_77 napisał(a):Mi to wychodzi na 4 osoby na 15 dni w wersji lipcowej bez specjalnego oszczędzania w dobrej kwaterce około 10K

Ty też nic nie wniosłeś swoim wpisem że 10K. :!:
Ja się ciebie pytam za co? bo koszt przejazdu 4500km to ok 2000zł kwatery na 15 dni przy normalnej cenie to ok 4000zł to co przejadłeś i przepiłeś 4000zł :?: :!:

Z twojego wpisu nic nie wynika tylko tyle że jeździsz od plaży do plaży i wydajesz 10K :!:
Rozpisz ile za co to będzie miało jakiś pogląd dla innych choćby dla mnie ile mniej mnie wyniesie leżenia na jednej plaży :mrgreen:

Ponadto wliczasz jedzenie na wyjeździe, nie licząc się z tym że niema cię w domu(bloku) i nie płacisz za prąd wodę jedzenie.
Będąc te dwa tygodnie w domu nie pójdziesz z rodziną do kina :?: ,teatru knajpy na lody czy co innego :?:
Tylko jadąc np do CRO :?: ile to więcej kosztuje niż w Polsce :?:

To ci piszę że to nie ma sensu i tyle :!:

jara napisał(a): z większą szyderą :lol:

Wcale że nie :twisted:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 20:31

jara, a może Mariusz 77 w PL jest na garnuszku u rodziców...?? ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2013 20:37

Bodzioch Marek napisał(a):jara, a może Mariusz 77 w PL jest na garnuszku u rodziców...?? ;)

Oj, dobrze by było. Ale tak nie jest. To u mnie są na garnuszku. I to 3 osoby. Ale urlopy w Chorwacji to mój pomysł, więc ja płacę. :lol:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 29.12.2013 20:45

Bodzioch Marek napisał(a):jara, a może Mariusz 77 w PL jest na garnuszku u rodziców...?? ;)

jak dzieci... prześcigajcie sie Panowie dalej w swoich złośliwościach...a wystarczyłoby zaakceptować po prostu inny punkt widzenia i inną receptę na udany urlop :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 271
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone