Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 12:38

piotrulex napisał(a):
jara napisał(a):
piotrulex napisał(a):Nam w tym roku na 2+2(7+13) wyszło jakieś 4,5 koła na 10 noclegów w Chorwacji

Nam (2+2) za 11 noclegów wyszło 2900 pln. W sierpniu.

Podałem kwotę oczywiście całkowitą z ubezpieczeniami, dojazdem, jedzeniem itd. za 7 nocek na jednym z campów płaciłem nieco ponad 1700 zeta. Byliśmy z 2 połowie sierpnia

Przeliczając te 4500 na 14 dni, to by wyszło 6300 8)

Cenowe mistrzostwo świata, jeśli to były markowe campy droższe od apartamentów :roll:

Jak sobie wyliczenia innych osób przeliczyłem na mój wariant 2+2 i 14 noclegów, to by wyszło 8 000 -9 000,
czyli to się pokrywa z moimi kosztami, bardzo porónywalnie 8)
Ale 6 300 :roll: Gratulacje
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 12:56

rodaivuk napisał(a):....ja przejechałem
.....dokładnie 3521 km i 267 metrów
....... i wydałem 3517 PLN i niczego sobie nie odmawiałem
...... słońce full, woda w morzu full, spacery full, oglądanie witryn sklepowych full.

Dobre,ja sie jeszcze nie nauczyłem liczyć , ale bardzo proszę o kolegę który jedzie we wrześniu
w dwie osoby za 3500 z haczykiem ,aby pomógł mi wyjechać , trochę więcej szczegółów.Bo tak po
chłopsku licząc z Częstochowy do splitu paliwo 1000 , autostrady 500 ,, ubezpieczenie auta i ludzi z 300,apartamenty ? , reszta gdzie? Chyba że pracujesz w Pamapolu , albo innym zakładzie chemicznym
który robi słoiki,no sory za szyderę ale ciężko w to uwierzyć co pisze kolega.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.12.2013 13:15

SENIOR napisał(a):
...... słońce full, woda w morzu full, spacery full, oglądanie witryn sklepowych full.

Dobre,ja sie jeszcze nie nauczyłem liczyć , ale bardzo proszę o kolegę który jedzie we wrześniu
w dwie osoby za 3500 z haczykiem ,aby pomógł mi wyjechać , trochę więcej szczegółów.Bo tak po
chłopsku licząc z Częstochowy do splitu paliwo 1000 , autostrady 500 ,, ubezpieczenie auta i ludzi z 300,apartamenty ? , reszta gdzie? Chyba że pracujesz w Pamapolu , albo innym zakładzie chemicznym

Mniej krytyki na ślepo, a więcej czytania ze zrozumieniem - wtedy wszystko się będzie zgadzać.

Po pierwsze jazda na LPG - z Cżęstochowy do Splitu i z powrotem - spokojnie wyjdzie ok. 1200 zł razem z autostradami.
Po drugie ubezpieczenie. Assistance można kupić nawet za 100 zł. Nie wszyscy ubezpieczają ludzi - wielu osobom wystarcza karta EKUZ.
Apartamenty - misiudg był we dwoje. Licząc apartament po 30 euro... sam sobie policz.
Trochę jedzenia wziętego z Polski i nie ma najmniejszego problemu ze spędzeniem wspaniałych wakacji tanim kosztem.
Ostatnio edytowano 29.12.2013 13:58 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 29.12.2013 13:19

W czym masz problem? Podałem swoje wyliczenia.
Każdy podaje wyliczenia i swoje subiektywne odczucia co za to dostał. Ja wydaje tyle i tyle na tyle i tyle dni i mam za to to co mam. Jeśli ktoś podaje, że wydał w tym samym okresie połowę tego a ma to co ja lub więcej, powiem, że ściemnia lub przesadza. Moim subiektywnym zdaniem.
Ostatnio edytowano 29.12.2013 13:28 przez rodaivuk, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 13:24

Moi drodzy , dwa lata temu spotkałem rodzinę 4-osobową w drugiej połowie sierpnia w Omisiu na tym zlocie pirackim,może ktoś był.Rodzice w wieku około 45 lat, pierwszy raz w Cro , przyjechali ze znajomymi którzy już byli.Jak zaczęli opowiadać ,że zmieszczą się spokojnie w 5000 to na początku myślałem,że są z marsa.Żona tego gościa na KAŻDY dzień miała przygotowany
z własnej roboty "słoik" ( mięsko , gołąbki,pulpeciki itp) Jak zapytałem czy buli już w KRKA,to zrobili na mnie dziwne oczy.
Z dalszej rozmowy wynikło , że goście nigdzie nie byli (nawet nie byli zainteresowani CETINĄ ,jakimś rejsem , restauracjitp),
byli nastawieni na "bycie w CRO",żona wystraszona,dzieci też ,że pytam o jakieś dziwne rzeczy jak Trogir,Split, że jest tam super i jak na pierwszy raz to niech jadą.Z czasem uwierzyłem że TA rodzina ze śląska była w Cro za 5000zł.Ale czy warto
jechać tyle kilometrów żeby mieć we łbie wbite oszczędzanie za wszelką cenę ?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 29.12.2013 13:30

SENIOR napisał(a):Moi drodzy , dwa lata temu spotkałem rodzinę 4-osobową w drugiej połowie sierpnia w Omisiu na tym zlocie pirackim,może ktoś był.Rodzice w wieku około 45 lat, pierwszy raz w Cro , przyjechali ze znajomymi którzy już byli.Jak zaczęli opowiadać ,że zmieszczą się spokojnie w 5000 to na początku myślałem,że są z marsa.Żona tego gościa na KAŻDY dzień miała przygotowany
z własnej roboty "słoik" ( mięsko , gołąbki,pulpeciki itp) Jak zapytałem czy buli już w KRKA,to zrobili na mnie dziwne oczy.
Z dalszej rozmowy wynikło , że goście nigdzie nie byli (nawet nie byli zainteresowani CETINĄ ,jakimś rejsem , restauracjitp),
byli nastawieni na "bycie w CRO",żona wystraszona,dzieci też ,że pytam o jakieś dziwne rzeczy jak Trogir,Split, że jest tam super i jak na pierwszy raz to niech jadą.Z czasem uwierzyłem że TA rodzina ze śląska była w Cro za 5000zł.Ale czy warto
jechać tyle kilometrów żeby mieć we łbie wbite oszczędzanie za wszelką cenę ?

No i teraz usłyszysz, że każdy spędza urlop jak lubi i chce. Wolno im. Osobiście dla mnie to urlopowa wegetacja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 13:36

Raul73 napisał(a):
SENIOR napisał(a):

Mniej krytyki na ślepo, a więcej czytania ze zrozumieniem - wtedy wszystko się będzie zgadzać.

Po pierwsze jazda na LPG - z Cżęstochowy do Splitu i z powrotem - spokojnie wyjdzie ok. 1200 zł razem z autostradami.
Po drugie ubezpieczenie. Assistance można kupić nawet za 100 zł. Nie wszyscy ubezpieczają ludzi - wielu osobom wystarcza karta EKUZ.
Apartamenty - rodaivuk był we dwoje. Licząc apartament po 30 euro... sam sobie policz.
Trochę jedzenia wziętego z Polski i nie ma najmniejszego problemu ze spędzeniem wspaniałych wakacji tanim kosztem.

Ok , wszystko się da,ale ubezpieczenie samochodu z holowaniem w razie "W" do 900 km nie kosztuje 100,zwykłe assistans nic ci nie da w CRO - po prostu płacisz za lawetę kosmiczne pieniądze,także da się.Karta EKUZ jest ok do puki nic się nie stanie poważniejszego ,kolec jeżowca wyciągną za darmo i tyle.Mam z tym nie miłe doświadczenia , dlatego zawsze podnoszę wartość ubezpieczenia rodziny .
Wiem , to są szczegóły , ale niestety ważne, które podnoszą wartość wakacji - bezpiecznych wakacji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 13:40

Poznałem gościa z Polski , przedstawiciela firmy od Chipsów,któremu rozleciał się silnik w golfie przed Splitem.
Gościu był bezradny,zwinęła go laweta do Spitu i tyle ,z gościem przez przypadek się spotkałem
i musiał kupić silnik( podobno było taniej), z montażem zapłacił 1000euro.Dlatego RADAIVUK pamiętaj na przyszłość
,można tanio , ale nie zawsze się opłaca.pozdrawiam
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 29.12.2013 13:45

SENIOR napisał(a):Dlatego RADAIVUK pamiętaj na przyszłość

Nie musisz mnie przekonywać. Ja to wiem i jestem zabezpieczony. Za prześwietlenie żeber w Austrii płaciłem 208 euro. Miałem na szczęście ubezpieczenie. Wolę mieć za dużo niż za mało.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 13:55

nie mozna mierzyć wszystkich swoimi kategoriami, jak ja Ci powiem że spokojnie mieścimy się w 3k w trójkę dorosłych i dwójkę dzieci to ze stołka spadniesz ;) Czerwiec, dobrze ustalone ceny z gospodarzami, jeden - dwa wypady gdzieś na zwiedzanie, często już nie po raz pierwszy, pozostałe dni plażowanie. Knajpka raz na trzy - cztery dni, poza tym jakieś słoiki dobrego mięska z domu ( 10 minut na podgrzanie ) i nie dlatego, że oszczędzanie lecz wiadomo iż dzieci zjedzą, poza tym co drugi dzień grill ze świeżym cevapi, czy inną miejscową pleskavicą samemu wykonaną, czy też raz zrobione sardele - na prawdę sprawia to wiele przyjemności gdy człowiek cały rok nie ma czasu gotować. Pomyśl, że można inaczej i nie koniecznie z powodu oszczędzania i tylko jechania do CRO w celu świadomości i pochwalenia się bycia tam. Gwarantuję Ci że spora większość tutaj obecnych kobiet woli leżeć i wygrzewać się na plaży, a dzieci pluskać w ciepłej wodzie jadranu niż przy 39stC zwiedzać coś by zaliczyć... Można jechać w październiku ( i tak byliśmy ) i wówczas z głównym celem zwiedzania..
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 13:58

SENIOR napisał(a):Poznałem gościa z Polski , przedstawiciela firmy od Chipsów,któremu rozleciał się silnik w golfie przed Splitem.
Gościu był bezradny,zwinęła go laweta do Spitu i tyle ,z gościem przez przypadek się spotkałem
i musiał kupić silnik( podobno było taniej), z montażem zapłacił 1000euro.Dlatego RADAIVUK pamiętaj na przyszłość
nie rozumiem, Ty masz ubezpieczenie od padniętego silnika w Chorwacji ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2013 14:09

Ile dni pobytu za te 3000 :?:
W pełni wyposażonym apartamencie :?: W Dalmacji :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.12.2013 14:10

Dokładnie - nie ma żadnych ubezpieczeń, pokrywających koszty napraw i części.

SENIOR - to nie temat o Assistance, ale zapewniam cię, że ja mam właśnie takie za 130 zł, które zapewnia mi holowanie do 750 km w całej Europie. Tak więc da się - tylko trzeba dobrze poszukać. :D :D

A tak w ogóle to jest temat "Ile kosztuje urlop w Chorwacji". Jeślki ktoś wrzuca swoje koszty, wraz z dokładnymi wyliczeniami, to proponuję przyjąć je bez głupich komentarzy, bo większość krytyki trąci albo zazdrością, albo snobizmem. Nie chcecie wierzyć - nie wierzcie, wasze prawo. Ale nie krytykujcie!

Jeden lubi spędzać wakacje wylegując się na plaży nad ciepłym morzem, a drugi jeżdżąc codziennie od Dubrovnika po Rijekę i Sarajevo i jadając w drogich restauracjach. I jeden, i drugi mają prawo do miłego wypoczynku.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 14:20

Lednice napisał(a):Ile dni pobytu za te 3000 :?:
W pełni wyposażonym apartamencie :?: W Dalmacji :?:
czerwiec lub wrzesień, ok 10 dni w pełni wyposażonym apartamencie z kuchnią łazienką i kuchnią i wifi ( fakt, mamy malutki rabat z powodu bycia tam już ponad 10 x, ale to kwota nieznaczna ). Podgora.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 29.12.2013 14:22

Raul73 napisał(a):Dokładnie - nie ma żadnych ubezpieczeń, pokrywających koszty napraw i części.

SENIOR - to nie temat o Assistance, ale zapewniam cię, że ja mam właśnie takie za 130 zł, które zapewnia mi holowanie do 750 km w całej Europie. Tak więc da się - tylko trzeba dobrze poszukać. :D :D

A tak w ogóle to jest temat "Ile kosztuje urlop w Chorwacji". Jeślki ktoś wrzuca swoje koszty, wraz z dokładnymi wyliczeniami, to proponuję przyjąć je bez głupich komentarzy, bo większość krytyki trąci albo zazdrością, albo snobizmem. Nie chcecie wierzyć - nie wierzcie, wasze prawo. Ale nie krytykujcie!

Jeden lubi spędzać wakacje wylegując się na plaży nad ciepłym morzem, a drugi jeżdżąc codziennie od Dubrovnika po Rijekę i Sarajevo i jadając w drogich restauracjach. I jeden, i drugi mają prawo do miłego wypoczynku.
ot co :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 270
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone