rodaivuk napisał(a):Ja jestem miszczem ekodrajwingu, szóstka i tempomat to moje drugie ja i nie ma fikcji , moja Crna Ergela, motor w benzynie 1600, ósemaka musi spalić
dids76 napisał(a):Żona ma VW Lupo 3L (niestety te 3L to nie pojemność silnika , tam jest 1,2TDI 63KM). Zejście ze spalaniem poniżej 4litrów nie jest tam większym problemem ...
Lednice napisał(a): ... Poniżej 8 na 2 tygodnie 2+2, to jest science-fiction
jara napisał(a):piotrulex napisał(a):Nam w tym roku na 2+2(7+13) wyszło jakieś 4,5 koła na 10 noclegów w Chorwacji
Nam (2+2) za 11 noclegów wyszło 2900 pln. W sierpniu.
piotrulex napisał(a):jara napisał(a):piotrulex napisał(a):Nam w tym roku na 2+2(7+13) wyszło jakieś 4,5 koła na 10 noclegów w Chorwacji
Podałem kwotę oczywiście całkowitą z ubezpieczeniami, dojazdem, jedzeniem itd. za 7 nocek na jednym z campów płaciłem nieco ponad 1700 zeta. Byliśmy z 2 połowie sierpnia
piotrulex napisał(a):ć
Aby było w temacie to w Hyundai i30 TDi kombi 2012 rok w 4 osoby (2+2) na trasie 2920km z klimą średnie spalanie wyszło 5,5l/100km. Przelotowa A koło 130-140 km/h bez szaleństw
Lednice napisał(a):Niezły tekst
Cudów nie ma
Podziwiam szczerze ludzi, którzy są w stanie zorganizować tanio wczasy, w tym siebie
Co to jest 9 koła na 2 tygodnie dla rodziny 2+2
przy cenach pobytu w Turcji czy Grecji połączonego ze zwiedzaniem
Tam trzeba wyłożyć minimum 14 za podobny standard usług, za pobyt ze zwiedzaniem
Nie liczę tu Egiptu w wersji hotel, basen, bufet
, broń Boże żadnego zwiedzania czy nurkowania
, bo koszty wzrosną
Poza tym dla mnie hotel jest tylko miejscem noclegu, śniadania i kolacji.
Nie wyobrażam sobie pobytu, gdzie siedzę w hotelu jak więzień, bo zapłaciłem za all inclusive
jara napisał(a):piotrulex napisał(a):jara napisał(a):piotrulex napisał(a):Nam w tym roku na 2+2(7+13) wyszło jakieś 4,5 koła na 10 noclegów w Chorwacji
Podałem kwotę oczywiście całkowitą z ubezpieczeniami, dojazdem, jedzeniem itd. za 7 nocek na jednym z campów płaciłem nieco ponad 1700 zeta. Byliśmy z 2 połowie sierpnia
Gratuluję.
misiudg napisał(a):tak mnie też coś tknęło aby policzyć wreszcie dokładnie ile wakacje 2013 kosztowały
termin od 1-11 września, Pakostane, skład 2 osoby
zabrane z domu:
-600 euro na drogę, noclegi i jak by co
-karta do bankomatu aby wszędzie gdzie się tylko da właśnie tak płacić
-druga karta tak na wszelki wypadek - ale nie była potrzebna
-trochę jedzenia aby lodówka pusta nie jechała - wydaliśmy niecałe 250 zł głównie na mięsko i napoje
łącznie wydane 3650 zł (euro kupione po 4.15) na:
-paliwo LPG
-ubezpieczenie
-noclegi
-winiety (z ominięciem płatnej Słowenii)
-autostradę w Cro
-jedzenie oraz dużo piwka i kilka razy kolacja na mieście
-zwiedzanie - 2xZadar
-inne pierdoły jakich się nie powinno sobie odmawiać a nigdy się nie pamięta
ku mojemu ździwieniu do domu przywieźliśmy kasę - 8 euro i 317 kun, co daję sumę wydaną około 3450 zł
czy to dużo czy mało ? nie wiem ale jak dla mnie Chorwacja jest celem kolejnych wakacji we wrześniu 2014
misiudg napisał(a):ku mojemu ździwieniu do domu przywieźliśmy kasę - 8 euro i 317 kun, co daję sumę wydaną około 3450 zł
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko