Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 15.07.2013 06:53

PabloX napisał(a):
mervik napisał(a):....muszę zmartwić smakoszów lodów podrożały z 6kn na 7kn :wink:

Zależy, gdzie. W Sveti Martin na Muri 5 HRK, w Mandre przy plaży 7 HRK. .

...tak na uwadze ,to niektórym trochę się w głowach poprzewracało :roll:
..wejście na mury w Dubrovniku 90 HRK od osoby ,
woleliśmy te 180HRK przeznaczyć na lody ,a i tak zwiedziliśmy cały Dubrovnik
..a ze wzgórza cytadeli , wdać ładnie miasto i mury :wink:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 15.07.2013 08:31

arek71 napisał(a):
ita napisał(a):
dids76 napisał(a): w Polsce sporo tańsza :mrgreen: :roll:

Wyhodowana w Chinach.

w Selgrosie import z Chorwacji :papa:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 15.07.2013 09:30

annawy72 napisał(a):Czytam z zapałem wszystkie posty doszłam do str.228 i mam dość. Cały czas mam obawy czy 3 tyś. na 14 dni pobytu wystarczy dla rodziny 4 osobowej dzieci 12 i 13 lat nie licząc kosztów dojazdu i kwater. Część jedzenia zabrana z Polski.

Dokladnie. Nic tylko zrec:/ ja tam jade akurat chlec bo co innego w upale? Zrec?
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 16.07.2013 22:49

Niedzwiad napisał(a): Nic tylko zrec:/ ja tam jade akurat chlec bo co innego w upale? Zrec?

Też nie mogę się zdecydować :wink:

To jeszcze trochę aktualnych cen z Konzuma:

Karlovačko 0,5L - 6,49 HRK
Tuborg 0,5L - 7,49 HRK
Ledeni čaj brzoskwiniowy Jamnica 1,5L - 6,99 HRK (dobra na upały, tylko strasznie słodka, dobrze jest wrzucić dużo lodu albo chociaż wymieszać z wodą)
Słoik ogóreczków konserwowych 370g - 13,49 HRK
Pomidory, 1kg - 7,99 HRK
Papryka, 1kg - 32,99 HRK
Paczka jogurtów owocowych 8 x 125ml - 15,99 HRK
Śmietana 12% 400g - 9,79 HRK

W piekarni przy plaży w Mandre za Francuza zapłaciłem rano 6,50 HRK. Za slanaca 3 HRK, za burka 12 HRK, za lisnato 140g z nadzieniem wiśniowym 6,50 HRK (ciastko zdecydowanie niewarte swojej ceny, reszta ok).

Godzina parkowania w Pagu - II strefa (duży parking przy marinie) - 7 HRK.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.07.2013 07:04

karlovacko cena dostępna :D pomidor też :D przeżyjemy te 3 tygodnie hehehhe
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.07.2013 12:44

Najważniejsze w Chorwacji to zimne wino, karlovaćko, ożujsko, rakija, arbuz, figi, kalmary, mule, peka, lody kuglovate, ciepłe morze, dziewuchy, lenistwo na tarasie i plaży, palmy, góry, skały, wycieczki autem po okolicy, rejs statkiem i co najważniejsze wyśmienite towarzystwo chorwacko-polsko-międzynarodowe na gorące wieczory.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.07.2013 12:47

Niedzwiad napisał(a):karlovacko cena dostępna :D pomidor też :D przeżyjemy te 3 tygodnie hehehhe

A jogurty takie drogie :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.07.2013 13:07

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):karlovacko cena dostępna :D pomidor też :D przeżyjemy te 3 tygodnie hehehhe

A jogurty takie drogie :mrgreen:

Nie jadam ani tu ani tam za to cysterne karlovacko mysle tam wypic hehehe... A co sie nie zmiesci przywioze do pl. Jak to mowi prezes. Wlewasz w siebie to piwo jak w kibel
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.07.2013 13:09

o
Niedzwiad napisał(a): cysterne karlovacko mysle tam wypic hehehe...

Na zdrowie :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2013 13:10

jara napisał(a):o

Musi mieć ładnie wypchany " bęben" :lol:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.07.2013 14:58

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):o

Musi mieć ładnie wypchany " bęben" :lol:

Nie :D no skąd? Przecież siłka jest i białko się wcina a nie jakieś tam tłuściochy :D
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.07.2013 15:45

Niedzwiad napisał(a):
Bocian napisał(a):Musi mieć ładnie wypchany " bęben" :lol:

Nie :D no skąd? Przecież siłka jest i białko się wcina a nie jakieś tam tłuściochy :D

Wątroba po przyjęciu przez Ciebie piwa, jest zajęta usuwaniem toksyn po alkoholu a nie zajmuje się przerabianiem tłuszczy, więc przyjęty tłuszcz wraz z białkiem czy węglami odkłada się na przykład w oponce :P
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.07.2013 16:20

ynka napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
Bocian napisał(a):Musi mieć ładnie wypchany " bęben" :lol:

Wątroba po przyjęciu przez Ciebie piwa, jest zajęta usuwaniem toksyn po alkoholu a nie zajmuje się przerabianiem tłuszczy, więc przyjęty tłuszcz wraz z białkiem czy węglami odkłada się na przykład w oponce :P

I tu widzisz ynka się nie znasz. Najważniejsza jest suplementacja i ochronka. Każdy paker wie że oprócz czystego białka i benfotiaminy podaje się kwas alfa liponowy który oczyszcza , odtłuszcza i regeneruje wątróbkę. Poczytać badania usa 1999rok na podwójnej ślepej próbie jaki ma wpływ kwas liponowy ( czysty ) bez metali na wątrówbkę itd... Kojarzysz wojewódzkiego? Wiesz ile ma lat? A wiesz ile wcina kwasu na dobę? Bo ja wiem hehhehe..
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.07.2013 16:41

Niedzwiad napisał(a):
ynka napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

I tu widzisz ynka się nie znasz. Najważniejsza jest suplementacja i ochronka. Każdy paker wie że oprócz czystego białka i benfotiaminy podaje się kwas alfa liponowy który oczyszcza , odtłuszcza i regeneruje wątróbkę. Poczytać badania usa 1999rok na podwójnej ślepej próbie jaki ma wpływ kwas liponowy ( czysty ) bez metali na wątrówbkę itd... Kojarzysz wojewódzkiego? Wiesz ile ma lat? A wiesz ile wcina kwasu na dobę? Bo ja wiem hehhehe..

Nie znam tych badań ale znam inne badania - wpływ alkoholu na wydolność mięśni przy treningu siłowym. Tym kwasem to mnie nie strasz :lol: A Wojewódzki może należeć do tej grupy 10% ludziska co to mają taką przemianę materii, że mogą jeść, pić wszystko przepalą i nic im się nie odkłada. Wojewódzki w ogóle mięśni nie ma, ale mi przykład dałeś :mrgreen: Nie wmawiaj tu że alko ma dobry wpływ na trening siłowy. Czy doliczasz alkohol do miski?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.07.2013 16:44

Niedzwiad napisał(a):Każdy paker wie że oprócz czystego białka i benfotiaminy podaje się kwas alfa liponowy Kojarzysz wojewódzkiego?

Niedzwiad napisał(a):Wiesz ile ma lat? A wiesz ile wcina kwasu na dobę?

I to z jakim efektem.

ps.
jesteś mi winien odpowiedź na pytanie z inego tematu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 256
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone