Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.05.2010 20:54

adik napisał(a):A ja lubię takie odpowiedzi 8O . Odpowiedź jest bardzo satysfakcjonująca.

Hm.. 25 stron "w temacie"...cała fura wypowiedzi... tylko przeczytać.
Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.05.2010 20:54

adik napisał(a):A ja lubię takie odpowiedzi 8O . Odpowiedź jest bardzo satysfakcjonująca.

Za bardzo się nie obraź.

Sam przyznasz, że jakakolwiek odpowiedź byłaby błędna. Nikt za Ciebie nie będziej jadł, pił, balangował, ....... skąd mam wiedzieć ile Ci trzeba forsy. Byłeś w Bułgarii to wiesz ile potrzeba, do Chorwacji ( z tego co sie orientuję) weź przynajmniej 30 % więcej.
Tak myślę.
( jednemu wystarczy 1 000 zł na osobę, drugiemu 3 000 na osobę mało)

pzdr.
adik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adik » 21.05.2010 21:17

Nie obrażam się...bądźmy poważni. Temat czytałem, ale jak chyba wszyscy wiemy ile ludzi tyle opinii. Informacje odnośnie cen w Chorwacji są różne, każdy relacjonuje to w inny sposób. Bądź co bądź, dziękuję za odpowiedź - równie dobrze mogliście nie odpowiadać w ogóle.

Pozdrawiam
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 21.05.2010 21:54

A ja tak z innej beczki zupełnie. Co do kosztów, to sam sobie zasymuluję kwoty, ale mam pytanie.
Czy zdać się tylko na kartę kredytową czy jednak brać coś gotówki (pomijam EUR na kwatere to oczywiste).? Jak radzicie?
Ile braliście na podróż kasy? PS nie planujemy nocować po drodze , 2ch kierowców na pokładzie....
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 22.05.2010 06:24

poziomek napisał(a):A ja tak z innej beczki zupełnie. Co do kosztów, to sam sobie zasymuluję kwoty, ale mam pytanie.
Czy zdać się tylko na kartę kredytową czy jednak brać coś gotówki (pomijam EUR na kwatere to oczywiste).? Jak radzicie?
Ile braliście na podróż kasy? PS nie planujemy nocować po drodze , 2ch kierowców na pokładzie....

Ja tam zawsze biorę euro i trochę złotówek w gotówce. Nigdy nie wiesz co się wydarzy po drodze, a trudno szukać bankomatu na autostradzie albo w małych miasteczkach. Część kasy zwykle wraca i zostaje na następny rok. Gdzie się da płacę kartą. Z bankomatów raczej nie korzystam.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 22.05.2010 06:42

Robię dokładnie tak samo jak Piotr68,zawsze mam euro przy sobie,trochę złotówek i trochę kun kupionych w Polsce.Staramy się płacić kartą,oczywiście gdzie się da.Jak potrzebujemy kuny wymieniamy euro,nie bierzemy kasy z bankomatu.
rufus71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus71 » 22.05.2010 09:12

Bierzemy euro troche zł a reszte płacimy kartą oraz kasa z bankomatu.W naszym przypadku nie płacimy prowizji pobierając z bankomatu.
rafcikbarum
Podróżnik
koszty pobytu

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcikbarum » 25.05.2010 20:50

Witam.mam pytanie dotyczące przejazdu i pobytu na wakacjach 8 dniowych na chorwacji.ile kaski muszę przeznaczyć jadąc samochodem na gaz we 2 osoby do splitu jadając tylko obiad w knajpkach.
Idzik
Croentuzjasta
Re: koszty pobytu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 25.05.2010 21:06

rafcikbarum napisał(a):Witam.mam pytanie dotyczące przejazdu i pobytu na wakacjach 8 dniowych na chorwacji.ile kaski muszę przeznaczyć jadąc samochodem na gaz we 2 osoby do splitu jadając tylko obiad w knajpkach.

Co do knajpek 8) to zapewne bedzie zależalo od "menu" ale skromnie licząc pewnie za 100pln uda się 2osobom zjeść fajniuści obiadek+piwko :) x8dni.

Moze byś pomyslal nad jakimś żarciem z kraju itp (zawsze schodzisz na kosztach) 8) co do gazu ...ok 1000pln (w tym winiety...tak mniej więcej). na Węgrzech gaz jest nędzny i drogi -musisz zjeżdzac z Autostradki by go znaleść.

Trudno tak coś powiedziec ;) może byc mniej lub wiecej.
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 25.05.2010 22:27

rafcikbarum napisał(a):Witam.mam pytanie dotyczące przejazdu i pobytu na wakacjach 8 dniowych na chorwacji.ile kaski muszę przeznaczyć jadąc samochodem na gaz we 2 osoby do splitu jadając tylko obiad w knajpkach.

We 2 osoby?
Oj to przepłacasz na samej podróży. 1000pln powinien dać radę z kwaterą bez widoku na morze, tylko obiadami w konobach typu pizza czy makaron. O rybie przy tej kasie zapomnij. A zakupy obowiązkowo w supermarketach i dyskontach. ALE BĘDZIESZ i zobaczysz to samo co Ci którym 3000pln na osobę niestarcza.

Lepiej zabierz 3 ludzi chociażby z forum. We 2 osoby to autobusem lepiej jedz.
mefju
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mefju » 25.05.2010 23:26

Idzik napisał(a):
rafcikbarum napisał(a): co do gazu ...ok 1000pln (w tym winiety...tak mniej więcej). na Węgrzech gaz jest nędzny i drogi -musisz zjeżdzac z Autostradki by go znaleść.

Trudno tak coś powiedziec ;) może byc mniej lub wiecej.

Ja tam żadnych problemów z LPG na węgierskich autostradach nie miałam. Spokojnie cała trasa na gazie- co do jakości to gorszy chorwacki moim skromnym zdaniem. Choć jak to z LPG bywa- stacja stacji nierówna, nawet pod tym samym logiem.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.05.2010 04:24

Możesz wziąść po 1000 zł na osobę. Jedzenie weż z Polski. Zainwestuj w lodówke turystyczną na podróz. Weż Kaszankę, Kiełbasę Podlaską, Szynkę Morliny, Pasztetową Sokołowa, Salceson ozorkowy, Przysmak Warszawski, Konserwy mięsne, pasztety, zupki chińskie, śledzie w occie i kaszubskie oraz po chłopsku, buliony, serki jogobella, ser żółty gouda, serek topiony sertopu, kartofle, cebulę, czosnek, kawę, sól itp. Weż grila to za gaz nie zapłacisz. No i wódki weż trochę tak ze 3 litry, piwa ciechanowskiego albo perłę lubelską. Nie zapomnij o wekach od teściowej. Wydasz wtedy nie więcej jak 150 zł na osobę. Narazie, trzymaj się. Powodzenia.

Acha weż atestat ze stacji diagnostycznej potwiedzający homologację butli na gaz. Nara
kojote
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojote » 26.05.2010 06:52

darek1 napisał(a):

Możesz wziąść po 1000 zł na osobę. Jedzenie weż z Polski. Zainwestuj w lodówke turystyczną na podróz. Weż Kaszankę, Kiełbasę Podlaską, Szynkę Morliny, Pasztetową Sokołowa, Salceson ozorkowy, Przysmak Warszawski, Konserwy mięsne, pasztety, zupki chińskie, śledzie w occie i kaszubskie oraz po chłopsku, buliony, serki jogobella, ser żółty gouda, serek topiony sertopu, kartofle, cebulę, czosnek, kawę, sól itp. Weż grila to za gaz nie zapłacisz. No i wódki weż trochę tak ze 3 litry, piwa ciechanowskiego albo perłę lubelską. Nie zapomnij o wekach od teściowej. Wydasz wtedy nie więcej jak 150 zł na osobę. Narazie, trzymaj się. Powodzenia.

Acha weż atestat ze stacji diagnostycznej potwiedzający homologację butli na gaz. Nara

złośliwiec :twisted:

Koszty stałe na dwie osoby są duże ale może 4,5tys starczy. Jak weźmiesz coś z tej listy, którą przygotował darek1 to powinno być mniej. Cebulę i ziemniaki sobie podaruj :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.05.2010 06:54

kojote, nie karmimy trolli
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.05.2010 07:02

mefju napisał(a):co do jakości to gorszy chorwacki moim skromnym zdaniem. Choć jak to z LPG bywa- stacja stacji nierówna, nawet pod tym samym logiem.

To faktycznie chyba miałeś pecha.
W PL na jednym zbiorniku robię ok. 380-400 km
W HR nawet do 500 km. 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone