Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 21:12

koziar123 napisał(a):To mi ulżyło:) Czyli mówicie, że jedzenie nie jest przesadnie drogie i tyle nam starczy na jedzenie dla nas dwójki? A gdzie chodzić na zakupy, polecacie jakiś supermarket? Z wycieczek to zamierzamy tylko jechać na rafting po Cetinie, a to koszt ok 35e. I jeszcze jedno pytanie. Może coś opłaca się wziąć z domu do jedzenia? I jak robicie z walutą? W PL wymienić na euro, a na miejscu na kuny?

PS. Alkoholu nie pijemy, bo dziewczyna jak to dziewczyna nie lubi, a ja ćwiczę i nie mam wcale ochoty na alkohol:D Mogę się pochwalić, że od ponad pół roku żadnego alkoholu nie tknąłem:D

"Rafting" to tylko nazwa , bo po Cetinie to tylko spływ , w dwóch miejscach jest coś tam coś tam i jedna bomba , szkoda pieniędzy, dwie godziny w nudach i nie pozwolą ci robić zdjęć bo sami chcą sprzedać swoje - PO RA ŻKA , lepiej przepić te pieniądze ( jakby ten "rafting" kosztował ze 100 kun to jeszcze można popływać tym pontonem )
Powodzenia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2013 21:22

SENIOR napisał(a):
koziar123 napisał(a):To mi ulżyło:) Czyli mówicie, że jedzenie nie jest przesadnie drogie i tyle nam starczy na jedzenie dla nas dwójki? A gdzie chodzić na zakupy, polecacie jakiś supermarket? Z wycieczek to zamierzamy tylko jechać na rafting po Cetinie, a to koszt ok 35e. I jeszcze jedno pytanie. Może coś opłaca się wziąć z domu do jedzenia? I jak robicie z walutą? W PL wymienić na euro, a na miejscu na kuny?

PS. Alkoholu nie pijemy, bo dziewczyna jak to dziewczyna nie lubi, a ja ćwiczę i nie mam wcale ochoty na alkohol:D Mogę się pochwalić, że od ponad pół roku żadnego alkoholu nie tknąłem:D

"Rafting" to tylko nazwa , bo po Cetinie to tylko spływ , w dwóch miejscach jest coś tam coś tam i jedna bomba , szkoda pieniędzy, dwie godziny w nudach i nie pozwolą ci robić zdjęć bo sami chcą sprzedać swoje - PO RA ŻKA , lepiej przepić te pieniądze ( jakby ten "rafting" kosztował ze 100 kun to jeszcze można popływać tym pontonem )
Powodzenia

Widać , że następna fabryka pieniędzy na sezon , w 2012 byliśmy z rodzina 2+2 na pseudo raftingu . wcisneli nas to pontonu 12-sto osobowego( razem z Węgrami) i głupek z Chorwacji kazał dziecku ( 6 lat ) machać wiosłem i cały "rafting" darł ryja na wszystkich bo nie mógł się dogadać .Oczywiście przed raftingiem
jak zapytaliśmy czy takie dziecko w tym wieku może płynąć , to oczywiście że tak ( żeby tylko przytulic 150 kun)
Soory ,że tak jadę ostro , ale byłem dwa razy i ....PO RA ŻKA.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 06:50

te kiero napisał(a):
darek1 napisał(a):
koziar123 napisał(a):Witam. 20 sierpnia jadę do Makarskiej z dziewczyną. Wycieczka jest bez wyżywienia i w związku z tym mam pytanie. Czy ok 2-2.5tyś zł starczy nam na wyżywienie? Będziemy tam 9dni. Śniadanie, kolacje będziemy robili sami, a tylko na obiady do jakiejś restauracji taniej jak taką znajdziemy:) Alkoholu nie zamierzamy kupować, bo po prostu nie lubimy go Na co będziemy mogli sobie pozwolić z tą kwotą?

Jak wódki nie lubicie to na wszystko Wam starczy. Ale dlaczego nie lubicie alkoholu. Chorzy jestescie :roll: :roll: :roll:

może nie rodowici Polacy :mrgreen: a to wydatków odchodzi sporo bez alko...

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.07.2013 07:24

Eeeee tam. Rakijii nie pić na wczasach to co po co tam jechać.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 07:31

darek1 napisał(a):Eeeee tam. Rakijii nie pić na wczasach to co po co tam jechać.

:D :D
dokładnie
:mrgreen: morda też musi pić coś mocniejszego :boss:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.07.2013 10:11

SENIOR napisał(a):ale byłem dwa razy i ....PO RA ŻKA.

Dla mnie wyszedłeś na głupka z Polski, jeśli dałeś się zrobić dwa razy przez głupka z Chorwacji...
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 07.07.2013 10:27

SENIOR napisał(a):"Rafting" to tylko nazwa , bo po Cetinie to tylko spływ , w dwóch miejscach jest coś tam coś tam i jedna bomba , szkoda pieniędzy, dwie godziny w nudach i nie pozwolą ci robić zdjęć bo sami chcą sprzedać swoje - PO RA ŻKA , lepiej przepić te pieniądze ( jakby ten "rafting" kosztował ze 100 kun to jeszcze można popływać tym pontonem )
Powodzenia

A nam się podobało :D Nikt się na nas nie darł, w pontonie było nas ze skiperem 7 osób, syn (10-latek) miał ogromną frajdę i nikt nie mówił o nudzie. Jak się oczekuje kanioningu, to trzeba się wybrać gdzie indziej :wink: I ceny negocjowaliśmy, więc dzieciak płynął za free :-) Ja mimo wszystko polecam, ale z tej agencji :
http://www.raft.hr/Html/Polish/cetina.htm
Nie było co prawda żadnych degustacji win i innych :wink: , ale za to płynęli najdłużej.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.07.2013 10:36

Najgorsze w tym wszystko jest to, że gdziekolwiek nie pojedziemy organizujący spływ i nie tylko bo i fish piknic itp. upychają ludzi w łodziach ile się da. W zamian to tak nic szczególnego nie oferują. Dla nich jak dla judasza najwazniejsza jest kasa, najlepiej w euro i duzo. Standart takich wypraw jest najczęsciej słaby.

Dlatego - omijam w zyciu organizowane przez biura imprezy. Wolę sam sobie zorganizować. Wiem za jaką jakość i cenę. Naganiaczy na wybrzeżu chorwackim nie brakuje. Jakby mogli to by gówno sprzedali. Ludzie nabieraja sie najczęsciej na takie imprezy. Jakość usług nie jest warta ceny.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 07.07.2013 10:54

darek1 napisał(a):Najgorsze w tym wszystko jest to, że (...) upychają ludzi w łodziach ile się da. W zamian to tak nic szczególnego nie oferują.

Nas nie upychali, było mnóstwo miejsca. Zależy jaką agencję się wybierze, a ta była nieraz polecana na tym forum :D
Obrazek
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 12:21

darek1 napisał(a):Najgorsze w tym wszystko jest to, że gdziekolwiek nie pojedziemy organizujący spływ i nie tylko bo i fish piknic itp. upychają ludzi w łodziach ile się da. W zamian to tak nic szczególnego nie oferują. Dla nich jak dla judasza najwazniejsza jest kasa, najlepiej w euro i duzo. Standart takich wypraw jest najczęsciej słaby.

Dlatego - omijam w zyciu organizowane przez biura imprezy. Wolę sam sobie zorganizować. Wiem za jaką jakość i cenę. Naganiaczy na wybrzeżu chorwackim nie brakuje. Jakby mogli to by gówno sprzedali. Ludzie nabieraja sie najczęsciej na takie imprezy. Jakość usług nie jest warta ceny.

...ta a te fish pikniki kija warte. Ryba przesolona i sucha na mase
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2013 12:36

viltob08 napisał(a):
SENIOR napisał(a):"Rafting" to tylko nazwa , bo po Cetinie to tylko spływ , w dwóch miejscach jest coś tam coś tam i jedna bomba , szkoda pieniędzy, dwie godziny w nudach i nie pozwolą ci robić zdjęć bo sami chcą sprzedać swoje - PO RA ŻKA , lepiej przepić te pieniądze ( jakby ten "rafting" kosztował ze 100 kun to jeszcze można popływać tym pontonem )
Powodzenia

A nam się podobało :D Nikt się na nas nie darł, w pontonie było nas ze skiperem 7 osób, syn (10-latek) miał ogromną frajdę i nikt nie mówił o nudzie. Jak się oczekuje kanioningu, to trzeba się wybrać gdzie indziej :wink: I ceny negocjowaliśmy, więc dzieciak płynął za free :-) Ja mimo wszystko polecam, ale z tej agencji :
Nie było co prawda żadnych degustacji win i innych :wink: , ale za to płynęli najdłużej.

Soory ale co ma kanioning do raftingu ? To tak jakbym porównał jazdę na rowerze ze skokami spadochronowymi.
Poza tym dobrze trafiłaś, ja żle ,proste ktoś jest zadowolony , ktoś nie ,ja trafiłem do agencji beznadziejnej , wiem mam pecha bo to drugi raz .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2013 12:40

viltob08 napisał(a):
darek1 napisał(a):Najgorsze w tym wszystko jest to, że (...) upychają ludzi w łodziach ile się da. W zamian to tak nic szczególnego nie oferują.

Nas nie upychali, było mnóstwo miejsca. Zależy jaką agencję się wybierze, a ta była nieraz polecana na tym forum :D
Obrazek

Zależy jakie mają obłożenie na dany dzień , my trafiliśmy , było do bani ,szwagier płynął z dziećmi
parę dni po nas z innej agencji i nie miał kto machać wiosłami.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2013 12:49

SENIOR napisał(a):
viltob08 napisał(a):
Powodzenia

Soory ale co ma kanioning do raftingu ? To tak jakbym porównał jazdę na rowerze ze skokami spadochronowymi.
Poza tym dobrze trafiłaś, ja żle ,proste ktoś jest zadowolony , ktoś nie ,ja trafiłem do agencji beznadziejnej , wiem mam pecha bo to drugi raz .

W tym dniu co rezerwowaliśmy rafting , zarezerwowałem rejs na Brać ( z tej samej agencji-przemiły gościu dobrze mówił po polsku , na szczęście bez zaliczki ) Byliśmy umówieni przy statku za dwa dni o godzinie 8,30 ( początek rejsu 9.00 ) , poprosiłem gościa że chcemy miejsca na dole ( klimatyzacja),byliśmy w dwie rodziny ( razem 5-tka dzieci w tym dwulatek.)
Uwaga - to jest dobre , gościu zaspał i po dziewiątej chciał nas wcisnąć na górę - wiem , miałem pecha.Ale
mając takiego pecha na pewno na forum nie będę pisał że było super i na raftingu i na rejsie.
Oczywiście zrezygnowałem , bo bym usmażył dzieciaki, a jak ktoś pamięta w tamtym roku w sierpniu było naprawdę gorąco :)
Hardy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hardy » 07.07.2013 21:38

adamcmar napisał(a):Pamiętajcie tylko , że w Makarskiej prysznice na plaży po 1 HRK :)

Raczej po 2 HRK :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 08.07.2013 10:01

Hardy napisał(a):
adamcmar napisał(a):Pamiętajcie tylko , że w Makarskiej prysznice na plaży po 1 HRK :)

Raczej po 2 HRK :)

To i tak przystepnie:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 249
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone