Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.07.2013 23:22

ynka napisał(a):
PabloX napisał(a):
ynka napisał(a): Własnie wracając do win Morawskich... w piątek kupiłam w Czechach Chardonnay z winnic Valtice, całkiem dobre, kosztowało w promocji 100 koron :D

Chardonnay za 17 zł - jeśli dobre - to super cena. Już się nie mogę doczekać wyjazdu... który jednak stoi pod znakiem zapytania, bo potłukłem sobie ręce na rowerze, a raczej przed nim, bo rower został z tyłu, a ja poleciałem kawałek do przodu :? Od paru dni chodzę po doktorach, bo lewe łapsko nie wygląda najlepiej, za to prawe bardziej boli :wink: Na dzień dzisiejszy dłuższe prowadzenie samochodu wykluczone :cry:

Bidok :( a nie masz kierowcy na zmianę w domu?

Mam, ale żonka nie czuje się zbyt pewnie w dłuższych trasach. Jeśli będzie trzeba, to taki wariant rozważymy, ale poza stresem u żonki oznaczałoby to też dużo wolniejszą jazdę niż kiedy ja prowadzę. A do Cro kawał drogi, dzieci często potrzebują przerw, więc nawet przy mojej umiarkowanie szybkiej jeździe podróż trwa długo.

Zobaczymy, póki co obejrzałem sobie z płytki najnowsze zdjęcia RTG i ja tam nic strasznego nie widzę :wink: ale specjalista - ortopeda obejrzy fotki dopiero w czwartek... i mam nadzieję, że też nic złego tam nie zobaczy :D
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.07.2013 23:31

Aldonka napisał(a):
PabloX napisał(a): Zdróóóóóóóóóóóóóóóóówko! 8) :papa:

Tylko na rower potem nie wsiadaj :P :P :P

Na rower wsiadłem na trzeźwo i nawet w kasku, natomiast bez ochronnych rękawiczek :cry:

A teraz, póki co rower nie dla mnie, chyba żebym jechał nie dotykając kierownicy :wink:
Ze stabiliztorami na rękach niewiele można zrobić (nawet pisanie na klawiaturze trwa dłużej niż zwykle), a bez stablizatorów... masakra. Ale z każdym dniem jest lepiej :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.07.2013 07:41

I tak trzymaj. Niech się szybko goi co ma :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 03.07.2013 10:56

PabloX napisał(a):Mam, ale żonka nie czuje się zbyt pewnie w dłuższych trasach. Jeśli będzie trzeba, to taki wariant rozważymy, ale poza stresem u żonki oznaczałoby to też dużo wolniejszą jazdę niż kiedy ja prowadzę. A do Cro kawał drogi, dzieci często potrzebują przerw, więc nawet przy mojej umiarkowanie szybkiej jeździe podróż trwa długo.

Zobaczymy, póki co obejrzałem sobie z płytki najnowsze zdjęcia RTG i ja tam nic strasznego nie widzę :wink: ale specjalista - ortopeda obejrzy fotki dopiero w czwartek... i mam nadzieję, że też nic złego tam nie zobaczy :D

A kiedy wyjazd? Może do tego czasu rączki dojdą do zdrowia :) żonka pomoże w prowadzeniu, kiedyś musi być pierwszy raz. Ta trasa nic strasznego, nawet dla kobiety, są gorsze drogi... ja jak mam jechać z Katowic przez całą Polskę na północ, to mam reisefieber, boję się litewskich kierowców ciężarówek :x
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 03.07.2013 16:03

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
ps. wiesz jaki opie...bym dostał za taki trunek na tygodniu??? hehehhe :D

oj tam oj tam, wpadnij nad Bałtyk małżonki się wyekspediuje albo do Lubicza w Ustce albo do Charlotty na jakiś błotoks, a my ruszymy na wycieczkę krajoznawczą po pomorzu :mrgreen: i owca cała i wilk syty :mrgreen:

ooooooooooooooooooooooooo... 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
I to jest piękny pomysł hehehheheh...
Już się podjarałem hehhehe..podaj jakieś namiary i już grzeje jeszcze przed Cro póki pogoda jest :D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 03.07.2013 19:55

Niedzwiad napisał(a):I to jest piękny pomysł hehehheheh..
OK zaraz Mod pewnie wywali posty nie na temat, więc Niedzwiad jak coś to dawaj na PW, ale myślę, że plan jak najbardziej aktualny, tym bardziej że od niedzieli mam rodzinkę z południa Polski na chacie(przyjechali na 2 tygodnie jodu się na wdychać :D, więc z miłą chęcią bym się zresetował jak wyjadą),u nas pogoda dupia...ta, wczoraj grad, dziś było ciepło ale tak pizg....ł wiatr że łeb szło urwać, więc tak kombinuje żeby jak najmniej w chacie być, w robocie siedzę od 8 do 20, i udawać muszę po powrocie z roboty że zjeb....y jestem :D , a w weekend będę cierpiał, bo już gadają że chcą wycieczkę krajoznawczą do Trójmiasta i nie bardzo mam koncepcję jak się z tego wykręcić

Już się podjarałem hehhehe..podaj jakieś namiary i już grzeje jeszcze przed Cro póki pogoda jest :D
kiedy gonisz do Cro, moi letnicy wyjeżdżają w przyszłą niedzielę chyba 14.07 :mrgreen: to można by się zgadać wezmę kilka dni wolnego i nie ma problemu, a żonka ci pozwoli przy tygodniu taki wieczorek zapoznawczy bo o suchym pysku to byśmy nie siedzieli:oczko_usmiech: a na jeden dzień byś nie wpadł chyba na prowincję ze stolicy :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 03.07.2013 19:58

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):I to jest piękny pomysł hehehheheh..
OK zaraz Mod pewnie wywali posty nie na temat, więc Niedzwiad jak coś to dawaj na PW, ale myślę, że plan jak najbardziej aktualny, tym bardziej że od niedzieli mam rodzinkę z południa Polski na chacie(przyjechali na 2 tygodnie jodu się na wdychać :D, więc z miłą chęcią bym się zresetował jak wyjadą),u nas pogoda dupia...ta, wczoraj grad, dziś było ciepło ale tak pizg....ł wiatr że łeb szło urwać, więc tak kombinuje żeby jak najmniej w chacie być, w robocie siedzę od 8 do 20, i udawać muszę po powrocie z roboty że zjeb....y jestem :D , a w weekend będę cierpiał, bo już gadają że chcą wycieczkę krajoznawczą do Trójmiasta i nie bardzo mam koncepcję jak się z tego wykręcić

kiedy gonisz do Cro, moi letnicy wyjeżdżają w przyszłą niedzielę chyba 14.07 :mrgreen: to można by się zgadać wezmę kilka dni wolnego i nie ma problemu, a żonka ci pozwoli przy tygodniu taki wieczorek zapoznawczy bo o suchym pysku to byśmy nie siedzieli:oczko_usmiech: a na jeden dzień byś nie wpadł chyba na prowincję ze stolicy :D

Nie no na wyjezdzie to już nie marudzi :D w zasadzie prawie nie marudzi , no chyba że przegnę pałe :D a to dzieje się często bo przecież na urlopie można rozluznić poślady:D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 03.07.2013 20:02

Niedzwiad napisał(a):

Nie no na wyjezdzie to już nie marudzi :D w zasadzie prawie nie marudzi , no chyba że przegnę pałe :D a to dzieje się często bo przecież na urlopie można rozluznić poślady:D

no to git, moja przyzwyczajona do przegięć :mrgreen: bo u mnie z reguły na wyjeździe, albo na grubszej imprezce jak to mawia kolega Kowal38 "luźna guma" :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 03.07.2013 20:09

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

no to git, moja przyzwyczajona do przegięć :mrgreen: bo u mnie z reguły na wyjeździe, albo na grubszej imprezce jak to mawia kolega Kowal38 "luźna guma" :mrgreen:

Kiedyś przez tą luzną gumę wstydu się najadłem. Piliśmy alko z pilotami eurolotu i jeden z nich mówi do mojej ex. Luzna guma. Nie spinaj się. Daj chłopakowi odetchnąć. Na co ja oczywiście nie dosłyszałem , nie zroumiałem i mówię - coooooooo?? Żeeeeeeee jaaaaaaaaa?? Nieeeeeeeee jaaaaaaaa mammmmm gruuuuubegooooo ku...a :D po chwili ciszy każdy wbił wzrok jak sowa 8O 8O 8O 8O i zaczął się przeogromny brecht. Nie mylić ze śmiechem :D :D

ps. dobra pogadam z żonką i trzeb by się ustawić :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.07.2013 21:46

PabloX napisał(a):
Aldonka napisał(a):
PabloX napisał(a): Zdróóóóóóóóóóóóóóóóówko! 8) :papa:

Tylko na rower potem nie wsiadaj :P :P :P

Na rower wsiadłem na trzeźwo i nawet w kasku, natomiast bez ochronnych rękawiczek :cry:

A teraz, póki co rower nie dla mnie, chyba żebym jechał nie dotykając kierownicy :wink:
Ze stabiliztorami na rękach niewiele można zrobić (nawet pisanie na klawiaturze trwa dłużej niż zwykle), a bez stablizatorów... masakra. Ale z każdym dniem jest lepiej :D

Znam ten ból z autopsji (obydwie ręce w zeszłym roku w Cro) współczuję i życzę powodzenia :papa:
Z doktorem może być różnie, w dłoniach jest sporo kości i nie wszystkie szybko się goją ...............
koziar123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziar123 » 05.07.2013 14:49

Witam. 20 sierpnia jadę do Makarskiej z dziewczyną. Wycieczka jest bez wyżywienia i w związku z tym mam pytanie. Czy ok 2-2.5tyś zł starczy nam na wyżywienie? Będziemy tam 9dni. Śniadanie, kolacje będziemy robili sami, a tylko na obiady do jakiejś restauracji taniej jak taką znajdziemy:) Alkoholu nie zamierzamy kupować, bo po prostu nie lubimy go Na co będziemy mogli sobie pozwolić z tą kwotą?
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 05.07.2013 17:27

koziar123 napisał(a):Witam. 20 sierpnia jadę do Makarskiej z dziewczyną. Wycieczka jest bez wyżywienia i w związku z tym mam pytanie. Czy ok 2-2.5tyś zł starczy nam na wyżywienie? Będziemy tam 9dni. Śniadanie, kolacje będziemy robili sami, a tylko na obiady do jakiejś restauracji taniej jak taką znajdziemy:) Alkoholu nie zamierzamy kupować, bo po prostu nie lubimy go Na co będziemy mogli sobie pozwolić z tą kwotą?

Jeżeli te 2500 zł tylko na wyżywienie i jakieś drobne wydatki na miejscu (bilety wstępu etc), to powinno Wam wystarczyć bardzo spokojnie.

2500 PLN = 4167 HRK (przy kursie 1HRK = 0,60 PLN), czyli 462 HRK na dzień. Nie będziecie musieli oszczędzać :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.07.2013 17:56

PabloX napisał(a):
koziar123 napisał(a):Witam. 20 sierpnia jadę do Makarskiej z dziewczyną. Wycieczka jest bez wyżywienia i w związku z tym mam pytanie. Czy ok 2-2.5tyś zł starczy nam na wyżywienie? Będziemy tam 9dni. Śniadanie, kolacje będziemy robili sami, a tylko na obiady do jakiejś restauracji taniej jak taką znajdziemy:) Alkoholu nie zamierzamy kupować, bo po prostu nie lubimy go Na co będziemy mogli sobie pozwolić z tą kwotą?

Jeżeli te 2500 zł tylko na wyżywienie i jakieś drobne wydatki na miejscu (bilety wstępu etc), to powinno Wam wystarczyć bardzo spokojnie.

2500 PLN = 4167 HRK (przy kursie 1HRK = 0,60 PLN), czyli 462 HRK na dzień. Nie będziecie musieli oszczędzać :D

Kupa kasy, a dla niepijących, to już w ogóle:).
levix
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) levix » 05.07.2013 18:36

MRK napisał(a):
PabloX napisał(a):

Kupa kasy, a dla niepijących, to już w ogóle:).

A dla pijących to około 66 szt. Karlovačko 0,5L :wink: hehe
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 05.07.2013 20:04

Pamiętajcie tylko , że w Makarskiej prysznice na plaży po 1 HRK :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 247
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone