Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 29.06.2013 20:47

Niedzwiad napisał(a):
termondar napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):tylko co to ma wspolnego z naszym watkiem ? :D

A spojrzałeś gdzie nasz wątek się znajduje w tej chwili, Tomaszu?

i tak wlasnie dziala alkohol :oops: nie widzialem , ze sa jeszcze 2 nastepne strony :roll:

hehheh..zdarza się :D[/quote]

Wniosek- albo forumujemy, albo pijemy :wink:[/quote]

pijemy hehhehe :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Niedzwiad, co ty masz z tym cytowaniem? Wszystko się rozjechało :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.06.2013 20:57

Zdróweczko! :D
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.06.2013 21:01

razpol napisał(a):Zdróweczko! :D

Jutro na to napisz :mrgreen:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 01.07.2013 23:39

I pomyśleć, że kilka stron zahaczających o delirium zaczęło się od mojego niewinnego pytania o wina z Moraw... :?

Straszliwi alkoholicy stacjonują na tym forum :mrgreen:

Oczywiście na pytanie "forumujemy czy pijemy" odpowiadam "pijemy" :D :papa:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 02.07.2013 11:46

PabloX napisał(a):I pomyśleć, że kilka stron zahaczających o delirium zaczęło się od mojego niewinnego pytania o wina z Moraw... :?

Straszliwi alkoholicy stacjonują na tym forum :mrgreen:

Oczywiście na pytanie "forumujemy czy pijemy" odpowiadam "pijemy" :D :papa:

Własnie wracając do win Morawskich... w piątek kupiłam w Czechach Chardonnay z winnic Valtice, całkiem dobre, kosztowało w promocji 100 koron :D
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.07.2013 15:01

ynka napisał(a): Własnie wracając do win Morawskich... w piątek kupiłam w Czechach Chardonnay z winnic Valtice, całkiem dobre, kosztowało w promocji 100 koron :D

Chardonnay za 17 zł - jeśli dobre - to super cena. Już się nie mogę doczekać wyjazdu... który jednak stoi pod znakiem zapytania, bo potłukłem sobie ręce na rowerze, a raczej przed nim, bo rower został z tyłu, a ja poleciałem kawałek do przodu :? Od paru dni chodzę po doktorach, bo lewe łapsko nie wygląda najlepiej, za to prawe bardziej boli :wink: Na dzień dzisiejszy dłuższe prowadzenie samochodu wykluczone :cry:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 02.07.2013 16:41

hehheh..zdarza się :D[/quote]

Wniosek- albo forumujemy, albo pijemy :wink:[/quote]

pijemy hehhehe :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Niedzwiad, co ty masz z tym cytowaniem? Wszystko się rozjechało :wink:[/quote]

Tak to jest gdy słyszę , widzę hasło pijemy hehhehe.. ( wybacz )
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.07.2013 17:39

PabloX napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
piotrulex napisał(a):W Czechach kupowalem 2l Zameckie w plastiku za jakies 40 koron. Zwykle czerwone wytrawne tanie wino jakie u nas kupuje za okolo 10 zeta za 0,75l

Latem lubimy pic to pół na pół z pepsi i do tego połówka cytryny

Mniam :)

ulalala...a co to za mieszanka??? :roll:

Coś jakby... szprycer? :lol: :wink:

W czasach CK Monarchii szprycera robili z wina z domieszką gazowanej wody. Jak zamiast tej gazowanej wody podstawi się pepsi - przecież też gazowana - to powstanie taka współczesna wersja szprycera o aromacie Cuba Libre :wink:

Jak wino intensywnie korzenne i mocne, to może w takim drinku z powodzeniem udawać rum :lol:

Super gasi pragnienia i piersza szklana idzie na raz :)

Za pierwszym razem też byłem sceptyczny jak znajomy mieszał ale namawiam do skosztowania. Koniecznie dość zimne i koniecznie wytrawne wino (ew półwytrawne). Pepsi a zwłaszcza cytryna solidnie łamie smak więc najtańsze wytrawne wino wystarczy :)

Namawiam do przetestowania w upalny dzionek, przy grillu czy po robocie :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 02.07.2013 18:07

PabloX napisał(a):
ynka napisał(a): Własnie wracając do win Morawskich... w piątek kupiłam w Czechach Chardonnay z winnic Valtice, całkiem dobre, kosztowało w promocji 100 koron :D

Chardonnay za 17 zł - jeśli dobre - to super cena. Już się nie mogę doczekać wyjazdu... który jednak stoi pod znakiem zapytania, bo potłukłem sobie ręce na rowerze, a raczej przed nim, bo rower został z tyłu, a ja poleciałem kawałek do przodu :? Od paru dni chodzę po doktorach, bo lewe łapsko nie wygląda najlepiej, za to prawe bardziej boli :wink: Na dzień dzisiejszy dłuższe prowadzenie samochodu wykluczone :cry:

Bidok :( a nie masz kierowcy na zmianę w domu?
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 02.07.2013 18:47

Tanie wino + pepsi + cytryna = . . . ??? Muszę to przetestować :D

Teraz pije się Wiśniówkę Lubelską z sokiem bananowym :D wypas. ( zimne ) :D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 02.07.2013 20:18

Niedzwiad napisał(a):

nie to żebym upierdliwy był czy się czepiał, ale żonki w domu nie ma :?: :?: , bo gdzieś pisałeś że ona mało wyrozumiała jak idzie o alkohol :?: :?: chyba że coś mi się pomieszało, ale zdrówko wiśniówki nie mam, ale na zimnego drinka zapraszam nad zimne nasze morze :lol:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 02.07.2013 21:13

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

nie to żebym upierdliwy był czy się czepiał, ale żonki w domu nie ma :?: :?: , bo gdzieś pisałeś że ona mało wyrozumiała jak idzie o alkohol :?: :?: chyba że coś mi się pomieszało, ale zdrówko wiśniówki nie mam, ale na zimnego drinka zapraszam nad zimne nasze morze :lol:

Kolego Barti? Napisałem że teraz pije się wiśniówkę czyli taka moda , trend na mieszankę wiśniówki z sokiem bananowym . Nie napisałem że teraz piję :D

ps. wiesz jaki opie...bym dostał za taki trunek na tygodniu??? hehehhe :D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 02.07.2013 21:23

Niedzwiad napisał(a):
ps. wiesz jaki opie...bym dostał za taki trunek na tygodniu??? hehehhe :D

oj tam oj tam, wpadnij nad Bałtyk małżonki się wyekspediuje albo do Lubicza w Ustce albo do Charlotty na jakiś błotoks, a my ruszymy na wycieczkę krajoznawczą po pomorzu :mrgreen: i owca cała i wilk syty :mrgreen:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.07.2013 23:05

piotrulex napisał(a): Super gasi pragnienia i piersza szklana idzie na raz :)

Za pierwszym razem też byłem sceptyczny jak znajomy mieszał ale namawiam do skosztowania. Koniecznie dość zimne i koniecznie wytrawne wino (ew półwytrawne). Pepsi a zwłaszcza cytryna solidnie łamie smak więc najtańsze wytrawne wino wystarczy :)

Nie wiem, czy się odważę, ale rozumiem i myślę, że to może być nie najgorsze... nie takie drinki się tworzyło na studiach :lol: Ale współcześnie na upał wolę gorzkie, słabe piwko albo zimne wino zmieszane z jeszcze zimniejszą wodą. Pepsi z cytrynką i lodem też chętnie, ale raczej bez domieszek alkoholowych. Jeśli alkohol i pepsi, to przeważnie w osobnych szkłach.

Zdróóóóóóóóóóóóóóóóówko! 8) :papa:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.07.2013 23:13

PabloX napisał(a):
piotrulex napisał(a): Super gasi pragnienia i piersza szklana idzie na raz :)

Nie wiem, czy się odważę, ale rozumiem i myślę, że to może być nie najgorsze... nie takie drinki się tworzyło na studiach :lol: Ale współcześnie na upał wolę gorzkie, słabe piwko albo zimne wino zmieszane z jeszcze zimniejszą wodą. Pepsi z cytrynką i lodem też chętnie, ale raczej bez domieszek alkoholowych. Jeśli alkohol i pepsi, to przeważnie w osobnych szkłach.

Zdróóóóóóóóóóóóóóóóówko! 8) :papa:

Tylko na rower potem nie wsiadaj :P :P :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 246
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone