Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.06.2013 20:34

:D Ano wykrzywia. Jak ciepła to miota człowiekiem :D Jak zimna to jako tako pod arbuza albo z lodem i colą ale i tak poniewiera :D . Tylko prawie lodowata i pod arbuza da się zdzierżyć. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 8O
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.06.2013 20:41

darek1 napisał(a)::D Ano wykrzywia. Jak ciepła to miota człowiekiem :D Jak zimna to jako tako pod arbuza albo z lodem i colą ale i tak poniewiera :D . Tylko prawie lodowata i pod arbuza da się zdzierżyć. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 8O

Taaaaaaaaaaa... bo do kolacji jak dają za free po kielichu to wykręca mordę. A flakonik to już hohoho... ale jak to było? Nie ma cwaniaka nad Warszawiaka tralalalala... a jak kolego robiłeś tego arbuza? Bo fotki widziałem już ale jak potem piłeś ( rurki ) i w jakich proporcjach??
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.06.2013 20:42

A i pamiętam jak dostaliśmy takie coś w butelce 0.7 malinowego i gęstego. A może i to nie było malinowe<mysli> 8O 8O 8O :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ale z lodem smakowało i rozgrzewało hehheheh
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.06.2013 20:57

Niedzwiad napisał(a):A i pamiętam jak dostaliśmy takie coś w butelce 0.7 malinowego i gęstego. A może i to nie było malinowe<mysli> 8O 8O 8O :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ale z lodem smakowało i rozgrzewało hehheheh

Bardzo schłodzona rakija, taka biała, lejąca się jak syrop. Arbuz schłodzony w lodówce pokrojony bez pestek na duże kawałki. Małe kieliszki. Żadnej słomki bo by się człowiek szybko zalał jak prosię. :D

Pijesz wtedy z przyjemnościa. :D :D :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.06.2013 20:59

darek1 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):A i pamiętam jak dostaliśmy takie coś w butelce 0.7 malinowego i gęstego. A może i to nie było malinowe<mysli> 8O 8O 8O :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ale z lodem smakowało i rozgrzewało hehheheh

Bardzo schłodzona rakija, taka biała, lejąca się jak syrop. Arbuz schłodzony w lodówce pokrojony bez pestek na duże kawałki. Małe kieliszki. Żadnej słomki bo by się człowiek szybko zalał jak prosię. :D

Pijesz wtedy z przyjemnościa. :D :D :D

Ojej już czuje ten smak :D już czuje jak mi się we łbie kręci , już czuję jak dostaje w ucho od żonki że za duzo i umiaru nie znam hehehhehehheheh... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.06.2013 21:01

Dario? A przywoziłeś z Cro arbuzy do PL?? Tak dla rodziny albo nawet dla siebie? Bo są ogromne w porównaniu do tych w PL. Nie obijały Ci się jakoś w samochodzie w czasie podróży?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.06.2013 21:17

Nie, nie przywoziłem. Za dużo miejsca zajmują.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 27.06.2013 21:22

darek1 napisał(a):Nie, nie przywoziłem. Za dużo miejsca zajmują.

Bo teściowa jeszcze jedzie :mrgreen:
Ja 5 lat temu spróbowawszy, wypiłam tylko 3 małe kieliszki rakiji... pamiętam do dziś :x
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.06.2013 22:47

ynka napisał(a):

Ja 5 lat temu spróbowawszy, wypiłam tylko 3 małe kieliszki rakiji... pamiętam do dziś :x

:D Jedzie teściowa .............................ale do sanatorium do Kołobrzegu :D :D :D

Smakowała Rakija ...... :D
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 27.06.2013 23:10

darek1 napisał(a):
ynka napisał(a):

:D Jedzie teściowa .............................ale do sanatorium do Kołobrzegu :D :D :D

Smakowała Rakija ...... :D

Fuj! Nie! Nie skończyło się dobrze :x
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.06.2013 08:22

ynka napisał(a): Ja 5 lat temu spróbowawszy, wypiłam tylko 3 małe kieliszki rakiji... pamiętam do dziś :x

Dobrze, że pamiętasz :wink: ...czyli nie było tak najgorzej :mrgreen:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 28.06.2013 08:34

darek1 napisał(a)::D Ano wykrzywia. Jak ciepła to miota człowiekiem :D Jak zimna to jako tako pod arbuza albo z lodem i colą ale i tak poniewiera :D . Tylko prawie lodowata i pod arbuza da się zdzierżyć. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 8O

Eeeeeeeeeeeee tam, rakija jest dobra na ciepło, tak jak whisky. Zmrożoną też można wypić, jak najbardziej, czemu nie, ale wtedy nie czuje się jej aromatu :wink:

Jeden Chorwat polał po pierwszej lufie rakiji w temperaturze pokojowej (mniej więcej 100 ml), wypiliśmy, zaraz rozlał drugą i przechyla... jeszcze byłem wstrząśnięty po pierwszej, ale przecież byłoby nieuprzejmie nie wypić... dałem radę, Ante się zdziwił, ale pochwalił, że wypiłem dwie kolejki w jego tempie i nie wołałem o popitkę :mrgreen:

Dość straszne to było :wink:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 28.06.2013 09:14

PabloX napisał(a):Eeeeeeeeeeeee tam, rakija jest dobra na ciepło, tak jak whisky. Zmrożoną też można wypić, jak najbardziej, czemu nie, ale wtedy nie czuje się jej aromatu :wink:

Jeden Chorwat polał po pierwszej lufie rakiji w temperaturze pokojowej (mniej więcej 100 ml), wypiliśmy, zaraz rozlał drugą i przechyla... jeszcze byłem wstrząśnięty po pierwszej, ale przecież byłoby nieuprzejmie nie wypić... dałem radę, Ante się zdziwił, ale pochwalił, że wypiłem dwie kolejki w jego tempie i nie wołałem o popitkę :mrgreen:

Dość straszne to było :wink:

szacun 2x100ml jedna po drugiej u mnie by się chyba skończyło tym że podłogę trzeba byłoby sprzątać :D u mnie na szczęście (I wyjazd)gospodarz nie był taki zawodnik, albo tak kulturalnie mnie poczęstowali na wejściu na kwaterę, taką ciepłą 50-tką, walnąłem razem z gospodarzem wstyd się przyznać, ale łzy mi poleciały, to nalał zaraz drugą, chciałem podziękować bo miałem dość, ale myślę sobie co kraj to obyczaj a odmówić głupio to walnąłem i drugą o popitce można było zapomnieć, gospodarz się uśmiechnął i klepnął w ramię, a ja jak wpadłem na apartament to chyba z litr coli wypiłem na raz.
Od tamtej pory jakoś staram się unikać rakiji-choć czasem z opłakanym skutkiem mi to wychodzi :mrgreen:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.06.2013 09:23

Ech .............. Wy chłopy w damskich majtkach. Delikatni jak tyłek niemowlęcia. Litra zmrożonej Rakiji to ja ze szwagrem na raz. Arbuz na zagrychę, cola z lodem i na plażę pooglądać morze i gołe niewiasty. Co za cherlawe pokolenie się wyrodziło - wstyd przed Chorwatami, a już przed Ruskim to kompromitacja. Co z Was za chłopy, dupa nie chłopy. Baby by Was przepiły na śmierć. Ech ............ lalusiowe chłopczyki :evil: :evil: :evil:

Z kim mi przyszło pisać na tym Forum :evil: :evil: :evil:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 28.06.2013 09:53

darek1 napisał(a):Ech .............. Wy chłopy w damskich majtkach. Delikatni jak tyłek niemowlęcia. Litra zmrożonej Rakiji to ja ze szwagrem na raz. Arbuz na zagrychę, cola z lodem i na plażę pooglądać morze i gołe niewiasty. Co za cherlawe pokolenie się wyrodziło - wstyd przed Chorwatami, a już przed Ruskim to kompromitacja. Co z Was za chłopy, dupa nie chłopy. Baby by Was przepiły na śmierć. Ech ............ lalusiowe chłopczyki :evil: :evil: :evil:

Z kim mi przyszło pisać na tym Forum :evil: :evil: :evil:
c
he he psuja nam nasza reputacje :smo: ja to bez 2 x 0,7 l na dwoch to nawet nie siadam - i to jeszcze w takim morskim klimacie :boss:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 241
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone