Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
johnvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnvip » 14.04.2010 13:07

johnvip napisał(a):
j23 napisał(a):a który samochód spala 7l/km na autostradzie? Jak nic 10l/km przecież nikt nie jedzie 90km/h :D

Renault Laguna II 1.9 dci (diesel) 6,1l/100 przy 130-140 km/h
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.04.2010 13:35

johnvip - czemu cytujesz swój własny post? Jest w tym jakaś ukryta myśl?
Ostatnio edytowano 04.05.2010 06:54 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
marlen_005
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlen_005 » 03.05.2010 13:00

Hej

czy ktoś z was orientuje się może jakie ceny noclegów są w Chorwacji w połowie czerwca, chodzo nam o jakiś pokój beż większych luksusów ?? Wybieramy się na jakies 10 dni 2 osoby dorosłe i dzieci w wieku 17 i 8 lat ile kasy powinniśmy zabrać ?? Nie chcemy jakichś większych szaleństw myślimy o kolacjach i śniadaniach samodizelnych a obiadach w knajpkach. W jaki region najlepiej się udać myśleliśmy o Spilcie albo Riwierze Szibebnik co byłoby lepsze ?? Czy warto zabierać z Polski kuny cze lepeij euro i tam wymienić ?? Liczę na wasze wskazówki.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.05.2010 13:09

marlen_005 napisał(a):Hej,czy ktoś z was orientuje się może jakie ceny noclegów są w Chorwacji w połowie czerwca, chodzo nam o jakiś pokój beż większych luksusów ?? Wybieramy się na jakies 10 dni 2 osoby dorosłe i dzieci w wieku 17 i 8 lat ile kasy powinniśmy zabrać ?? Nie chcemy jakichś większych szaleństw myślimy o kolacjach i śniadaniach samodizelnych a obiadach w knajpkach. W jaki region najlepiej się udać myśleliśmy o Spilcie albo Riwierze Szibebnik co byłoby lepsze ?? Czy warto zabierać z Polski kuny cze lepeij euro i tam wymienić ?? Liczę na wasze wskazówki.

Dzieci w podanym przez Ciebie wieku liczy się jak osoby dorosłe.
Jakie ceny w czerwcu ? Wystarczy zajrzeć na pierwszą lepszą stronę www oferującą zakwaterowanie (wrzuć w net hasło "apartmani + nazwę miejscowości", lub privatni smjestaj + nazwę miejscowości) i już masz odpowiedź. A co do reszty odwiedź dział FAQ, przewodnik po forum i dział relacji z podróży forumowiczów.
Pozdrawiam
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 03.05.2010 16:41

marlen_005 napisał(a):Hej

czy ktoś z was orientuje się może jakie ceny noclegów są w Chorwacji w połowie czerwca, chodzo nam o jakiś pokój beż większych luksusów ?? Wybieramy się na jakies 10 dni 2 osoby dorosłe i dzieci w wieku 17 i 8 lat ile kasy powinniśmy zabrać ?? Nie chcemy jakichś większych szaleństw myślimy o kolacjach i śniadaniach samodizelnych a obiadach w knajpkach. W jaki region najlepiej się udać myśleliśmy o Spilcie albo Riwierze Szibebnik co byłoby lepsze ?? Czy warto zabierać z Polski kuny cze lepeij euro i tam wymienić ?? Liczę na wasze wskazówki.

hey
więc tak:
kwaterę można wyrwać już za 7euro za noc od osoby. Lecz z widokiem na morze i w rozsądnej odległości od atrakcji trzeba liczyć się z 9-10 euro za noc od osoby. To już też takie średnie minimum. Dla mnie osobiście kwatera bez widoku na morze na wakacjach to bezsens. Ale to tylko moje zdanie.
Jedzcie w ciemno w jakieś ustalone miejsce/miasto/wyspa i na miejscu szukajcie kwatery za cenę którą zamierzacie wydać. To najlepszy sposób na chatę w dobrym miejscu i za tanią kasę. Ja osobiście w lądzie nie widzę nic szczególnego i kocham Chorwackie wyspy. Tak też polecam RAB, KRK, PAG.

Jeżeli kolacje i śniadania zjecie na tarasie na kwaterze to te minimum 1000pln na osobę musicie liczyć. Szkoda że starszy chłopak nie ma dziewczyny bo 5 ta osoba w aucie obniżyła by najdroższy koszt podróży. Może pomyślcie o jakiejś koleżance czy kuzynce bo koszty się rozłożą. Lecz pod warunkiem że macie oszczędne auto typu DIESEL bądź LPG. Bo podróż i kwatera to najdroższe koszty wyjazdu.

Pizza i makarony oraz piwo są w podobnych cenach co w polsce. Więc za dużo kasy na to nie stracicie. Aha i lody sa przepyszne i dają duuuuże gałki.

Ja w zeszłym roku wydałem na wyspie na 10 nocy całkowicie 1200pln na osobę. Lecz jechaliśmy w 5tkę Dieslem i śniadania jedliśmy na tarasie. Reszta w konobach i mnóstwo owoców i looooodów.

Kup euro targując się w kantorze w polsce i na miejscu w banku wymień na kuny. To mój sposób i wielu też tak robi.

Aha dobrze sprawdź auto przed wyjazdem. Ponad 1000km w jedną stronę to nie zabawa.

Uwaga to tylko moje zdanie!
Ostatnio edytowano 04.05.2010 08:51 przez nosekdomin, łącznie edytowano 1 raz
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 04.05.2010 08:50

aa
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 04.05.2010 13:02

Witam wszystkich kromaniaków. Dołożę swoją cegiełkę do tematu cen urlopu w Chorwacji.
W tym roku będę już po raz drugi na wakacjach w Chorwacji. Dzięki temu, że jestem wierny jednej z chorwackich agencji turystycznych i korzystam z jej usług ponownie, dostałem 5% rabatu od cen apartamentu studio. Myślę, że to sporo. W tym roku znalazłem apartament studio na południu Istrii za bardzo małe pieniądze. Fakt, że rezerwacji dokonałem jeszcze w grudniu 2009 r. Dwie osoby na 14 dni koszt: 384,85 Euro. Po obecnym kurcie 3,95 PLN za 1 Euro daje kwotę: 1520 PLN. Koszt dojazdu i powrotu z noclegami nad Balatonem oceniam na ok. 1000 PLN. Jedzonko nasze krajowe w konserwach i słoikach. Woda mineralna, piwo też z Polski (600 PLN). Miejscowe będzie pieczywo, owoce, warzywa, lody, rakija i inny alkohol. Myślę, że pójdzie na to ok. 600 PLN. Wycieczka do Wenecji na jeden dzień promem - koszt wszystkiego ok. 200 Euro (790 PLN). Podsumowanie: ok. 4500 PLN. Uważam, że to niewiele jak na 14 dni dla dwóch osób nad ciepłym morzem, w uroczym kraju.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 04.05.2010 13:15

My w 2008 za podróż z Tarnowa na Ciovo zapłaciliśmy 1200 za samochód. W tym koszt benzyny i opłat na autostradzie. Droga przez Słowację i Węgry. Oczywiście koszty to suma w obie strony.
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 04.05.2010 14:17

ojjjj znów to samo...mozna długo i namiętnie a zalezy co kto lubi, któredy jedzie i czym :) rozpiętość pewnie od 800 zł do..........nieskończonosci na osobę :)

te 800 to tak z nieba przyznaję ale jak by spac pod gołym niebem gdzieś na plaży to kto wie :)
Obi-1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Obi-1 » 16.05.2010 16:31

Witam, wszystko zależy od tego co się chce, my np. jadąc do Chorwacji ze sobą bierzemy 2 zgrzewki wody mineralnej i trochę wódki, poza tym wszystko kupujemy na miejscu. Zwiedzamy, plażujemy tak jak większość, nie żałujemy sobie przyjemności, w końcu jesteśmy na wakacjach, w tamtym roku 21 dni pobytu na Brać dwie osoby dorosłe i 3,5 letnie dziecko wyszło 9000zł, 3 lata temu 14 dni na Vis wyszło 8000zł, jak jeżdziliśmy ze znajomymi jednym autem wychodziło taniej bo się koszty paliwa, autostrad, promu i apartamentu rozkładały. Jak jeżdziliśmy pod namiot też wychodziło taniej. Pozdrawiam forumowiczów i udanego wypoczynku życzę w 2010 8)
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 16.05.2010 22:45

ok 10-12dni (rok 2009) ... spokojnie mozna było się zmieścić w 1100pln ...ze wzgledu na młodą ekipe z tendencjami do degustowania :lol: 8) :oops: koszt wzrósl do 1450pln

samochód LPG+ nocleg ok 10-12e.../osobodobe
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 17.05.2010 08:57

ok
2009 sierpień
2+1 (12 letnie :) )
12 noclegów, namiot, zwiedzanie Plitvic, prom Split - Stari Grad, trochę autostrad , ON
około 3 600 zł
adik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adik » 21.05.2010 19:51

Witam

Mam nadzieję, że ten temat jest odpowiedni do zadania kilku pytań doświadczonym podróżnikom :). W tym roku zdecydowaliśmy się wybrać do Chorwacji, padło na miejscowość Makarska. Wyjazd ma trwać 10 dni (9 noclegów w "willi"). Nie decydowaliśmy się na wykupowanie wyżywienia ze względu na to, że podczas pobytów w Bułgarii zawsze organizowaliśmy sobie jedzonko we własnym zakresie. Nie znam jednak CRO na tyle, aby móc oszacować ilość pieniążków jaką musimy tam ze sobą zabrać. Jedziemy autokarem i prawdopodobnie zabierzemy ze sobą jakieś podstawowe artykuły (np. na śniadania). Jaka kwota wchodzi w grę przy takim wyjeździe? Nie jesteśmy rozrzutni, ale z drugiej strony nie chcielibyśmy sobie odmawiać - w końcu jedziemy na wakacje.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.05.2010 20:44

adik napisał(a):Witam

Mam nadzieję, że ten temat jest odpowiedni do zadania kilku pytań doświadczonym podróżnikom :). W tym roku zdecydowaliśmy się wybrać do Chorwacji, padło na miejscowość Makarska. Wyjazd ma trwać 10 dni (9 noclegów w "willi"). Nie decydowaliśmy się na wykupowanie wyżywienia ze względu na to, że podczas pobytów w Bułgarii zawsze organizowaliśmy sobie jedzonko we własnym zakresie. Nie znam jednak CRO na tyle, aby móc oszacować ilość pieniążków jaką musimy tam ze sobą zabrać. Jedziemy autokarem i prawdopodobnie zabierzemy ze sobą jakieś podstawowe artykuły (np. na śniadania). Jaka kwota wchodzi w grę przy takim wyjeździe? Nie jesteśmy rozrzutni, ale z drugiej strony nie chcielibyśmy sobie odmawiać - w końcu jedziemy na wakacje.

Lubię takie zapytania. 8O
Juz odpowiadam ........ Ty nie wiesz to ja tym bardziej nie wiem.
Mam nadzieję, że odpowiedź jest satysfakcjonująca. :wink:
adik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adik » 21.05.2010 20:47

A ja lubię takie odpowiedzi 8O . Odpowiedź jest bardzo satysfakcjonująca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone