ynka napisał(a):W Toskanii rzeczywiście dobre jest wino ale czy to jest Francja?
Bocian napisał(a):Teraz nastąpi wywód, że to wcale tego nie oznacza
Bocian napisał(a):Ja pije wino to które mi smakuje. I nie mam jakiegoś ulubionego, mogą być hiszpańskie, gruzińskie, czarnogórskie... Z sentymentu wyróżniam tylko Plavca i Dingača, które są bardzo smaczne.
ynka napisał(a):kinga35 napisał(a):ynka napisał(a):W Toskanii rzeczywiście dobre jest wino ale czy to jest Francja?
Alzacja to Francja.
No wiem i? A Toskania to Italia
Bocian napisał(a):kinga35 napisał(a):Bocian napisał(a):Teraz nastąpi wywód, że to wcale tego nie oznacza
Bardzo dobrze Bocian. Dzięki że na to zwrócileś uwagę.
To gdzieś koło Otwocka, prawda?
kinga35 napisał(a):ynka napisał(a):kinga35 napisał(a):Alzacja to Francja.
No wiem i? A Toskania to Italia
No i ?
MRK napisał o winach alzackich a ja że wina francuskie należą do jednych z lepszych win.
I dodałam, że najlepsze są z Toskanii ... i chyba każdy średnio inteligentny wie że Toskania to Italia.
MRK napisał(a):Alzacja to nie tylko Francja, to również część Niemiec. Naprawdę genialne wina można tam znaleźć. Od jakiegoś czasu stałem się miłośnikiem win i powiem Wam, że chyba lepszych nie dane mi było, póki co, pić:).
ynka napisał(a):Bocian napisał(a):Ja pije wino to które mi smakuje. I nie mam jakiegoś ulubionego, mogą być hiszpańskie, gruzińskie, czarnogórskie... Z sentymentu wyróżniam tylko Plavca i Dingača, które są bardzo smaczne.
Ja też przywożę do domu z Chorwacji Plavca i Dingača i Graševinę z Kutjeva, bo bardzo mi smakuję
Bocian napisał(a):ynka napisał(a):Bocian napisał(a):Ja pije wino to które mi smakuje. I nie mam jakiegoś ulubionego, mogą być hiszpańskie, gruzińskie, czarnogórskie... Z sentymentu wyróżniam tylko Plavca i Dingača, które są bardzo smaczne.
Ja też przywożę do domu z Chorwacji Plavca i Dingača i Graševinę z Kutjeva, bo bardzo mi smakuję
Chyba jeszcze nie piłaś Graszki z Iloku
ynka napisał(a):Nie piłam, nie miałam okazji
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko