Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2013 12:35

Teraz nastąpi wywód, że to wcale tego nie oznacza :mrgreen: :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2013 12:37

Ja pije wino to które mi smakuje. I nie mam jakiegoś ulubionego, mogą być hiszpańskie, gruzińskie, czarnogórskie... Z sentymentu wyróżniam tylko Plavca i Dingača, które są bardzo smaczne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 12:37

ynka napisał(a):W Toskanii rzeczywiście dobre jest wino ale czy to jest Francja? :mrgreen:

Alzacja to Francja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 12:38

Bocian napisał(a):Teraz nastąpi wywód, że to wcale tego nie oznacza :mrgreen: :mrgreen:

Bardzo dobrze Bocian. Dzięki że na to zwrócileś uwagę.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 12:40

kinga35 napisał(a):
ynka napisał(a):W Toskanii rzeczywiście dobre jest wino ale czy to jest Francja? :mrgreen:

Alzacja to Francja.

No wiem i? A Toskania to Italia :P
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2013 12:40

kinga35 napisał(a):
Bocian napisał(a):Teraz nastąpi wywód, że to wcale tego nie oznacza :mrgreen: :mrgreen:

To gdzieś koło Otwocka, prawda? :lol: :lol:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 12:42

Bocian napisał(a):Ja pije wino to które mi smakuje. I nie mam jakiegoś ulubionego, mogą być hiszpańskie, gruzińskie, czarnogórskie... Z sentymentu wyróżniam tylko Plavca i Dingača, które są bardzo smaczne.

Ja też przywożę do domu z Chorwacji Plavca i Dingača i Graševinę z Kutjeva, bo bardzo mi smakuję :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 12:43

ynka napisał(a):
kinga35 napisał(a):

Alzacja to Francja.

No i ?
MRK napisał o winach alzackich a ja że wina francuskie należą do jednych z lepszych win.
I dodałam, że najlepsze są z Toskanii ... i chyba każdy średnio inteligentny wie że Toskania to Italia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 12:44

Bocian napisał(a):
kinga35 napisał(a):

To gdzieś koło Otwocka, prawda? :lol: :lol:

Toskania ? Dokładnie tam :mrgreen:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 12:52

kinga35 napisał(a):
ynka napisał(a):
kinga35 napisał(a):Alzacja to Francja.

No i ?
MRK napisał o winach alzackich a ja że wina francuskie należą do jednych z lepszych win.
I dodałam, że najlepsze są z Toskanii ... i chyba każdy średnio inteligentny wie że Toskania to Italia.

Rozumiem, że jako inteligentna osoba chciałaś nas oświecić, że Alzacja to Francja?
Z twojej wypowiedzi średnio inteligentnej, wyraźnie wynika że w Toskanii wina są francuskie...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.06.2013 12:53

Alzacja to nie tylko Francja, to również część Niemiec. Naprawdę genialne wina można tam znaleźć. Od jakiegoś czasu stałem się miłośnikiem win i powiem Wam, że chyba lepszych nie dane mi było, póki co, pić:).
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 12:57

MRK napisał(a):Alzacja to nie tylko Francja, to również część Niemiec. Naprawdę genialne wina można tam znaleźć. Od jakiegoś czasu stałem się miłośnikiem win i powiem Wam, że chyba lepszych nie dane mi było, póki co, pić:).

A które najbardziej polecasz, bo z tego co wiem, to wina alzackie przypominają w smaku reńskie, a ja reńskich nie lubię, Rieslingów tez nie :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2013 12:58

ynka napisał(a):
Bocian napisał(a):Ja pije wino to które mi smakuje. I nie mam jakiegoś ulubionego, mogą być hiszpańskie, gruzińskie, czarnogórskie... Z sentymentu wyróżniam tylko Plavca i Dingača, które są bardzo smaczne.

Ja też przywożę do domu z Chorwacji Plavca i Dingača i Graševinę z Kutjeva, bo bardzo mi smakuję :D

Chyba jeszcze nie piłaś Graszki z Iloku ;)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 12:59

Bocian napisał(a):
ynka napisał(a):

Chyba jeszcze nie piłaś Graszki z Iloku ;)

Nie piłam, nie miałam okazji ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2013 13:00

ynka napisał(a):Nie piłam, nie miałam okazji ;)

Kupisz sobie w Konzumie w Orebiću. Jest i kvalitetno i vrhunsko :)
http://www.jatrgovac.com/usdocs/ilok-gra_evina.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 238
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone