Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwonab
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwonab » 03.02.2010 20:07

Witam.
W 2008 roku byliśmy w Chorwacji po raz pierwszy.
2-tygodniowe wakacje ( w tym dojazd z północnej Polski do północnej Dalmacji) dla 5 osób kosztowały 6500 zł. Jesteśmy z tych co jedzą aby żyć, a nie odwrotnie, więc śniadanka i kolacje w domu , a obiady w knajpkach. Noclegi 55 euro za dobę (mieszkanie dwupokojowe, kuchnia, łazienka i duży taras na którym spędzaliśmy poranki, wieczory i część nocy) Przejechaliśmy ok. 4500 km, bo sporo zwiedzaliśmy. Na paliwo poszło niewiele ponad 1000 zł.
W 2010 planuję spędzić 5-6 dni w Czarnogórze i ponad tydzień gdzieś na Riwierze Makarskiej. Wiem ,że tegoroczne wakacje będą sporo droższe, ale mam nadzieję,że równie piękne jak tamte
zbysio_56_56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 25.02.2010 16:39

Witam cromaniaków.
Spieranie się o to kto, za ile, czym itd. jest bez sensu na tym forum.

Nie chcę nikomu mówić jak będzie żywić się, gdzie tankować paliwo - bo najtańsze, czy gdzie spać bo też najtaniej! Ale jedną rzecz trzeba wziąć pod uwagę. Mianowicie tą, że spędzicie cudowne wakacje w bajecznie ciepłym klimacie, wodzie, fajnych kafejach w których podają dobrą kawę i o dziwo nie oszukaną jak to w większości polskich kawiarni można spotkać.
Doradzanie komuś że ma wziąć 5 tyś czy 10 tyś zł bo zabraknie to brak szacunku w stosunku do tych którzy za małe pięniądze chcą spędzić coś co będą wspominać jako swoją podróż życia.
Widziałem w Cro polskie małżeństwo, które wykupiło naprawdę tanie wakacje 7 dniowe wraz z wyżywieniem w polskim biurze podróży i miało ze sobą tylko 1000zł.
Nie mówili że jest drogo, że ich nie stać na restaurację a mówili że są to najpiękniejsze wakacje na jakich byli.

Jeśli kogoś uraziłem to z góry przepraszam.
D&W
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) D&W » 25.02.2010 19:45

Witam
W 2009 roku byliśmy na urlopie od 22.07do 05.08 w Nemirze w domu położonym 15m od pięknej plaży.Za apartament 4 osobowy zapłaaciliśmy 540E, koszty podróży około 280E , wydatki na miejscu plus zakupy na wyjazd to 750E . Podsumowując wyjazd wyniósł 1570E czyli około 6700 PLN.W tym roku także CRO tym razem Igrane cena za apartamen taka sama jak w zeszłym roku , tylko ekipa dużo większa 18 lub 21 osób. Po czterech wyjazdach do CRO utwierdzam się w przekonaniu , że to najlepszy wybór CRO to kompletny kraj na rodzinny wypoczynek. Pozdrawiam Cromaniaków :)
inddy90
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) inddy90 » 04.03.2010 20:12

Witam !
W tym roku wybieram sie ze znajomymi do Makarskiej.
Mam do was pytanie co do cen, i ile wziasc kieszonkowego ??
Czy 700kun starczy na 2 tygodnie ??
ile kosztuje:
-piwo
-pizza,hot dogi,
-cola
-arbuz
-vodka
------------------------------------
to by bylo na tyle...z gory dziekuje :) i pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.03.2010 21:03

inddy90 napisał(a):Mam do was pytanie co do cen, i ile wziasc kieszonkowego ??

Troszkę chyba mało ,to zaledwie 200 Euro , ale zależy kto na ile może sobie pozwolić i co na co chce pieniążki wydać.
Jakieś pamiątki, knajpki , lody itd. to kosztuje . :)
inddy90 napisał(a):ile kosztuje:
-piwo
-pizza,hot dogi,
-cola
-arbuz
-vodka
:)

Piwo karlovacko jak dobrze pamietam to koło 10-12 kun.
Cola - tu szok cena w knajpach . Nie pamiętam za bardzo , ale pamiętam że po zobaczeniu ceny na karcie odechciało mi się tej coli.
Lepiej poprosić wodę.
Pizza w zależności jaka , to od 30-50 kun.
Arbuza nie jadłem - polecam winogrona 20-30 kun na targu .....niebo w gębie.
Litr Rakiji 80 kun na bazarze.

Ceny z zeszłego roku z Rovinji z września.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.03.2010 21:07

inddy90 napisał(a):Mam do was pytanie co do cen, i ile wziasc kieszonkowego ??

Troszkę chyba mało ,to zaledwie 200 Euro , ale zależy kto na ile może sobie pozwolić i co na co chce pieniążki wydać.
Jakieś pamiątki, knajpki , lody itd. to kosztuje . :)
inddy90 napisał(a):ile kosztuje:
-piwo
-pizza,hot dogi,
-cola
-arbuz
-vodka
:)

Piwo karlovacko jak dobrze pamietam to koło 10-12 kun.
Cola - tu szok cena w knajpach . Nie pamiętam za bardzo , ale pamiętam że po zobaczeniu ceny na karcie odechciało mi się tej coli.
Lepiej poprosić wodę.
Pizza w zależności jaka , to od 30-50 kun.
Arbuza nie jadłem - polecam winogrona 20-30 kun na targu .....niebo w gębie.
Litr Rakiji 80 kun na bazarze.

Ceny z zeszłego roku z Rovinji z września.

Swoją drogą nawiązując do tematu to w mojej ocenie 1000 Euro -2 tygodnie na campingu i sporo zwiedzania + dodatkowo 1000 zł na paliwo w zupełności wystarczy na 2 tygodnie spokojnego leniuchowania w Cro.

Tyle wydaliśmy w zeszłym roku.
inddy90
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) inddy90 » 04.03.2010 21:27

Zapomnialem dodac ze jade z biura podrozy i mam wyzywienie 3 dzienne + 9 noclegow. I pytanie czy 700kun by wsytarczylo tak na swoje wydatki jak piwo, pizza itp :)
ale dzieki wielkie za odpowiedz ;]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.03.2010 21:32

inddy90 napisał(a):Zapomnialem dodac ze jade z biura podrozy i mam wyzywienie 3 dzienne + 9 noclegow. I pytanie czy 700kun by wsytarczylo tak na swoje wydatki jak piwo, pizza itp :)

700 kun na 9 dni to ok 78 kn dziennie. Na lody i piwo dla jednej osoby wystarczy, ale będzie dość skromnie.
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 06.03.2010 23:41

inddy90 napisał(a):Zapomnialem dodac ze jade z biura podrozy i mam wyzywienie 3 dzienne + 9 noclegow. I pytanie czy 700kun by wsytarczylo tak na swoje wydatki jak piwo, pizza itp :)

Uwazam, że to zdecydowanie za mało pomimo tego, że masz wykupione wyżywienie i nocleg ale z drugiej strony zależy co Ty uważasz za swoje wydatki. Każdy ma inne potrzeby. Jak nastawisz się tylko do wyjścia na plażę to chyba starczy bo przecież jest gdzie spać i jeść też dadzą. Pozdrawiam
georem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) georem » 07.03.2010 10:51

maniust napisał(a):Troszkę chyba mało ,to zaledwie 200 Euro , ale zależy kto na ile może sobie pozwolić i co na co chce pieniążki wydać.

Ten tego ten, a czy 700KUN to napewno 200E bo wg moich doświadczeń to jednak ca. 100E. :wink:
Ach ta wredna matematyka. :wink:
zbysio_56_56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 07.03.2010 10:55

inddy90 napisał(a):Witam !
ile kosztuje:
-piwo
-pizza,hot dogi,
-cola
-arbuz
-vodka

700 kun to niecałe 100 euro. Piwo w Konzumie w zależności od marki kosztuje od niecałe 5 kun 0,5l do 28 kun za 2litry
A najlepiej wejśc na stronę www.konzum.hr i samemu sprawdzić powyższe ceny. Kupując w sieciach sklepów mozna przeżyć dwa tygodnie prawie jak w Polsce.
Myślę że około 1500 kun w zupełności wystarczy przy wykupionym już wyżywieniu

W ubiegłym roku nie mając wykupionych posiłków nam wystarczyło na dwa tygodnie 2000 kun - czyli po kursie 0,5925zł za 1 kunę wyszło niecałe 1200zł.

Każdy wie ile ma w sowim portfelu do wydania.

Pozdrowienia dla forumowiczów
:D
georem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) georem » 07.03.2010 10:55

inddy90 napisał(a):Witam !
ile kosztuje:
-piwo
-pizza,hot dogi,
-cola
-arbuz
-vodka

Skoro to 10 dni i masz jedzenie zapewnione to będzie skromnie ale się może udać.
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 12.03.2010 15:05

Wiecie Państwo jak to jest...
Moje (+3) 10 nocy dni w Chorwacji (Podaca) + 3 w Bukfurdo = 8.000 zł (łącznie z przedbiegami, czyli paszporty, buty do wody i wszelkie rzeczy potrzebne, tankowania itp., itd.).

Kolegi zza ściany (+2) 10 nocy (Podgora) + 1 w Bukfurdo = około 4.000 zł

Nie można jednoznacznie określić kosztów przeżycia nawet w zbieżnych terminach, bo każdy co innego bierze, na co inne się nastawia, inaczej wydaje, co innego je i pije, jedzie w innej liczebności, etc.
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 16.03.2010 13:45

Błagam - tnijcie cytaty :idea:

Iwonab napisał(a):.....2-tygodniowe wakacje....dla 5 osób kosztowały 6500 zł....sporo zwiedzaliśmy....(w tym dojazd z północnej Polski do północnej Dalmacji)... Na paliwo poszło niewiele ponad 1000 zł

To mnie rozbawiło, aż łza w oku się zakręciła. Ja w ciągu 14 nocy w HR zrobiłem ok: 2500km i na paliwo poszło 2tyś:( Wiem; wiem mój wybór, jakim samochodem jadę. Powracając do tematu: wakacje kosztowały mnie: 2000zł paliwo; 1670zł nocleg (3 osoby); jedzenie z Polski 400zł; wydane w knajpach itp 700zł. Suma: 4770zł
johnvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnvip » 14.04.2010 13:06

j23 napisał(a):a który samochód spala 7l/km na autostradzie? Jak nic 10l/km przecież nikt nie jedzie 90km/h :D

Laguna II 1.9 dci (diesel) 6,1l/100 przy 130-140 km/h
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone