Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) ologaw » 17.06.2013 16:49
PabloX napisał(a):Takiego megawielkiego w beczce po śledziach?
Słuchajcie przyjaciele. Uparłem się, czy nie uparłem. Wiele rzeczy tutaj na forum jest wyolbrzymione. Ogólnie na wakacjach wszystko lepiej smakuje i wydaje się inne "lepsze". Ale nie róbcie cyrków, że w Chorwacji to jest wszystko naj, naj, naj.... , bo wcale tak nie jest. Większość ludzi wcale nie chce jechać do Cro na wakacje bo najzwyczajniej nie jest tam najlepiej. Jest drogo, żarcie w porównaniu do innych krajów nie za ciekawe. Tam się jedzie dla ciepłego morza i pogody i to jest OK, natomiast cała reszta już tak różowo nie wygląda. Jeszcze fajne jest to że góry schodzą do morza ale to akurat nie wszędzie. Na wakacjach przyjemnością jest odwiedzanie knajpek a obserwując naszych rodaków i nie tylko, najczęściej spożywaną potrawą jest pizza. Taka super jest ta Chorwacja, że większość ludu je pizzę, taka fajna ta Chorwacja, że do wynajęcia są apartamenty z kuchnią jakiej niejeden nie ma w domu. A po cholerę na wakacjach kuchnia? I nie mówcie mi, że tak nie jest, bo na tym forum, jak ktoś przedstawia ceny z knajp to pizza wiedzie prym i potem długo długo nic. Nie przeszkadza mi, że jedziecie po mnie jak po świni. Niech wam będzie jestem głupkiem, bo nie dostrzegam, że w Cro są gałki 3 razy większe, bo nie dostrzegam, że jest taniej niż u nas, że przecież tam są prawdziwe restauracje a u nas tylko jakieś budy i ogólnie w Polsce jest wszystko 100 razy gorsze niż tam. Ja Wam proponuję jedno, przenieście się wszyscy do Chorwacji, skoro tam jest naj, naj, naj.... No ale niech wam będzie w Chorwacji każdą jedną gałkę podają w osobnym kubku, bo więcej się nie zmieści. Talerz z daniem jest tak ogromny, że każdy musi siedzieć przy osobnym stoliku bo dwa talerze się nie zmieszczą. W żadnym innym kraju nie ma tak wspaniałych autostrad jak tam i na dodatek darmowych. I nie nazywajcie mnie marudą, bo mi się tam podoba ale chyba mogę mówić obiektywnie a nie jak większość subiektywnie.