Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kemilia
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 12.06.2013 08:03

Mikromir napisał(a):
kemilia napisał(a):My jedziemy na 13 nocy ( Marusici) płacimy 1105 € za apartament 8 osobowy z klimą i z basenem- zejściem po schodkach na plażę jakieś sadzę 100-150 m....Apartament z tarasem ogromnym i widokiem na morze... Nie ma chyba co porównywać, bo wszystko zależne jest od lokalizacji, terminu wyjazdu, standardu pokoi i całego apartamentu ( nasz akurat ma wyposażenie skromne- większość dnia spędzamy poza "hacjendą",a wieczorki na tarasie )

W jakim terminie jedziecie?

Od 26 lipca do 8 sierpnia :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.06.2013 08:43

kemilia napisał(a):
Mikromir napisał(a):
kemilia napisał(a):My jedziemy na 13 nocy ( Marusici) płacimy 1105 € za apartament 8 osobowy z klimą i z basenem- zejściem po schodkach na plażę jakieś sadzę 100-150 m....Apartament z tarasem ogromnym i widokiem na morze... Nie ma chyba co porównywać, bo wszystko zależne jest od lokalizacji, terminu wyjazdu, standardu pokoi i całego apartamentu ( nasz akurat ma wyposażenie skromne- większość dnia spędzamy poza "hacjendą",a wieczorki na tarasie )

W jakim terminie jedziecie?

Od 26 lipca do 8 sierpnia :)

Dzięki!
A można prosić namiary na maila? Może się kiedyś przyda :-)
Z której strony magistrali znajduje się dom?
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 12.06.2013 09:01

Daleko od niej :)Ale która strona, nie mam pojęcia :)Dużo niżej, więc po niej ani słychu ani widu :)
sonnmi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonnmi » 12.06.2013 09:32

Jacck77 napisał(a):
SENIOR napisał(a):
Jacck77 napisał(a):W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.
Znalazłem apartament w Baśce Vodzie A2+2 ( chociaż szukałem A2+1) z widokiem na morze z tarasem długości 4 metrów za dokładnie 32,94 euro/doba. Czemu taka cena ? Płacę dokładnie 560 euro za 17 nocy-). Wyjściowa cena wynosiła 40 euro. Zaznaczę ,ze wcześniej obejrzałem 4 apartamenty A2+1 . Najtańszy ,koszt 30 euro , najdroższy 40 euro. Oczywiście można taniej i drożej , zaczynałem szukac w drugim rzędzie do wysokości ul. Naputica. Wyżej po prostu nie chciałem ,a pewnie byłoby taniej. I jeszcze jedno. jeśli jedziecie w ciemno to najlepiej jechać tak, aby we wtorek rano być na miejscu. Dlaczego? Pozycja w negocjacjach jest znacznie mocniejsza.......

Z tym wtorkiem to jest różnie , może w czerwcu jest ok. Jezdzimy w ciemno w sierpniu i w tamtym roku w okolicach
Omiś-u żeby trafić na fajną kwaterę w sobotę było ciężko.Znajomi przyjechali w środę to dopiero znależli apartament
w blokach za 60euro , a w tym roku ma być nawał przez Turcję , która się rozpada i nasze bankrutujęce biura podróży.Już są informacje że 15% (pierwsze miejsce) w tym roku wyjazdów zagranicznych to Chorwacja ,póżniej Hiszpania (12%) itd.Być może to wszystko ściema , napędzanie , zobaczymy , jedziemy jak zwykle sierpniu , tym razem jedziemy w sześć rodzin.pozdr,

Dlatego napisałem ,że tylko w czerwcu i wrześniu. Ja jeszcze nigdy nie rezerwowałem apartamentu, nawet jak jechałem z rocznym dzieckiem. Ale jeżdżę zawsze w czerwcu, albo we wrześniu.

No ja nie chciałam jednak narażać tak małego dziecka i po 15 godzinach jazdy w foteliku jeszcze ciągać go w poszukiwaniu apart. W trakcie pobytu poszukamy jednak ciekawych miejsc i na przyszły rok zapiszemy sobie obiekty:) Turnus zaczynamy od wtorku więc mam nadzieję że korków unikniemy :)
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 12.06.2013 13:44

sonnmi napisał(a):
Jacck77 napisał(a): W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.
Znalazłem apartament w Baśce Vodzie A2+2 ( chociaż szukałem A2+1) z widokiem na morze z tarasem długości 4 metrów za dokładnie 32,94 euro/doba. Czemu taka cena ? Płacę dokładnie 560 euro za 17 nocy-). Wyjściowa cena wynosiła 40 euro. Zaznaczę ,ze wcześniej obejrzałem 4 apartamenty A2+1 . Najtańszy ,koszt 30 euro , najdroższy 40 euro. Oczywiście można taniej i drożej , zaczynałem szukac w drugim rzędzie do wysokości ul. Naputica. Wyżej po prostu nie chciałem ,a pewnie byłoby taniej. I jeszcze jedno. jeśli jedziecie w ciemno to najlepiej jechać tak, aby we wtorek rano być na miejscu. Dlaczego? Pozycja w negocjacjach jest znacznie mocniejsza.......

No ja nie chciałam jednak narażać tak małego dziecka i po 15 godzinach jazdy w foteliku jeszcze ciągać go w poszukiwaniu apart. W trakcie pobytu poszukamy jednak ciekawych miejsc i na przyszły rok zapiszemy sobie obiekty:) Turnus zaczynamy od wtorku więc mam nadzieję że korków unikniemy :)
[/quote]
Oczywiście rozumiem Twoje obawy. Ja jechałem 24 godziny-), ale mój mały Synek kocha jazdę samochodem i pierwsze o co zapytał po wyjściu z autka w Baśce Vodzie ,to ........ Kiedy jedziemy dalej :D . Jak powiedziałem ,że to już koniec trasy....... To rozpłakał się.
pawelp29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelp29 » 12.06.2013 14:18

Kiedy najbardziej opłaca się wyjechać do Chorwacji? czy jeszcze przed lipcem, czy w czasie wakacji, czy może we wrześniu? tak, aby pogoda dopisała i cena była oczywiście jak najniższa ? :)
sonnmi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonnmi » 12.06.2013 14:35

Jacck77 napisał(a):
sonnmi napisał(a):
Jacck77 napisał(a): W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.

Oczywiście rozumiem Twoje obawy. Ja jechałem 24 godziny-), ale mój mały Synek kocha jazdę samochodem i pierwsze o co zapytał po wyjściu z autka w Baśce Vodzie ,to ........ Kiedy jedziemy dalej :D . Jak powiedziałem ,że to już koniec trasy....... To rozpłakał się.[/quote]
Niestety 16 godzin unieruchomienia w foteliku samochodowym to i dorosły miałby dość a co dopiero ruchliwe małe dziecko :) Masz synka naprawdę wyjątkowego skoro tyle czasu wytrzymał i nie był wymęczony :)
asik197
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik197 » 12.06.2013 16:48

My płacimy 490 euro za apartament 4 osobowy (2 pokoje) za tydzień. Lokalizacja Baska Voda (u znajomych znanej na forum Pani Uli). Pobyt od 13/07/2013 do 20/07/2013. Potem planujemy uderzyć dalej na Południe, najlepiej za Dubrovnik i znaleźć coś na 3 doby na miejscu. W zeszłym roku okolice tamtejsze zwiedziliśmy tylko tak "po omacku", a że nas zauroczyły - stąd taki plan. Podróż, biorąc pod uwagę zeszłoroczne doświadczenie włącznie z opłatami za autostrady itp. wyniesie nas ok 2 tyś zł. - audi a4 2.0. tdi, czyli nie jest źle. Startujemy z pod Olsztyna :)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 13.06.2013 10:21

placimy 110 euro za dzien + klimatyczne na 8 osob (4+4) dzieci w Baska Voda , 03.08 - 17.08
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 13.06.2013 11:09

Z góry przepraszam, ale... czy można zamknąć ten temat? :roll:
Urlop kosztuje tyle, ile wydamy (nawet nie tyle na ile nas stać) :wink:
Dziękuje i do widzenia! :papa:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 13.06.2013 11:33

Kolego tutaj ludzie dziela sie informacjami o cenach w danych rejonach.... a sa to przydatne informacje jezeli ktos planuje wyjazd i jedzie pierwszy raz. Trzeba wiedziec na jakie koszty sie przygotowac.
makson
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) makson » 13.06.2013 12:21

Witam, my (4 osoby + psiak) spędziliśmy weekend majowy w Cro (01/05/-06/05).
trasa : Wrocław-Rovinji-Wenecja-Wrocław)
paliwo 2300km = 23 x 5l/100km x 5,8 = ok 700pln (fakt mam oszczędne autko)
winiety - Czechy 300kc x 1,7 = 50 pln
Austria 8,3E x 4,25 = 40 pln
Słowenia 15E x 4,25 = 70 pln
Włochy 22,5E x 4,25 = 100 pln
apartament 5os. x 8E x 4,25 = 170 x 5 = 850 pln
Wyżywienie + piwko itd.. - ok 800
Parking Wenecja - 14E/4h
Jeżeli komuś to pomoże to cieszę się, pozdrawiam.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.06.2013 15:39

Informuję, że mineły już 3 lata od założenia przez moją skromną osobę tegoż tematu

14-05-2009 19:05

Cieszę się, że może służyć ogółowi użytkowników na forum.
Ostatnio edytowano 13.06.2013 17:40 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 13.06.2013 16:05

darek1 napisał(a):Informuję, że mineły już 3 lata od założenia przez moją skromną osobę tegoż tematu

14-05-2009 19:05

Cieszę się, że może służyć ogółu użytkownikom na forum.

:lol: :lol:
Może ogółowi użytkowników :wink: :?: ...

....jeżeli sprawi Ci to przyjemność, to gratuluję :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.06.2013 17:23

Dziękuję. :D Polonisto :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 226
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone