SENIOR napisał(a):Hireneusz75 napisał(a):Witajcie
Mój wypoczynek się niebawem skonczy ale będąc dwa tygodnie nie znalazłem w knajpie piwa poniżej 15kun w sklepie kosztuje 6.09 Karlovacko, W Dubrovniku na old town 30-40kun, kolejka na góre 94 tam i nazad, pivo na górze podobnie! Bilet MPK Cavtat-Dubrovnik 20 kun,sałatka z owocami mora i suchą szynką 180kun plus kruh 10kun i piwo po 30kun. Benzyna w Makarskiej 10.27 98pb ale za to o 6 rano można kupić świeżą rybe w porcie Cipal po 30kun za sztuke!
Można by liczyć i liczyć ale tego co dziś o 4.30 rano w Polsce sie nie usłyszy Tak ptaki spiewają że normalnie spać się odniechciewa i bynajmiej nie dlatego że byłem zły, wręcz przeciwnie nie spałem a słuchałem i dla tego tu przyjeżdzamy,
Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy
razpol napisał(a):Dlatego, że po weekendzie, gdy zmienia się tygodniowy 'turnus' właścicielom zależy, żeby nie mieć 'pustego' tygodnia, więc decydują się wynająć za niższą kasę na te parę dni chociaż.. Według mnie właśnie z tego powodu..
kor_nick napisał(a):myślałem że te "turnusy" to raczej sobota-sobota. a tu wtorek jest kluczowy. no no
kor_nick napisał(a):myślałem że te "turnusy" to raczej sobota-sobota. a tu wtorek jest kluczowy. no no
emi13214 napisał(a):Ja, mając konto w Aliorze, cały czas wypłacam pieniądze w dowolnie napotkanym bankomacie i nigdy mi nie naliczyli żadnej opłaty. Po Twojej informacji sprawdziłam jej prawdziwość na stronce internetowej tego banku i w dalszym ciągu mają darmowe bankomaty w Polsce i na całym świecie. Tak więc proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
Hireneusz75 napisał(a):SENIOR napisał(a):Hireneusz75 napisał(a):Witajcie
Mój wypoczynek się niebawem skonczy ale będąc dwa tygodnie nie znalazłem w knajpie piwa poniżej 15kun w sklepie kosztuje 6.09 Karlovacko, W Dubrovniku na old town 30-40kun, kolejka na góre 94 tam i nazad, pivo na górze podobnie! Bilet MPK Cavtat-Dubrovnik 20 kun,sałatka z owocami mora i suchą szynką 180kun plus kruh 10kun i piwo po 30kun. Benzyna w Makarskiej 10.27 98pb ale za to o 6 rano można kupić świeżą rybe w porcie Cipal po 30kun za sztuke!
Można by liczyć i liczyć ale tego co dziś o 4.30 rano w Polsce sie nie usłyszy Tak ptaki spiewają że normalnie spać się odniechciewa i bynajmiej nie dlatego że byłem zły, wręcz przeciwnie nie spałem a słuchałem i dla tego tu przyjeżdzamy,
Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy
Ale co , nie jesteś zadowolony?[/quote
Jestem jak najbardziej zadowolony Morze ciepłe, pobujałem się dziś na metrowej fali i czekam na kolejny koncert kosów, słowików, i inych skrzydlatych śpiewaków Czad z tym śpiewem ptaków mówię Wam jeżeli przez przypadek się obudzicie tak wczesnie to warto wyjść na Taras i posłuchac Pozdrawiam Hirek i Justyna
Jacck77 napisał(a):W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.
Znalazłem apartament w Baśce Vodzie A2+2 ( chociaż szukałem A2+1) z widokiem na morze z tarasem długości 4 metrów za dokładnie 32,94 euro/doba. Czemu taka cena ? Płacę dokładnie 560 euro za 17 nocy-). Wyjściowa cena wynosiła 40 euro. Zaznaczę ,ze wcześniej obejrzałem 4 apartamenty A2+1 . Najtańszy ,koszt 30 euro , najdroższy 40 euro. Oczywiście można taniej i drożej , zaczynałem szukac w drugim rzędzie do wysokości ul. Naputica. Wyżej po prostu nie chciałem ,a pewnie byłoby taniej. I jeszcze jedno. jeśli jedziecie w ciemno to najlepiej jechać tak, aby we wtorek rano być na miejscu. Dlaczego? Pozycja w negocjacjach jest znacznie mocniejsza.......
SENIOR napisał(a):Jacck77 napisał(a):W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.
Znalazłem apartament w Baśce Vodzie A2+2 ( chociaż szukałem A2+1) z widokiem na morze z tarasem długości 4 metrów za dokładnie 32,94 euro/doba. Czemu taka cena ? Płacę dokładnie 560 euro za 17 nocy-). Wyjściowa cena wynosiła 40 euro. Zaznaczę ,ze wcześniej obejrzałem 4 apartamenty A2+1 . Najtańszy ,koszt 30 euro , najdroższy 40 euro. Oczywiście można taniej i drożej , zaczynałem szukac w drugim rzędzie do wysokości ul. Naputica. Wyżej po prostu nie chciałem ,a pewnie byłoby taniej. I jeszcze jedno. jeśli jedziecie w ciemno to najlepiej jechać tak, aby we wtorek rano być na miejscu. Dlaczego? Pozycja w negocjacjach jest znacznie mocniejsza.......
Z tym wtorkiem to jest różnie , może w czerwcu jest ok. Jezdzimy w ciemno w sierpniu i w tamtym roku w okolicach
Omiś-u żeby trafić na fajną kwaterę w sobotę było ciężko.Znajomi przyjechali w środę to dopiero znależli apartament
w blokach za 60euro , a w tym roku ma być nawał przez Turcję , która się rozpada i nasze bankrutujęce biura podróży.Już są informacje że 15% (pierwsze miejsce) w tym roku wyjazdów zagranicznych to Chorwacja ,póżniej Hiszpania (12%) itd.Być może to wszystko ściema , napędzanie , zobaczymy , jedziemy jak zwykle sierpniu , tym razem jedziemy w sześć rodzin.pozdr,
razpol napisał(a):kor_nick napisał(a):myślałem że te "turnusy" to raczej sobota-sobota. a tu wtorek jest kluczowy. no no
W niedzielę i poniedziałek właściciele mogą się łudzić, że jeszcze ktoś wpadnie.. We wtorek jest dzień największej desperacji.
A na poważniej myślę, że faktycznie najbardziej optymalny dzień przyjazdu to poniedziałek/wtorek jeśli chodzi o kwatery..
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko