Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emi13214
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 11.06.2013 18:28

Ja, mając konto w Aliorze, cały czas wypłacam pieniądze w dowolnie napotkanym bankomacie i nigdy mi nie naliczyli żadnej opłaty. Po Twojej informacji sprawdziłam jej prawdziwość na stronce internetowej tego banku i w dalszym ciągu mają darmowe bankomaty w Polsce i na całym świecie. Tak więc proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
Hireneusz75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hireneusz75 » 11.06.2013 18:43

SENIOR napisał(a):
Hireneusz75 napisał(a):Witajcie
Mój wypoczynek się niebawem skonczy :? ale będąc dwa tygodnie nie znalazłem w knajpie piwa poniżej 15kun w sklepie kosztuje 6.09 Karlovacko, W Dubrovniku na old town :wink: 30-40kun, kolejka na góre 94 tam i nazad, pivo na górze podobnie! Bilet MPK Cavtat-Dubrovnik 20 kun,sałatka z owocami mora i suchą szynką :wink: 180kun plus kruh 10kun i piwo po 30kun. Benzyna w Makarskiej 10.27 98pb ale za to o 6 rano można kupić świeżą rybe w porcie Cipal po 30kun za sztuke!
Można by liczyć i liczyć ale tego co dziś o 4.30 rano w Polsce sie nie usłyszy :!: Tak ptaki spiewają że normalnie spać się odniechciewa i bynajmiej nie dlatego że byłem zły, wręcz przeciwnie nie spałem a słuchałem i dla tego tu przyjeżdzamy,
Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy :papa:

Ale co , nie jesteś zadowolony?[/quote

Jestem jak najbardziej zadowolony :D Morze ciepłe, pobujałem się dziś na metrowej fali i czekam na kolejny koncert kosów, słowików, i inych skrzydlatych śpiewaków :wink: :wink: Czad z tym śpiewem ptaków mówię Wam jeżeli przez przypadek się obudzicie tak wczesnie to warto wyjść na Taras i posłuchac :mrgreen: Pozdrawiam Hirek i Justyna
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 11.06.2013 19:05

razpol napisał(a):Dlatego, że po weekendzie, gdy zmienia się tygodniowy 'turnus' właścicielom zależy, żeby nie mieć 'pustego' tygodnia, więc decydują się wynająć za niższą kasę na te parę dni chociaż.. Według mnie właśnie z tego powodu.. ;)

Dokładnie tak, lepiej mieć klientów od wtorku za mniejsze pieniądze, niż nie mieć wcale. Poza tym przejazd, zero korków. A już w Chorwacji na autostradzie czegoś takiego nie miałem nigdy. Nie widziałem miejscami żadnego auta przez około 20 minut , biorąc pod uwagę oba kierunki drogi. No ale to było w nocy.
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 11.06.2013 19:17

myślałem że te "turnusy" to raczej sobota-sobota. a tu wtorek jest kluczowy. no no :roll:
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 11.06.2013 19:19

Spoko moja narzeczona jest prawniczką jakby cos było nie tak to wydam rozkaz do działania :)
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 11.06.2013 19:25

kor_nick napisał(a):myślałem że te "turnusy" to raczej sobota-sobota. a tu wtorek jest kluczowy. no no :roll:

Turnusy owszem tak są. Po prostu polecam schemat dla szukających w ciemno przed i po sezonie, gdzie jest dużo wolnych ,fajnych apartamentów.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 11.06.2013 19:26

kor_nick napisał(a):myślałem że te "turnusy" to raczej sobota-sobota. a tu wtorek jest kluczowy. no no :roll:

W niedzielę i poniedziałek właściciele mogą się łudzić, że jeszcze ktoś wpadnie.. We wtorek jest dzień największej desperacji. ;)

A na poważniej myślę, że faktycznie najbardziej optymalny dzień przyjazdu to poniedziałek/wtorek jeśli chodzi o kwatery..
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 11.06.2013 19:46

emi13214 napisał(a):Ja, mając konto w Aliorze, cały czas wypłacam pieniądze w dowolnie napotkanym bankomacie i nigdy mi nie naliczyli żadnej opłaty. Po Twojej informacji sprawdziłam jej prawdziwość na stronce internetowej tego banku i w dalszym ciągu mają darmowe bankomaty w Polsce i na całym świecie. Tak więc proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.

ależ proszę bardzo z tabeli opłat aliora
nie pisałem że wprowadzili opłaty za wypłaty, ale pisałem że "...później cichaczem wprowadzał kolejne opłaty... "

Prowadzenie rachunku opłata miesięczna od każdego rachunku 8 zł - początkowo było 0 zł
Opłata za kartę 4 zł opłata podstawowa w trybie miesięcznym 5 zł - początkowo było 0 zł
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 11.06.2013 19:47

jakby wprowadził to moja narzeczona sie tym zajmie :)
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 11.06.2013 19:57

Nie będę wdawać się w dyskusję, bo tego najbardziej na tym forum nie lubię i w związku z tym tylko stwierdzę, że każdy wybiera sobie opcję jaką woli. Ja wolę miesięczną opłatę za kartę, w zamian za wygodę przy wypłacaniu pieniędzy. I więcej na temat już nie będę się wypowiadać.
Zresztą nie jest to temat tego postu!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2013 20:33

Hireneusz75 napisał(a):
SENIOR napisał(a):
Hireneusz75 napisał(a):Witajcie
Mój wypoczynek się niebawem skonczy :? ale będąc dwa tygodnie nie znalazłem w knajpie piwa poniżej 15kun w sklepie kosztuje 6.09 Karlovacko, W Dubrovniku na old town :wink: 30-40kun, kolejka na góre 94 tam i nazad, pivo na górze podobnie! Bilet MPK Cavtat-Dubrovnik 20 kun,sałatka z owocami mora i suchą szynką :wink: 180kun plus kruh 10kun i piwo po 30kun. Benzyna w Makarskiej 10.27 98pb ale za to o 6 rano można kupić świeżą rybe w porcie Cipal po 30kun za sztuke!
Można by liczyć i liczyć ale tego co dziś o 4.30 rano w Polsce sie nie usłyszy :!: Tak ptaki spiewają że normalnie spać się odniechciewa i bynajmiej nie dlatego że byłem zły, wręcz przeciwnie nie spałem a słuchałem i dla tego tu przyjeżdzamy,
Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy :papa:

Ale co , nie jesteś zadowolony?[/quote

Jestem jak najbardziej zadowolony :D Morze ciepłe, pobujałem się dziś na metrowej fali i czekam na kolejny koncert kosów, słowików, i inych skrzydlatych śpiewaków :wink: :wink: Czad z tym śpiewem ptaków mówię Wam jeżeli przez przypadek się obudzicie tak wczesnie to warto wyjść na Taras i posłuchac :mrgreen: Pozdrawiam Hirek i Justyna

Dzięki , uspokoiłeś mnie trochę , nigdy nie byłem w czerwcu w Cro , stąd moja ciekawość.rav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2013 20:45

Jacck77 napisał(a):W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.
Znalazłem apartament w Baśce Vodzie A2+2 ( chociaż szukałem A2+1) z widokiem na morze z tarasem długości 4 metrów za dokładnie 32,94 euro/doba. Czemu taka cena ? Płacę dokładnie 560 euro za 17 nocy-). Wyjściowa cena wynosiła 40 euro. Zaznaczę ,ze wcześniej obejrzałem 4 apartamenty A2+1 . Najtańszy ,koszt 30 euro , najdroższy 40 euro. Oczywiście można taniej i drożej , zaczynałem szukac w drugim rzędzie do wysokości ul. Naputica. Wyżej po prostu nie chciałem ,a pewnie byłoby taniej. I jeszcze jedno. jeśli jedziecie w ciemno to najlepiej jechać tak, aby we wtorek rano być na miejscu. Dlaczego? Pozycja w negocjacjach jest znacznie mocniejsza.......

Z tym wtorkiem to jest różnie , może w czerwcu jest ok. Jezdzimy w ciemno w sierpniu i w tamtym roku w okolicach
Omiś-u żeby trafić na fajną kwaterę w sobotę było ciężko.Znajomi przyjechali w środę to dopiero znależli apartament
w blokach za 60euro , a w tym roku ma być nawał przez Turcję , która się rozpada i nasze bankrutujęce biura podróży.Już są informacje że 15% (pierwsze miejsce) w tym roku wyjazdów zagranicznych to Chorwacja ,póżniej Hiszpania (12%) itd.Być może to wszystko ściema , napędzanie , zobaczymy , jedziemy jak zwykle sierpniu , tym razem jedziemy w sześć rodzin.pozdr,
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 11.06.2013 21:41

SENIOR napisał(a):
Jacck77 napisał(a):W czerwcu i wrześniu ,nie ma sensu rezerwować . Cena na miejscu to około 30% taniej od tej z internetu. I to naprawdę bardzo fajne miejscówki . Mogę opisać sytuację z dzisiejszego poranka, apartamenty same mnie szukały.
Znalazłem apartament w Baśce Vodzie A2+2 ( chociaż szukałem A2+1) z widokiem na morze z tarasem długości 4 metrów za dokładnie 32,94 euro/doba. Czemu taka cena ? Płacę dokładnie 560 euro za 17 nocy-). Wyjściowa cena wynosiła 40 euro. Zaznaczę ,ze wcześniej obejrzałem 4 apartamenty A2+1 . Najtańszy ,koszt 30 euro , najdroższy 40 euro. Oczywiście można taniej i drożej , zaczynałem szukac w drugim rzędzie do wysokości ul. Naputica. Wyżej po prostu nie chciałem ,a pewnie byłoby taniej. I jeszcze jedno. jeśli jedziecie w ciemno to najlepiej jechać tak, aby we wtorek rano być na miejscu. Dlaczego? Pozycja w negocjacjach jest znacznie mocniejsza.......

Z tym wtorkiem to jest różnie , może w czerwcu jest ok. Jezdzimy w ciemno w sierpniu i w tamtym roku w okolicach
Omiś-u żeby trafić na fajną kwaterę w sobotę było ciężko.Znajomi przyjechali w środę to dopiero znależli apartament
w blokach za 60euro , a w tym roku ma być nawał przez Turcję , która się rozpada i nasze bankrutujęce biura podróży.Już są informacje że 15% (pierwsze miejsce) w tym roku wyjazdów zagranicznych to Chorwacja ,póżniej Hiszpania (12%) itd.Być może to wszystko ściema , napędzanie , zobaczymy , jedziemy jak zwykle sierpniu , tym razem jedziemy w sześć rodzin.pozdr,

Dlatego napisałem ,że tylko w czerwcu i wrześniu. Ja jeszcze nigdy nie rezerwowałem apartamentu, nawet jak jechałem z rocznym dzieckiem. Ale jeżdżę zawsze w czerwcu, albo we wrześniu.
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 11.06.2013 22:31

razpol napisał(a):

W niedzielę i poniedziałek właściciele mogą się łudzić, że jeszcze ktoś wpadnie.. We wtorek jest dzień największej desperacji. ;)

A na poważniej myślę, że faktycznie najbardziej optymalny dzień przyjazdu to poniedziałek/wtorek jeśli chodzi o kwatery..

no dobra, to czemu nie niedziela? niech się łudzą i mnie witają niską ceną :)
a w środę to już w ogóle byłaby taniocha :)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 12.06.2013 06:11

Nie wiem czemu nie.. Przedstawiłem tylko moje przypuszczenia, nie twierdzę, że tak na pewno jest. Możesz sprawdzić lub popytać Chorwatów i jakbyś miał pewne info czy coś w tym jest czy nie to podziel się z nami. ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 225
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone