Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arek71
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 09.06.2013 13:46

darek1 napisał(a):
jara napisał(a):
arek71 napisał(a):Mały minus : leczenie na odwyku po powrocie -ale co tam.....

refundowane :mrgreen:
y

No, refundowane z NFZ. Czego się bać. Świat do odważnych należy.

Przekonaliście mnie dzięki.....
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.06.2013 16:30

arek71 napisał(a):

Od tego jesteśmy, od tego jest forum...:)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.06.2013 16:41

MRK napisał(a):
arek71 napisał(a):

Od tego jesteśmy, od tego jest forum...:)

arek71, żebyś nie przegiął :D
ologaw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ologaw » 10.06.2013 14:46

artik89 napisał(a):A ja w tym roku (jadę pierwszy raz) po odliczeniu kosztów dojazdu i noclegów, mam do wydania 1000zł na 7 dni na jedną osobę. Trochę jedzenia zabieram z PL. Jak myślicie, wystarczy tyle na kilka wyjść do knajpy itp?

Wystarczy, wystarczy.
Oczywiście, że na wieczorne wyjście na kolacyjkę wystarczy. Pewnikiem wystarczy aby jeszcze piwko zaliczyć dziennie na deptaku i lody itd. Nie znowu taki diabeł straszny jak go malują, mi tylko chodziło o to, że jednak trzeba te pieniążki liczyć i być bardzo umiarkowanym. Za te 1000 zł na osobę to nawet nie będziecie skazani na tę przysłowiową pizzę, tylko zakosztujecie co nieco z ichniej kuchni. Pomyśl sobie, że koleżanka napisała "7000 zł, 2 tygodnie, 5 osób, bez odmawiania sobie czegokolwiek" i to mnie oburzyło. Ty się zastanawiasz czy Wam po 1000zł na głowę na tydzień tak aby można było wyskoczyć do knajpy. A koleżanka stwierdziła, że w jej wypadku 300 zł na tydzień na osobę wystarczyło aby nie odmawiać sobie niczego :lol: . Przyjmuje, że 4000 to był ich koszt dojazdu i apartamentu dla 5 osób przez 14 dni.
kriss159
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kriss159 » 10.06.2013 15:06

Witam!
No matko z córką !!!
Jak czytam jakie koszty mnie czekają, to odechciewa mi się Chorwacji,ale z drugiej strony CIĄGNIE jak wilka do lasu ;) (do Chorwacji PIERWSZY RAZ)
Czy z dojazdem z Podkarpacia przez Węgry,z noclegiem na 9 dni w 3 osoby to 4500 zeta styknie czy mam sobie gumowym młotkiem wybić CRO z głowy? :/
Oj bo do wyjazdu 21 dni
Pozdrawiam serdecznie
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 10.06.2013 15:12

Zależy czego oczekujesz. Dla nas taka kwota byłaby wystarczająca, znajdą się tacy, dla których będzie za mało.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 15:24

kriss159 napisał(a):Czy z dojazdem z Podkarpacia przez Węgry,z noclegiem na 9 dni w 3 osoby to 4500 zeta styknie czy mam sobie gumowym młotkiem wybić CRO z głowy? :/
Oj bo do wyjazdu 21 dni

Zależy, czy studio za 40 czy apartman za 80 ojro :wink:

Bez ekstrawagancji spoko starczy. Nie trzeba codziennie owoców morza konsumować, prawda? Jasne, że na rozrzutność w takim wypadku pozwolić sobie nie można, ale nie ma co rezygnować z wyjazdu tylko dlatego, że człowiek skrzynki Karlovacko albo ribnej platy co dzień sobie nie kupi. Albo dlatego, że do morza pójdzie dziesięć minut zamiast dwóch. Przecież opcja economy nie wpływa na urodę samego Jadranu. Woda dla wszystkich tak samo mokra 8)
kriss159
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kriss159 » 10.06.2013 15:59

No i przyszło pocieszenie! DZIĘKI !!!!
Jedziemy w dwie rodziny po 3 osoby (nie jesteśmy wymagający), tak że apartament czy studio z dwoma sypialniami w zupełności wystarczy+wspólna łazienka i kuchnia.... ale,ale... m u s i być klima bo tam (mam nadzieję) ciepełko!
A o Karlovacko to niech nasi panowie się martwią,kase trzymamy my Kobitki ,hi,hi,hi...:)
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.06.2013 16:46

Wybieram sie z rodzina do Srimy kolo Vodic mam juz aprtament zaklepany wiec chcialbym tylko poznac koszty "zycia". Z Polski bierzemy jakies tam jedzenie wiec wiadomo ze starczy na pare dni :) normalnego jakiegos sniadania czy obiadu. Caly pobyt to 14 dni. Dwie dorosle osoby i dziecko 3 letnie. Bez szalenstw jakies piwko wieczorem, winko, lody dla dziecka.... jakas moze kolacyjka raz na jakis czas na miescie czy obiad jakis taki nie wyszukany (pizza, spagetti... jakies miejscowe smakolyki, cos z grilla).

Ile KUN lub EURO trzeba liczyc na takie wydatki? Jakie sa ceny takich zakupow. Bo oczywiscie gdzies sie tez skoczy do marketu jakiegos po zakupy obiadowo/sniadaniowe.... no ale wiadomo jak to na wakacjach jakis spacer gdzies pojechac zasmakowac piwka lokalnego,winka, lodow... nie mam zielonego pojecia jakie sa ceny takich przyjemnosci bo jedziemy pierwszy raz.

Z gory dziek iza info i prosze o jakies informacje tegoroczne :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 16:54

Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 10.06.2013 17:04

Mikromir napisał(a):Aktualne ceny z marketach:

http://studenac.hr/
http://www.konzum.hr/Aktualno/Uvod.aspx

i wszystko jasne :) ... i jak drogo, tanio?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.06.2013 17:09

No tak czyli moznaby przyjac ze dziennie w markecie mozna wydac na zakupy jakies 50 kun. A co z zakupami na miescie typu piwko, lody jakas kolacyjka, obiadek ewentualnie jakie to sa koszty... Lub inaczej czy np na te 14 dni na same wydatki na zycie dla rodziny trzy osobowej starczy 3 tys KUN bez szalenstw? Bo taka rozpiska bardziej mnie interesuje ile poprostu zabrac kasy na zycie :) bez kosztow dodatkpowych ktore tzreba poniesc i tak i tak. Chodzi tylko o zycie i przyjemnosci wakacyjne jakies :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.06.2013 17:13

slr napisał(a):...ile poprostu zabrac kasy na zycie :)...

Zabierz kartę bankomatową/kredytową - na pewno masz. To rozwiązuje wiele problemów.
A nikt z nas nie wie ile kosztuje Twoje życie :) .
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.06.2013 17:15

Kredytowa bede placil za paliwo i autostrade. Wyplata z bankomatu to juz wiem w ING koszt 3% prowizji od kwoty... dlatego to bedzie ostatecznosc a chyba najlepiej zabrac gotowke na wydatki typu piwko w knajpce czy lody na "miescie" albo kolacja... za zakupy w markecie jakims wieksze to tez mysle ze moze np placic kredytowa... ale wlasnie ile na te wydatki na miescie ewentualnie wlasnie w markecie :) zyje normalnie w PL zakupy robie w biedronce i lidlu zazwyczaj :D wiec zyje jak kazdy normalny polak :D ktory ma normalna wyplate :) W chorwacji nie zamierzam zyc jakos specjalnie inaczej ale sie pewnie wiecej wyda na jakims zwiedzaniu czy wieczorkiem na spacerku :)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 10.06.2013 17:20

slr napisał(a):Kredytowa bede placil za paliwo i autostrade. Wyplata z bankomatu to juz wiem w ING koszt 3% prowizji od kwoty... dlatego to bedzie ostatecznosc a chyba najlepiej zabrac gotowke na wydatki typu piwko w knajpce czy lody na "miescie" albo kolacja... za zakupy w markecie jakims wieksze to tez mysle ze moze np placic kredytowa... ale wlasnie ile na te wydatki na miescie ewentualnie wlasnie w markecie :) zyje normalnie w PL zakupy robie w biedronce i lidlu zazwyczaj :D wiec zyje jak kazdy normalny polak :D ktory ma normalna wyplate :) W chorwacji nie zamierzam zyc jakos specjalnie inaczej ale sie pewnie wiecej wyda na jakims zwiedzaniu czy wieczorkiem na spacerku :)

załóż sobie konto "wakacyjne" gdzie nie ma prowizji - płaci się tylko za przewalutowanie

ps. sprawdź czy od wypłat z bankomaty nie pobierana jest jakaś dodatkowa opłata bo rok temu mojemu znajomemu za każdą wypłatę z bankomatu pobierało chyba 12 zł w ING właśnie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 221
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone